ביקורת "בראסרי"

lonestar2003

New member
ביקורת "בראסרי"

היום בותקו בתולי ה"בראסרי" שלי והיה תענוג. כנראה שחינכתם אותי כהלכה, כי כשאימי שאלה היכן אני רוצה לאכול צהריים, ללא היסוס עניתי "בראסרי". אז לשם הלכנו והציפיות היו גדולות. המקום עצמו קצת איכזב בעיצוב. מוקפד, מואר מאוד, אך לא כפי שציפיתי. ציפיתי שיהיה מעוצב יותר, אבל זה לא משנה. הושבנו בשולחן האחרון משמאל ואימי תפסה את המקום הצופה ל"קהל" (שהורכב מזקנים בעיקר. בחיי, זקנים של ממש!) ואותי השאירו לצפות (בעונג רב, עלק) בקיר ובנוף הנשקף מהחלון (עציצים ירוקים הם נוף מרנין, הלא כן?). או קיי, די לקשקשת. נעבור לאוכל. למנה הראשונה לקחנו שתינו את הפטריות המוקפצות בשמנת (ובעוד משהו שאני לא זוכרת). הפטריות היו חביבות מינוס. חמצמצות לטעמי. די מאכזב. מנה קטנה שבאה בצלחת בעלת שוליים רחבים, שרק הדגישה את קטנותה של המנה. כמובן שהם הגיעו בלווית הלחם ה-מ-ד-ה-י-ם והחמאה הרכה שנפרסה על הלחם בצורה מושלמת. הלחם והחמאה ללא ספק חיפו על הטעם החמחמץ שהשאירה בפי מנת הפטריות. המלצרית היתה חביבה מאוד ועזרה לנו להחליט בין הסינטה לאנטריקוט. לבסוף נפל הפור על האנטריקוט שהובא עם הרוטב המפולפל של הסינטה ועל מנת הקורדון בלו (שהומלצה ע"י הפורום ועוררה בי סקרנות). כתוספת הזמנו את מנת הציפס ותפו"א המיוחדים והמדהימים. הציפס היה מדהים בטעמו ואכן צרת ההגשה בקונוס היתה חביבה ומעניינת. תפוחי האדמה בשמנת היו מדהימים אף הם. הקורדון בלו עלה על כל הציפיות והיה לא פחות ממושלם. השילוב של הבשר, המילוי והרוטב שנזל בשניה שקצת לחץ הופעל על המנה, הוציאו ממני קולות וציקצוקים. האנטריקוט אף הוא היה מעולה ועשוי מצויין (מדיום וול) והרוטב פלפלת לא איכזב וכמובן שהוסיף. שתי המנות היו באמת מצויינות ומשביעות. והתוספות היו מעדן לחיך. שלב הקינוחים איכזב בגדול. בענק אפילו. הזמנו ביחד את המנה (לא זוכרת את השם) של הפחזניות עם כדורי הגלידה בטעם בננה מלווה ברוטב שוקולד חם הנמזג ע"י המלצרית לנגד עיננו. הפחזניות היו יבשות ולא טעימות, הכדורי גלידה בננה לא חידשו כלום והיו סתמיות לטעמי והשוקולד סתם הכביד על המנה. הקיצר, מצאתי את עצמי בוחשת במנה ומשחקת עם האוכל וזה הסימן עבורי, שלא טעים לי. שני ביסים קטנים, עיוות קל בפניי ונתתי לאימי לחסל את המנה. גם היא לא חיסלה בתענוג, קיטרה קלות ש"לא משהו" ואכלה רק את הגלידה. השמועות אומרות שהטארטטן תפוחים ממש טעים וצר לי על שלא אכלתיו. סה"כ עלה לנו 176 ש"ח, כולל שתייה מוגזת אחת (אני הסתפקתי בקנקן מים, שהוחלף מייד בחדש עם סיומו ע"י המלצרית הנחמדה). השירות אדיב והמוזיקת רקע תרמה להנאה הכללית (Jazz) לסיכום, מנה ראשונה מאכזבת (הפטריות חמצמצות) לחם וחמאה מ-ד-ה-י-מ-י-ם מנות עיקריות מצויינות (קורדון בלו ואנטריקוט) תוספות מאוד מאוד טעימות ומנה אחרונה מאכזבת ביותר... בהחלט יזכו לביקור נוסף שלי!
 

liti

New member
לי, כאמור, זה יקרה הערב

ובהחלט אקח בחשבון את הביקורת שרשמת. מאוד נהניתי לקרוא!
 

adidushim

New member
תהנו שניכם ..

