lonestar2003
New member
ביקורת "בראסרי"
היום בותקו בתולי ה"בראסרי" שלי והיה תענוג. כנראה שחינכתם אותי כהלכה, כי כשאימי שאלה היכן אני רוצה לאכול צהריים, ללא היסוס עניתי "בראסרי". אז לשם הלכנו והציפיות היו גדולות. המקום עצמו קצת איכזב בעיצוב. מוקפד, מואר מאוד, אך לא כפי שציפיתי. ציפיתי שיהיה מעוצב יותר, אבל זה לא משנה. הושבנו בשולחן האחרון משמאל ואימי תפסה את המקום הצופה ל"קהל" (שהורכב מזקנים בעיקר. בחיי, זקנים של ממש!) ואותי השאירו לצפות (בעונג רב, עלק) בקיר ובנוף הנשקף מהחלון (עציצים ירוקים הם נוף מרנין, הלא כן?). או קיי, די לקשקשת. נעבור לאוכל. למנה הראשונה לקחנו שתינו את הפטריות המוקפצות בשמנת (ובעוד משהו שאני לא זוכרת). הפטריות היו חביבות מינוס. חמצמצות לטעמי. די מאכזב. מנה קטנה שבאה בצלחת בעלת שוליים רחבים, שרק הדגישה את קטנותה של המנה. כמובן שהם הגיעו בלווית הלחם ה-מ-ד-ה-י-ם והחמאה הרכה שנפרסה על הלחם בצורה מושלמת. הלחם והחמאה ללא ספק חיפו על הטעם החמחמץ שהשאירה בפי מנת הפטריות. המלצרית היתה חביבה מאוד ועזרה לנו להחליט בין הסינטה לאנטריקוט. לבסוף נפל הפור על האנטריקוט שהובא עם הרוטב המפולפל של הסינטה ועל מנת הקורדון בלו (שהומלצה ע"י הפורום ועוררה בי סקרנות). כתוספת הזמנו את מנת הציפס ותפו"א המיוחדים והמדהימים. הציפס היה מדהים בטעמו ואכן צרת ההגשה בקונוס היתה חביבה ומעניינת. תפוחי האדמה בשמנת היו מדהימים אף הם. הקורדון בלו עלה על כל הציפיות והיה לא פחות ממושלם. השילוב של הבשר, המילוי והרוטב שנזל בשניה שקצת לחץ הופעל על המנה, הוציאו ממני קולות וציקצוקים. האנטריקוט אף הוא היה מעולה ועשוי מצויין (מדיום וול) והרוטב פלפלת לא איכזב וכמובן שהוסיף. שתי המנות היו באמת מצויינות ומשביעות. והתוספות היו מעדן לחיך. שלב הקינוחים איכזב בגדול. בענק אפילו. הזמנו ביחד את המנה (לא זוכרת את השם) של הפחזניות עם כדורי הגלידה בטעם בננה מלווה ברוטב שוקולד חם הנמזג ע"י המלצרית לנגד עיננו. הפחזניות היו יבשות ולא טעימות, הכדורי גלידה בננה לא חידשו כלום והיו סתמיות לטעמי והשוקולד סתם הכביד על המנה. הקיצר, מצאתי את עצמי בוחשת במנה ומשחקת עם האוכל וזה הסימן עבורי, שלא טעים לי. שני ביסים קטנים, עיוות קל בפניי ונתתי לאימי לחסל את המנה. גם היא לא חיסלה בתענוג, קיטרה קלות ש"לא משהו" ואכלה רק את הגלידה. השמועות אומרות שהטארטטן תפוחים ממש טעים וצר לי על שלא אכלתיו. סה"כ עלה לנו 176 ש"ח, כולל שתייה מוגזת אחת (אני הסתפקתי בקנקן מים, שהוחלף מייד בחדש עם סיומו ע"י המלצרית הנחמדה). השירות אדיב והמוזיקת רקע תרמה להנאה הכללית (Jazz) לסיכום, מנה ראשונה מאכזבת (הפטריות חמצמצות) לחם וחמאה מ-ד-ה-י-מ-י-ם מנות עיקריות מצויינות (קורדון בלו ואנטריקוט) תוספות מאוד מאוד טעימות ומנה אחרונה מאכזבת ביותר... בהחלט יזכו לביקור נוסף שלי!
