ביקורת מסעדת NG

אייבורי

New member
ביקורת מסעדת NG

שירות שירות שירות. הא"ב של כל מסעדה, לצערי NG אחד המקומות הנוראים ביותר שנתקלתי בהם. זה התחיל בשמועות על הסטייקים המצויינים של המקום, הזמנו מקום ח 10 אנשים בשעה 10 וחצי בערב. שהגענו למקום בשעה המיועדת מסתבר שהזמנת שולחן מראש הינה המלצה למקום שעומדים לבוא 10 אנשים, שולחן לא יחכה לכם. בעוד אנחנו עומדים המומים לאי חיכיון השולחן בעל המקום או אחראי מנסה לנפנף אותנו על החוצפה שציפינו ששולחן ימתין לנו. לאחר שעה של המתנה התפנה שולחן. הוזמנו מנות פורטאהוס (1.2 קילו של סינטה ופילה) 3 מנות 800 ג"ר אנטריקוט ומנת צלעות. הפורטאהוס ומנת האנטריקוט היו מוצלחות מאד, מידת העשיה הייתה כמו שהוזמנה והבשר היה טעים ורך. מנת הצלעות הייתה מתוקה כמו קינוח ולא לשביעות רצון הלקוחה. המנה נלקחה, כמובן שברוב המסעדות שאני מכיר נותנים מנה חלופית או לפחות לא מבקשים לשלם על מנה לא טעימה ב NG לא שמעו על הדבר הזה, נגעת שילמת. בסוף הארוחה המסעדה הייתה ריקה לחלוטין. ידידתי הדליקה סיגריה ועישנה, בעל המקום אץ רץ והתחיל לצרוח שלא מעשנים ליד השולחנות אלא רק ליד הבר <שהיה צמוד אלינו, מה שמוזר כי העשן ללא ספק נמצא בכל מקום, מה גם שהמסעדה הייתה ריקה> בשלב הזה המעשנת תפסה קריז ובעלה היקר נזפו בו על השירות הנוראי. כתגובה זרק עלינו בעל המקום את החשבון. <דר"א אם היה מבקש בנימוס לכבות את הסיגריה אין לי ספק שהיו נענים לבקשתו, מה גם שאין שום שילוט שאוסר עישון במסעדה> בעיני מסעדה צריכה קצת יותר מאוכל טוב, היא מקום בילוי, אוכל טוב אפשר לעשות גם בבית <בטח שסטייקים טובים>, עיקר ההנאה נובע מהבילוי עם חברים, בשירות איכותי וכאן NG נכשלת בגדול. המלצה, שכף רגליכם לא תדרך במקום עד שילמדו נימוס בסיסי.

miky4

New member
בעניין הסיגריות

אין לי מושג בקשר למסעדה, אבל בעניין הסיגריות - לא צריך לבקש - בנימוס או שלא בנימוס, יש בימינו חוק, שלצערי לא נאכף -ש-א-ס-ו-ר לעשן במסעדות. ככה, בלי לבקש ובלי שיהיה שלט ייעודי. לידיעתך.

אייבורי

New member
למיטב ידעתי

מותר לעשן ליד הבר מותר לעשן באזורים מוגדרים מראש. ועדיין גם אם היא לא הייתה בסדר, זה עדיין לא נותן לבעל המקום זכות לצרוח עליה בצורה כזאת. אני לא מצדיק את העישון שלה במסעדה, אני רק טוען שאין מקום לבעל מסעדה לצרוח על לקוח. בחיי שאם היה אומר "סליחה, אסור לעשן פה, תוכלי בבקשה לכבות את הסיגריה" לא הייתה שום בעיה לכבות את הסיגריה.

d a p h n a

New member
אסור לעשן כלל

במקומות ציבוריים בישראל, ובכלל זה בכל מקום שבו מוגש אוכל (כולל, אגב, פאבים וברים), למעט בחדר סגור ומאוורר שהעשן אינו יוצא ממנו לשאר המקום. מתוך החוק להגבלת עישון במקומות ציבוריים, אין לעשן ב: "מסעדה, מזנון, בית קפה, לרבות כל בית אוכל אחר (כולם להלן - בית אוכל), למעט חדר נפרד לחלוטין, אם קיים, שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל במפורש, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של בית האוכל ושטחו אינו עולה על רבע של השטח הפתוח לציבור." זה באופן ברור כולל גם את האזור ליד הבר, את הבר עצמו וכו'. מטבע הדברים, אין שום סיבה לצעוק ולנהוג בחוסר נימוס. בהחלט אפשר היה לבקש מכם לכבות את הסיגריה. יחד עם זאת, כדאי שתדעו את לשון החוק.

