ביקורת מסעדה

Wine Guy

New member
ביקורת מסעדה

משתדל לא "ללכלך" על מסעדות אבל...
ישבתי אתמול במסעדה, לכשעצמה נחמדה. תפריט חביב, אוכל טעים, עשוי במידה הנכונה וצוות חייכן.
מספיק חייכן כדי להתעלם מכמה פיספוסים בתזמון ומאקוסטיקה גרועה.
המסעדה מציעה במבצע את הריזלינג של הוגל (יש תמונה של הבקבוק + כתוב השם המפורש) ב 93 ש"ח. מחיר מצוין לכל הדעות! הכל היה מצוין עד שקלטתי, כמה דקות אחרי שמזגו לנו, שהיין שהביאו לנו היה הג'נטיל ולא הריזלינג.
הערתי למלצרית שאמרה שתבדוק. עד סוף הארוחה היא לא חזרה אלי עם תשובה לגבי זה.
כשהגיע החשבון עם שכלל בקבוק של ריזלינג (קיבלנו ג'נטיל) הערתי שוב לאחמ"שית שהלכה, בדקה וחזרה אלי עם התשובה שזה היין היחידי של הוגל שיש להם במסעדה וזה המחיר שלו (וידיתי שוב שבתפריט וגם בחשבון היה כתוב ריזלינג)
לא התאים להתעקש שם יותר (עם האורחים שהיו איתי) אבל זה הטריד אותי.
בדקתי היום וגיליתי שגם התמחור שונה. מחירים סיטונאים:
ג'נטיל 43
ריזלינג 65
50% יותר!
מה אתם הייתם עושים?

הייתי שם לה את בקבוק ליד התמונה בתפריט...

ושכחת להגיד איזה מסעדה שנדע להיזהר גם כן

rustynail

New member
תגובה

מבחינת המסעדה: יכול להיות שהם לא באמת מבינים, כמו שקורה הרבה במסעדות ומבחינתם זה אותו דבר רק בזול יותר ואז זאת אשמתם אבל בשל חוסר הבנה בסיסי.
או יכול להיות שהם יודעים בדיוק מה שהם עושים ואז זאת רמאות לשמה.
בשני המקרים אתה כלקוח מבין מאוכזב מאוד ולקוח אחר שאינו מבין נהנה מיין שמחירו הסיטונאי הינו 43 ש"ח שנמכר ב93 ש"ח מחיר מוצלח ביותר לדעתי ליין ברמה זו במחיר סיטונאי זה.
לדעתי כל עוד נהנית מהיין הנ"ל, תמורה למחיר לא נדפקת כלל אולי לא הרווחת כמו שחשבת אבל סה"כ תמורה טובה למחיר.
מה אני הייתי עושה?
במידה ואני התעקשתי על הריזלינג ואין אותו ואני לא רוצה שום דבר אחר אז כנראה שאשתה קולה.
אופציה אחרת היא שלא באמת אכפת לי ואני רוצה יין טוב במחיר טוב ואז הייתי הולך על מה שקיבלת.
נ.ב. בקבוק יין במחיר סיטונאי של 65 ש"ח שנמכר במסעדה ב93 ש"ח זה לא רווחי במיוחד, יש יותר רווח ב-4 בקבוקי קולה....נשמע לי מוזר משהו...

down under

New member
אכן, נהוג לתמחר ב-cost 33

כלומר מנה או משקה שעלו למסעדה X יתומחרו ב-3X. לכל הפחות ב-2.5X.

לעתים קרובות מנות של אוכל, לא שתייה אבל בכל זאת, נמכרות במסעדה ב-cost25, כלומר פי 4 מהעלות הישירה של הכנתם.

אני לא חושב שזה המקום לקחת את הצד של המסעדה

בדיוק היום שמעתי ברדיו שיש בארץ כחצי מיליון עסקים רובם עצמאיים וזעירים. זה טבעי שכמעט כל אחד בארץ מבין איך מתמחרים מוצר, אבל במקרה הזה אין לזה מקום.
אחת הסיבות שבמסעדה משלמים פי כמה מונים ממחיר חומר הגלם היא כל מה שמסביב ובראשם השירות!
השירות של השף, השירות של הצוות, הזכות לשבת חצי שעה על כוס קפה ולהנות מה-WIFI והחוויה בכלל.

לגופו של עניין, אם הזמנתי לובסטר שמטיסים חצי עולם והיתה בו שיערה - אני אחזיר את המנה ולא מעניין אותי מה עלות חומר הגלם!
ובדיוק מאותה סיבה - אם הזמנתי יין X וקיבלתי Y, אני חושב שהמסעדה צריכה לעשות מאמץ לספק לי את מה שהובטח וזה בכלל לא מעניין מה עלות חומרי הגלם! יתרה מזאת - במידה ואכן היתה טעות מהסוג הזה הייתי מצפה לא רק לזיכוי אלא אולי אף לתוספת פיצוי סמלי (עוגיה או איזה קינוח זניח) דווקא בשביל שגם בפעם הבאה תהיה להם הזכות לקחת COST25!

דעה אישית ולא מייצגת

כל זה נכון

זה שהזמנת X וקיבלת Y זו תקלה שצריך לטפל בה והמסעדה לא טיפלה בה

העובדה ש-Y משמעותית יותר זול רק מוסיף לחומרת הבעיה
אני משער שאם זה היה להיפך אז לא היה נפתח שרשור בנושא, נכון?

כן ולא...

אני מסכים עם זה במידה מסויימת. אני אישית מכיר לא מעט אנשים שמסתכלים על הכל דרך עיניים של כסף ומבחינתם אם במקום יין הביאו להם אורניום מדולל, כל עוד המחיר שלו יותר גבוהה הם קודם כל יקחו אותו ואחר כך יחפשו מה לעשות איתו...
אני אישית, מסתכל על זה כטעות נטו. בין היתר כי אני גם לא מאמין שיותר יקר הוא בהכרח יותר טוב...

זה שיש לקוחות מפגרים

לא מוריד מחובת המסעדה לא לגנוב את הלקוחות

לשים בתפריט משהו אחד ובפועל משהו אחר שעולה משמעותית פחות = גניבה

זו לא טעות כי לא היה להם בכלל מהיין היקר יותר.
או שנגמר אז "העבירו" את המבצע ליין הזול יותר
או שמלכתחילה זה היה ככה

Wine Guy

New member
יש הבדל

מסעדה נמצאת ברחובות ונקראת סזאר.
המסעדה נחמדה, האוכל טעים, המחירים הוגנים, האקוסטיקה גרועה והמלצרים חייכנים ומשתדלים (לא מקצועיים בעבודה אבל מצד שני, ככה זה ברוב המסעדות בארץ)

הסיבה שבגללה לא אחזור למסעדה: הרגשתי מרומה - וזו התמצית של הבעיה מבחינתי.

אגב, גם אם הייתי מקבל יין יקר יותר הייתי מעיר (ומצד שני לא מצפה לפיצוי).
ולגבי התמחור, 93 ש"ח לג'נטיל הוגל זה מחיר הוגן, עבור הריזלינג זה מחיר זול (אל תדאגו, הם לא משלמים את המחיר המלא, כמו בכל דבר, המחיר זה רק הבסיס להנחות) - אין לי טענות לגבי זה. אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שרימו אותי (במכוון או לא במכוון וברגע שידעו על הטעות ולא עשו עם זה כלום אז זה כבר במודע...)

למעלה