ביקורת: Neptunes Vs. Timbaland

חולוני

New member
ביקורת: Neptunes Vs. Timbaland

The Neptunes Present...Clones - 2003 VS. Timbaland Presents Shock Value - 2007 יש הרבה דברים משותפים בין הנפטונז לטימבלנד (AKA טימבה). שניהם גדלו בוירג'ינה, היו חברים בצעירותם בלהקה משותפת בשם Surrounded By Idiots, החלו בקריירת ההפקה שלהם פחות או יותר באותו זמן (אמצע הניינטיז) ושניהם אמנים/מפיקים חדשניים שהשתלטו תחילה על עולם ההיפ-הופ והאר'נ'בי ולאחר מכן על עולם הפופ כולו. לא ארחיב על פועלם עד היום, אני מאמין שכולכם יודעים למי כל אחד מהם הפיק (ומי שלא שילך לקרוא בויקיפדיה). אשווה כעת בין אלבום ה-Clones שהנפטונז הוציאו ב-2003 (כשפארל אמר שהמטרה של הוצאת האלבום הזה היא לרכז את מיטב ההפקות שלהם באלבום אחד כדי שמי שאוהב אותם לא יצטרך לקנות 15 אלבומים של אמנים אחרים כדי לשמוע הפקות שלהם) לאלבום Shock Value של טימבה שיצא בתחילת אפריל 2007 (כשטימבה אמר שהמטרה שלו היא להשתלט על הטופ-40 בבילבורד בכל הסגנונות. לפי הסינגל הראשון Give It To Me שהגיע למקום ה-1 גם בבילבורד וגם במצעד הבריטי נראה שדי הולך לו). הפקות: הנפטונז - ב-Clones יש כמה וכמה ביטים פצצות. בולטים Light Your Ass On Fire של באסטה, It Blows My Mind של סנופ ו-Pop Shit של ODB ז"ל. טימבה - לעומת הנפטונז, רוב הביטים באלבום של טימבה לא ממש מרשימים והם נשמעים בעיקר כמו שאריות שהוא לא מכר לאמנים אחרים. טימבה לא במיטבו כאן ואין שום דבר שמדגדג את My Love למשל או את פסגת היצירה שלו - Get Ur Freak On של מיסי. סינגלים: הנפטונז - הסינגל הראשון מהאלבום היה Frontin של פארל, שיר סול איכותי שהיה אחד מלהיטי הקיץ הגדולים של 2003 ואף זכה לקאבר ג'אז של ג'יימי קולום. היה חסר מאוד שיר ברמה כזאת באלבום הסולו המאכזב של פארל - In My Mind מ-2006. הסינגל השני והאחרון שיצא מהאלבום הוא Light Your Ass On Fire של באסטה, המנון ישבנים בעל ביט קטלני. טימבה - הסינגל הראשון מהאלבום הוא Give It To Me של ג'סטין טימברלייק ונלי פורטדו, שיר מעולה שכבר השתלט על כל מצעד ברחבי העולם והוא ללא ספק אחד הלהיטים הגדולים ביותר בעולם כיום. עוד לא יצא סינגל שני מהאלבום אבל הוא אמור להיות השת"פ ביחד להקות הרוק השבת ה-Hives שנקרא Throw It on Me, שיר קצר, כיפי ביותר ואחד הטובים באלבום לדעתי. אורחים: הנפטונז - אצל הנפטונז מתארחים באלבום בעיקר כוכבי ראפ גדולים כמו באסטה, לודקריס, נאס, ג'יי-זי, סנופ דוג ונלי ביחד עם אמני הלייבל סטאר-טראק של הנפטונז שהם הקליפס, רוסקו פי. קולדצ'יין, פאם-ליי, ואנסה מארקז, קליס (שמאז כבר נפרדה מהנפטונז לצערי) ו-2 הרכבי הרוק - ספיימוב (הלהקה שניגנה באלבום In Search Of של N.E.R.D) והיי ספיד סין. טימבה - גם אצל טימבה מתארחים כמה סופרסטארז כמו ג'סטין טימברלייק, נלי פורטדו, מיסי אליוט, ד"ר דרה, אלטון ג'ון וניקול מהפוסיקט דולז ביחד עם אמנים שהוא תמיד מקדם כמו השותף שלו מאגו, אחיו סאבסטיאן והזמרת קארי הילסון שמתארחת ב-4 שירים באלבום. יש גם כמה הרכבי רוק כמו ההייבס, שי וואנטס ריבנג', פול אאוט בוי (בשיר זוועתי) ו-וואן רפובליק. השירים הטובים: הנפטונז - אצל הנפטונז כמעט כל השירים טובים, יש כאלו יותר ויש כאלו פחות. בולטים 2 הסינגלים, 2 השירים של הקליפס, השיר של ODB, שיר הסולו של ונאסה מארקז Good Girl (היא זאת שעושה קולות רקע בסינגל Rock Your Body של ג'סטין בהפקת הנפטונז), It Blows My Mind של סנופ, Rock N' Roll של פאם-ליי והדואט בין קליס לבעלה נאס - Popular Thug. טימבה - אצל טימבה יש בעיה. מעטים הם השירים הטובים באלבום והם כוללים את 2 הסינגלים (Give It to Me ו-Throw It On Me), השיר הפותח את האלבום Oh Timbaland שמסמפל את נינה סימון, Bounce (בעיקר בזכות הבית הגדול של מיסי אליוט) והבונוס טראק שיצא רק ביפן - Come Around עם M.I.A (למרות שחייב לציין שציפיתי ליותר מהשת"פ ביניהם). השירים הרעים: הנפטונז - אין ממש כאלו, כל השירים טובים לדעתי. פחות בולטים אולי אלו Fuck N' Spend של להקת הרוק High Speed Scene, שיר הדאנסהול The Don Of Dons של Supercat ו-Put 'Em Up של N.O.R.E האהבל. טימבה - הו, אצלו יש בשפע. One And Only להקת האימו Fall Out Boy הוא שיר זוועתי לגמרי שעדיף שלא היה מוקלט. עוד שירים מיותרים כוללים את Come And Get Me פיפטי סנט וטוני יאיו, Bombay שמנסה למחזר את ההפקות ההודיות המוצלחות של טימבה מפעם ללא הצלחה והשיר המבוזבז עם אלטון ג'ון Two Man Show (אלטון רק מנגן בפסנתר וטימבה שר בפזמון אם אנחנו מסכימים שזה נשמע טוב? לא, אנחנו לא מסכימים). סיכום: הנפטונז - אלבום אוסף מצוין של הנפטונז שיצא כשהם היו בשיאם (2002-2003) ואף זכו באותה שנה בגראמי ל"מפיקים הכי טובים" ובצדק. 4.5 כוכבים. טימבה - אלבום מפוספס ומאכזב מאוד של טימבה שכנראה מכר את הביטים הכי טובים שלו לאחרים ולא השאיר לעצמו שומדבר ברמה גבוהה. אין ספק שמדובר בגאון ובאחד המפיקים הכי טובים בעולם אבל כדאי שישקיע קצת יותר בפעם הבאה. 2.5 כוכבים.

