ביקורת אלבום: Make a Scene של Sophie E-B.

ביקורת אלבום: Make a Scene של Sophie E-B.

את אלבומה הרביעי הנסיכה הבריטית Sophie Ellis-Bextor החלטה להקליט כבר בחודשים המוקדמים של 2008. מתוך האלבום שוחררו לא מעט סינגלים, וסופי חיכתה לרגע המתאים ביותר לשחרר אותו. הרגע הזה הגיע באיחור מאוד לא אפנתי, האלבום שוחרר רק החודש. האלבום שוחרר לבינתיים ברוסיה בלבד וצפוי להשתחרר ב- 6 ליוני בבריטניה. מדובר באלבום הרקיד והשמח ביותר של סופי. זהו אלבום דאנס עם הפקות ענק של ה- Freemasons, Greg Kurstin, Richard X ועוד רבים וטובים. הסינגל הראשון הלא-רשמי של האלבום הוא ''Heartbreak (Make Me a Dancer)'', הפקה של ה- Freemasons ובעצם שיר שהוא לגמרי שלהם, ששוחרר כחלק מאלבומם. מדובר ברצועה הרביעית באלבום. אין-ספק שמדובר בקטע מעולה שלא מבייש את רמת האלבום. הפקה מצוינת של הפרימסונס. הסינגל הראשון הרשמי מהאלבום הוא ''Bittersweet'' ששוחרר כבר במאי בשנה שעברה. זהו אחד השירים החזקים ביותר לאותה השנה בז'אנר. קטע מרגש ומוצלח, שגם הוא, איך שלא, בהפקת הפרימסונס. הרמיקס שלהם, אגב, טוב אפילו יותר מגרסת האלבום. מומלץ. גם השיר ''Can't Fight This Feeling'' בהפקת הדיג'יי הצרפתי Junior Caldera שוחרר כסינגל בשנה שעברה (לא כחלק מאלבומה של סופי) והפך ללהיט לא קטן בכמה מדינות אירופה (במצעד הכללי של אירופה הוא הגיע למקום 37). זוהי אחת הרצועות שיותר אהבתי לפני שחרור האלבום. קטע דאנס מפוצץ וגם כמו ''Bittersweet'', אחד האהובים עלי בשנה שעברה. בנוסף, כדאי לצפות בקליפ המאוד חמוד. בסוף 2010 שוחרר שיר נוסף מהאלבום, כחלק מהאלבום של Armin van Buuren. שם השיר הוא ''Not Giving Up on Love'' ואני די בספק אם מישהו מכאן לא מכיר אותו. הסינגל הראה תחילה סימנים של להיט, אבל הוא לא הצליח להתרומם מדי והופיע במספר מועט יחסית של מצעדים (באירופה בעיקר). מדובר בשיר מצוין בהחלט, אם כי אני לא בטוח שמדובר באחת הרצועות האהובות עלי ביותר באלבום. השיר שהולך להיות הסינגל השני הרשמי מהאלבום הוא ''Starlight'', הרצועה השביעית באלבום. למרות שבוודאי מדובר באחת הרצועות היפות באלבום, אני לא בטוח לגבי הבחירה. אני בספק אם השיר יוכל לטפס גבוה במצעדי אירופה. Anyway, מדובר באחלה שיר ובקטע שמאוד כדאי לשמוע. שאר הרצועות באלבום לגמרי לא נופלות מהסינגלים הרבים ששוחררו מתוכו. השיר הפותח ''Revolution'' הוא בדיוק איך שצריך להשמע שיר-פתיחה באלבום דאנס מודרני של 2011. מדובר בקטע חזק וממגנט שקשה שלא להשאב אליו. את השיר ''Off & On'' שמעתי כבר בתחילת 2011, בעקבות דליפה מוקדמת של השיר. לפי שמועות רבות זה תוכנן להיות הסינגל הראשון במקום ''Bittersweet''. אווירת הרטרו שולטת פה, ואין ספק שמדובר בקטע מעולה שסביר להניח שתוכלו לאהוב בקלות. ''Under Your Touch'' זאת גם אחלה רצועה שקל לאהוב. ההפקה אמנם בומבסטית מדי, אבל הליריקה קלילה וקליטה ולא תהיה בעיה להישאב לתוכה. שיר הנושא ''Make a Scene'' הוא ללא ספק אחד השירים המיוחדים והמוצלחים באלבום. Future Cut עשו עבודה מדהימה בהפקת השיר. מדובר בקטע שקצת יוצא מהשבלונה המקובעת של הדאנס המסיבתי והנלעס באלבום (שאני אוהב, בכל מקרה
), וזה מעולה. הרצועה שבאה לאחר-מכן היא ''Magic'', השיר האהוב עלי באלבום ושיר שחייב להיות סינגל בהמשך. משהו בו מאוד טהור וזך והוא מזכיר לי את שירי הדאנס המוצלחים והקלאסיים של פעם. אני מת על זה, וללא-ספק מדובר באחת הרצועות הנחרשות ביותר שלי בימים אחרונים, אם לא הנחרשת ביותר. שתי הרצועות הבאות ''Homewreacker'' ו- ''Dial My Number'' מסתמנות כעוד שני שירי דאנס מעולים שלא נופלים ברמתם מהשירים האחרים. אני מרוצה. שתי הרצועות האחרונות באלבום הן ''Synchronized'' ו- ''Cut Straight to the Heart''. אם 12 הרצועות הקודמות היו שירי דאנס מפוצצים וסופר-קצביים, מדובר בשתי רצועות stripped-down מעולות, אולי אפילו בלדות (במיוחד CSTTH, שהוא אגב לגמרי היה יכול לככב באלבומה השני של סופי, לו הוא מתאים כמו כפפה). לסיכום, אלבומה הרביעי של סופי הוא אחד מאלבומי הדאנס המוצהרים והחזקים ביותר של השנה. מדובר באלבום אחיד ברמתו שנמנע מפילרים ושירים מיותרים. ההפקות חזקות מאוד והליריקות לגמרי חביבות ולא מזיקות. אין-ספק שמדובר באלבום שווה שמיעה, רק בואו נחזיק אצבעות שסופי סוף-סוף תצליח לקבל את ההצלחה שמגיעה לה, ונקווה שזה יבוא דווקא עם האלבום הזה, שהוא כנראה הטוב ביותר שלה עד כה. מומלץ מאוד. 4.5 מתוך 5 בסולם גיא
(Make a Scene של Sophie Ellis-Bexotr)

