ביקורת ספר - להבי הנמר

strahd

New member
ביקורת ספר - להבי הנמר

עלי להודות שחיכיתי הרבה לספר הזה ומשתי סיבות טובות. האחת היא שהספר הזה נכתב על ידי כריס פירסון שכתב את טרילוגיית המלך הכוהן שהייתה מצויינת לטעמי והשנייה היא שהספר הזה הוא הראשון שמספר על היבשת השנייה של קרין, טלאדאס. האם כריס פירסון יצליח לשמור על רמתו הגבוהה, האם בכלל יש עניין בטלאדאס או שכדאי להישאר באנסאלון? כל זאת ועוד ביקורת על: להבי הנמר - טרילוגיית טלאדאס מאת כריס פירסון - ספר 1 העלילה: העלילה לוקחת אותנו הרחק מאנסאלון הישר אל היבשת הנמצאת בצד השני של הפלנטה, אל יבשת טלאדאס. הזמן הוא אחרי מלחמת הנשמות ואנחנו עוקבים אחר שלוש דמויות ראשיות בעולם ענק זה: הראשון הוא מרשל מלחמה מהולל החוזר מהקרבות אל ביתו ומגלה שהפרישה קשה יותר מהמלחמה, השני הוא ראש שבט של ברברים המחליט להשתלט על יותר מהחלק שלו והשלישית היא אלפית גנבת המגלה שרוע עתיק עומד לחזור אל טלאדאס והיא אולי היחידה שמסוגלת למנוע אותו. שלוש הדמויות הללו ימצאו את עצמן ביחד בדרכים שעליהן הם לא חלמו אפילו בדרך אל עתיד לא נודע. הטוב: קודם כל, כריס פירסון. פירסון הוא סופר מעולה. נקודה. אני לא מכיר סופר אחר ברומח הדרקון מלבד וייס והיקמן שיכולים לפתח דמויות ועלילה כמותו. אני חייב להצדיע לו שגם הפעם הזאת, כמו בטרילוגיית המלך הכוהן, הוא טווה עלילה מצויינת יחד עם דמויות אמינות. הבעיה הגדולה מולה עמד פירסון היא כיצד להכיר את טלאדאס לאנשים שמכירים רק את אנסאלון והוא עושה את זה בצורה מתוחכמת ביותר על ידי שהוא מוסיף לאט לאט פרטים על העולם עד שבסופו של הספר, אתה כבר מכיר את העולם ואת השיוך את אנסאלון אליו. הבחירה השנייה של פירסון למקם את העלילה לאחר מלחמת הנשמות הייתה לפי דעתי יכולה לגרום לו לצרות צרורות, אבל הוא מצליח להעביר גם את זה טוב. בקיצור, ספר נהדר. הרע: יש לחכות עוד שנה עד הספר הבא. נמאס לי, אני כבר מת לדעת מה קורה. המכוער: מלך הגובלינים הוא יצור זוועתי דמוי תולעת, פשוט יצור דוחה. לסיכום: ספר מצויין על טלאדאס וספר פנטזיה מצויין בכלל. מומלץ לכולם. לכן, החלטתי להעניק לו את הציון המכובד של 9.5 מתוך 10 בסולם סטראד. חצי נקודה ירדה רק בגלל שצריך לחכות עוד שנה. לא יפה מצידך, מר פירסון.

majere the mage

New member
יואו איך חיכיתי שתעשה ביקורת על זה

אחלה ביקורת סטרהד, כתמיד.. אני גם להוט לדעת על טלאדאס, מעניין מתי יגיע לארץ..

strahd

New member
אמממ....

תבדוק את השרשור הקטן הקודם על הכריכה של הספר. זאת בדיחה של פייתון.

FiRePOweR

New member
המלך-רק חבל שהוא מחזיק

מעמד כמה שניות. היה קצת צפוי הסוף של הספר. אבל עדיין בין הספרים היותר טובים שקראתי השנה. אני לא זוכר דמות שמשנה צורה לחיה מישהו מוכן להזכיר לי (בספרים של DL) ולא גדילן בבקשה. אני מחכה לשלישי של המינטוארים הבא בתור של טאלדאס יגיע עוד איזה שנה

EverMan

New member
האמת שיש ...

הדרגונסטי (אני מקווה שכתבתי את זה נכון - האלפית ים) שהם פוגשים שהם צוללים במערבולת בים הדם של עישתר.

strahd

New member
לא בדיוק

לדרגונסטים יש יכולת טבעית לשנות צורה ללוויתנים ולדימרנסטי יש יכולת להפוך לצבי ים אאל"ט, אבל מדובר על אדם המסוגל לשנות את צורתו. לפי מה שנראה בספר זהו כישוף מאגיה, לפי דעתי "שינוי עצמי" - לא דרואיד אלא לחש מדרגה גבוהה.

EverMan

New member
הייתי מפנה אותך לשישיות מפגשים

ל"תאוות נדודים" (לטבעת שגדילן מוצא) , אבל ... זה שישיות מפגשים :)

Mystic Dragon

New member
פששש, איזה ציון!

עשית לי חשק לקרוא את זה, סטראד. תודה רבה, אחלה ביקורת כתמיד, ו, אה, שבת שלום!

RoCKeR121

New member
ביקורת מעולה סטראד

עשית לי חשק ענק לקרוא את זה.... תודה

למעלה