ביקורת/המלצה Smoothe Da Hustler

volatile

New member
ביקורת/המלצה Smoothe Da Hustler

והפעם משהו מ - 95 שדי נשכח וחבל... מדובר בראפר מוכשר לחלוטין שנקרא Smoothe Da Hustler, למרות השם שלו שנשמע כאילו הוא אחד מהראפרים של מאסטר פי הוא ממש לא מהאיזור. Smoothe בא Brownsville, NJ שרוב האנשים מכירים בעיקר בגלל צמד הצעקנים M.O.P. ואכן Smoothe קשור אליהם, כשהוא בא במקרה לאולפן בזמן שהם הקליטו את הדיסק הראשון שלהם הוא פגש את המפיק DR Period שהפיק ל - M.O.P. את האלבום. ישר נוצר קשר בין העבריין הצעיר למפיק והם הבינו שהם צוות טוב. בתחילת 96 יצא האלבום של Smoothe העונה לשם Once Upon A Time In America והפיק את כולו DR Period (שלדעתי הוא מפיק מעולה ובדיסק הזה הוא זורח לחלוטין, אין הפקה רעה אחת בדיסק) והיו בו רק 2 אורחים והם Trigger The Gambler אח של Smoothe וראפר לא רע כשלעצמו (שחתם עסקה בדף ג´אם ואלבומו נגנז) ו - Dzalious Alius שעובד הרבה עם הוו (ביחד שלושתם קראו לצוות שלהם Ruckus). הדיסק יצא בחברת התקליטים Profile. ומדובר בדיסק קלאסיקה שנשכח ליד דיסקים אחרים מהשנה הזאת (Illmatic, Reasonble Doubt לדוגמא). לדעתי Smoothe לא יורד ברמה מעל הבכורות האלה אלא עולה למעלה. עם קול צרוד, רעב ענקי להיפ-הופ וליריקס מתוחכמים (בוא נגיד שיש המון שעושים רק היום מה שהוא עשה כבר אז). הדיסק נפתח בשיר Fuck Whatcha Heard. שיר הארדקור. על הפקה מינימליסטית אבל טובה. ואחריו באה פנינה אמיתית Dollar Bill נפתח בפזמון של Dzalious Alius שהוא ללא ספק אחד הראפרים המקוריים ביותר בעסק ואת זה אפשר לשמוע בשיתופי הפעולה שלו עם הוו בימים אלה, השילוב שלו של ראפ וסול ביחד הוא אחד הדברים היותר נעימים לאוזן ובעלי משמעות שאני מכיר. בזמן שהחלקלק שוטח את דבריו על שטר הדולר. Glocks On Cock הוא שיר הארדקור מעולה שאין לי הרבה מה להגיד עליו חוץ מזה שאפשר לשמוע כמה Raw ורעב הבחור. Broken Language - זה השיר שייצב את מעמדו של Smoothe באנדרגרואנד הניו-יורקי כלא סתם עוד Thug אלא ליריסיסט. בשיר הוא מארח את אחיו Trigger The Gambler וביחד החברה זורמים בשיר שמילה גוררת מילה (כלומר האסוציאצייה של המילה מביאה את המילה הבאה אחריה). שיר מעולה שהוא השיר הכי מצליח שיצא ל - Smoothe וגם יצא בויניל לפני האלבום. Neva Die Alone - פה מגיע אחד השירים האהובים עלי באלבום. מה שאני אוהב בו, מעבר להפקה הממש חזקה הוא הדרך הכנה והיפה שבה הוא מתאר את החיים ברחוב. לא בצורה הכל כך שחוקה ומשעממת שמאוד פופולארית בהיפ-הופ מהאיסט אלא הוא לוקח נושא שחוק ועושה את זה טוב For Once! Food For Thoughts - השיר הכי פילוסופי באלבום, ומעריצי האטמוספיר יזהו את הסימפול מהשיר Between the Lines שמשתמש באותו סימפול... שיר טוב. Only Human - מבחינתי השיר הזה שווה ערך ל - Can´t Knock the Hustle של Jay-z וזה כל מה שאני מתכוון להגיד עליו! קלאסיקה. Hustler´s Theme - עוד שיר שהרבה ראפרים במשחק חיקו בסגנון. שיר לא רע. ההפקה במקום כרגיל. Murdafest - על הפקה שנשמעת כאילו ה- Molemen הפיקו אותה. עוד שיר הארדקור בינוני. Hustlin´ - שיר לא רע מלבד העובדה שמרוב ששמעתי בו את המילה Niggers קיבלתי קדחת. My Brother My Ace - עוד שיר קלאסי. שיר שהוא Back And Forth בין Smoothe לאח שלו Trigger. השיא מגיע לקראת הסוף שהם אומרים משפט והופכים אותו... מומלץ לשמוע ולהיגנב מהמקוריות הליריקלית שהיתה לערסוואתים האלה! Dedication - הטראק שחותם את האלבום. שוב מדובר בטראק טוב. על הפקה מגניבה. והפלואו המעולה של Smoothe דופק כמו שעון כמו בכל האלבום. טוב, כבר הבנתם שאני אוהב את האלבום הזה. וכבר חודשיים אני חורש עליו לאללה. מומלץ ללכת ל - SoulSeek ולהוריד שירים שלו (דבר די נדיר אבל מצאתי את כל האלבום בסול סיק). פלג.