רק להמנע מכוחות על טבעיים שילחשו לכם וישכנעו להזמין אגז בנדיקט
שהוצף ברוטב סמיך...
 

meravbr

New member
בראסרי אכן מסעדה מעולה,

והייתי מציעה לך לדגום אותה גם בארוחת בוקר טובה... ואכן לגבי האוכלוסיה שמאכלסת אותה - נראה כאילו הם עברו מיהודית בגן העיר... אבל בל נשכח, גיל הזהב מחכה לנו בפינה ובעוד 30-40 שנה גם אנחנו נרצה לבקר במסעדות הכי קוליות בעיר
 

רומי 007

New member
קראתי באיזהמקום שיש להם עוגת שוקולד

מעולה. טרם הייתי שם אבל עכשיו ממש עשית לי חשק! והצ'יפס בקונוס ממש נשמע לי כמו משהו שהבת שלי חייבת לנסות בדחיפות.
 

Lear22

New member
העוגה! העוגה!

כמובן רומי יש להם את העוגת שוקולד הכי טובה שתאכלי בכל חייך, בטח יותר טובה מאשר בעינת. ותיקי הפורום זוכרים את התפעלותי מהעוגה עד כדי אבדן חושים אגב יש לי את המתכון לעוגה המדוברת והבטחתי שלמפגש פורום הקרוב שיעמוד - אני מקווה - בסימן ביתיות אני אכין אותה למען כולם
 

lonestar2003

New member
../images/Emo7.gif חבל לי כל כך

שלא ידעתי שהעוגה מומלצת, אחרת לא הייתי מסכימה לקינוח המחפיר הזה!! טוב, נו, עכשיו יש סיבה לאכול שם שוב... עוד משהו מומלץ? אפשר לעשות שרשור מומלצים. לא? זה יכול ממש לעזור...
 

Lear22

New member
בבראסארי:

לראשונות: סלט חסה עם רוטב שמפניה סלט חסה עם רוקפור ואפרסקים שיש להם לפעמים הלחם מן הסתם מנה קטנה של מולים לעיקריות: המבורגר אנטריקוט BLT (בייקון חסה ועגבניות בטריפל סנדויץ טוסט. מ-ע-ו-ל-ה) גם הפסטה טעימה לאחרונות: או העוגה המדוברת או טראט טאטאן של תפוחים
 