סקסיית

New member
רק לחדד את העניין

"פינת העישון" הייתה במרחק של כפסיעה מהשולחן.. כך שזה היה קטנוניות לשמה. הפינת עישון אינה סגורה ומופרדת בחדר.. אלא במרחק בלטות ספורות שלא עלו על 1 מטר!!!

d a p h n a

New member
אז המסעדה עוברת על החוק

נקודה. פינת העישון חייבת להיות סגורה ומופרדת בחדר, ואם לא המסעדה עוברת על החוק. זה שאף אחד לא אוכף את החוק, זו כבר בעיה בפני עצמה.

אייבורי

New member
השכלתי

לא ידעתי שלשון החוק אוסרת על עישון על הבר <חשבתי שמותר> אז מה יעשו כל הפאבים ? <האם נגזר גורלם להיות עוברי חוק?> בכל מקרה לא מתווכח על האיסור לעשן אלא על הצורה.

d a p h n a

New member
אם הברים בניו יורק

והפאבים באירלנד יכולים להיות נקיים מעשן (ושם גם באמת טורחים לאכוף את החוקים), אז גם בישראל הקטנה אפשר היה בפירוש להפעיל ברים ופאבים ללא עישון. כמובן שאף אחד לא יעשה זאת (חוץ מהבר שנפתח בתל אביב לאחרונה שהינו ללא עישון) עד שלא יפעילו פקחים לאכוף את החוק, וידאגו לכך שזה באמת יקרה. זה אינו מחוייב המציאות לעשן בפאב. אני מבינה שאנשים אוהבים את זה, אבל מצד שני זה הורס את החוויה לכל אלה מאיתנו ששונאים עשן. כמובן שהפאב יכול לפתוח חדר עישון, ו/או להניח שולחנות בחוץ, באוויר העולם, בהם מותר לעשן. לגבי עניין הצורה, אני מסכימה איתך לגמרי. אין שום סיבה לצרוח, לפחות לא לפני שפונים בנימוס פעם-פעמיים ונענים בשלילה.

אייבורי

New member
אני מבין ללבם של שונאי העישון

האמת בתור מעשן קל ביותר, עישון במקום סגור לרוב מטריד אותי. המצב בו כל הפאבים הינם מקום מופקר לעישון בטח איננו מצב מוצלח. מצד שני צייד המכשפות שנוצר פה כנגד המעשנים גם מיותר. חלק מהכיף של מעשנים הוא לשבת בפאב \ אחרי ארוחה טובה ולעשן. צריך שיהיה מקומות כאלו וכאלו. דר"א החוק שאוסר על מסעדה לאפשר עישון בעיני חורג ופוגע בזכויות הקניין והפרט <בקיצור עוד מעט יצא חוק שיאסור עישון אצלך בבית, מסעדה בעיני איננה מקום ציבורי אלא מקום פרטי>

d a p h n a

New member
זה כבר נכנס לדיון פילוסופי

אבל בוא נאמר שאפשר לטעון כנגד שסיגריות הן סמים וצריך להוציאן אל מחוץ לחוק כלל, כמו כל מיני סמים אחרים.
(וכנגד זה אפשר לטעון שכל הוצאה מחוץ לחוק של סמים פוגעת בזכויות הקניין והפרט... וכן הלאה, ad infinitum). בכל מקרה, אין לי בעיה שיפתחו פאבים למעשנים, ולעומתם פאבים שבהם אסור העישון, וכל אחד יוכל לבחור לו לאן ללכת. הבעיה שלי היא עם המצב כיום, שבו בכמעט כל הפאבים ובחלק לא מבוטל מן המסעדות אדם שאינו מעשן אינו יכול לבלות מבלי לעשן פסיבית, ואם הוא מעיר משהו אז הוא נחשב כמשבית שמחות.

meravbr

New member
מצד שני,

כל המקומות האיניים שביקרתי בהם בפריז ובאמסטרדם אפופים עשן ואין שום הפרדה (וכנראה שמרצון). נראה לי, שכרגיל, ישראל נמצאת איפשהו באמצע...

d a p h n a

New member
כן, אבל גם בפריז ובאמסטרדם

זה די מעיק ללא-מעשן הממוצע.
אז לו הייתי פריזאית היה מציק לי שמעשנים עליי בפריז, אבל מאחר ואני בישראל אז מציק לי שמעשנים עליי כאן.

