ביקורת על IPAQ 4150

alon the one1

New member
ביקורת על IPAQ 4150

שלום שוב, אני כותב ביקורת קצרה על המכשיר - את המכשיר קניתי מאתר ECOST והוא הובא לארץ ע"י ידיד שהיה בנסיעת עסקים (נשלח למלונו ע"י UPS), העלות הייתה 493$ למכשיר ולכרטיס 256 SD של SUN שמגיע עם DISK ON KEY מיוחד שניתן לשים בתוכו את כרטיס ה-SD (כלומר ה-DISK ON KEY משמש מתאם USB-SD). סה"כ אני מרוצה מהשרות שלהם, הם היו עניינים ולמרות שזה קצת בעייה כיום לעשות קניות באתרים אמריקאיים עם ויזה מהארץ הם היו בסדר גמור ואפילו התקשרו לשאול אם הגיע ... לגבי המכשיר - כמי שלא היה לו מכשיר כף יד אף פעם אבל כן יש לו המון רקע במחשבים אני יכול להגיד שהמכשיר מדהים. התמונות לא עושות לו צדק כי במציאות הוא כל כך קל, קטן ויפה. לחבר שלי יש את הדגם המתקדם ביותר ה-5555 ואפילו הוא מצטער קצת שהוא לא קנה את שלי. לגבי WI-FI ובלותוט' עדיין לא יצא לי לנסות אותם. אחת ההתלבטויות שלי כשקניתי את הIPAQ הייתה יציבות המכשיר (כידוע הטענה היא שפאלם יותר יציבה), ומאחר שלא היה לי פאלם אני לא יכול להשוות. מה שכן אני יכול להוסיף הוא שכבר הצלחתי להגיע לידי מצב של פעמיים HARD RESET (הבנתי שSOFT RESET לא סופרים בכלל כי זה מקביל ללסגור את כל הישומים) אבל כנראה שזה היה צפוי כי התקנתי עליו תוכנות ללא הבחנה, מחקתי, התקנתי שוב , קיבלתי כל מיני ERRORS מדי פעם כך שאני לא מופתע. סה"כ מערכת ההפעלה מצויינת, מגיע עם כל תוכנות השרות הנדרשות (BACKUP,MEIDA PLAYER,WORD,EXCEL וכו') על הDISK של HP יש תוכנות נוספות ובחינם אחת מהן היא MOVIMATE שנותנת זמנים בכל העולם, המרות, תחזיות לשבוע הקרוב, קידומות וכו' - מצויין למי שנמצא בנסיעות (כמובן מתעדכן כל פעם שמתחברים לעריסה). המכשיר מהיר מאוד, (המלצה שלי היא להתקין כל מה שניתן בכרטיס וכך לחסוך זיכרון לכל התוכנות), שיחקתי עליו AGE OF EMPIRES , SIMCITY 2000 ועוד משחקים עתירי גראפיקה וכולם רצים באופן חלק ביותר. התאכזבתי קצת מהמרת המסמכים - לדוגמא הורדתי את מסמך שמתאר את זמני הרכבות מהאתר של רכבת ישראל וניסיתי לראות אותו בפוקט והוא לא נראה טוב בכלל (אם למישהו יש רעיון למה הוא מוזמן לנסות ולהציע סיבה, אני עובד עם העיברית של אירון). עוד דוגמא היא מסמך מעוצב בוורד (אופיס XP ) שתורגם ממש לא טוב לפוקט וורד (שוב בעיברית). כמובן שמסמכים באנגלית נראים מצויין... מסמכי PDF נפתחים במהירות - לדוגמא העתקתי את ה-MANUAL של המכשיר למכשיר ולוקח לו שניה וחצי להפתח (10 מגה בערך). סרטונים רצים באופן חלק על MEDIA PLAYER ויותר מהר על ה-POCKETMVP המלצה לסרטונים - http://www.pocketmatrix.com/mobile/multimedia/ הסוללה הפתיע אותי ממש לטובה, כידוע קשה לבחון זמן סוללה באופן אחיד אז אני פשוט אתן דוגמא ליום עבודה סטנדרטי - שעתיים וחצי ניגון MP3 (זה הזמן לציין שהרמקולים מצויינים וחזקים - קורה לי שאני יושב בעבודה ובמקום רדיו אני שומע שירים דרך ה-IPAQ , כמובן דרך אוזניות הSOUND חזק בהרבה),בערך שעה של עבודה משרדית (פתיחה/סגירה/עריכה של מסמכים), חצי שעה - שעה של משחקים ונשאר לי משהו כמו 30% סוללה. אשמח לענות על שאלות, אם יצוצו לי יש כמה שאלות משלי - 1. אשמח אם מישהו יכתוב הסבר קצר על הזיכרון של ה-IPAQ (זיכרון מחיק, לא מחיק וכו') ומה קורה כאשר נגמרת לו הסוללה הראשית לגמרי? 2. איזה פעולות בדיוק עושה HARDRESET (חוץ מלמחוק את כל המידע שיש)? 3. כמו ששאלתי בגוף הביקורת - המרה של מסמכי WORD ו-EXCEL בעיברית, אשמח לקבל טיפים והמלצות ואם מישהו יכול לבדוק את מסמך הEXCEL של הרכבות ולמה הוא לא קריא בפוקט זה יעזור מאוד - http://www.israrail.org.il עוד לינק למי שממש רוצה ביקורת מקצועית - http://www.bargainpda.com/default.asp?newsID=1703&showComments=true#b תודה אלון

