ביקורת- לאון, המקצוען. גרסת דה-לוקס

hativa1

New member
ביקורת- לאון, המקצוען. גרסת דה-לוקס

אני צוחק עכשיו. אני צוחק, כי "לאון" הוא סרט מדהים באמת, מכל הבחינות, ומכל הכיוונים. הוא מציג עלילה שיכולה להצטייר כטיפשית אם אני אספר אותה, אבל עד שלא רואים את הסרט, לא מבינים שמה שיפה בו, שהוא הופך עלילה כל כך מוזרה לסרט מופת מיוחד וחסר תקדים מבחינתי. ליאון (ז'אן רנו) הוא מנקה. מהגר איטלקי, סוציופט, היית אומר, ליאון מנהל שגרת חיים שמורכבת מאימונים, חיסולים, ושתיית חלב. בדירה שעל ידו בבניין מתגוררת משפחה מתוסבכת, ובמשפחה הזו חברה מתילדה (נטלי פורטמן). מתילדה, לא יותר מבת 14, היא קורבן לאלימות מצד אביה, אחותה הגדולה, וכל מי שיש לה במשפחה שאיכפת לה ממנו באמת, הוא אחיה הקטן. יום אחד, מגיע לבניין איש הדור (גארי אולדמן), מלווה בכמה בריונים, ומאיים על אביה של מתילדה, שאם לא יחזיר את הסמים שלטענתו לקח, הוא יטפל בכל משפחתו. כתוצאה מהשתלשלות אירועים, מוצה עצמה מתילדה מתדפקת בתחנונים על דלתו של ליאון, שנאלץ בלית ברירה להכניסה פנימה. מכאן, נוצר ביניהם קשר מיוחד. היא מתאהבת בו, והוא לומד ממנה על החיים. היא גם מבקשת ממנו בקשה- ללמד אותה להיות "מנקה", על מנת שתוכל להתנקם באיש שפגע בה. את ליאון ביים הבמאי לוק בסון, שביים בין היתר את "האלמנט החמישי". הבימוי של ליאון הוא ייחודי באמת, וניתן לראות כמה צילומים מרתקים ומעניינים. הדיוידי עצמו יצא, סוף כל סוף כל סוף, במהדורת דה- לוקס מיוחדת, שמציגה שני דיסקים רוויי תוספות, ואיכות תמונה וסאונד מצוינים. תמונה התמונה בסרט מ-צ-ו-י-נ-ת. הסרט משקף אווירה אפורה- חומה, שבאה לידי ביטוי בעיקר בסצינות הפנים, והצבע החד והאיכות הגבוהה של התמונה באה לידי ביטוי מצוין. ניתן לראות את האיכות במיוחד בסצינה שבה ליאון מגיח מהאפלה- עבודה נפלאה של מפיקי הדיוידי. סאונד הדיוידי הוא של "סופרביט", ומביא לנו איכות סאונד מדהימה, אבל עם ניואנס בעייתי. ראשית, ניתן לבחור בין דולבי דיגיטל לDTS. אני הקשבתי לדיטיאס, והתרשמתי לטובה מהמוזיקה ומאיכות הקול של היריות. מאידך, מאוד התאכזבתי שבפיצוצים שהסרט מציג, לא שמעו כלל את הסאב וופר! כמה חבל, אין כמו סאב בפיצוץ. תוספות הסרט בא במהדורה מיוחדת מלאה בשלל תוספות מעניינות. העיקרית שבהן ייחודית באמת- מפיקי הדיוידי היצירתיים, התקמצנו כנראה לעשות קומנטרי. במקום, הם החליטו לעשות מן בועות עם עובדות מעניינות, שירוצו על הסרט אם נבחר בזאת. זה אולי לא תחליף אמיתי לקומנטרי טוב, אבל זה חצי תחליף. בדיסק השני נמצא שלושה סרטים באורך של כחצי שעה כל אחד. הראשון על הסרט עצמו, ובו ראיונות עם השחקנים (חוץ מגרי אולדמן!) וחברי ההפקה (חוץ מלוק בסון!). סרט אחר על ז'ן רנו, ועוד אחד על נטלי פורטמן שלנו. נורא, נורא, מאוד התאכזבתי שלא היה כלום על גארי אולדמן, שהוא לא פחות עושה את הסרט מפורטמן או רנו. חבל, כי מדובר בתפקיד הטוב ביותר שעשה אולדמן איי פעם. לסיכום עלילה: 10, ייחודית, מרשימה, נפלאה. תמונה: 10, התרשמתי. סאונד: 9, חבל שאין סאב וופר! תוספות: 9, איפה גארי אולדמן?! סה"כ 9.5 בסך הכל זאת באמת הוצאה נהדרת. כל חובב קולנוע, וחובבי לאון בפרט יהיו מרוצים ממנה. סאב וופר? גארי אולדמן? שטויות, מה שחשוב הוא שסוף סוף קיבל הסרט הזה את הכבוד שמגיע לו, ואני מפציר בכם לרכוש אותו, ואולי גם תבכו בסוף.

shaiש

New member
../images/Emo51.gif על הביקורת

אמנם לא כתבת אבל אני חושד שצפית בגירסת זון 2 עם כתוביות בעברית
"מנקה"
איכשהו זה נשמע הרבה פחות טוב. לפי ביקורות מחו"ל התוספות דווקא די מאכזבות, טוב, העיקר שאתה נהנית

shaiש

New member
אין לך על מה להתנצל

או להתצל... פשוט הנחתי ככה בגלל התרגום של ה"מנקה". אולי זה רק אני, אבל תיאור סרט שמתחיל ב-לאון הוא מנקה, גורם לי לחשוב על העלייה מרוסיה ולא על מחסל צרפתי. לעצם העניין - בירור קצר העלה שכרגע לא קיימת בכלל גירסת "דלוקס" בזון 2

RBA

New member
למרות שכבר כתבתי ביקורת ../images/Emo3.gif על זה

תמיד כיף לקרוא דיעה של מישהו אחר. תודה.

למעלה