ביקורת ספר-Well of Darknees

MadManIII

New member
ביקורת ספר-Well of Darknees

The sovereign stone trilogy Well of Darknees קודם כל WOW!. יצירה נעלה ביותר מבית מרגרט וייס וטרייסי היקמן (הספר אינו קשור לרומח הדרקון). בעולם שיצרו חיים ארבעה גזעים, בני האדם- שום דבר לא מיוחד רובם גרים בשני מלכןת נפרדות וכן כמה שבטים בודדים, יש להם אמונה באחי בטוב האלפים-חיים בסביבות 300 שנה, האלפים גרים בטבע ומוקירים את החיים-עד כאן הגרסא הטולקינית . בעולם של ה sovereign stone trilogy האלפים ממזרים תככנים שכל הזמן יוצאים למלחמות אזרחים ובוגדים אחד בשני-ולמרות זאת הם נחשבים גם לטובים. הגמדים-כאן הגיע הפתעה- הגמדים הם עם של שבטים נודדים שמוקירה את הסוסים(!). הגמדים אף פעם לא מתיישבים במקום יותר מיומיים. העיר היחידה של הגמדים היא העיר של גמדי ה Unhorsed-גמדים שנפגעו ואינם יכולים לרכוב על הסוסים, הגמדים כמעט ואינם יכולים לקרוא ורובם די טיפשים.(סוסים!, מה חלמיש היה אומר לגבי זה) הארוקים כאן הם לא ממלאים תפקיד של הרשעים, האורקים הם יורדי ים מנוסים שחיים לפי אותות הגורל. כל מה שנמצא בטבע משמש להם כתמרורים להכוונת- חיות, מזג אויר, צורות נוף. הסימנים קובעים את כל מעשיהם לפי זה. קסם- בעולם קיימים קסמם של האלים- קיסמי האלמנטים אש,רוח,מים,אדמה. משתמשי הקסמים נקראים המאגי (Magi ). המאגי משמשים גם לכוהני דת. יש עוד קסם בעולם שנקרא "ריק" void magic)) הקסם נובע ההריק שהוא חוסר האלים לכן גם נחשב לקסם אפל, ואין מלמדים אותו. הסיפור מתמקד בנסיך של אחד ממלכות בני האדם, הנסיך דאנגאריס (משהו כזה) בנו השני של הצלך האהוב. ונער המלקות Whipping boy))שלו גארת'. גארת' הוא בן אצילים אשר מגיע לארמון כדי לשמש כנער המלקות של הנסיך- כאשר הנסיך לא מתנהג כראוי מרביצים ל גארת', כדי ללמד את הנסיך חמלה על האחר. בין הנסיך ל גארת' מתפתח ידידות עמוקה, הם מתכננים ביניהם איך להשתלט על הממלכה מידיו של אחיו הגדול של דאנגאריס, חורש העצר. כל כן גארת' לומד קסמים כדי לעזור לנסיך לעלות לשלטון. אך הנסיך מאלץ את גארת' ללמוד גם קסמי ריק המורשעים. אחד הספרים החזקים ביותר שקראתי, מומלץ בחום. אחח כואב לי היד. סטארהד האם יש לך עוד פרטים לגבי הספרים הבאים של הסידרה? ביקורת תתקבל בברכה

ליסאן

New member
גם אני קראתי את הספר ../images/Emo41.gif

ונהנתי ממנו מאוד. רכשתי את כל הספרים בטריולוגיה אבל הספר השני לא משך אותי הגעתי לעמוד 100 בערך ונטשתי אותו. הם באמת יצרו עולם מקסים וממש ממש אהבתי את מה שהם עשו עם הגמדים

נשמע מעניין.../images/Emo54.gif

גמדים שרוכבים על סוסים? איך בדיוק? אולי סוסי-פוני...