mikeoreli

New member
ביקורת יפה ולהלן כמה תשובות והערות

לגבי ה"איתחולים", אז כן נספרים כמות האתחולים החמים. בכל מקרה, על מנת לסגור יישומים יש לך 2 אפשרויות : 1. התחל->הגדרות->מערכת->זיכרון->"תוכניות רצות" : שם תבחר איזו תוכנית אתה רוצה לסגור 2. התקנה תוכנה שבעזרתה ניתן לסגור את התוכנות, כמו WisBar Advanced וכו.. אופציה 2 מומלצת בחום. לגבי ההמרות של העברית, אין לי מושג כי לי יש PDAC,רק שתדע שהגרסאות של אקסל וורד המוקנות בPPC הם חלקיות ולא כוללות תמיכה בתמונות ואובייקטים נוספים וכן חלק מהעיצובים. אם תרצה מעבד תמלילים כמו וורד לPPC תקנה את Text Maker, אך רק שתדע שהיא שוקלת כ10 מ"ב ועולה כ50 דולר. לגבי הסוללה, כאשר נגמרת הסוללה הראשית, לא ניתן להפעיל יותר את המכשיר עד לטעינה הבאה. עד שהמכשיר נטען, סוללת הגיבוי שומרת על המידע (לא יודע לכמה זמן, אבל כנראה מספיק עד לטעינה הבאה), בכל מקרה, לפי איך שתארת, המכשיר עם הסוללה הזו מתפקדים טוב מאוד.

alon the one1

New member
לגבי סגירת אפליקציות

אני מאמין בעיקרון הפשטות ומשתדל לא להתקין תוכנות שיוצרות כפילויות - כמו למשל תוכנות סגירת ישומים למיניהן - יש לWINDOWS מקבילה לתוכנות האלו שהיא קצרה כמעט כמו פעולתם של תוכנות אלו - לחיצה על הכפתור הימני ביותר של ה-IPAQ מריצה את ה-ITASK , משם לחיצה ארוכה על אחת התוכניות ובחירת CLOSE ALL TASKS. לגבי ה-TEXT MAKER - היא תומכת בעיברית? וזה הפתרון לגבי WORD - מה עם EXCEL? איך העיברית של PDAC? כאשר נגמרת הסוללה, כאשר האזנתי ל-MP3 קפצה התראה ב-30% - איך ניתן (עם תוכנה או בלי) לעשות שההתראה תיהיה קולית (כך שלא צריך להסתכל על המכשיר) - ובאותו נושא - שיחקתי ב-AGE OF EMPIRES כשלפתע כבה המכשיר והמסך עוד נשאר חצי עובד (בלי BACKLITE רק שאריות גראפיות מ-AGE- האם זה מה שקורה בהתרוקנות של הסוללה? ולמה לא קיבלתי התראה - האם היא לא קופצת כאשר מריצים אפליקציות במסך מלא? תודה

