ביקורת: Rhythm Nation 1814.

ביקורת: Rhythm Nation 1814.

(Janet Jackson - Rhythm Nation 1814 (Universal, 1989 לאחר שציינתי בספיישל על The Velvet Rope שאני לא חסיד של ג'נט, צח המליץ לי לשמוע את האלבום Rhythm Nation 1814, אותו הוא תיאר כאבן דרך במוסיקת הפופ. כשגל שלח לי אותו השבוע, הופתעתי. לא ידעתי שלג'נט יש אלבום כזה, אלבום שאני אוהַב במלואו. אני אתחיל מזה שאני סוגד להפקות חלליות. אחד מצִלצולי הפלאפון הממושכים שהיו לי הוא Young, Fresh N' New של קליס, שההפקה החללית שלו נשמעת לקוחה מהעתיד למרות שנעשתה לפני 8 שנים. ההפקות ב-Rhythm Nation 1814 בהחלט חלליות. ג'ימי ג'אם וטרי לואיס יצרו סאונד די זהה בכל השירים, אבל אפשר לומר שזה דווקא חיובי, כי זה גורם לתחושת קונספט. בינתיים השיר האהוב עליי הוא Rhythm Nation המטורף (זה גם הקליפ האהוב עליי), אבל Black Cat, The Knowledge ו-State Of The World עומדים איתו באותה שורה. אם הייתי מתבקש לדרג את האלבום, הייתי מעניק לו 4.5 כוכבים; הורדתי חצי כוכב בגלל קטעי המעבר (ה-Interludes), שלא תורמים לאווירה המגובשת של האלבום אלא רק מציקים. אני מקווה שג'נט תוותר על הנוהג הזה באלבום החדש. לסיכום, Rhythm Nation 1814 הוא אכן אבן דרך במוסיקת הפופ, והתקופה הטובה ביותר של ג'נט. זה מוזר שהוא התפספס אצלי, כי הכרתי את הסינגלים, אבל כמו שאומרים, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

ידעתי שתאהב אותו! ../images/Emo9.gif

השירים האהובים עליי הם The Knowledge, Rhythm Nation, Black Cat ו-Love Will Never Do (Without You). בחירת הסינגלים גם מצויינת. זאת ללא ספק בין התקופות הטובות של ג'נט אם לא הטובה ביותר, ולא סתם הביאה לה כוכב בשדרות הוליווד
אהבתי גם את מה שבא מסביב לאלבום: 1) הקליפים מהאלבום גם מצויינים, שים לב ל-Alright המעולה (כוראוגרפיה גאונית שנמשכת על פני 9 דקות
) ו-Miss You Much שריקוד הכסאות בו הפך לבין הריקודים היותר מוכרים מקליפים. 2) Rhythm Nation Tour - טור אנרגטי וחייתי שלא סתם זכה לתואר "הטור הראשון המצליח ביותר לאמן יחיד". 3) Rhythm Nation Project 1814 - מיני סרט/מחזמר באורך מלא בשחור לבן, כולל חלק משירי האלבום. החלק האהוב עליי ממנו הוא של The Knowledge.
אני דווקא מאוד אוהב את האינטרלודים (במיוחד את ה-Get the point? Good, let's dance. לפני Miss You Much). בכלל, האינטרלודים באלבומים של ג'נט ממצים את הנושאים העיקריים באלבום (דיספליין - טכנולוגיה, אול פור יו - סקס, חבל הקטיפה - דכאון). אני דווקא הייתי רוצה שהיא תמשיך לעשות אותם, כי לפעמים יוצאים כמה הברקות, כמו Sad ו-Empty המופתיים ב"חבל הקטיפה" ו-Clouds המשעשע עם הזמרת קרלי סימון מאול פור יו). בחבל הקטיפה הם הכי באים לידי ביטוי - הם מחברים את כל השירים באלבום ויוצרים מעין שיר אחד ארוך... והתוצאה כמובן מדהימה.
בסה"כ Rhythm Nation 1814 הוא אלבום מבריק, אחד משלושת האלבומים האהובים עליי של ג'נט (שאני לא יכול לבחור מביניהם מי הטוב ביותר) יחד עם The Velvet Rope השקט והדכאוני ו-All For You החצוף והסקסי.

