ביקורת בונה

G O L D men

New member
ביקורת בונה

איך אתם מגיבים אם האישה או האימא מגישים לשולחן ארוחה והמרק יצא יותר מידי מלוח או האורז תפל או כל מאכל אחר שלא יוצא מוצלח... מה אתם עושים כאשר היא שואלת איך היה האוכל?.... האם אתם אומרים את האמת או שאתם מאלה שתמיד אומרים שהאוכל היה טעים ובתשובה זאת יש 2 חסרונות. 1 שברבות הזמן הגברת מפסיקה להאמין כי תמיד הנשאל/ת (שזה יכול להיות הבעל או הבן או בת או כל בן משפחה...) אומרים את אותו דבר ועוד חסרון, שאם באמת האוכל לא ערב לחיכו של הסועד אז הוא פשוט סובל בגלל אי רצונו לפגוע....אני שואל אתכם האם יש דרך להעביר בקורת על האוכל אבל ללא שעקרת הבית תפגע ושגם תועיל לעתיד? מה שנקרא בקורת בונה....

חנוך617

New member
קודם כל,

אתה מוזמן הרגע לסעודת מלוה מלכה דשינה. שנית, תלוי באופי של מי שאוכל ובאופיה של המבשלת.

G O L D men

New member
איך אתה יודע

שהארוחה דשינה? אכלת כבר? איך תגיב אם הארוחה לא תהיה בדיוק לפי טעמך?

אלישיר

New member
להחמיא בביקורתיות.

בעזי"ת נגיד: "קודם כל ממש תודה על שאת מתאמצת למעני כל פעם, זה ממש מחמם את הלב לדעת שאחזור ותהיה לי ארוחה מושקעת, אבל רק להפעם פשוט היה מלוח מידי לטעמי".

אמרת מצוין, רק

אני נותן קודם למבשל/ת להפנים את המחמאה, ורק לאחמ"כ לומר שבדר"כ זה יוצא מצוין רק הפעם זה אולי טיפה מלוח/מתוק!

G O L D men

New member
נכון זאת הדרך

יחסית הכי טובה..... אבל אם יש עקרות בית שנפגעות גם מזה? כי באופן עקרוני ביקורת אפילו מרומזת פוגעת בערך העצמי שלהם... אז פשוט לא מעירים?

ואפשר עוד משהו

נניח שהאורז יצא מלוח............. " המרק היה נהדר, הלפתן- משהו- האורז בדרך כלל כשיש פחות מלח גם כן מצויין, בסך הכל- 10" ואז הביקורת נטמעת בין כל הטובים.

G O L D men

New member
זה מוצלח אבל...

יותר מידי מוצלח.... כי אם הביקורת כל כך מוסתרת אז רוב הסיכויים שעקרת הבית בכלל לא תבחין בביקורת ואז אם מטרתך בביקורת כדי שהיא תתקן לעתיד אז המטרה לא הושגה....

G O L D men

New member
אני לא בטוח

שזה יעזור....ההדרכה לא יוצרת לאדם מידות טובות באופן אוטומטי.

למי שיש

מידות לא טובות גם שלל התגובות כאן לא יועילו, והעצות לא נועדו בשבילו!

למעלה