ron20

New member
תתחדש ../images/Emo65.gif

שלום אלון, הביקורת שלך נוגעת יותר למערכת ההפעלה מאשר ספציפית ל 4150, כל מה שנכתב פה רלוונטי כמעט לכל מכשיר בשוק. 1. לגבי הוורד הוא בסיסי, האקסל גם כן בסיסי אבל יותר טוב (לא יצא לי לבדוק את ישום הרכבות), ברוב המקרים הוא עובד בסדר, בכל מקרה הבעיה היא לא עברית. 2. לגבי הזכרון: יש rom עליו יושבת מערכת ההפעלה ויש ram עליו יושבים כל הקבצים / תוכנות וכו. איפוס קשיח יחזיר את המכשיר למצב בו קיבלת אותו לראשונה אלא אם: - בוצעו שינוים ב rom - נשמרו הגדרות או תוכנות ב rom - הדבר אפשרי ב ipaq file store בדכ משמש לשמירת התקנת עברית וכו. 3. כאשר בגמרת הסוללה הראשית נכנסת לתמונה סוללת גיבוי, היא אמורה להספיק למספר ימים יש האומרים ליותר (לא ממליץ לנסות)

alon the one1

New member
תגובות...

סידרתי כבר את הבעייה עם ה-EXCEL, פשוט התאמתי את גודל התאים לטקסט והקטנתי אותו ואז הטבלה נראית בסדר - סה"כ משחק של עיצוב. לגבי הרום והראם - איך אני יכול לבדוק מה יושב על ה-ROM? לא השבת על השאלה שלי - האם משהו נמחק כשהסוללה נגמרת, האם ניתן להפעיל את המכשיר בכלל על סוללת הגיבוי? האם התאור שנתתי קודם (בנושא הקודם) של כביית המכשיר הוא סטנדרטי או שהייתה שם קריסה כלשהיא? האם יש איזושהיא תוכנה שדומה ל-NORTON SAFEGAURD רק לפוקט? תודה רבה.. אלון

ron20

New member
אז ככה...

1. על הרום יושב כל מה שבא עם המכשיר כאשר פתחת אותו לראשונה + דברים שתשים ב ipaq file store 2. דווקא כן עניתי, יש סוללת גיבוי ... ששומרת על המידע ב ram לזמן מוגבל (המידע ב rom נשאר לתמיד...) 3. windows mobile 2003 היא מערכת הפעלה יציבה מאד, בוודאי ביחס ל 2002. לדעתי הבעיות שאתה חווה נובעות מהתקנת תוכנות שלא תואמות את מערכת ההפעלה (היו גם מקרים יותר גרועים). בדוק כל תוכנה שאתה מתקין - וודא שהיא מותאמת ל Windows Mobile 2003. 4. לגבי תוכנות הגנה - יש כמה דברים אב נכון להיום (טפו טפו טפו מלח מים) עיקר הסכנה היא העברת וירוס ל PC דרך הפוקט (באמצעות מייל, או סנכרון קובץ נגוע) תוכנות אלו פוגעות בביצועים ואני ממש מקווה שזה לא יהפך לסטנדרט.

alon the one1

New member
תאימות תוכנות

האם תוכנות שתואמות ל-2002 יעבדו כמו שצריך גם על 2003? ברוב התוכנות כיום הדרישות הם 2002 ומעלה כך שלפי דעתי אין עם זה בעייה... בקשר ל-NORTON SAFEGAURD - זוהי לא תוכנת אנטיוירוס אלא תוכנה שאמורה לתת מענה למצבים שבהם המחשב בשלב הקריסה ולתת למשתמש יכולת לסגור אותו בלי נפילה לא רצויה - והשאלה הייתה האם יש משהו כזה גם לפוקט תודה

ron20

New member
ממש ממש לא ...

