ביקורת ספר - ליל הדם

strahd

New member
ביקורת ספר - ליל הדם

זהו הספר השלישי שקראתי של רומח הדרקון בתקופה האחרונה ואני מחכה לספר הבא מטרילוגיית ארגות', "גורלו של מכשף", שמשום מה לא הגיע לארץ. מוזר. בכל מקרה, התפניתי לרשום ביקורת על הספר שרבים ציפו לו. שילוב של ריצ'ארד נאק, אחד הסופרים המוערכים יותר בעולם רומח הדרקון, גזע המינוטאורים הכה אהוב עליו, וזהו הספר הראשון שממשיך את העלילה ממלחמת הנשמות. האם ריצ'ארד עונה על הציפיות? קראו זאת בביקורת על הספר "ליל הדם" - טרילוגיית מלחמות המינוטאורים - ספר 1 מאת ריצ'ארד נאק העלילה: האימפריה המינוטאורית הופכת למושחתת בעוד הקיסר צ'וט אס-קאלין לא עושה כלום כדי להציל אותה. גנרל צבאי מחליט לשנות את המצב ובעזרת אישתו, הכוהנת הראשית של מסדר כהונה מיסטי, משתלט על האימפריה בלילה אחד עקוב מדם. ההדים של הלילה הזה גורמים למינוטאורים להתפצל בעד תומכי הקיסר המודח והקיסר הנוכחי. מלחמת האזרחים המינוטאורית מתחילה כשברקע מתחוללת מלחמת הנשמות. הטוב: סוף סוף ממשיכים את העלילה ולא קוראים מה קרה בארגות' לפני אלפיים שנה. הספר כתוב בצורה מעניינת ביותר כך שאין אפילו בן אנוש אחד בכל הספר, והספר כולו נע על ציר המינוטאורים. ריצ'ארד נאק הוא גם סופר נהדר שגורם לאמפתיה ולהרגיש חלק עם הדמויות. אין שחור ולבן בדמויות ואפשר להזדהות עם כל אחד מהצדדים במלחמה. הרע: כמה מוות יכול להיות? בחיי, חשבתי שג'ורג' מרטין הורג בכמויות מסחריות, אבל בספר זה מוצגת לך דמות ורוב הסיכויים יהיו שהיא תמות בעוד שלושה דפים. ערימת הגופות שנערמת בספר מתחרה היטב בסוף של פני צלקת. רוב הספר, לפי דעתי, היה מאוד מבולבל, ההתחלה מאוד אינטנסיבית, אבל הוא מתדרדר לקראת האמצע ומקבל תנופה שוב בסיומו, זה קצת מעיק על הקריאה. המכוער: הכירו את הכמושיקים, יצורי דמויי חתולים שעובדים את האל כמוש ומכרסמים כל דבר להנאתם, כולל מינוטאורים. לסיכום, הציון שאני מעניק לספר הוא 7.5 מתוך 10. ומדוע כל כך נמוך, ישאלו מקטרגי. אענה להם שהספר הזה היה צריך להיות הרבה יותר טוב. אמנם הוא בונה לקראת ספר שני מעניין והסוף של הספר יותר טוב מכל הספר עצמו, אבל ספר בודקים על פי הכול. זוהי קריאה חובה לכל מי שרוצה לדעת מה קורה אחרי מלחמת הנשמות, אבל אני ממליץ לחכות לספר הבא ולטרילוגייה של מרגרט וייס על מינה. עד כאן הביקורות, בתקווה יגיעו במהרה עוד ספרי רומח הדרקון חדשים אמן. סלה.

Miss Pigmelion

New member
אמפ..יש לי שאלה..../images/Emo122.gif

יש לך הנחה על כל הספרים?
ולמה אתה כמעט ולא מתייחס לכריכות? וזהו. אני חושבת שכל ההמלצות שלך ממש עוזרות. צריך לשים בקישורים של הפורום או במאמרים..

python 4

New member
../images/Emo45.gifזה חייב להיות טוב...

ככה נִינַאֶב מספרת (אני עכשיו קורא לה נינה, כינוי חיבה כזה)

python 4

New member
בודאי -

the legend of huma (אגדת הומה), כרך ראשון בסדרת הגיבורים (heroes). של ריצרד קנק. אחד הספרים הכי טובים שקראתי בסדרת הרומח (מכל הספרים שאינם של מגי וטריי). וכן, יש לי אותו בשני עותקים (המהדורה הראשונה מ- 87 והשנייה שיצאה חודש שעבר).

midnight dragon

New member
למה?

אני מתכוונת, למה קנית גם את המהדורה החדשה שיצאה? הם באמת משנים יותר משתי מילים בכל מהדורה?

python 4

New member
זה מה שאספנים עושים

הם לא שינו דבר מלבד הכריכה.

אני נורא רוצה לקרוא את הטרי' הזאת!

יש לי כמה שאלות: 1. כבר יצאה כל הסדרה? 2. זה המשך של מלחמת הנשמות, או שזה בזמן מלחמת הנשמות? (אמרת שמלחמת האזרחים המינוטאורית מתנהלת על רקע|סדגש מלחמת הנשמות..) 3. יתרגמו את הטרילוגיה הזאת לעברית? אם כן, מתי?

למעלה