strahd

New member
התחלתי את הראשון

אבל אני מודה שהוא לא משך אותי כל כך. חבר שלי מאוד התלהב ממנו ואמר שכדאי להמשיך ולקרוא אותו, אבל יש לי כל כך הרבה דברים אחרים, שהוא די נדחק לתחתית הרשימה. אהבתי מאוד את הדרך בה אלפים סועדים: קודם כל נפגשים, ואז כל אחד מתחיל לספר שבחים על אבותיו של האלפים ולספר סיפורים, כך שזמן הארוחה יכול להיות משהו כמו כמה שעות טובות.

strahd

New member
אני מכיר אותו

אבל הוא ספר לנוער/ילדים, ועל אף שלעתים אני אוהב לקרוא ספרות כזאת, העלילה נראתה לי סתמית למדי.

crysania

New member
סטרהד מה דעתך לתרגם איזה ספר

של רומח הדרקון? ובבקשה אל תכתוב מאייר, או קריין, או עלף או שד>< ואני רצינית- תתרגם ספר! יש לך יותר ממאה ספרים:)

strahd

New member
אני כבר מתרגם

למעשה, אני מתרגם עבור חברת אופוס את רומח הדרקון. ספר אחד כבר תורגם כולו ועכשיו אני עובד על השני. אני מבטיח לך שתורגמו אלפים ומאז'ר.

RoCKeR121

New member
אתה עובד גם על שני?!?!

ספר! או שאתה לא יכול?בקיצור צפה למייל ממני בקרוב

strahd

New member
לפי החוזה שלי אסור לי בתכלית

לכן אני מצטער לומר זאת, אבל אין שום סיכוי שבעולם שאני אומר, אבל אני לומר שאת הספר שאני מתרגם עכשיו אני מאוד אוהב, ושאני יודע בערך מה יהיו הספרים הבאים, ושאני חושב שאנשי הפורום ישמחו. בכל מקרה, אני מנסה גם לשכנע את אופוס לעבור לממלכות נשכחות, ובתקווה יהיה טוב.

RoCKeR121

New member
אתה יכול לומר לפחות אם נתת סקירה על

הספר בפורום? יש עשרות כאלה, אתה פשוט מצמצם לנו את הבחירה בין מאה+ ל30+ זה לא נחשב...

strahd

New member
אממ...

אני סקרתי הרבה מאוד ספרים בשעתי, אני מאמין שכתבתי עליו מתי שהוא.

RoCKeR121

New member
אז מזה אני מבין שהוא לא בין החדשים

תודה
מה תאריך היעד הכללי(סורי סטראד אני יודע שאתה לא אוהב את הלחץ הזה אבל בכל זאת אנחנו מדברים על הרומח...)

strahd

New member
או שכן או שלא

יכול להיות שאני סתם אומר דברים ומדובר על אחד הספרים החדשים... בכל מקרה, ברגע שיהיו פרטים מאושרים של אופוס, אני אודיע.

crysania

New member
מגניב>< יהיה רייסטלין בספר הזה?

אתזה אתה חייב לומר לי:) בבקשה... רק לי. זה חשוב... נורא חשוב. בבקשה. מתחננת.
בבקשה? ? ? ?

Mystic Dragon

New member
אני אומר - "האחים מאז'ר"

כמה פעמים הזכרת שזה ספר טוב ואם אמרת שתרגמת "מאז'ר"... בכל מקרה, זה ההימור שלי, ובכל מקרה, כל-הכבוד על התרגום! בלי התחנפות, אתה מתרגם מעולה, לפחות בספרים שאני קראתי שלך.

strahd

New member
תודה תודה

אבל תזכור שגם בספר "חושך ואור" מוזכרים האחים מאז'ר, וגם בטרילוגייה של מרגרט וייס יש את האל מאז'ר. שלא לדבר על קרוב ל-100 ספרים. מעבר לכך, שאני יכול לומר שהספר בו כתבתי מאז'ר הוא לא "האחים מאז'ר", על אף שאני אוהב אותו מאוד מאוד, והוא הספר מספר אחד ברשימה של 10 מי יודע? האם מישהו זוכר אותה?

למעלה