בולרו2

New member
וגם בנורבגיה

פשוט חוויה להיכנס לפאב בלי עשן תוך כדי מעבר על פני מעשן או שניים שקופאים במינוס 10 מעלות ליד הדלת

אייבורי

New member
אני שמח

שנהנת לראות אנשים קופאים מקור במינוס 10 מעלות ואני חושב שהיה יותר נעים לכולם אם מחצית הפאבים היו למעשנים וחצי ללא מעשנים חיה ותן לחיות.

אבל הרב לא מעשנים../images/Emo140.gif

ואני לא נהנית לראות אנשים קופאים מעשנים, אבל עדיף ככה מאשר עישון בכל מקום, שכאמור מזיק מאד לזולת. תאר לעצמך שאני אתעטש לידך/לכיוונך בלי לשים יד. זה הרי יראה לך מאד מזעזע, לא? חיידקים, וירוסים...המהומה תהיה גדולה. אז נכון שהוא לקוח, אבל הבעיה עם (רב) המעשנים, זה שקודם הם מדליקים ואח"כ (אולי) חושבים אם זה בסדר. וגם זו הנחה מאד אומפטימית, אפילו קלושה.

אייבורי

New member
אמרתי בעבר

אני מעשן, אבל אישית לא אוהב סיגריות במקומות סגורים. החוסר נימוס של מעשנים כאלו ואחרים בוודאי איננו לגיטמציה לציד מכשפות שעורכים הלא מעשנים. פשוט נמאס לראות את הלא מעשנים שמחים לאידם של המעשנים. כן לוותר על הסיגריה של אחרי הארוחה פוגם לי בהנאה, הייתי שמח למצוא מקומות שאוכל לעשן בכיף בתום הארוחה בלי להפריע לשכני ובלי להיות עבריין. החיה ותן לחיות תקף לשני הכיוונים.

זה לא ציד מכשפות../images/Emo140.gif

זה איפוק של שנים באוטובוסים, בתי קולנוע, מסעדות, טיסות -YOU NAME IT! עכשיו כ"שהחוק לצידנו" (אלק) סופסוף אפשר להגיד ולעמוד על שלנו. אבל זה תמיד היה שם במידה זו או אחרת. ואני דווקא מפרגנת לך את "של אחרי". בחוץ
סתם. רק לא לידי

בולרו2

New member
צייד מכשפות ?

ניסית פעם לבקש ממישהו לכבות סיגריה בתוך קניון? החוק אומר לא לעשן שם, אם אבקש בנימוס מעשרה מעשנים להפסיק, 10 יגיבו בפחות נימוס שאני אלך לחפש את מי שינענע אותי. מבחינתי, זה הניסיון שלי עם "ציבור המעשנים". כשאותו ציבור יתחשב קצת בתחושות של הציבור שלי, אז אולי ארגיש איזושהי סמפטיה לך ולחבריך. רק לא כל כך ברור לי איך אתם יכולים לעשות את זה, בהיותכם מעשנים.. את הסיגריה שאתה רוצה לעשן בכיף בתום האחרוחה, תעשן מצידי לבדך בחדר קטן ומחניק, עם שמיכה על הראש ובקור של מינוס 10 מעלות.

בבלגיה הלא יאומן קורה החל מה 01/01

ויוצא שם חוק איסור עישון במקומות ציבוריים
. נראה אם הם יאכפו את זה. לי בפריז ובאמסטרדם אין מה לחפש מהידיעה הברורה שאני ממש אסבול שם
.
לשכנה המקסימה שלי
אני כל הזמן מנקדת מילים בראש- מאד מעייף

למעלה