../images/Emo45.gif כל הכבוד

את האלבום של טימבה עוד לא יצא לי לשמוע (גם לא בטוח שאני אשמע \:). לגבי הנפטונז דיי התאכזבתי בזמנו, אולי ניתן לזה עוד צ'אנס עכשיו...

הגזמת, לשני הצדדים

האוסף של הנפטונז לא כזה טוב, הסינגל של באסטה הוא אחד היציאות הגרועות של כל המעורבים, בכלל, באסטה והנפטונז זה לא שילוב כזה מוצלח. גם השיר של סנופ מחורבן, אבל לפחות שאר השתפי"ם ביניהם הניבו תוצאות מצוינות. זכורים לטובה: Hot Damn השירים עם הקליפס - LOSER במיוחד Frontin - אולי הקלאסיקה היחידה מהאלבום הזה יחד עם השיר של ODB. השיר של ספי-מוב בנזונה, מת על הקלידים שם... אחלה המנון קיץ על החוף. Pop Shit של ODB זצ"ל, הקטע וידאו שלהם מקליטים את השיר באולפן זה אחד הדברים המצחיקים שראיתי מימי. בכלל, ODB זורח כאן... שילוב מגן עדן. "me and my niggaz about to get SUED!" והשיר עם נאס נחמד, לא יותר, הוא פשוט לא מתאים לביטים שלהם. לגבי טימבו... אני עדיין לא גיבשתי דיעה סופית לגביו אבל כן, הוא די בינוני. בטח לא 2.5, יותר 3.5. אני ממש לא מבין איך הם לא כללו בגרסה ששוחררה בכל העולם את השיר עם MIA כשהוא ללא ספק אחד החזקים באלבום כולו. הפלואו שלה שם מהפנט... וגיב איט טו מי זה אחד הלהיטים הגדולים ששמעתי בחיי, שיר מצוין שנמצא בראש כל המצעדים ובצדק. רגע פופ מושלם, לא פחות.

