ביקורת סרט

davidspring

New member
ביקורת סרט

מכיוון שאני בשוונג של סרטים סיניים, החלטתי להיות בן תרבות וללכת לסינמטק בערב הפתיחה של 'שבוע קולנוע סיני'. אחרי דברי הפתיחה והליקוקים ההדדיים והצפויים, הוקרן הסרט "בית משפט על גב סוס": מסע של 3 שופטים נודדים שמסתובבים בכפרים בצפון מערב יונאן ומשכינים שלום וצדק בין התושבים, בני מיעוט המוסו. השופטת הוותיקה יאנג לקראת פרישה שנכפתה עליה, המתלמד הצעיר שאמור להחליף אותה, והשופט (הוותיק אף הוא) מר פנג, שבינו לבין גב' יאנג רוחשת מתחת לפני השטח חיבה עזה, שהם כמובן עוצרים בתוכם, כי הם סינים. אני לא יודע אם זה יותר מהעייפות של היום, או יותר בשל העובדה שהסרט לא הוביל לשום מקום והתנהל בקצב איטי להחריד, בכל אופן מצאתי את עצמי כעבור ארבעים דקות ישן על הכתף של חברתי, נחרד מהידיעה שיש עוד שעה שלמה להעביר עד הסוף (המר כמובן, למה שיגמר בטוב?) של הסרט. היא, אגב, די נהנתה. נראה היה שאת הפקת הסרט מימנה המדינה, כי לפחות 3 סצנות מתעסקות בסמל הלאומי של סין, זה שתלוי בכל משרד וגם בבית המשפט הארעי שמקימים השופטים בכל כפר. פעם הסמל נגנב וכולם נחלצים להצילו כשהוא נמצא שקוע בביצה. זו פטריוטיות! (אגב, מחוץ לסינמטק חילקו חומר ועיתונים של פאלון דאפא, בשביל האיזון). מה עוד? המשחק של הכפריים שגויסו לצורך הסרט, למרות האותנטיות שלהם,הוא כל כלך מבויים-מה לעשות, הם פשוט לא יודעים לשחק, . בקיצור, מיליארד סינים לא טועים, ומעדיפים סרטים של ג'אנג יי מו. גם אני. תלכו לסרטים הבאים וספרו איך היה. אני רואה הערב, שוב, את "גיבור" ב-DVD...

GnomeBubble

New member
אם כבר סרטים כפריים וג'אנג יי מו

一个都不能少 Not One Less סרט מדהים. טוב, הוא גם די איטי, אבל אני אוהב סרטים איטיים כשאני במצב-רוח המתאים, והוא ממלא כל כך חמוד ויפה ואנושי שאי אפשר שלא להנות ממנו. נראה לי.

happydog23

New member
טוב שאתה מזכיר לי, שכחתי שהאירוע הזה מתקיים

מה נשמע אגב? long time no hear

guanyin

New member
דוקא נשמע נחמד (בגבולות הסרט הפטריוטי)!

ולדעתי עדיף נונגמינים שמשחקים את עצמם, מאשר שחקנים מבייג'ינג עם 'אר חואה' שמשחקים נונגמינים יוננזים... לאן נעלמת באמת?

למעלה