ביקורת על 'שש פעמים'

shoney

New member
עבר עדכון

הנושא חשוב לי ועדכנתי דברים שאינם מדויקים

GK_FF

New member
ממש אהבתי את דברייך! וכעת לצד הנשי:

אם נלך על הקו שאתה מציע, שאני בעקרון דווקא מסכים איתו, יש לי כמה דברים מעניינים להוסיף מהסתכלות יותר נשית או שאומר שנמשכת אל המין הגברי, ולהלן הביקורת שלי:
https://www.youtube.com/watch?v=jPioA78RQ30

הנקודות שארצה להבליט בביקורתי היא כמה שהבחור הראשי עשה לי את זה, שבעקרון הזדהתי עם הגיבורה והרצונות שלה (להשיג את הבחור), ושמאוד אהבתי שאמרת שזה מסוכן לחנך חברה למצב שלנשים אסור שיהיו פנטזיות מיניות.

אני חושב שבקריאה הנכונה, דווקא בגלל שהסרט דבק ב"ראליזם" ולדעתי לא כיוון למסר אחיד, ניתן למצוא את הסרט כשחרור מיני של האישה ולא דיכוי שלו, ואני מקווה שהנקודה מצליחה להתגלות דרך ביקורתי. לצערי ומתשומת ליבי רוב האנשים לא תופסים את הסרט כך, כולל היוצרים עצמם לעניות דעתי.

אולי אתה תצליח להבין אותי?

אני רוצה לקשר לדיון את הסרט דמדומים, אבל אקצר את דבריי לבנתיים.

shoney

New member
היי! תגובה!

מגניב התהליך שעברת לגבי הסרט והביקורת שלך גם מגניבה..
הסרט מאזן ומכניס לביצים ל'אסקימו לימון' וזה די לעניין. וכן הוא לא "מוותר" לאישה.
למה קראתי לו 'מקצועי'? כי נראה שהוא דואג להיות מאוזן. שהוא דואג שיהיה בו גם הומור וגם מתח וגם ביקורת. וגם ביקורת על נשים. והאפקט של 'וואו' שיצאנו מהסרט בהחלט מבטל ביקורת.
באמת זה סרט ברמה גבוהה מאוד ביחוד לסרט ישראלי.
ולכן הביקורת שלי אומרת, רגע, תסתכלו כמה דברים אמרו לנו בלי שהרגשנו. תסתכלו כמה חסר כאן איזון מבחינות מסוימות.
הנקודה שאתה מדבר עליה, שנדלקת על הגיבור, היא אחד מהדברים שהסרט עשה בחכמה ועדיין לא עשה מספיק. הוא ניסה לדבר נגד 'החפצה' חברתית ועדיין יצר את הרושם שהאנשים היחידים שאכפת לו מהם הם האנשים האטרקטיביים
אני חושב שבנקודה הזו אתה צריך לבדוק את עצמך.
כל פעם שאני חושב על הסרט, אני אומר לעצמי פחות או יותר כמוך: מה יש לי? זה סרט נהדר ואני כמעט ופוסל את הביקורת שלי, שכמו שכתבתי שם לקח לי זמן בכלל לפתח אותה.
אני עדיין מתלבט, מן הסתם הוא לא נעשה על ידי אנשים פחות ממבריקים. אבל בסופו של דבר, אני מרגיש שהמקצועיות שלהם יצרה את המוצר הזה שאי אפשר להתנגד לו. ואני כמו 'הנסיכה והעדשה' לא יכול לישון איתו טוב בלילה...

shoney

New member
וואלה לא הייתי מובן

בכל סרט אחר זו הערה לגיטימית לחלוטין שאהבת תסרט בגלל שאתה אוהב שחקן או שחקנית. בסרט הזה, לא. ואולי אני טועה? כתבתי על זה בפוסט שלי.
אני אשאל אותך. לדעתך יש בסרט מחאה על כך שהחברה מקדשת רק את 'החתיכים' ו'החתיכות' שלה. או שהוא מציג את זה בצורה לא ביקורתית?

GK_FF

New member
תודה על הבירור, ובכן.....

