ביקורת - "טפאו"

Arfilit

New member
ביקורת - "טפאו"

ביקורת – "טפאו" אני, איך לאמר, חששנית גדולה, ככל שהדבר נוגע לנשק לא קונבנצינלי. לפיכך, עם פרוץ "דזרט סטורם" – the sequel, הידועה ביותר בשם "שחרור עיראק 2003" (???) ארזתי את הגבר, וכמה בגדים, ונדדנו מלב תל-אביב אל הגבול הדק שבין אזור א' לאזור ג', אל חברים המתגוררים בפריפריה. שבוע וחצי שהינו אצלם, עד שנאלצתי להכיר בכך שהענין עלול להימשך חודשים ארוכים – ואי אפשר לגור אצל חברים לצמיתות. אז חזרנו. לאות תודה, החלטנו להזמין את החברים לארוחת ערב. מאחר שהיא – חובבת גדולה של בישול ספרדי, אמרנו לעצמנו שאולי הגיעה העת לנסות את "טפאו", אשר ברח' הארבעה – תל-אביב. וכך יצאנו, ארבעה חברים, לעבר "טפאו". המסעדה – הצמודה לאונמי (אותם הבעלים) מעוצבת מן הבחינה העקרונית – באופן דומה – בר גדול מרכזי, וסביבו שולחנות. המקום נחמד ביותר, ורועש בדיוק במידה בה צריך לרעוש בר טפאסים. מעצב הפנים הלך על הכיוון ה"גאודיני" (רוצה לאמר – "של גאודי") – ומי שהיה בברצלונה – יזהה מיד. הקונספציה – מפתיעה למדינתנו הקטנטונת – אבל כיפית ביותר. יש כמעט אך ורק טפאסים (חוץ מפאייה שחורה ופאייה לבנה – שלא ניסינו). אז הזמנו לנו טפאסים, סיבוב אחר סיבוב, וכך ארע שגם ניסינו ואכלנו שלל מאכלים, גם הקצב היה אטי ומשביע רצון וגם יצאנו שבעים אך לא מפוצצים – ויכולנו לעצור בדיוק כשהיה "בול". אז מה היה לנו שם: כבד אווז ברוטב בלסמי מתקתק – אני לא ממעריצי כבד האווז – אבל המעריצים רוו רוב נחת; אמפנאדס בשר – בינוני בלבד (ובשביל המדקדקים אציין זה מאכל דרום אמריקאי ולא ספרדי); לחם (ממשפחת הפוקצ'ה) – עם פלפלים ובייקון – משהו משהו – מתלבש נהדר כמעט על כל רוטב שהגיע לשולחן; בייבי קלאמרי עם שעועית שחורה – טעים – אך להיזהר – טעם חזק של ים (שיש מי שנחרד ממנו ויש מי שנמס למולו); שיפודי קבב טלה – ה-מנה בה' הידיעה של הערב – קבבונים מדהימים, רכים ומתובלים למשעי, בדיוק בדיוק בדיוק – קצת פיקנטי – אבל לא מדי, משהו שקשה לעמוד בפניו! אוף אוף אוף!; שרימפס על הגריל – לא מקולפים, עסיסיים, וטעימים ביותר (בספר שלנו כתוב שקשה ליפול עם שרימפס על הגריל); שיפודי קוקי-סאן-ז'ק עם בייקון – שוב – מנה מנצחת! כל כך מנצחת ששכחתי להציע ביס לגבר...; שיפודי פילה בקר – נמסר לי שטעים – אבל לא מפתיע; פטריות ממולאות בגבינות וצנוברים – מסרתי לאחרים שטעים – אבל לא מפתיע; צלעות טלה – מוגש עם "בייבי מג'דרה" קרה (זה השם שאנחנו הענקנו למנה – העשויה מאוד דומה למג'דרה – אבל המוצרים קטנים בהרבה מאורז רגיל ומעדשים רגילות). הצלעות עצמן – בעיני היו טפלות קצת, הגברים דווקא אהבו; 6 שבלולים – מהסוג הגדול והבשרני, עם רוטב ששילב פסטו עם עגבניות וחמאה בצורה מלבבת. דווקא החברה – שהזמינה את המנה – לא נפלה ממנה. כשלעצמי – חשבתי שהמנה נאה ומוצלחת. קלאמרי מטוגן עם רוטב איולי – רגיל וטעים כתמיד; ונדמה לי שזהו באגף הטפאסים. הכל נשטף לו בנעימות ובשמחה, עם שני קנקני סנגרייה שהזמנו – שהיו פירותיים ועמדו יפה ברף שהצבנו לאחר הטיול שלנו לספרד. לקינוחים – הגבר הזמין קרם קטלן עליו נמזג, ליד שולחננו, מיץ תפוחים שנסחט במקום – תוספת חיננית ביותר. הקרם קטלן היה נחמד – אבל זהו. קצת הגזימו לדעתי בתוספת הקינמון (28 ₪). אני הלכתי על שלושה כדורי סורבה, - אלא שבמקום כדור של אשכוליות קאמפרי, כדור פסיפלורה וכדור פירות יער, ביקשתי שני פסיפלורה ואחד פירות יער (מאז שאני בהריון – יש לי פטיש נואש בכל הקשור לפסיפלורות). החברה לקחה דבלים טמפורה שהוגשו עם גלידה – והיו ממש ממש ממש סתם. הסה"כ – מצוין! השירות – נחמד – אבל לא יותר מזה. הנזק – 680 ₪ לארבעה אנשים – כולל את הסנגרייה ולא כולל את השירות.

