ביקורת חדשה ל- Selling England

B a z a

New member
ביקורת חדשה ל- Selling England

באתר של אורי ברייטמן, מן הסתם הביקורת היא פרי מקלדתו של אורי עצמו :) http://mitkadem3.homestead.com/files/Reviews/Genesis.Selling.England.html לאלבום הזה הייתה כבר ביקורת בשרת העיוור, כמו לאלבומים רבים אחרים שנמצאים באתר של ברייטמן, אבל הלינק מוביל לסרבר שאינו רואה. אני חושב שזה צעד טוב, מכיוון שלמרות שהרבה מהביקורות בשרת העיוור כתובות טוב ויפה, עדיין חסר לי הטאץ' הברייטמני. אני מקווה שיבואו ביקורות נוספות של ברייטמן עצמו לאלבומים חשובים כמו Larks, Red, Pawn Hearts, Ummagumma, Atom Heart Mother, Trespass, The Power And The Glory ואלבומים אחרים. אגב, הציון 10/10 לא מפתיע אותי, למרות שאני הייתי נותן קצת פחות.

giloni

New member
וידוי

את הביקורת המחורבנת בשרת העיוור כתב לא אחר מאשר עבדכם הנאמן. אחת היציאות המטופשות שלי בימיו הראשונים של השרת ששהביאה למספר תגובות לא מחמיאות, ובצדק. לתומי חשבתי שמחפשים שם איזה בריף קצרצר, אבל הנסיון שלי לתמצת את מה שיש לי לומר על האלבום הזה הוביל למשהו שהוא חסר כל ערך ביקורתי ואפילו סקירתי. אני מתנצל בפני הקוראים ואם יש משהו טוב יותר (וזה לא כל כך קשה) אהיה הראשון שאשמח. אתם ד"א מוזמנים לקרוא סקירות אחרות שלי בשרת, שגם אם הן אינן קשורות ישירות לנושא הפורום, יש בהן כדי לכפר ולו במעט על הסקירה העלובה ההיא. יקי

B a z a

New member
תגיד, מי זה בתמונה שלך?

כשלוחצים על השם שלך בשרת העיוור, מקבלים תמונה של מישהו, שלדעתי זה לא אתה. מי זה אם אפשר לשאול? התמונה:http://hasharat.co.il/images/whois_yaki_200.JPG גם בתמונה של ברייטמן יש מישהו שאני לא מכיר (אגב מסתבר שהביקורת ל-Red היא כן שלו, אבל היא קצרה מדי). התמונה אצלו: http://hasharat.co.il/images/whois_breitman_200.JPG אם אלה אנשים חשובים שאני חייב להכיר אותם, אז אני מתנצל על הבורות.

עמית ע

New member
אם אתה רוצה לדעת איך יקי נראה

הכנס לקישור הבא: http://www.kinneret.ac.il/SiteFiles/1/66/9415.asp

לא ברור מי זה בתמונה

אלו היו הימים שבהם בחור בשם "אחי רז" ערך את השרת העיוור, והוא התחיל את המסורת השנויה-במחלוקת של הוספת תמונה פיקטיבית לאנשים אמיתיים. התעצבנתי עליו עוד אז, והוא אפילו לא טרח לציין מי זה האיש ההוא.

JohnPaul

New member
הומור של כותבי השרת

קצת הומור לא מזיק... לדף שלי הצמידו תמונה של האפיפיור יוחנן פאולוס השני, שטמון עכשיו בבטון.

תודה רבה, והערה

אם יש לך משהו להוסיף/להעיר/להאיר על הביקורת - אשמח לשמוע. המטרה היא להיות מקיף ומפורט ככל האפשר.

zamibc

New member
ביקורת נהדרת, כמה הערות קטנות..