לא אמרתי לרגע שאני אוהב את הסרט בגלל השחקן, להפך, התחלתי את הביקורת (לפני שעוד ראיתי את הסרט) בכך שאני אפילו לא מצפה לאהוב אותו, למרות שאני אוהב את השחקן!

מה שקרה הוא שהתאהבתי בדמות!

ואכן, חלק מהדמות הוא ה"יופי" החיצוני שלה (ואני שמח שאנחנו מסכימים לגבי זה.
).

לגבי השאלה שלך:
אתחיל מכך שאני לא בטוח שהסרט בכלל טוען שהחברה מקדשת רק את החתיכים שלה - מפאת "הראליסטיות" אני לא חושב שיש לסרט אמירה חד משמעית על החברה אלא הוא פתוח לפרשנות הצופה. במקסימום יש אמירה על הגיבורה הראשית. ויתכן בהחלט שהיא נותנת למראה החיצוני מקום רב בשפיטה שלה של האנשים סביבה (או לפחות בשפיטה של הבנים שסביבה כי זו האינטרקציה המרכזית שאנו מאופשרים לראות בסרט).

האם לדעתי יש לסרט ביקורת על כך שהגיבורה כזו? לא..
האם לי יש ביקורת על כך שהגיבורה כזו? ממש לא!

להפך, אני דווקא שמח לראות גיבורה ש"מחפיצה" את הבנים שסביבה.... זה חלק מקונספט "שחרור האישה" שאני מדבר עליו בהקשר לסרט.
הבעיה שלי היא שרוב האנשים פשוט מתייחסים אליה כקורבן בקשרים המיניים שלה. ואני לא.

shoney

New member
לפני שאני מתווכח איתך

אני שואל אותך ואותי שאלות
האם 'החפצה' היא הדרך לשחרור האישה?
האם באמת יכול להיות שיוצרי הסרט רצו רק לתאר מציאות ואין להם אג'נדה? יכול להיות שכן. יכול להיות שהם באמת שמים את תחתם מתחת למציאות.
בעיני זה מאוד עצוב שהחפצה הולכת לשלוט בעולם. אבל אני כבר זמן רב, כמו כולם, נמשך לבנות יפות. מזמן כבר עזבתי את החלחלה הטבעית שלי מבנות מאוד מיניות ואין לי את החסם הזה שרואה בכך משהו מזוייף.
'באנקת גבהים' אריקה יונג מדברת על כך שגם האנשים הנאורים ביותר מושפעים מהתרבות הנמוכה ביותר.
בקונטקסט של סרטים שמציגים תמיד נשים יפות וגבר מכוער עד מבוגר שבכל זאת משיג אותם - כן זה שחרור אישה שתרדוף אחרי הגבר האטרקטיבי ביותר והיא פחות ממדהימה. אבל נראה לי שזה בעיקר להכניס לגברים בחגורה ולא נובע ממשהו אותנטי. וגם שנשים צריכות לשלם מחיר כבר על כך שאינו בכוון שחרור האישה. דיברתי על זה בפוסט שלי. זה בכיוון של מלחמה וזה מרחיק משוויון. ואני בעד שוויון.

עכשיו הגעתי לחלק שאני מתווכח.
אני אזכיר לך כמה מקומות
1. בשפת הים כשעומרי אומר שהוא זיין כמו אביו
2. כשעומרי שולח את גילי לקנות בירות ואומר שיתנו לה כי היא 'כוסית'
3. היחס לילד השמן וכמו שציינת בהתחלה לילדה השמנה
4. הצגת המוכר כאיש בעל סטטוס נמוך.
5 הקטע הבולט ביותר שצועק לך על החפצה הוא הקטע מסביב לשולחן בביתו של עמרי. איך הם מדברים על מישהי שעברה ניתוחים. זה קטע סאטירי לחלוטין ואינו נתון לפרשנות. הוא מציג את המשפחה ממנה צץ עמרי כמשפחה חומרנית של חזירים, שמתיחסים לאישה כחפץ. אין שום אובייקטיביות בקטע הזה
ובכלל כל הגברים כולל הפחות אטרקטיביים מוצגים בשליליות מאקסימלית.
זה שיצאת עם תחושה שזה ריאליזם ובלי שיפוט הוא בדיוק מה שהרתעתי ממנו. שזו תרמית ויש שם שיפוט
האם אתה רואה זאת?

shoney

New member
* חחחח תיקון

הספר של אריקה יונג fear of flying לא זוכר איך זה נקרא בעברית. אבל לא 'אנקת גבהים.
ושמים את עצמם מתחת למציאות...