יש המון תוכנות שהותאמו ל 2002 - ועשו צרות צרורות ב 2003 ... היום השוק מתחיל להתיישר אבל אל תתקין אף שתוכמה שלא מצויין בה במפורש שהיא תואמת ל 2003. מה ז"א נפילה בלתי רצויה (יש נפילה רצויה
) ... אני לא מכיר דבר כזה, חוץ מסיפור על מכשיר שהתאפס לאחר התקנת תוכנה של 2002 על 2215 (שעובד על 2003). בקיצור, השמר מתוכנות לא תואמות, ושכח את כל הסיפור של נפליות ... (יתכן שאף שווה לשקול HR והתחלה מחדש)

mikeoreli

New member
מצטער שלא עניתי לך מקודם...

פשוט גם אצלי המחשב בבית התחרפן, בכל אופן המאוורר של הCPU התחיל לקרטע ומחר אני אחליף אותו ואוכל גם להגיב מהבית. לעניינינו, כל מה שירון כתב, נכון. בעיקר לגבי קריסת תוכנות. כמו שירון ציין WM2003 נחשבת למערכת יחסית מאוד יציבה. כנראה שאכן הורדת תוכנות שלא מותאמות למ"ה של ה4150. בכל מקרה, אם לא מצוין שתוכנה עובדת על WM2003 מאוד מומלץ שלא תתקין אלא אם מישהו אחר כבר ניסה וראה שאין בעיות. הרבה תוכנות שעובדות על PPC2002 עברו הסבה לWM2003 בגלל בעיה זו, לצערנו, אין תמיכה לאחור במובן של 100%. לגבי סגירת תוכנות פעילות, אני מאוד ממליץ לך על הWisBar כי היא מצד אחד משתמשת במעט מאוד משאבים (בקושי מרגישים אותה אם בכלל), אפשר בעזרתה לעבור בין יישומים כמו בPC, נראית טוב ובקיצור יעילה וטובה. לגבי מה קורה כשהסוללה נגמרת (בשלבים) : אתה מקבל התרעה ב30% סוללה אתה מקבל התרעה נוספת ב10% (אם אני זוכר נכון) כאשר הסוללה מגיע ל5% המכשיר נכבה. לאחר ש5% האלה מהסוללה הראשית נגמרים סוללת הגיבוי נכנסת לפעולה של שמירת נתונים (גם במצב זה לא ניתן להשתמש במכשיר). לאחר שסוללה זו נגמרת כל המידע שהיה על זיכרון הRAM, כלומר כל התוכנות שאתה התקנת נמחקות (אלא אם שמרת משהו בStorage). במצב זה חוזר המכשיר לתצורה בה הוא עזב את המפעל, כלומר רק עם מערכת ההפעלה והתוכנות שהותקנו עליו במפעל והעברית וכל המידע ששמרת בStorage. דרך אגב, כדאי מאוד שהסוללה הראשית לא תגיע למצב זה, כלומר פריקה, כי לפי מה שאני שמעתי, פעולה זו מקצרת את החיים שלה. לכן ברגע שאתה מקבל את האזהרה של במצב של 10% סוללה. תכבה אותו ותטען אותו.

shed

New member
---> הערה

דווקא לסוללה נטענת כן מומלץ להגיע למצב של פריקה מדי פעם, וטעינה מלאה מחדש על מנת לשמור על אורך חיים. זהו "כלל אצבע" שתופס לכל הסוללות הנטענות שאנו מכירים היום, בלי קשר האם הם ב-pda לפטופ א סלולרי.

mikeoreli

New member
מה קורה שד ?