liti

New member
הבראסרי- רבע ביקורת

רבע ביקורת מהסיבה הפשוטה שהגעתי לשם חסרת תיאבון לחלוטין, לכן הביקורת תתבסס על המעט שהזמנתי ועל הרשמים של שותפי לארוחה. היינו חמישה- הבעל ואני וידידנו ההריוניים לשעבר א' ו-ק' שהגיעו עם יורש העצר המתוק שנימנם לו בשקט בעגלה בצד. האמת- התפריט בבראסרי לא כל כך מאיר פנים לחסרי תיאבון שכמוני, כיוון שכל המנות העיקריות הן מנות בשריות כבדות ומעבר לכך יש מנות פסטה, כריכים שמנים וזהו (ועוד מנת ירקות מאודים לצמחונים- סיבה נפלאה לא להיות צמחוני). עקב חוסר התיאבון הזמנתי לראשונה מרק בצל, והשארתי את המנה העיקרית לאחר כך- אם יתחשק לי. חברי לשולחן רצו גם, אך בסוף בחרו מנות מרשימת המנות המיוחדות שהקריאה המלצרית. המנות הראשונות הגיעו וכללו צ'יפס ברבוניות שהזמין החבר א', גרבלקס (סלמון כבוש) לחברה ק', פטה כבד שכלל כבד אווז, כבד עוף ושומן חזיר לבעל ואת מרק הבצל שלי. את הגרבלקס והפטה לא טעמתי, בפרט שמזמיניהם לא התלהבו מהם- ק' אמרה שהגרבלקס היה סטנדרטי וחסר ייחוד והבעל אמר שהפטה כבד רגיל למדי. מרק הבצל שלי היה אכזבה גדולה- הוא היה מלוח באופן מוגזם ביותר והוחזר אחר כבוד למטבח, לא לפני שהמלצרית אמרה שהם יבדקו זאת וחזרה לאחר מספר דקות לומר שאני צודקת ואכן הם הגזימו בהמלחה. הזמנתי במקום המרק סלט חסה עם גבינת עיזים (38 ₪), שהתגלה כסלט עלים ירוקים עם כמות מוגזמת של רוטב מתקתק מעל וגבינת עיזים חמה על ארבעה עיגולי באגט. ממש לא התלהבתי מהסלט ולא אהבתי שבתפריט כתוב חסה ובפועל מקבלים עלים ירוקים, אבל ניחא, העיקר שהחברה הייתה נעימה. מכאן כבר אין לי הרבה להוסיף, כי את שאר המנות העיקריות שהוזמנו לא טעמתי, אולם הרשמים מפי מזמיניהם היו כנ"ל:
ספריבס- צלחת עמוסה בספריבס - מנה עשירה וטעימה אך סטנדרטית, שום דבר לא יוצר דופן.
פילה בקר- היה מלוח גם הוא וכאן כבר הגענו למסקנה שהטבח מאוהב. ק' שהזמינה אותו לא רצתה להמתין שיגיע חדש אז אכלה אותו אך לא הראתה סימני התלהבות. תוספת של צלוחית עם עלים ירוקים עלתה לה 18 ₪ נוספים.
קורדון בלו (64 ₪)- כעיקרון הקורדון מוגש על מצע של עלי תרד אך הבעל ביקש בלי עלי תרד וקיבל צלחת ריקה וערומה עם הקורדון החצוי, כשבצלחת בצד לפי בקשתו גראטן תפוחי אדמה. הקורדון היה נחמד אך לא יותר ועצם העובדה שהצלחת הייתה ריקה- בלי ירקות או כל תוספות אחרות לקישוט הצלחת או לתוספת, גרעה מאיכות ומטעם המנה. לבסוף נמצא הפיתרון בהוספת רוטב ציר בשר שבהחלט הוסיף ושידרג את הטעם של הקורדון בלו. המסעדה, יש לציין, שוקקת חיים וגדושה בסועדים. המלצרים מתהלכים בין השולחנות במדים לבנים, אך יש לציין כי היה קצת קשה לתפוס אותם בין לבין למרות שישבנו בסמוך לכניסה למטבח. בעודנו משוחחים להנאתנו הזוג שהתיישב בשולחן ליד קם ועזב לאחר שלא זכה להתייחסות במשך כרבע שעה מהרגע שהגיע. בשלב זה ירדתי לשירותים- דבר שהסתבר כטעות מצידי כיוון שבו בעת נלקחו הזמנות לקינוחים, והחברים הזמינו את מנת הפרופיטרולים שממש לא הומלצה על גבי הפורום. בכל מקרה נחזור לשירותים- השירותים נמצאים בקומה התחתונה כך שאין גישה לנכים, וחבל. השירותים עצמם נקיים ונעימים עם זר פרחים ענק המפיץ סביבו ריח נפלא, ושירי השאנסונים שהושמעו ברקע במהלך כל הארוחה נשמעו בווליום יותר חזק בהם, להנאת המשתמשים… כשחזרתי לשולחן הקינוחים כבר הגיעו והפרופיטרולים התגלו, כאמור, כמאכזבים (אך לא להפתעתי…). עוגת השוקולד החמה הייתה טעימה אך כבדה מידי לטעמי. ארבעתנו טעמנו ממנה ולכולנו היא הייתה כל כך כבדה עד כדי כך שחציה נשאר בצלחת. לאור הרשמים שהיו פה בפורום מהעוגה נראה לי שלא רק הטבח מאוהב אלא גם הקונדיטור שהגזים בכמויות השוקולד ששם בעוגה. החשבון שהוזמן עמד על סך של חמש מאות ומשהו ₪ (סביבות 550), על ארבע מנות ראשונות, שלוש עיקריות, שני קינוחים, בקבוק סאן פלגרינו ושלוש כוסות לימונדה. לא מעט, בפרט שהנאתנו לא הייתה גדולה. יצאנו משם בהרגשה שכנראה נפלנו על יום ממש לא טוב במטבח, לאחר ששמענו (וקראנו) כל כך הרבה ביקורות מעולות על המקום. מאוד מקווה שברולה ידידנו החביב שסעד בשולחן לידינו התרשם אחרת ונהנה
. בפעם הבאה, בכל אופן, נעדיף את האח הבכור בו מעולם לא נפלנו- הקופי בר האחד והיחיד! בראסרי M&R- אבן גבירול 70 תל אביב
גישה לנכים- אין בעיה לשבת בחוץ. בפנים- יש מדרגה קטנה בכניסה. השירותים נמצאים בקומה התחתונה ואינם נגישים.
 

