ביקורת פיקאפים

mastervolume

New member
ביקורת פיקאפים

החלטתי לאחרונה לשדרג את הפיקאפים של הסטראט שלי. אחרי שעות של נגינה על cs69, farlin, mother's milk וכו', החלטתי ללכת על סימור דאנקן Antiquity II surfer עם חיווט קאסטום בבריג' שאמור להגדיל את האאוטפוט . המחיר ששולם היה 1000 ש"ח לסט דרך Guitar part. אחרי שלושה שבועות המתנה הם הגיעו והותקנו. בגדול אפשר לסכם במילה אחת - וואוו!!! מבחינתי קיבלתי גיטרה חדשה לגמרי. הסט נתן לגיטרה את תחושת ה"בדיוק" שחיפשתי הרבה מאוד זמן. מבחינתי, בניגוד לmother's milk הם פחות מכתיבי סגנון ונשמעו קצת יותר בהירים וקריסטליים מהFarlin. אם אני משווה אותם לcs69 הם הרגישו לי עם יותר עומק ומרגישים נכון יותר עם הגיטרה שלי. כשהעלתי את הדרייב הרגשתי יותר קריספיות מאשר עם הפיקאפים הקודמים Cs69 ובגיין גבוה לכיוון דיסטורשן/פאז שמעתי אוברטונים מעניינים שלא היו שם קודם.
בסיכום - הם אמנם יקרים (כולל משלוח וכל השיט מסביב יצא בסביבות 1200 ש"ח) אבל מבחינתי הם היו השקעה ממש ממש מוצלחת. כל מה שאני כותב נכון כמובן לגיטרה הספציפית שלי ולשרשרת הסאונד שלי (שכוללת גם את האזניים שלי וההעדפות האישיות שלי...:)

Wonderboy Blues

New member
תתחדש!

נשמע כמו שדרוג חלומי.
אני גם מחפש להחליף את הפיקאפים שלי ויש מצב שאני גם אלך על הפיקאפים שציינת (למרות שהם אכן מאוד יקרים).

יש לי כמה שאלות שאני אשמח אם תוכל לענות עליהן:
איפה יצא לך לנסות את כל סוגי הפיקאפים שציינת?
איזה גיטרה יש לך (וגם מה סוג הצוואר)?
איזה סגנונות של מוזיקה אתה מנגן?

pazf402

New member
איזה סטייל סאונד...

...חיפשת?
גם אני המון שנים הייתי אחר חיפוש "סאונד סטראט" שאני רוצה ודווקא אני עצרתי ב-69CS כי הגעתי למה שחיפשתי...
יש כל כך הרבה סאונדים סטראט/פנדר שזה מבלבל...חח
יצאת בזול, יש אנשים שמשקיעים שנים/ממון גדול כדי להגיע לתוצאה המבוקשת...סחטיין.

mastervolume

New member
תגובה לשאלות

קודם כל זה בהחלט איך שהוא מגיע משופצר בתוך הקופסה. מרגישים את ההשקעה כבר משלב האריזה. לגבי השאלה איזה סאונד חיפשתי - יש כמה גיטריסטים שאני אוהב את הסאונד שלהם - הנדריקס, פרושייאנטה, מקריידי/גוסארד וקלפטון (במצבים מסויימים)... הפיקאפים האלה נותנים לי בדיוק את טווחי הסאונד האלה (חלקם גם משתמשים בפיקאפים האלו אבל זה לא בהכרח מעיד לדעתי). אם אני משווה אותם לCS69 אז כמו שאמרתי, אני מרגיש שיש להם טווח תדרים רחב יותר והם עם יותר מימדים.
לגבי איפה ניגנתי על מגוון הפיקאפים - אתה יודע, חברים וכאלה...יש לא מעט אנשים עם הפיקאפים האלו וחיפוש קצר יעזור לך לאתר אותם ומשם אתה צריך רק לבקש יפה ...:)
העצים של הגיטרה של זה גוף אלדר וצוואר רוזווד. הגיטרה עוברת דרך nova delay, turbo rat, big muff, ehx chorus, fulltone ocd, univibe, wha wha, ehx tremolo ישר למגבר Blackheart little giant...אם ייצא לי אני אעלה דגימת סאונד עם כמה רמות של גיין.
מקווה שעניתי על הכל

Wonderboy Blues

New member
מעולה

תודה רבה!
אני מנגן על גוף אלדר וצוואר מייפל, מעניין אם זה יישמע טוב על גיטרה עם כזה מיפרט. אני יודע שמה שנשמע טוב על צוואר רוזווד יכול להשמע טרבלי מדי על צווארי מייפל.
תענוג שהגעת ממש לסאונד שחיפשת, תהנה!

למעלה