קודם כל ח"ח על הביקורת, אחת הטובות והמלומדות שקראתי. אך יש כמה נקודות שלדעתי אפשר לשפר: *בקשר לעטיפה - אתה בטוח שהשיר "I Know What I Like" נכתב בעקבותה, חשבתי שההפך הוא הנכון. the battle of the epping forest *לדעתי היה כדאי להזכיר את הקטע עם הכומר ולהסביר קצת יותר את הטקסט (השתלשלות האירועים) שכן זהו שיר קשה להבנה (במידה מסויימת). *הוספה של בדיחה או קטע שידגים את ההומור מהשיר הייתה מוסיפה קצת "פלפל" (חח..)לביקורת. אם תחליט להוסיף קטע כזה, הדוגמא המוצלחת ביותר לדעתי היא השורה: "Yes, these Christian soldiers fight to protect the poor" שאת הקשרה אתה יודע. חוצמזה שלדעתי יש בשם השיר משחק מילים שאפינג גם נגזר מאפיק )EPIC). *היה כדאי להתייחס שהסינמה שואו ואי השפע מקושרים בסולו (נהדר) עם נגינה רצופה ולא מופרדים כשני שירים רגילים. * נקודה אחרונה היא שלדעתי היה צריך להתייחס לסגירת האלבום לרקע הקראת מתכון... לא בגלל מה שמקריאים אלא בגלל שהקטע הזה משאיר חותם עמוק בגלל השילוב של המוזיקה והצעקות (שלא נשמעות ברורות מדי) שוב למרות כל ההערות אני חוזר ואומר שזאת הייתה ביקורת מלומדת ומעשירה מאוד. בהחלט לא ביחקורת שקוראים כל יום..

אחלה הערות, תודה ותגובות

"בקשר לעטיפה - אתה בטוח שהשיר "I Know What I Like" נכתב בעקבותה, חשבתי שההפך הוא הנכון" גבריאל לא הזמין את הציור במיוחד. ממה שקראתי עד כה, הוא ראה את הציור ואז קיבל את ההשראה. "לדעתי היה כדאי להזכיר את הקטע עם הכומר ולהסביר קצת יותר את הטקסט (השתלשלות האירועים) שכן זהו שיר קשה להבנה" אתה צודק. עשיתי שם כמה שינויים בשביל להכליל את הכומר. נראה לי שהכומר נכנס שם כדי להראות את הקשר בין המאפיה ובין הכמורה. משחק של "אתה תעזור לי ואני אעזור לך", כשהפושעים מנצלים את החולשה של הכומר (אין לו סקס זמין) כדי לקבל ממנו לגיטימציה חברתית. "הדוגמא המוצלחת ביותר לדעתי היא השורה: "Yes, these Christian soldiers fight to protect the poor" תודה, עשיתי זאת. "היה כדאי להתייחס שהסינמה שואו ואי השפע מקושרים בסולו (נהדר) עם נגינה רצופה" צודק, התווסף. "נקודה אחרונה היא שלדעתי היה צריך להתייחס לסגירת האלבום לרקע הקראת מתכון" צודק. אמנם לא מתכון אלא הקראת מחירי מוצרים, אבל גם זה עודכן. המון תודה!

B a z a

New member
אורי יש לך תגובה להודעה המקורית?

אני מדבר על כתיבת ביקורות משל עצמך על אלבומים חשובים שהביקורות שלהם נמצאות בשרת העיוור. יש לך כח/רצון/זמן לעשות את זה?

זה נושא כאוב

אני עושה את זה לאט-לאט, אבל כנראה לאט מדי. אני בתהליכים לגבי 'לארקס' ו'רד'. השאר אולי יחכה.

B a z a

New member
ביקורת מצוינת ומקיפה

כרגיל, אולי אפילו יותר טובה מהרגיל, אין לי הרבה מה להוסיף. מה שכן, בזכות הביקורת, אני הבנתי את מה שג'נטל ג'יאנט אומרים בתחילת השיר האחרון ב- "Acquiring the taste": Bring me two whimpys and a portion of chips, will you? With onions and tomato sauce on the chips, right? לא מתחייב שזה הניסוח המדויק. לא ידעתי מה זה "ווימפיז", אז עכשיו קראתי בביקורת שלך על סלינג אינגנד ש"ווימפי" זאת רשת מזון מהיר באנגליה, אז עכשיו הכל מסתדר לי. :)

giloni

New member
אתה עדיין לא יודע מה זה ווימפי

רק כשתאכל שם תדע מה זה (למזלם של הבריטים - או לפי אחרים, לצערם - זה כבר לא קיים). אוכל רע, באווירה רעה. הסמל של כל הבדיחות והחידות על האוכל הבריטי שאיננו, ושם היה בשפע... יקי

B a z a

New member
זה המבורגר, לא?

מה ההבדל בין ההמבורגר של ווימפי להמבורגר של מקדונלד'ס? אגב הייתי פעמיים באנגליה ואכלתי פיש אנד צ'יפס, באמת לא משהו.

giloni

New member
קציצה

ולא כדאי שאלאה את חברי הפורום בדיון על מקורו של הבשר... יקי

למעלה