GK_FF

New member
מדוע זה כיוון של מלחמה ולא שיוויון?

מבחינתי "החופש להחפיץ", אפשרות הבחירה (והביטוי העצמי) של אדם על ידי חידוד והבהרת מוקדי המשיכה החיצוניים (או פנימיים) שלו אצל אחרים הם דבר חיובי אצל אינדיווידואל, זכר או נקבה. זה פן אפשרי ב"שחרור האשה" מבחינתי.

מדוע לדעתך ההחפצה הגברית היא במטרה להכניס לגברים בחגורה ולא נובעת ממשהו אותנטי?

לגבי טענות הויכוח שלך.. אני לא בטוח אם לא הבנתי את הנקודה שלך או שפשוט קשה לי להגיב עליה מסיבה אחרת.

shoney

New member
כי

כמו בכל סרט הוליוודי טיפוסי, בכלל בלי מחשבה הגיבור הנרדי משיג את המלכה של השכבה. וכמו שאמרת הסרט מתכתב כמעט במוצהר עם אסקימו לימון המשפיל כלפי נשים.

החפצה אינה פעולה ניטראלית. יש לה צבע מסוים שלא לדבר שעיסוק בהחפצה עצמית משעבד את האישה. פעולת ההחפצה תובענית ומורידה מערך האדם. החופש היחסי לעסוק בה ( ודרך אגב אני לא בטוח שהוא כל כך חדש וחתרני ) אינו יכול לבטל את כך שמדובר ברגרסיה. אין בפעולה הזו תכונות שמתכתבות עם קומוניקציה, עם שלום ויש בה תכונות של כח, של מניפולציה ושל תחרות

המובאות שהבאתי לך,מודעות לאפקט הצרימה למי שרואה בהחפצה דבר שלילי. עצם זה שהם לא צרמו לך, היא הסיבה שאמרתי שאתה צריך לבדוק את עצמך

אני חושב ובודק את עצמי. כי מה שקורה בדרך כלל לא ניתן להחזיר. האם אפשר לחיות עם מידה מדודה של החפצה בחיינו. האם אני מכחיש דברים שטני חי איתם. אין לי כמעט ספק שהסרט נקט עמדה נגדם. אבל בסופו של דבר זה רק סרט. אני צריך להחליט לגבי חיי

מסקרן מה שאתה לא יכול להגיד. אני אכבד מה שתחשוף ומה שלא

GK_FF

New member
למה החפצה מורידה מערך האדם..?

החפצה עצמית יכולה להוביל לשעבוד (וקיימת אצל נשים וגברים כאחד) אך הסיכון שהיא תגיע לתחום כזה הוא כמו רוב הפרקטיקות האנושיות ולא משהו שייחודי לה.

לגבי הרגרסיה - לפעמים חזרה למקורות היא דווקא פעולה חיובית.

shoney

New member
אז

אני לא מבין מה אהבת או הבנת בביקורת שלי. לדעתי פשוט רצית להגיד את דעתך. ופחות מדעתך את ההתרשמות שלך. מחפצים. ברשותך אבקשך לא להגיב

shoney

New member
סליחה מתוק (-:

כל מה שאני חושב נמצא בקישור. אתה מוזמן לקרוא שוב. הדיון הזה לא מגיע לשום מקום ולוקח ממני אנרגיות. תן אהבה ולא אגו, בוב. בהצלחה!

GK_FF

New member
את מוזמנת לחפש בגוגל..

אם הוא לא יצא כבר ל-DVD וקיים בספריות הוידאו הוא כנראה עוד מוקרן בסינמטקים ברחבי הארץ, ואם לא אז כנראה עוד איזה חודש הוא יהיה בטלוויזיה..

ענבל 271

New member
ונראה לך שלא חיפשתי לפני שבכלל העלתי את השאלה

ולא הוא לא יצא ב dvd וגם בבתי הקולנוע לא מצאתי אותו רץ!

למעלה