janet, לא נכלל אצלך בשלושת הטובים ביותר../images/Emo35.gif

זה דורש חסימה
. כל האלבומים שבאו אחרי All For You מתעלים עליו לדעתי [Damita Jo אהמ
!
]. אני אעלה שבוע הבא את הסרט. + זה רק אני או שמרי ממש מכוערת ליד ביונסה וג'נט?

לא../images/Emo70.gif ../images/Emo11.gif

janet. כולל שירים מעולים אחד אחד (אולי אפילו טובים יותר מ-All For You) אבל מבחינת אלבום אחד הוא קצת מאבד כיוון באיזשהו שלב... אבל הוא מיד במקום הרביעי ואחריו 20 Y.O. במקום החמישי. את Damita Jo אני לא ממש אוהב, הוא האלבום הכי פחות טוב של ג'נט מאז Dream Street. יש שם כמה שירים ממש לא משהו.
All For You הוא האלבום הכי כיפי ששמעתי אי פעם: קליל, מקפיץ וחצוף. יש שם כמה וכמה מהשירים האהובים עליי של ג'נט וגם הליריקה בו היא אחת מהמגניבות ששמעתי. בנוסף, הטור שליווה אותו הוא האהוב עליי ביותר של ג'נט (ה-All For You Tour
), הסרט "הפרופסור המטורף 2" חמוד והקליפים מהאלבום מגניבים. + מרי תמיד מכוערת, גם ליד ביונסה וג'נט. התמונה משער של המגזין "Essence"

טלי12546

New member
הוולווט רופ יותר טוב!