הרבה זמן לא יצא לנו לפטפט. בכל מקרה מה שכתבתי זה מה ששמעתי מאנשים שדיברו על כך, אם אני לא טועה באתר של ה"פריק". הם אמרו שאם הסוללה מגיעה לפריקה אז הפולימרים בסוללה יכולים לאבד חלק מתפקודם כתוצאה מפריקה (לא יודע על מה בדיוק מדובר אבל אם הם אמרו אולי הם צודקים...ואולי לא). אם תוכל להפנות אותי למאמר על כך לגבי סוללות Li-Ion אשמח אם תהיה צודק (הסוללה שלי היא לא כמו שהייתה פעם).

shed

New member
--->

מה לעשות, הייתי בחו"ל... אני לא יודע מי ה"פריק"
ואין לי איזה לינק ישיר למאמר. מה שכן, ב-user manual של ibm (למחשבים ניידים ממספר דגמים שלהם, אשר כולם משתמשים בסוללת Li-ion) מצויין במפורש לעבוד עם הסוללה עד שהיא כמעט מתרוקנת לגמרי, ואז לטעון. כמו כן, מומלץ שם לא לעבוד עם סוללה טעונה יותר מ-95% כאשר המחשב מחובר לחשמל. כנ"ל גם יצרנים אחרים (כולל hp בספרות על לפטופ מתוצרתה), ואני לא אתפלא אם זה לא מופיע באיזה נספח נידח איפה שהוא גם בספרות של ppc.

2cookie

New member
אז כדאי להוציא את הסוללה מהמחשב

כשהוא מחובר לחשמל?

2cookie

New member
הערה

כשהיא טעונה במלואה ואני מוציא אותה מהמחשב אחרי שימוש ממושך במחשב שהיה מחובר לחשמל, היא עוד קרה, זה אומר משהו?

shed

New member
זה מה ש-ibm המליצו לעשות

בכל אחד מארבעת המחשבים הניידים האחרונים שקניתי מהם. כאשר הסוללה טעונה יותר מ-95% והמחשב מחובר לחשמל, מומלץ או להוציא את הסוללה או לנתק את החשמל.

mikeoreli

New member
חקרתי קצת../images/Emo22.gif

אני יצאתי מהמחקר הקצר מאוד הזה מאוד מבולבל.
מצד אחד כתוב בהרבה מקומות כי כדאי לשמור מפני "טעינת יתר" ומפני "פריקת יתר" ומצד שני יש מקומות שמציינים שאחת התכונות לטובה (למעשה, לפי כל האתרים זו הטכנולוגיה הטובה ביותר שהחיסרון היחיד בה הוא המחיר) הוא שאי אפשר לגרום ל"טעינת יתר" ו"פריקת יתר" מפני שיש לה מעגל אלקטרוני שמגן עליה. לכן הסקתי, כי הסוללות עצמן ניתנות ל"פריקת יתר" וטעינת יתר" שגורמות לבעיות כימיקליות שיכולות לגרום לנזק בביצועי הסוללה לכל הפחות ולהרבה מאוד נזק ואף להתפוצצויות ונזילת חומרים כימיים במצב הגרוע ביותר. בגלל זה הומצא מעגל בקרה אשר נועד למנוע שתי "צרות" אלו ולמעשה ברגע שהסוללה מגיע ל"טעינת יתר" הוא פועל ומנתק את הסוללה אוטומאטית ובדיוק להפך ב"פריקת יתר". כנראה שמחשבי IBM ש"שד" קנה/קבל לא היו עם מעגל בקרה זה, או שהם אכן כללו מעגל זה אך לשם ביטחון IBM ציינו זאת כדי "לכסות את התחת" (בכל מקרה, אכן ראיתי שהם הזהירו מפני זאת, אבל בכל מקרה לא ראיתי אזהרה דומה עבור הקסיופיאה שלי, למרות שהחוברת מלאה אזהרות וכן בדפים מסוימים של IPAQ מצוין שהסוללה לא יכולה להיטען או להתפרק יתר על המידה) בכל אופן, מצגת זו מסבירה בכלליות רבה על ההיסטוריה והתכונות של הסוללות: http://nms.lcs.mit.edu/fun/battery.ppt דף זה הוא הוראות לאילו המתכננים מכשירים העושים שימוש בסוללות מסוג זה: http://www.ulbi.com/whitepapers/UBI-5112_Li-ion_Li-Poly_Precautions.pdf בנוסף לאתרים אלו, יש עוד הרבה העוסקים בכך, מספיק לרשום :" lithium-ion battery discharge " overcharged בגוגל על מנת למצוא אותם. אשמח לקבל תגובות עם הפניות לאתרים אחרים...