kraz11

New member
למה שילוב לא טוב?

pass the conversiour או שאיך שלא כותבים את זה לא שיר טוב?? ומי הפיק את break ya neck?

volatile

New member
מסכים עם חסיד בצורה מפתיעה

השילוב לא הוליד הרבה שירים מעניינים. לעומת זאת באסטה צריך לחזור לעבוד יותר עם DJ Scratch מאז שהוא הפסיק לעבוד איתו הוא איבד את השיגעון של האלבומים הראשונים שלו שסקראצ' היה אחראי עליו בגדול עם שירים הזויים מהירים ומקצבים מגניבים., באלבום האחרון של באסטה יש רק הפקה אחת שלו (שמצויינת לעצמה כפי שניתן לראות מ - 101 הגרסאות שיצאו שלה) New york shit וזה באמת השיט.

DJ$upreme

New member
הופתעתי לגלות שההפקה הזאת

מבוססת *לחלוטין* על הפקה של DJ ג'אזי ג'יי. I went for mine - DIamond & the psychotic neurotics (בזכות קודמן)

חולוני

New member
אז ככה

קודם כל, תודה על התגובה המושקעת. :) ועכשיו לעניינו: לא מסכים איתך בקשר לבאסטה, Light Your Ass... זה באנגר גדול עם אחד הביטים הטובים באלבום (אני אישית שומע ממנו השפעה מחלוצי האלקטרוניקה Kraftwerk בסאונד הרובוטי שלו) וגם לא מסכים בקשר לשילוב ביניהם, בדר"כ הוא מוצלח מאוד. הרמיקס ל-Pass the Courvoisier גדול והרבה יותר טוב מהגירסה המקורית (וגם מיסטר טי המלך משתתף בקליפ) וכך גם What It Is עם קליס, 2 מהשירים הכי טובים באלבום Genesis. Loser זה שיר של N.E.R.D כשהקליפס מתארחים וזה אכן שיר מצוין. מסכים לגמרי לגבי Pop Shit, בהחלט קלאסיקה. חבל שהורידו את הוידאו הזה מיוטוב (כנראה זכויות יוצרים), הקטע שבו פארל נקרע מצחוק מ-ODB הוא אחד הגדולים. ואהבת את השיר עם M.I.A? מפתיע, חשבתי שאמרת פעם שאתה לא סובל אותה. מסכים שהוא אחד הטובים באלבום המאכזב הזה.