B r u l e

New member
נשמע פשוט מצויין

ממש מעורר תיאבון, אני אפקוד את המקום בקרוב.

liti

New member
פטיש לפסיפלורה????

הווידוי הזה נראה לי הזדמנות מצויינת לווידויים בנושא פטישיזם. קדימה, לשפוך: כפות רגלים, בגדי נשים, נעליים... הבישנים מקבלים אישור להתוודות על פטישיזם של מאכלים למרות שזה עדיין לא מוגדר כפסיכופתולוגיה. אולי בזכותנו המדע יגלה סוגים חדשים של פטישיזם? קדימה, לא להתבייש! מי ראשון?

גידי42

New member
כתבתי פה על טפאו לפני שבועיים

האמת הביקורת שלך הרבה יותר מושקעת ומפורטת יכול להיות שזה בגלל שאכלתי שמה עיסקית. לא משנה, פצצה של ביקורת. האם קראת את הביקורת שלי?

Arfilit

New member
קראתי גם קראתי

היא היתה אחת הסיבות בגללה הלכנו אנחנו...

Amoureuse

New member
מזל אם כך שלא קראת את הביקורת שלי

שהיתה קצת פחות אוהדת. אולי סתם לא הצליח לי, לאור ההצלחה שלכם צריך כנראה לתת צ'אנס נוסף (במיוחד שהזכרת פאייה וכזכור אולי לכם אני שקועה במשחק "מרדף אחרי הפאייה כמו בברצלונה"...).

Arfilit

New member
ניסית את הפאייה בתהל?

לא זו של העסקית - האמיתית! אנחנו מאוד נהנינו ממנה.

Amoureuse

New member
אחת מהן

ניסיתי את הרגילה - היה טעים אבל אני מחפשת פאייה "יבשה יותר". הבעל של תהל אמר שדווקא זו שבעסקית (הפאייה השחורה) אולי תמצא חן בעיני יותר אם כך. אז זה עוד בתכנון, ועכשיו יש 2 פאייות בטפאו, הרבה עבודה לפני
.

גם אני נהניתי בטפאו

הבעיה היא שממש קשה להכנס לשם, ותורים זה לא כוס הקפה שלי.

liti

New member
טפאו- חשוב מאוד!

הביקורת שלך ממש עשתה לנו חשק ומיהרנו להתקשר להזמין מקום אך להפתעתנו אין להם מקומות ללא מעשנים (???), לכן ביטלנו בלי לחשוב פעמיים.

למעלה