B r u l e

New member
אכן רשמי שונים במקצת

ליטי הפתיעה אותי מאחורה ונראתה זוהרת במיוחד באותו הערב! בכל אופן אני הזמנתי למנה ראשונה פרושוט עם תאנים טריות, שהיא מנת בראסרי קלאסית. הפרושוטו היה מסוג טוב מאד והתאנים הטריות היו מתוקות ובשלות. חברי לשולחן לקח את צ'יפס הברבוניות שהיתה מצויין לדעתי. הברבוניות נוקו מכל עצמות ושרו בירקות מבושלים בתוך קונוס נייר, הדומה לזה שבו מגישים את הצ'יפסים. למנה עיקרית לקחתי סטייק טרטר, שהיה מצויין והוגש עם ברוסקטים שקלו אותם במידה. כתוספת לקחתי עלי מנגולד מאודים שכבר ציינתי בעבר את חיבתי הרבה אליהם- פשוט וטוב. חברי לשולחן לקח פסטת פירות ים שכללה כמות נדיבה של פירות ים,מולים שרימפס וסרטנים ברוטב מצויין ממש. לקינוח, התעלמתי מעוגת השוקולד, והלכתי על בטוח- קרפ סוזט שהזמנתי גם בפעם האחרונה שהייתי שם ונהנתי מחדש. החשבון היה 300 שקלים. השירות היה חייכני אך בהחלט לא מושלם ודורש שיפור. לחברי לא נתנו אפילו קערה למולים עד שביקש זאת, וכמו כן, כפי שליטי ציינה, היה קשה להשיג את המלצרים, למרות שישבנו גם כן סמוך לפתח המטבח. אני עדיין מאד אוהב את המסעדה ובטוח אשוב בהזדמנות הקרובה, בכך אין כל ספק.
 

Lear22

New member
העוגה באמת כבדה...

אבל העוגה שאני מדבר עליה לא מגיעה חמה אלא קרה ויפה עליה מן תלתל קטן של קליפת תפוז מסוכרת. אם זה מה שאכלת אז זו העוגה. היא באמת מאוד כבדה אבל לא אוכלים ממנה בכמויות גדולות. לגבי האוכל, חבל דווקא שלא הלכת על הסדנויצ'ים. הם מנה סבבה ולא מפוצצת אבל ביקורת מקצועית ויפה. אהבתי
 

liti

New member
אתה צודק,

אכן דיברתי על העוגה הקרה, למרות שלרגע חשבתי שהם הזמינו את החמה והיא התקררה עד שהגעתי (למרות שאז הטעם היה שונה לחלוטין). ולברולה היקר, המון
על המחמאה, כפי שרשמתי לך במסר אחרי השופינג של הבוקר היו לי את כל הסיבות בעולם לזהור, לא? (ואתה ו- Lear בטח מסכימים איתי!)
 

Lear22

New member
שופינג יחמם לבב אנוש

כמה שיותר יותר טוב לנו,לא לכרטיס האשראי המסכן
 
למעלה