ביקורת על Pages

ADTR

New member
ביקורת על Pages

ערב טוב

בסופו של עניין החלטתי לרכוש את Pages בגירסתה החדשה ולאחר שימוש של שבוע יש לי כמה רשמים:

• התמיכה בעברית מעולה , הן מבחינת כיווניות והן מבחינת הכיתוב עצמו . שילוב של עברית ואנגלית עובד מעולה גם הוא .
• סרגל הכלים העליון באפליקציה חסר מספר פונקציות שהייתי שמח לגשת אליהן בלחיצה אחת . לדוגמא , המרווח בין שורות , ניתן לשימוי דרך המקלדת , אבל אילו היה ניתן בלחיצה חד פעמית לקבוע את המרווח בכל המסמך זה היה מעולה . במקרה של Pages , בכל פעם שאני רוצה להתחיל שורה חדשה אני צריך לגשת לפונקציה הרלוונטית במקלדת וזה מעצבן .
• יצירת תרשימים לא ממש נוחה לביצוע . לעיתים לא הצלחתי להזיז אובייקט שהוספתי.
• המסמכים שיוצרים לא ניתנים למיון בתיקייה . המסמכים פזורים כולם באותו מקום . לא מצליח להבין את אפל . מה הבעיה להוסיף את האפשרות ליצירת תיקיות ...
• אפשרות ייצוא המסמך לוורד עובדת טוב מאוד . פתיחה של מסמך שהומר מ-Pages לוורד , באופיס 2010 נראה מעולה. גם היישור לימין כראוי .
• אין אינטגרציה עם דרופבוקס וזה חבל מאוד כיוון שאני עובד המון עם השירות הזה . גם שיתוף לינק של המסמך בדרופבוקס לא קיים .
• סנכרון המסמכים לקלאוד של אפל עובד בסדר גמור , אם כי בימים האחרונים יש לי בעיות סנכרון . המסמך לא מסתנכרן כשאני מסיים לעבוד עליו .
• לא קיים user manual רציני באפליקציה . לבטח אפשר למצוא באתר אפל אבל היה נחמד אילו היו מוסיפים מסמך כזה ל-Pages , בדיוק כמו שיש ב-Notes Plus
• היה נחמד אילו היו מוסיפים אופציה ל-Header ולא רק ל-Footnote .

לסיכום מדובר באפליקציה מאוד יציבה , עובדת חלק בדיוק כמו שאפל יודעים . התמיכה בעברית מעולה וכך גם השילוב בין עברית לאנגלית . מי מכם שיש לו גרסה ישנה של Pages אני מציע שלא לשדרג עדיין כיוון שיש משתמשים שטוענים לאיבוד מסמכים לאחר השדרוג . לחילופין כדאי לגבות את המסמכים לפני כן .
בסך הכל האפליקציה יכולה לספק את מי שמעוניין בכתיבת סיכומים ועבודות שונות , אך אפל צריכה להכניס שיפורים כדי שהדברים יהיו טובים עוד יותר.

הערה : האפליקציה הורדה לאייפד 2 עם IOS 7 ועבדה כראוי מבחינת ביצועים .

noa_f

New member
תודה. אפל כבר אמרה שהיא עתידה להוסיף

פיצ'רים בעדכונים הקרובים.

אגוזים1

New member
תודה

אגב, אם אני לא טועה יש לך גם את office2HD, נכון? אם כן, תוכל לספר מי מבין שתיהן טובה יותר לטעמך?

ADTR

New member
לגבי Office2HD

בהסתכלות כוולת אפשר לומר שהאפליקציה של אפל מלוטשת יותר מ-Office2HD . לאחרונה יצא עדכון חדש שלא יצא לי לבחון עדיין , אבל יצא לי להשתמש קצת בגרסה קודמת ושם עדיין יש מספר דברים מעצבנים . התמיכה ב-RTL לא מביישת ובסך הכל עושה רושם טוב . גם שילוב אנגלית ועברית נראה בסדר . בגרסאות מוקדמות הרבה יותר , היו המון באגים כמו מרקור שורות שלא בקשתי למרקר , מסמכים שנכתבו באפליקציה ולא הוצגו כראוי באופיס ( לסירוגין , לא תמיד ) ועוד .
Office2HD כם כוללת אפליקציה דמוית אקסל שעבור השימושים הבסיסיים שלי מספיקה בהחלט .
בקרוב אבחן את הגרסה החדשה ואוכל לתת יותר רשמים .

יום טוב

ADTR

New member
משהו נוסף

ב -Office2HD יש תמיכה בתיקיות ואינטגרציה עם דרופבוקס .
ראוי לציין לטובה את התמיכה צוות הפיתוח . תמיד ענו לכל שאלה ובקשה באדיבות בתקופה שהאפליקציה הייתה מלאה בבאגים.

אגוזים1

New member
אז אם יש

לי את office2HD אין ערך מוסף משמעותי בקניית Pages לדעתך?

בשימוש שלי office2HD תומכת היטב בעברית. אבל מודה שאני לא מאמצת אותה יותר מדי
...

השאלה אם בשביל ה״ליטוש״ שווה לעבור ל- Pages (למשל, לדעתי, עבור קבצי אקסל שווה לעבור ל- numbers).

ADTR

New member
קשה לי לענות על זה כי

Office2HD טובה היום יותר מאשר כשרק יצאה אבל מהעבודה המעטה שלי איתה בזמן האחרון נתרלתי בבאגים קצת מעצבנים . לדעתי , אולי כדאי לחכות עד שאפל תוציא איזה עדכון משמעותי . בדיעבד , אולי הרכישה לא היתה כדאית אבל לא בוכים על חלב שנשפך :)

אגוזים1

New member

ובטח שלא בוכים על רכישה כזו. כולה כמה טיפות חלב. ממש לא משהו לבכות עליו

ADTR

New member
עבורי מדובר בכמה טיפות

עיש כאלה שאין להם חלב במקרר :)

אגוזים1

New member
אני מניחה

שכל מי שנמצא בפורום הזה ויש לו אייפד או אייפון או שניהם, גם עבורו זה רק כמה טיפות... לא?

אגוזים1

New member
הרבה פחות נוח

וגם ממליצה ממש לא לצפות לתוכנת אקסל כמו במחשב. אי אפשר להשוות בכלל.

א ב ל, אם אתה צריך שתהיה לך אפשרות לפתוח ולערוך מסמכי אקסל ואחר כך להמשיך ולעבוד איתם הן באייפד והן על המחשב, אז זה פתרון מצויין.

barlevy

New member
נצלש keynote (הפאוורפוינט של אפל)

אחת האפליקציות היותר מהנות שיצא לי לראות.

המון אפשרויות והכול ידידותי ויפה. (ואגב ניתן להשתמש באייפון כשלט למצגת שנמצאת על אייפד)

למעלה