ביקורת ספר - אדון הורד

strahd

New member
ביקורת ספר - אדון הורד

לאחר שהצלחתי לסיים את הקניידעלך בסדר פסח, יכולתי להתרווח, לפתוח כמה כפתורים ולרשום סוף סוף כמה ביקורות ספרים. אז עבור חג המצות הזה, יש שתי ביקורות, הראשונה על רומח הדרקון והשנייה על הממלכות. הספר הזה הוא הספר שחיכו לו זמן רב מאוד והוא מספר מה קורה בסולאמניה לאחר מלחמת הנשמות, ולא סתם, אלא קרוב לשלוש שנים לאחר המלחמה. מכיוון שיש פה קצת ספויילרים, יש מרווח ספויילרים. אחרי האזהרה, הגיע הזמן לביקורת על: אדון הורד - ספר 1 בסדרת עליית סולאמניה מאת דאגלס נילס העלילה: נשארתם. יופי! השנים לאחר מלחמת הנשמות, מצליחים אבירי סולאמניה לדחוק את כולם של אבירי האופל לאחר מותה של טאקיזיס והפסדם במלחמת הנשמות. את ההתקפה מובילים ראש מסדר הכישוף הנעלה, המכשפה הלבנה קורין והסוחר הממולח בקארד דו שיין. מסדרי האבירים מוקמים מחדש בערים המוכרות ונראה שהכול שוכן על מי מנוחות. אלא שמתוך ערפילי העבר מגיע אחד מהאויבים הנוראים ביותר שהאבירים אי פעם ידעו בחייהם, חצי עוג וחצי ענק, אשר אותו מוביל האל הידוקל בנסיון להשתלט על כל סולאמניה. לאחר שעיר אחר עיר נופלות תחתיו, התקווה האחרונה נמצאת בידיו של אביר לשעבר, הנרדף על ידי החוק. הטוב: סוף סוף ספר על מה שקורה אחרי מלחמת הנשמות. לאחר האכזבה של הספר של מרגרט וייס הופתעתי לטובה מסגנון הכתיבה החדש והרהוט של דאגלס נילס. לדאגלס תמיד הייתה נטייה להתפלסף ולכתוב לא לעניין. אפילו שהספר הזה הוא 400 עמודים בקירוב, נראה שהיה אפשר להמשיך ולכתוב הלאה. המון קרבות, עלילה פתלתלה ואנחנו קצת לומדים יותר טוב על האבירות לאחר מלחמת הנשמות. הרע: תסמונת הספר הראשון: ידוע שהדמויות צריכות להגיע למקום מסוים וניתן לנחש מה הוא יהיה בסופו של הספר, וזה גורע מעט מההנאה. כמו כן, אנחנו נשארים עם הרצון להמשיך ולקרוא וצריך לחכות עכשיו שנה עד הספר הבא. גם יש הרגשה שפספסתי משהו לפני שקראתי את הספר הזה, כאילו היה ספר קודם המספר על כל ההתרחשויות שקדמו לספר הזה. זה קצת מבלבל בהתחלה. המכוער: כדי לעבוד את הידוקל צריך להניח ראש על מקל ותאמינו לי, הרבה ראשים מעטרים את המקל הזה ופוצחים בשירה עליזה. לסיכום, לפי דעתי, התחלה מצויינת לסדרה טובה, שכנראה תאפיל על תלמידת האופל החיוורת ביותר של מרגרט וייס. אני נותן לספר הזה את הציון 8.5 מתוך 10 בסולם סטראד את הספר ניתן לקנות בסטימצקי ובכל חנויות הספרים האחרות. לא נראה לי שיתרגמו אותו לעברית, אז לרוץ ולקנות.

Wing Chan

New member
../images/Emo45.gifכן../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

תודה על הביקורת סטראד אבל מההה שנה עד הספר הבא אינעל רבאק

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif יאא שייני ^_^

המון תודה על הביקורת, מושקעת כרגיל ^^

FiRePOweR

New member
שווה אז?