shed

New member
---> אתה מבלבל בין שני דברים

פריקת יתר או טעינת יתר הם מצבים מסוכנים שעלולים לגרום לסוללה להתפוצץ/ להתחמם ולנזול וכדומה. בדורות הראשונים של הסוללות הנטענות זה גם היה די נפוץ להשאיר סוללה במטען ולגלות אחרי יומיים מיץ... אני מקווה שברור שב-thinkpadים מ-ibm (כולם נרכשו במהלך השנה האחרונה), יש את המעגלים המגנים מנזק שכזה. לכן אין סכנה בטעינה או פריקה, וזה לא מופיע כאזהרת בטיחות. מה שכן, כל מנת לשמור על חיי סוללה, מומלץ לנהוג כמו שאמרתי, וכמו ש-ibm ממליצים (דרך אגב, ההערה שלהם מופיעה ב"המלצות וטיפים" ולא תחת אזהרות בטיחות). לא דיברנו כאן על מגבלות בטיחות דיברנו על שמירת אורך חיי סוללה. אחרי שנה ומשהו של שימוש מאסיבי עם סוני clie (שעדיין לא נפרדתי ממנו) אני יכול לציין שאין הבדל בביצועי הסוללה. לאורך כל הדרך הקפדתי לעבוד איתו עד לריקון כמעט מלא ואז לטעון מחדש.

mikeoreli

New member
סליחה ?

בדיוק בין מה בלבלתי ובמה התבלבלתי. הבנתי כי אכן ניתן כי סוללות ליטיום-יון ניתנות לפריקה ולמעשה יש מעגל אלקטרוני שמגן מפני פירקת יתר ומפני טעינת יתר, ולכן למעשה אפשר להתעלם מהמשפט האחרון שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בנושא זה, כי לאחר שהסוללה מגיעה לפריקה של כל הסוללה, המעגל ה"מגן" מפסיק את הפריקה. לגבי טיפים או אזהרות, מחיפושי ברשת אני קבלתי את הרושם שמדובר באזהרה חמורה, ולמעשה בכותרות של עמודים שבדקתי באתר של IBM כתוב למעלה "Warning". אז או שהסתכלתי על דגמים ישנים (הבעיה של פריקה וטעינת יתר היו קריטיות בהתחלת השימוש בסוללות אלו לפני המצאת המעגל מגן), או שדובר על דגמים לא כאלה ישנים ושעדיין חלה עליהם אזהרה שלא לצורך. דרך אגב, לגבי ריקון הסוללות עד תומן ממש לא משנה (לפי מה שקראתי) כי בשונה מסוללות הNICD אין להם זיכרון ובשונה מסוללת הNIMH אין להם בעיה של קיצור בתוכלת החיים של הסוללה בעקבות זה. בכל אופן, אשמח אם תפנה אותי לאתר מקצועי הממליץ לפרוק סוללות ליטיום-יון עד תומן למען יאריכו ימים. תודה מראש.

alon the one1

New member
עוד שמן למדורה...

ציטוט נבחר מ-Tip of the Week: The Archivesש של מגזין ה-POCKET PC MAGAZINE: Recharge your battery as often as possible. Battery “memory” is not an issue with modern batteries, so top up. בהצלחה...

למעלה