היום בותקו בתולי ה"בראסרי" שלי והיה תענוג. כנראה שחינכתם אותי כהלכה, כי כשאימי שאלה היכן אני רוצה לאכול צהריים, ללא היסוס עניתי "בראסרי". אז לשם הלכנו והציפיות היו גדולות. המקום עצמו קצת איכזב בעיצוב. מוקפד, מואר מאוד, אך לא כפי שציפיתי. ציפיתי שיהיה מעוצב יותר, אבל זה לא משנה. הושבנו בשולחן האחרון משמאל ואימי תפסה את המקום הצופה ל"קהל" (שהורכב מזקנים בעיקר. בחיי, זקנים של ממש!) ואותי השאירו לצפות (בעונג רב, עלק) בקיר ובנוף הנשקף מהחלון (עציצים ירוקים הם נוף מרנין, הלא כן?). או קיי, די לקשקשת. נעבור לאוכל. למנה הראשונה לקחנו שתינו את הפטריות המוקפצות בשמנת (ובעוד משהו שאני לא זוכרת). הפטריות היו חביבות מינוס. חמצמצות לטעמי. די מאכזב. מנה קטנה שבאה בצלחת בעלת שוליים רחבים, שרק הדגישה את קטנותה של המנה. כמובן שהם הגיעו בלווית הלחם ה-מ-ד-ה-י-ם והחמאה הרכה שנפרסה על הלחם בצורה מושלמת. הלחם והחמאה ללא ספק חיפו על הטעם החמחמץ שהשאירה בפי מנת הפטריות. המלצרית היתה חביבה מאוד ועזרה לנו להחליט בין הסינטה לאנטריקוט. לבסוף נפל הפור על האנטריקוט שהובא עם הרוטב המפולפל של הסינטה ועל מנת הקורדון בלו (שהומלצה ע"י הפורום ועוררה בי סקרנות). כתוספת הזמנו את מנת הציפס ותפו"א המיוחדים והמדהימים. הציפס היה מדהים בטעמו ואכן צרת ההגשה בקונוס היתה חביבה ומעניינת. תפוחי האדמה בשמנת היו מדהימים אף הם. הקורדון בלו עלה על כל הציפיות והיה לא פחות ממושלם. השילוב של הבשר, המילוי והרוטב שנזל בשניה שקצת לחץ הופעל על המנה, הוציאו ממני קולות וציקצוקים. האנטריקוט אף הוא היה מעולה ועשוי מצויין (מדיום וול) והרוטב פלפלת לא איכזב וכמובן שהוסיף. שתי המנות היו באמת מצויינות ומשביעות. והתוספות היו מעדן לחיך. שלב הקינוחים איכזב בגדול. בענק אפילו. הזמנו ביחד את המנה (לא זוכרת את השם) של הפחזניות עם כדורי הגלידה בטעם בננה מלווה ברוטב שוקולד חם הנמזג ע"י המלצרית לנגד עיננו. הפחזניות היו יבשות ולא טעימות, הכדורי גלידה בננה לא חידשו כלום והיו סתמיות לטעמי והשוקולד סתם הכביד על המנה. הקיצר, מצאתי את עצמי בוחשת במנה ומשחקת עם האוכל וזה הסימן עבורי, שלא טעים לי. שני ביסים קטנים, עיוות קל בפניי ונתתי לאימי לחסל את המנה. גם היא לא חיסלה בתענוג, קיטרה קלות ש"לא משהו" ואכלה רק את הגלידה. השמועות אומרות שהטארטטן תפוחים ממש טעים וצר לי על שלא אכלתיו. סה"כ עלה לנו 176 ש"ח, כולל שתייה מוגזת אחת (אני הסתפקתי בקנקן מים, שהוחלף מייד בחדש עם סיומו ע"י המלצרית הנחמדה). השירות אדיב והמוזיקת רקע תרמה להנאה הכללית (Jazz) לסיכום, מנה ראשונה מאכזבת (הפטריות חמצמצות) לחם וחמאה מ-ד-ה-י-מ-י-ם מנות עיקריות מצויינות (קורדון בלו ואנטריקוט) תוספות מאוד מאוד טעימות ומנה אחרונה מאכזבת ביותר... בהחלט יזכו לביקור נוסף שלי!