ביקורתיות

ביקורתיות ../images/Emo195.gif

אחותי היא אדם מאוד ביקורתי, הכוונות שלה טובות סה"כ,אבל בסופה של כל תקופת שהייה שלה בארץ, נושמים בבית שלי לרווחה כי כולנו, כולל ג'סי
חטפנו ביקורת, כביכול בונה, אבל מיהי בכלל שתחליט מה טוב ומתאים לכל אחד מאיתנו- ובמיוחד להורינו... אולי בגלל שאני חווה את עניין הביקורתיות על בשרי כל פעם, מאוד קשה לי לתת ביקורת, אפילו ברמה של לומר לחברה שמודדת בגד בחנות בגדים שהוא לא נראה טוב עליה, אתמול ממש היו לי רגשות אשמה כי היא כן אהבה, ואני לא ממש אהבתי את זה והרגשתי תחושה של "מי אני בכלל שאגיד אם זה נראה טוב עליה או לא". איך אתם בנתינת וקבלת ביקורת

hayapollak

New member
בנתינה וקבלה

לא צריכה להיות ביקורת... ביקורת וביקורתיות יש לנו לכל אחד מאתנו על עצמנו מספיק... גם מבלי שאחרים יעבירו עלינו ביקורת, מה נכון לנו, מה מתאים לנו מה לא טוב אצלנו וכו'. אבל עידוד, תמיכה,הבנה - זה חסר לנו ואנחנו רוצים גם לקבל וגם לתת. לדוגמא - כשאנחנו לא כל כך מסכימים עם הבחירה שעשתה החברה (בבחירת בגד ים למשל) לא חייבים לומר - זה לא מתאים לך או לא נראה טוב עלייך אם מרגישים שהיא אוהבת את הבחירה שעשתה, אבל בהחלט אפשר לומר לה, רגע בואי נבדוק עוד אפשרויות לפני שאת מחליטה,ולהציע לה משהו אחר.

magenta73

New member
או... שרשור בשבילי...

אני כלבה ביקורתית ומתנשאת. כן כן. נעים מאוד. וברור שכל זה בא בשביל לכסות על העובדה שבפנים אני צמר גפן מתוק ועדין... ואני מאוד רגישה, גם לגבי זה שאני נפגעת בקלות וגם לגבי זה שאני קולטת אנשים מאוד מהר. את דרך החשיבה שלהם וכו'. מי היא, אחותך, שתתן ביקורת? לא יודעת. אולי זאת הדרך שלה להתמודד, כמו שהדרך שלך היא הפוכה. ואם את לא שמה לב, גם את שופטת אותה ומבקרת אותה בכך שאת שואלת "מיהי בכלל"?... מה שכן למדתי זה שיש דרך להגיד דברים. מן הסתם, אחותך, עם הביקורת שלה, היו דברים שאמרה שהיו נכונים עד מאוד. אולי גם עד כאב, אבל לא יכלת לשמוע או להסכים בגלל טון הדיבור. אני למדתי להרגיע את טון הדיבור ולא לבוא באגרסיבות... ככה דברים נשמעים הרבה יותר טוב וגם יש תגובה, ושינוי. אני עוזרת להמון חברות שלי, תמיד מתקשרים אלי בזמן משבר וכו'... כי אני, באמת בורכתי, בראייה כוללת, מופשטת יותר (בכל הקשור לאחרים... כן...)... ולגביך - השתיקה הזו היא גם הקצה השני של החבל, הצד השני של המטבע, את כאילו מאבדת את עצמך, מקטינה את עצמך בך שאת לא אומרת את עמדתך, את כאילו לא רוצה וויכוחים וכו'... ולכן שותקת, אבל את אוכלת את עצמך מבפנים... אני כן מצפה מחברות שלי שיבואו ויציבו לי מראות לפעמים, גם עם זה בצורה יותר אגרסיבית... זה מה שחברות עושות, בין השאר. ובקיצור, אין שום רע בלהגיד את דעתך ואת עמדתך. הדרך היא החשובה. הטון.

ניאו30

New member
הולך ומשתפר

פעם לא ידעתי את שניהם.פחדתי לתת ביקורת ממחשבה של "מה יגידו עליי", "אין לי זכות","מי אני בכלל?" וכדומה, ופחדתי לקבל ביקורת במחשבה של "אני לא בסדר!","למה הם כל כך רעים?" וכדומה. כיום אני במקום שונה מבחינת ביקורות-באשר ללתת ביקורת הבנתי שזה קשור לתקשורת בריאה בין אנשים,גם ובעיקר כדי לא לצבור בפנים את הכעסים או רגש אחר שיש בפנים, ובאשר ללקבל ביקורת הבנתי שבסופו של דבר אחרים הם המראות שלנו-אז מסתכלים פנימה ורואים את הביקורת כבונה ויוצרת-אם רואים שמדובר במשהו לא אמיתי שנאמר מרשעות נגיד אז מבינים שמדובר במשהו ששייך למבקר ולא לעצמנו.אם,לעומת זאת,רואים שיש דברים בגו,זה יכול להיות זרז מצויין ומוטיבציה לשינוי באותו נושא,אם יכולים ובעיקר אם רוצים,ולכן זו ביקורת בונה ואף יכולה להיות מבורכת. הרבה פעמים מה שרואים מבחוץ לא רואים מבפנים,אבל גם במקרה כזה עיקר התגובה לביקורת הוא פנימי,וצריך להסתמך הרבה על אינטואיציה פנימית, ובעיקר להיות כנים עם עצמנו(חוש של אינטגריטי פנימי) כדי שנדע לזהות עם עצמנו האם מדובר באמת בביקורת בונה או ביקורת המעידה של המבקר ולא עלינו.

שיר 6 6

New member
...

אני לא ביקורתית כל כך, אני יותר כנה. אם למשל חברה לובשת בגד והוא מחריד, אני אומר לה את האמת, אבל בעדינות... "לא כל כך אהבתי, הצבע לא מתאים לך" וכו'. אבל אני אומרת את זה בדרך כלל רק אם שואלים אותי, ורק לחברות קרובות שאני פתוחה איתן. אני שונאת אנשים ביקורתיים ושונאת להיות ביקורתית.

Silence angelic

New member
מממ

אני משתדלת לא לתת ביקורת על אחרים כמו שלא הייתי רוצה שיתנו עלי.. גם אם זו ביקורת בונה..עדיין זו תחושה קצת לא נעימה. בדר"כ אני מבקרת את עצמי עד הדבר הכי פעוט שאני עושה..כך שזה לא קריטי לי לשמוע משהו שלילי שאני כבר מודעת אליו. עם ביקורות טובות..אני גם לא מרגישה בנוח האמת.. סיבה? אין! אבל לרוב אני משתדלת לרצות את הצד השני ופחות לבקר או לשפוט. אין לי סיבה מדוייקת למה..אבל..

thankful

New member
זה , פחות או יותר , נושא

שגם אני (כן כן) החלטתי להעלות כאן בפורום בימים האחרונים (רציתי לקרוא לזה משהו כמו "איך אתם מקבלים הערות" (איך אתם מגיבים להערות מאנשים שונים))

למעלה