dune d

New member
אז ככה

את הדעה שלי אתה דיי מכיר בגדול. לגביי האלבום של הנפטונס, אני אישית לא מת עליו ולדעתי הוא לא כזה מציאה, יש כמה שירים טובים (Frontin, It Blows My Mind, Hot Damn) ואולי עוד כמה אבל בגדול זה נשצע כמו אוסף ולא אלבום מה שמוריד הרבה מהערך שלו למרות הכוונות הברורות שלו (של להיות אוסף של הפקות). אצל טימבה אני חושב שזה שונה מאוד, הוא רצה להגיע לרשות המצעדים אבל זה בהחלט לא מרמז על אלבום שהוא אוסף אלה אלבום מלא בדיוק כמו הקודם שלו וכאן זה צריכה להיות ההשווה שלך לדעתי, לאלבום Under Construction Part 2. גם שם אין הפקות מפוצצות כמו שהוא פיזר באותה התקופה שהאלבום יצא (באותה התקופה ,ב-2003 כשיצא האלבום היו לו הפקות הרבה יותק טובות אצל אומנים אחרים כמו מיסי, מיס ג'יד, באבה ספרקססס, ג'יזי ועוד רבים). ידוע שבאלבום הנוחכי אין הפקות מפוצצות אבל בהחלט מדובר על אלבום אישי יחסי טוב, ואני אומר יחסית כי באמת Under Construction Part 2 היה באווירה אחרת לגמרי, הרבה יותר שחורה, כאשר כאן הוא נחשף לפופ במלואו ולכן גם יש כאן הרגשה הרבה יותר פופית. שירים טובים מהאלבום שלו: Give It to Me - מלבד שהוא הגיע למקום הראשון בבילבורד יצא לו גם רמיקס מעולה, Laff At Em ביחד אם ג'יזי. The Way I Are - ביחד אם קרי הילסון המוכשרת שעוד נשמע ממנה רבות אני מקווה. Come And Get Me - דווקא את הטעם של השיר הזה אני אישית מאוד אוהב, השילוב של פידי וטוני מאוד מוסיף כאן והם ביחד יוצרים באנגר מעולה. Kill Yourself - שיר מאוד חזק שרץ אצלי הרבה, על סבסטיאן אין הרבה מה שלהוסיף הבחור מוכשר, הפקה מעולה. Boardmeeting - שיר שמזכיר לי את האלבום הקודם שלו, הפקה מאוד אופיינית לטימבה ושיתוף של מאגו. Scream - שהוא בין הישירם הטובים באלבום לדעתי, שילוב פופ שחורה מעולה פלוס אדיר של שתי הזמרות הנהדרות , קרי הילסון וניקול. Throw It On Me ו-One And Only שניהם בשיתוף אם להקות רוק ,שניהם מעולים לדעתי. ויותר מזה Time מיוחד יותר משניהם ומחובר הכי טוב לדעתי. Apologize - טוב לשמוע את טימבה על בלדת RNB , שילוב מצוין שלו ביחד עם OneRepublic. בקיצור לא חסרים כאן דברים טובים, אבל בהחלט צריך לקחת אותם מגישה קצת שונה ממה שאנחנו רגילים לשמוע ממנו, הוא התקרב לצד הפופ של המדרס ופחות לשחור שאנחנו כל כך רוצים לשמוע ממנו, למרות שגם כאן הוא עושה עבודה מדהימה ואת זה ראינו אצל ג'אסטין ונלי שהסינגלים שלהם עדין רצים בכל פינה בזכותו. לצערי את הקיבורת על האלבום החדש שלו עוד לא סיימתי בגלל חוסר זמן אבל בגדול זו התמונה שקיבלתי מהאלבום הזה.

tomoshe

New member
Under Construction Part 2

האלבום שמופק בצורה הכי מענינת במוזיקה השחורה, אלבום שאפשר לשמוע שלושת אלפים חמש מאות שבעים ואחד פעמים ועדיין להנות מהבנייה המוקפדת של כל ביט.

dune d

New member
ועדיין זה לא אלבום אם הפקות "פיצוץ"

אומנם יש כמה מעטים אבל זו לא המטרה שלו כמו שרבים ציפו שיהיה בו. אלבום מעולה לדעתי שאני אישית באותה התקופה לא הפסקתי לשמוע (חולה על Hold On U-Cop That Shit הגדולים).

חולוני

New member
לא מסכים איתך.

האלבום שמופק בצורה הכי מעניינת במוזיקה השחורה הוא In Search Of... של N.E.R.D.

חולוני

New member
אני לא מבין

איך אתה אוהב את Come And Get Me? אחד השירים הכי גרועים שיצא לי לשמוע השנה. גם One And Only עם פול אאוט בוי גרוע בטירוף. Apologize ו-Time סתם 2 שירים בנאליים ולא מעניינים במיוחד. Scream חביב וכך גם The Way I Are אבל איך אתה יכול להגיד שניקול זמרת נהדרת? אחי, מדובר כאן בסולנית של הפוסיקט דולז, כל יכולת ווקאלית היא ממנה והלאה. היא לא מזיקה אמנם אבל בטח שלא "נהדרת". אלבום מאכזב מאוד. תגיד את האמת, לא ציפית מטימבה ליותר? נו טוב, לפחות הוא חזר לכושר בהפקות החדשות שלו לביורק.

למעלה