יש לי את הספר מול העניים אבל בעקבות הביקורות נראה לי אני אשים אותו בצד . לא נמאס כבר מאביר סולמאניה שנרדפים או כאלה שכאילו לא מתאימים שבסוף מצילים את האבירות. הייתי בסיפור הזה עם שלושת הספרים של WARRIORS על פריון. דרך אגב אני צריך המלצה קניתי היום 10 ספרים חדשים ולא יודע מה לקרוא. Lord of the ROSE Blades of the tiger Tides of blood קניתי גם את EBERRON marked for death FR - Viper kiss FR -Pool of radiance FR - City of raven ועוד שלושה ספרים שכבר קראתי לפני הרבה זמן של greyhawk

strahd

New member
תשמע

אני דווקא אהבתי את Lord of the Rose, אבל אם אתה לא רוצה לקרוא על אבירים אז על תתעסק עם זה. אני מחכה ל-Blades of the tiger מכיוון שזהו הספר על טלאדאס, ו-Tides of Blood הוא ההמשך של מלחמת המינוטאורים, אם לא קראת את הראשון, אל תגיע אליו. השאלה הטובה היא מדוע קנית את Pool of Radiance, בחייך, זה ספר עתיק וגם אחד החלשים ביותר שנכתבו. הוא נכתב על פי משחק מחשב. Viper kiss הוא ההמשך של הסדרה על היואן-טי שלא אהבתי ו-City of Ravens הוא החלק הראשון בסדרת הערים והוא ממש נחמד. קליל כזה. את הספר של אברון התחלתי לקרוא אחרי שסיימתי את "אדון הורד", ולפי ההתחלה הוא מאוד נחמד, אבל הייתי ממליץ לך לקרוא אותו רק אחרי "עיר המגדלים", שנותן סקירה מקיפה הרבה יותר על העולם ולא תתפס עם הראש בידיים בגלל כל המונחים הלא מוכרים.

FiRePOweR

New member
תודה

הכנסתי לתור בסדר הזה הספר של היואן-טי - דווקא אהבתי את הספר הראשון סוף סוף קצת תרבות לא דמוי אדם יותר מדי , היה ספר מאד נחמד במיוחד שזרקתי בחזרה למדף את The Inheritance שזה ספר פשוט מחריד לקרוא ,לא מצליח לקרוא יותר משלושה עמודים ביום. אחרי זה החדש של טלדאס ואחריו את שני המינטוארים שהראשון מחכה לי הרבה זמן. דרך אגב קראתי את שני הראשונים של warcraft War of the ancients ממש מצוינים שני הספרים וגם מאד נחמד אחרי ששיחקתי במשחקים למחשב ועקבתי אחרי העלילה. ושאלה ? - החמישי של war of the pider queen יצא כבר ב PB ? למרות ששמעתי שהוא הפחות טוב.

FiRePOweR

New member
Pool Of Radiance - Ruin of myth dra

זה הגרסה החדשה יותר על משחק מחורבן אחר של Pool Of Radiance זה היה משחק מה זה גרוע קניתי אותו ב office depot ב 10 שקל וחבל שלא קניתי עטים הייתי משתמש בהם יותר .

strahd

New member
עדיין לא

הספר החמישי יוצא בעוד שלושה ארבעה חודשים. אני כרגע מעיין ברביעי ולמרבה הפלא הוא התחיל די טוב. את הספר כתבה ליסה סמדמן, שכותבת את טרילוגיית היואן-טי שאהבת. אני לא הצלחתי להתחבר לזה. העלילה לא מונעת על ידי דמויות אלא סתם כדי להראות תרבות אחרת של אנשי לטאה. The Inheritance, אני לא יודע אם קראת את רשימת הספרים הגרועה ביותר שלי, אבל הוא הגיע לאחר המקומות הראשונים. פשוט ספר מזוויע. את הספרים של וורקראפט לא קראתי עדיין, למרות שהם של נאק וגולדן, מוותיקי TSR, הבנתי שהם טובים, והספר השלישי, שגם אותו כותב נאק, יצא בקרוב וכבר יצאה עוד טרילוגייה. יום יבוא ויהיה לי זמן לקרוא גם את זה...

פששש../images/Emo51.gif

נשמע ספר מצוין. נקרא אותו, למרות שלדעתי עד שאני אקרא אותו תהיה כבר כל הטרילוגייה, שזה עוד יותר טוב.
רבה סטראד.

RoCKeR121

New member
מצויין כתמיד סטרהד

אתה פשוט הנכס הכי גדול של הפורום.... תודה רבה

למעלה