The Gloaming

New member
../images/Emo47.gifאני חושב שסופי זכתה בעבר

להצלחה ענקית עם להיטים כמו move this moutain, murder, get over you, music gets the best of me. אבל שם זה נעצר משום מה. read my lips היה אלבום מעולה ואפילו יש לי אותו ב 2 גרסאות שונות! אני בעצמי לא כ"כ התייחסתי אל סופי בשני באלבומים האחרונים שלה, אבל האלבום הזה הוא זהב צרוף. אני לא מחובבי ז'אנר הדאנס בכלל, ואפילו לרוב לא סובל מוזיקה כזאת.. אבל האלבום הזה פשוט מושלם. Not giving up on love ו Heartbreak שירים מצוינים! Starlight אחד החזקים באלבום ושמחתי לשמוע שהוא יהיה סינגל. Off and On גם שיר מעולה! הראשון ששמעתי מהאלבום והוא זה שגרם לי לשמוע אותו עד סופו. Synchronized בלדה מרגשת ווקאלית מעולה, וכמובן Cut Straight to the Heart שגם הוא מעולה. באמת שאין שום שיר חלש באלבום הזה. אני מאוהב באלבום ולא נראה לי שזה ישתנה בעתיד הקרוב. אני מחכה כבר לרכוש אותו!!

MOTD ו- GOY היו הלהיטים הגדולים ביותר שלה.

כל השאר היו להיטים קטנים ולא משמעותיים, לצערי :-\ היא מאוד אנדרייטד, אבל לפחות המוזיקה שלה טובה. אני אוהב גם את השלושה אלבומים האחרים שלה.

Music Man XD

New member
התגעגעתי לביקורות שלך! :)

לא חשבתי לשמוע את האלבום אבל אחרי הביקורת הזו, אולי אנסה
אני כבר יכול להגיד שעטיפת האלבום מאוד יפה בעיניי.

חח אני התגעגעתי גם לבקר! ../images/Emo9.gif

תודה רבה! כדאי לנסות, אפילו אם זה לא הז'אנר המוצהר שלך. אני רוצה לעשות גם ביקורת על האלבום של Jessie J, זה יקרה מתישהו בקרוב מאוד כנראה ...

Music Man XD

New member
רוב המבקרים קטלו את

האלבום של ג'סי ג'יי, מעניין מה דעתך עליו. ואתה יודע מה? אני אנסה את האלבום של סופי ואחזור עם דעתי, שכנעת אותי :)

חח אז .. מה אתה אומר עליו?

אני אכתוב עכשיו כנראה את הביקורת על האלבום של ג'סי ג'יי .. אני כנראה אפרסם את הביקורת בפורום אחר.

Music Man XD

New member
אני לא שמעתי אותו,

היא לא עניינה אותי במיוחד
*ראיתי שפרסמת פה ביקורת, מיד אקרא :)

theone24

New member
את 2 האלבומים האחרונים שלה לא ממש אהבתי,

אבל הראשון, Read My Lips, מצויין. אחרי ביקורת והתלהבות כזאת בפורום אין מצב שאני מפספס את האלבום הזה! תודה על הביקורת.

האלבום השני קצת מיותר אבל חמוד מאוד,

האלבום השלישי לגמרי חביב, יש כמה רצועות בהחלט ראויות.

Bright Unicorn

New member
נשמע מאד מסקרן

בכלל לא ידעתי שהאלבום יצא, אכן איחור מאד לא אופנתי אבל תמיד אהבתי אותה למישהו יש קישור להורדה?

Simon93

New member
מהאזנה ל5 השירים הראשונים

לא נפלתי,האלבום נחמד סה"כ,אבל המילה שלדעתי מתארת הכי טוב את האלבום היא-פרווה,אין שם משהו זכיר באמת,הכל נע ברמת חביב-נחמד.

האמת ששכחתי לציין את זה בביקורת,

אבל אני באמת בספק לגבי ''זמן המדף'' של האלבום. אני לא בטוח עד כמה הוא יחזיק ועד מתי אני יאזין לו. בכל מקרה, מדובר באלבום דאנס מהישורת העליונה עם הפקות ענק ושירים מעולים.

theone24

New member
../images/Emo45.gif

אחרי שאתמול האזנתי לו בכל רגע פנוי שהיה לי, אני מסכים שהוא קצת פרווה. יש בו כמה שירים מעולים כמו Heartbreak, Bittersweet , Off & On ו - Starlight, אבל לא משהו מפיל מהרגליים. אני אמשיך להאזין לו.

spiceupmylife1

New member
שירי דאנס נחמדים

לא נפלתי.. נחמד מאוד לא יותר מזה לדעתי :) החדש של בריטני הרבה יותר טוב לדעתי

למעלה