לדעתי...אני אוהבת מהאלבום הזה רק את Someday Is Tonight

או אה... זה קשה... ../images/Emo178.gif

בסה"כ הטעם שלי מגוון מאוד, אבל נראה לי שפחות או יותר זה יראה ככה (בסדר רנדומלי): 1) Beyonce - Dangerously In Love בין האלבומים הטובים שיצא לי לשמוע: איכותי עד כאב, מרגש בצורה לא נורמלית ומגוון כמו שרק ביונסה יודעת. האלבום שגרם לי לאהוב אותה כמו שאני אוהב אותה כיום. וזה הרבה אהבה...
2) Groove Armada - Soundboy Rock קניתי את האלבום הזה ב"דיסק סנטר" בדיזנגוף סנטר לפני שנה-שנה וחצי כשהוא עלה פחות מעותק צרוב שלו בתחנה המרכזית (אם בכלל מוכרים אותו שם
). לא ממש ציפיתי להרבה, סתם הכרתי אותם בתור הלהיט הזה שמתנגן ב-MTV עם מוטיה בואנה. אבל אז גיליתי את האלבום הזה, אלבום דאנס מהוקצע ומשובח, איכותי ומרתק. 3) Nirvana - Nevermind בין האלבומים שתמיד יש בבית אבל אף אחד לא שמע אותם כבר שנים... אלבום מעולה שנחשפתי אליו בגיל צעיר יחסית (לטוב ולרע), ונשאר אצלי בלב מאז. אלבום מעולה. 4) Nas - Illmatic אלבום הראפ/היפ-הופ הטוב ביותר ששמעתי (כן, הוא אפילו מתעלה על Mama Said Knock You Out המופתי של LL Cool J). אני לא הכי מת על הז'אנר הזה, אבל האלבום הזה בהחלט גרם לי לחבב אותו הרבה יותר.
5) Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby קניתי אותו פחות או יותר כשנה-שנה וחצי אחרי השחרור שלו כשזכרתי את הגלים שהיו בעקבות Rich Girl ו-Hollaback Girl שאהבתי מאוד. לא אשקר, התאכזבתי מאוד מהאלבום - הוא נשמע לי כמו מיקס של דאנס ופופ מעורבב עם הרבה מדי קופאין. באותה תקופה נסעתי לתקופה קצרצרה לאמריקה, וזה היה הדיסק שהשמעתי הכי הרבה באוטו (עד היום יש שריטות קשות על הדיסק...
). לאט לאט התאהבתי בקול הסופר קולי של גוון ובהפקות העוד יותר קוליות שלה, ועדיין האלבום הזה נכנס לעיתים תכופות למערכת שלי ואני שר ביחד איתו: "this shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S".
6) Moby - Play אלבום כ"כ דבילי וקיטשי ועם זאת כ"כ מגניב וייחודי. אני מאוד אוהב גם את אלבום האוסף שלו, אבל מבחינת אלבומי האולפן שלו - Play לוקח ובגדול. ממתק אמיתי.
7) Jennifer Lopez - This Is Me... Then האלבום הזה מזכיר לי גשם (והרבה גשם) וימים קרים וחשוכים. אני, ילד קטן, יושב ליד הטייפ הקטן ומקשיב לג'ניפר שרה אליי את "I'm Glad" (בין שירי הפופ האיכותיים ביותר שיצא לי לשמוע). היום כשאני שומע מדי פעם את האלבום, יש לי מחנק קטן בגרון ולפעמים אפילו קצת צמרמורת... 8) No Doubt - Rock Steady אלבום שהתאהבתי בו יחסית רק ממש לאחרונה (בשנה האחרונה בערך), המניירות של גוון בפן קצת יותר רוקיסטי, למרות שיש גם קריצות לאלקטרוניקה ורגאיי. אלבום מגניב.
9) Tina Turner - Private Dancer עוד אלבום שהיה תמיד בבית, ונחשפתי אליו ממזמן. למרות שהוא לא כולל את השיר האהוב עליי של טינה בכל הזמנים (He Lives In You מפסקול "מלך האריות 2" שמצמרר אותי בכל שמיעה), האלבום הזה פשוט מצויין. מלכה.
10) Janet Jackson - The Velvet Rope כמו שאמרתי, האלבום הזה עומד בתחרות קשה עם Rhythm Nation 1814 ו-All For You, אבל כרגע הוא האהוב עליי. זה ישתנה בתוך יומיים בערך (שלושת האלבומים האלה טובים מדי בשביל שאבחר אחד מהם) אבל בינתיים אני מתמוגג מ-Got 'Til It's Gone, שיר אחד שמלא בכ"כ הרבה איכות וגאונות. ושלמות.
זאת הרשימה שלי, שבפה מלא אני אומר שאלו האלבומים הכי טובים ששמעתי. הרשימה עצמה לבטח תשתנה בעתיד הקרוב ואולי הייתי גם מוסיף את Bad של מייקל, Ray Of Light של מדונה, Miss E… So Addictive של מיסי אליוט או אולי את Back To Basics של כריסטינה אבל כרגע אני שלם לגמרי עם הרשימה. עד לפעם הבאה...

ביקורת מעולה../images/Emo70.gif

Rhythm Nation 1814 ללא ספק אחד מאלבומי הקונספט הטובים ביותר שנוצרו אי פעם. ג'נט יוצאת נגד כל הדברים הרעים והמזיקים בחברה, הרבה ייאוש מהול באופטימיות לשינוי,כעס שמהול בתקווה וזה מה שיפה. ג'נט ציינה לאחד המגזינים בזמנו שהיא לא נאיבית, אני יודעת שאלבום או שיר לא ישנו את העולם. מטרת המוזיקה והריקודים היא למשוך את תשומת הלב של הקהל ולגרום לו להתעמק בעזרת הליריקה. בתקווה שזה יעורר אותם לאחד כוחות ולצמצם את הפערים. "אנו אומה ללא גבולות פיזים,דבקים יחד באמונותינו,אנו מודעים לעצמנו,משתפים את החזון שלנו, צועדים לעבר עולם חסר גזעים.".

למעלה