volatile

New member
עוד מידע+המלצות לשירים מחוץ לאלבום

אוקיי, למרות ש - Smoothe ואח שלו Trigger די נעלמו, עדיין היו כמה פעמים שהם צצו במהלך השנים, דבר ראשון הם הופיעו ביחד עם דזליאוס אליאס בפסקול של דוקטור דוליטל בשיר מעולה שנקרא My Crew Can´t Go For That אפשר לחפש אותו ואפילו מומלץ... הם גם הופיעו לאחרונה לשמחתי בפרוייקט של The Anti Back Pack Movement באחלה שיר שאת שמו שכחתי... עוד כמה שירים מבכורה הגנוזה של טריגר שכדאי להוריד הם Trigger Tha Gambler - Hitman Trigger Tha Gambler - Nickel Plated Nine Trigger Tha Gambler - 50-50 Gamble Trigger Tha Gambler - Welcome To The World Trigger Tha Gambler - Bust (אויש זה היה כזה להיט עם האלבום היה יוצא לאור) Trigger Tha Gambler - Scandalous Trigger Tha Gambler - Make A Move ועוד כמה שירים שהם מתארחים בהם שממש כדאי לשמוע Shyheim - What Makes The World Go Round (Feat. Trigger, Rubbabandz, Smoothe Da Hustler & Dzalias Christ) Quindon feat. Shyheim & Smoothe the Hustler - It´s you that´s on my mind תהנו!

volatile

New member
לא מוכן שאחרי כל המאמץ שהשקעתי

בלכתוב את ההודעה הזאת הודעת של איזה אפס (הבמבוק הזה) יורידו לי אותה למטה! תתביישו

da^Lord

New member
בכל מקרה ההודעה שלך מונצחת.

אתה יודע איפה.
אז מה.. שווה בשביל זה להתחבר לסולסיק?

TakTik

New member
אגב משהו שוב יכול להביא את הקישור

להוריד את סול סיק שוב נמחק לי

donslam

New member
זה מה שמגעיל פה

אף אחד לא מתייחס פה להודעות של "מוזיקה שחורה".....אני מוכן להתערב שאם היית כותב פה קללה או ירידה על מישהו השירשור הזה היה תופס את כל העמוד הזה...

Gershenman

New member
אני לא בטוח שזה באמת הם

אבל מעריצי אמינם יתעניינו לשמוע שיש שיר Ruckus feat. Eminem-We Shine תבדקו.. דרך אגב..אני מקפיץ

Rapid נאור

New member
תגובה לדיסק...

אחרי שחזרתי הביתה ונפטרתי מכל מה שהיה לי על הראש ישבתי בראש צלול ונקי לשמוע את הדיסק וממש נהנתי ממנו. אומנם נכון, הקול של סמוט´ לעיתים כבר צורב באוזן ויש שירים שהם יותר מידי הארדקור מיינסטרים מעיקים, אבל לבחור יש אחלה ליריקס הוא כותב ממש יפה. והקטעי פלואו, אחח, הקטעי הקפצות האלה שאפילו לא היו מביישות את לודאקריס וטונדף "What makes two hundred and fifty seven degrees from one hundred eighty seven five o´s tapes Lp´s and Cd´s What makes one hundred percent one hundred and ten percent to be quit foul I am built like five percent is on my lifestlye" גאוני, פשוט הפלואו בקטע הזה ענקי. המסר בכמה שירים ברור ובצורה כל כך לא רגילה לשמיעה חייב לתת ח"ח לMy Brother My Ace ההחזרת מילים הפוך פשוט מגניבה והפאנץ ליינז אחח הפאנצק´ ליינזUntil Then Fridays And Saturday will be my daughters and my Son Day (Sunday) T-(S)-R-(M)-I-(O)-G-(O)-G-(T)-E-(H)-R-(E) Smoothe da hustla-The Nigga Trigga It´s The Nigga Trigger Smoothe The Hustler Customer servant drug smuggler smuggling drugs serving customer The a period period The-a We Are Are We No Doubt Doubt No Yall See Niggers Niggers See Yall הקטע סוף של הבית השני, גאונות לשמה פלג תודה רבה על ההמלצה הזאת. אני משתתף איתך בהמלצה. נאור.

volatile

New member
מסכים נאור רק כמה תיקונים+דעות

דבר ראשון אני חייב להגיד כמה דברים בקשר לכל של Smooth אני בריא דווקא עליו... יש לו אחלה כל שבעולם... בקשר לשירי הארדקור מיינסטרימי מעיקים... שמע ב - 95 כשהאלבום הוקלט ככה לא נשמע המיינסטרים. וכמה שקשה כשאני שומע אלבומים מהעבר אני לוקח בחשבון שהם הוקלטו בעבר וכמו שאמרתי הוא היה חוצב דרך לא קטן! ד"א הוא אומר DR Period Period DR ש - DR Period הוא המפיק שלו (הפיק את כל האלבום) פלג.

Bracker Bracker

New member
מה זה ?

רק התחלתי להוריד Supastition ( איזה ענק השיר Celebrate Life !!!) וכבר אני רואה עוד , אין בושה ? ( כן כן זו הייתה הקפצה ) np - Supastition - Celebrate Life חייבים להוריד!

donslam

New member
אז ככה

גם אני שמעתי את הדיסק וממש נהנתי.... קודם כל אם לא היו אומרים לי לא הייתי מאמין שהוא יצא ב95 ...דיי מקדים את זמנו...לסמות´ יש דווקא קול שאני מאוד אהבתי...יש כמה שירים שלא ממש אהבתי אבל רוב הדיסק ממש טוב... אני ממליץ על השירים: Fuck Whatcha Heard Glocks On Cock Food For Thoughts My Brother My Ace Dedication מעניין אם עבר מספיק זמן כדי שההודעה תקפוץ בחזרה לראש העמוד?

למעלה