ביקורת: מצור האפלה

XiluminatiX

New member
ביקורת: מצור האפלה

(אני לא כותב כאן הרבה אבל ביקורת זאת דרך נחמדה להתחיל שיחה אז...
) מצור האפלה הוא הספר השלישי בסדרת המורשת של ר.א. סלבטורה, הספר מתחיל בתקופת האוון שלפי דעתי מתרחשת בזמן של הצ'פטר השלישי של נוורווינטר (אם מישהו שיחק) כי מדברים על גניבת אבני הגורל, אבל יכול להיות שזה לא מדויק אז...
חלק נרחב מהספר הוא בעיקר פוליטיקה והכנות לקרב המתמשמש ובא בין הגמדים בהיכל המיתריל לבין האלפים האפלים ממנזבוראנזן, אבל מתחילות לצוץ בעיות בשני הצדדים כשהקסם מפסיק לעבוד (אני לא אגיד יותר מזה
). הקטע של הפוליטיקה כל כך ארוך שכשתגיעו לאקשן כבר לא יהיה לכם כוח להמשיך אבל דריזט זה דריזט וכשתגיעו אתם תמשיכו D: גם כמו בכל שאר הספרים של סלבטורה יהיו קפיצות רבות בין מוקדי אקשן שונים, בין עם זה החבורה של דריזט (ברונור, קאטי ברי ורג'יס) או חבורות גמדים אחרות כמו הגמד הרצחני והמסריח פוונט שפשוט דורס את כולם והפעם חוזר יותר חזק עם תגבורת. הספר ממשיך את ההדרדרות של לילה נטול כוכבים אבל יש בו הרבה רגעים של סחיפה עם כל הגיבורים האהובים אז... מומלץ
(אני גונב פה משהו מסטראהד XD): הטוב: הרבה אקשן טוב עם הדמויות האהובות ורצח של כוהנות אלפיות D: הרע: ציפיתי מג'ארלקסל קצת יותר. הצמידים שדריזט לקח מאומן הנשק של באינר גם לא מילאו את מבוקשם המכוער: אומן הנשק של הבית השני מצא לנכון לדחוף לעצמי שתי סיכות ללחיים שלו :p

תודה רבה על הביקורת!../images/Emo54.gif

לא קראתי את הספר, וגם לא את שאר הסדרה...
מה הספר הראשון?

Gutterball

New member
בסדרת מורשת האלף האפל?

הראשון הוא: "המורשת". מדהים, אני יודע.

XiluminatiX

New member
לפי סדר הכתיבה של הספרים

צריך להתחיל מטרילוגית ביקעת רוח כפור שכוללת את רסיס הקריסטל, נהרות של כסף ואבן החן של בן המחצית. אח"כ צריך לעבור אחורה בזמן ללמוד על דריזט ועל העולם של האלפים האפלים בטרילוגיה הזאת יש את הספרים מולדת, גלות ושהות. ובסדרת המורשת שהיא רביעיה יש את המורשת, לילה נטול כוכבים, מצור האפלה ועוד אחד רביעי שעוד לא תורגם ואין לי מושג איך קוראים לו.

dralan

New member
אני באמצע שלו באנגלית :p

הוא לא רע עד עכשיו. כל הכבוד על הביקורת. בעיקרון אני לא מת על סלבטורה בגלל כל הקטע שהגיבורים הם בני אלמוות שלא מתים אפעם, אבל נו שיהיה

XiluminatiX

New member
אנטררי סתם אפס

Jarlacsal rules
הפסיד לדריזט פעמים, נגיד שבפעם הראשונה הוא ויתר לו, מה תגידי על הפעם השנייה?
למרות שגם ג'ארלקסל הפסיד לו... אבל זה לא קשור עכשיו.

אלאנקה

New member
יוא, אתה חתיכת.$@#Q@%Q

אם יהיה מפגש אני כ"כ הולכת לכסח לך את הצורה
ג'ארקסל חביב ונחמד, אבל האו חתיכת בוגד מסריח. ופחדן. תקרא את הטרילוגייה האחרונה-sell swords כן כן, ג'ארקסל גאון-אבל אין על אנטררי. ואתה סתם אל מבין
אפס? הא. אנטררי מכסח לג'ארקסל ת'צורהP:

XiluminatiX

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

יכול להיות, אבל ברגע שמישהו מתקרב לג'ארלקסל חמישים אלפים קופצים עליו, פחדן- אולי אבל פחדן חכם שיש בפיקודו מאתיים אלפים אחרים D: את יכולה לקרוא לזה בוגד אבל ממבט אחר זה עסקים, הוא וכל ברגן דארת' האחרים רק מחפשים לשרוד במנזבוראזנן הכאוטית (
) והדרך הכי טובה זה ללכת אחרי מי שמנצח! או ללכת אחרי מי שהאנטרסים שלך מעודדים שינצח D: ואממ איפה אני יכול למצוא את הטרילוגיה האחרונה? S:

אלאנקה

New member
הוא בוגד בטרילוגיה האחרונה...

ובטרילוגיה האחרונה- אין איתו חמישים אלפים אלפים שקופצים להגנתו. לא, לא.. אתה יודע מי מציל אותו? כן, כן-אנטררי בכבודו ובעצמו
. ואמ..וואע, מה שאני עשיתי כדי להשיג את הטרילוגייה הזאת.. מצאתי את הכרך הראשון בארץ-The sarvent of the shard ואז לא מצאתי את הכרך השני והשלישי, אז ביקשתי מחברה שלי שתבקש מבן דוד שלה שנמצא באמריקה שיקנה לי
. והוא קנהD:. הספרים כ"כ יפים
. בכל אופן, לפני כמה חודשים ראיתי גם את הכרך השני-promiss of the witch king, ואת הכרך השלישי לא ראיתי בשום מקום.. אז תחכה עד שהוא יגיעP: הטרילוגייה הזאת, זאת הטרילוגייה הכי טובה שאי פעם קראתי. חובה לקרוא!! אנטררי+ג'ארקסל=
.

XiluminatiX

New member
בואנה לאנטררי הזה לא נמאס כבר!?

שימות כבר!!!!!! איך הוא כל הזמן חוזר???? נראה לי שיש לו איזה פרוטקציה אצל סלבטורה... הוא לא מבין שאין סיכוי שהוא לא יקח את דריזט! ולמה את אומרת לי שהוא מציל אותו? טוב בטח עד שאני אקרא את זה אני לא אזכור כלום XD

אלאנקה

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifאתה מוחרם@#%G@#$!G%#$

שימות כבר? איך הוא כל הזמן חוזר? מה, מית לעזאזל הוא מת לאחרונה?#$%!@#%?QW?%RS
פרוטקציה? הא, הוא הדמות הכי שווה בסידרה. אין סיכוי? יקירי, בthe silent blade הוא הורג את דריזיט:] ו.. אממ, אני לא זוכרת כמה פעמים, אבל.. הוא מציל את ג'ארקסל יותר מפעם 1 בכל ספר. הא לך, טיפש
. רואים שאתה לא מבין
. אבל אני סולחת לך, כי אני יודעת שאחרי שתמשיך לקרוא אתה תביןP: שאנטררי...
הכי חזק בעולם!! ואני סולחת לג'ארקסל על הבגידה.. בגידות, רק בגלל שיש איזה ציטוט בספר האחרון בסידרה, ואין לי כח לכתוב באנגלית: הזאתי שיש לה שם ממש מסובך:S :"תזהר ממאסטר קיני.. הוא האיש הכי חזק בבלודסטון" ג'ארקסל: "אנטררי נמצא בבלודסטון"
.

XiluminatiX

New member
מההההההההההה?@#!?$#?$!@#?$!@?$?@#$?#@$!?

ספויילר מעליי$!@#$!#@$#@!#@$!@#$ הרסת לי הכל!!!!!!! מה דריזט מת???? למה? אוח אל תגידי כלום

אלאנקה

New member
../images/Emo9.gifרציתי להרוס לך..

מצטערת, זה היה כי צחקת על אנטררי
אז נקמתי בשמו..^^ בכל אופן
<- אבל מה זה משנה? כבר נהרס, תמשיך לקרואP: ג'ארקסל מצווה על ראי-גוי (אחד הסגנים שלו) שירפא מהר את דריזיט אחרי שאנטררי יוצא מהמצודה. ככה שדריזיט נשאר חי

XiluminatiX

New member
תמשיכי להרוס ../images/Emo11.gif

הייתי מעדיף כבר שתתני לי מכות במפגש

RoCKeR121

New member
וואוו אם את לא מסוגלת לסתום את הפה שלך

אז לפחות תהרסי לו במסרים לא בפורום... יש פה עוד אנשים שקוראים ממלכות

למעלה