ביקורים אצל ההורים..

mikim23

New member
ביקורים אצל ההורים..

שלום לכולם, אנחנו זוג כבר 5 שנים ולפני שנה עברנו לגור יחד. אני עובדת במשרה מלאה וגם לומדת באוניברסיטה. בקיצור - זמן פנוי כמעט ואין לי. הוא מאוד קשור להורים שלו, הם מתקשרים אליו בערך פעם ביום, ורוצים לראות אותו כל הזמן. יוצא שאנחנו מבלים את כל יום שישי בביקורי הורים. יש לציין שאנחנו נוסעים גם להורים שלי, משום שהם גרים קרוב זה לזה, אז אם כבר נוסעים.. ההורים שלי מאוד קלילים, ומבחינתם שאני אבוא פעם בשבועיים. אבל הוא לא מוכן! ניסיתי פעם אחת לא לנסוע איתו. היה סבבה, אבל שבוע אחרי זה קיבלתי "פרצופים" מההורים שלו. הם אומנם לא אמרו את זה ממש, אבל "הרבה זמן לא ראינו אותך" בטון כזה שברור למה הכוונה. ההורים שלו באמת נחמדים, אבל הם לוחצים. ואני וההורים שלי בדיוק ההיפך. אין לי נושאי שיחה איתם וקשה לי להתחבר לתרבות המשפחה הלוחצת. איזה פתרון יש לזה?

ענתי 10

New member
נושא כואב...

אני מכירה את בעלי כמעט 6 שנים (מתוכם 4 אנחנו נשואים). מאז שאני מכירה את אמא שלו (בערך שבוע אחרי שהכרנו) אנחנו אוכלים אצלה כל שבת, אלא אם כן יש ארוע מיוחד במינו - למשל אנחנו נוסעים לסופ"ש, אז פשוט פיזית לא יכולים לבוא. אין שום אלטרנטיבה אחרת ליום הזה. פעם בשבוע אנחנו חייבים להיות שם - אחרת - חבל על הזמן. אני אפילו לא ניסיתי לא לבוא, אבל כשהיו לי מבחנים רציניים, במיוחד כאלה שהיום בימי ראשון אז יצא לי כמה פעמים לא להיות שם, ואני מבינה אותך טוב מאוד לגבי הפרצופים
, למרות שכלפי חוץ היא תמיד נחמדה ומבינה, ואת יודעת למה אני מתכוונת. אצל הורים שלי זה לא יותר פשוט לצערי. אומנם בהתחלה זה לא היה עד כדי כך, אבל לפי כ-3 שנים הצבתי אולטימטום - אם הוכלים כל שבוע אצל אמא שלך - אוכלים כל יום שישי אצל הורים שלי. אז ככה אנחנו "נודדים" כל שבוע בלי יוצא מן הכלל. הורים שלי התרגלו וגם כן נהיו כפייתיים ביותר. אז בנתיים אני מקבלת את זה כמו שזה, ומסתכלת על הצד החיובי - לפחות אני לא צריכה לבשל
אבל נראה לי מתישהו אני אשבר ואז אנהיג מנהגים אחרים.

lili81

New member
הורים..עניין פשוט זה תלוי בך..

פשוט מאוד אין פתרון.. חלקנו יותר קשורים להורים וחלקנו פחות.. סוג ההורים שיש לחבר שלך הם אותו סוג שיש לבעלי.. על דאגה..כאלה הם הורים.. פעם בשבוע לראות אותם זה מכובד מאוד.. תבלי שם שעתיים שלוש אין צורך להיתחבר.. תהיי קלילה .. ותיזרמי לתרבות ולאמונות שלהם.. את לא חייבת להאמין בזה..גם ,פשוט.. חשוב שתעברי את הפעם בשבוע הזאת בלי הרבה כאבי ראש לא ממנו ולא מהוריו.. תראי בסוף זה לא יהיה כל כך נורא אפילו נחמד

mikim23

New member
זה לא סוף העולם..

פשוט זה "מבזבז" לי את כל יום שישי, כשבהחלט יש לי דברים לעשות. חוץ מזה, אמא שלו ממש דואגת לילד הקטן שלה (והוא בכלל לא צעיר) עד כדי כך, שכשהוא היה חולה, היא החליטה לצוץ אצלנו בדירה עם אוכל. אני הייתי עסוקה בלימודים למבחן, והוא נח במיטה. עכשיו לארח אותה? זה ממש הכעיס אותי, אז בכוונה הלכתי לחדר השני. גם כדי שתבין שאני לא מרוצה, וגם כדי לא לצעוק עליה. והוא כזה ילד טוב ירושלים לא מסוגל להגיד לה לא לשום דבר..

michalul

New member
את צודקת בהחלט!!!

הורים צריכים לדעת שהעולם לא יתמוטט אם לא נבוא לאכול כל יום שישי אצלהם וצריכים לדעת, שמה לעשות, על אף כל האהבה שלנו אליהם אנחנו צריכים ספייס. למזלי אני וחבר שלי גרים רחוק מההורים שלו ושלי. כאשר הוא היה גר בקיבוץ של הוריו זה היה סיוט - כל סופ"ש שהייתי מגיעה אליו היינו אוכלים גם ביום שישי וגם ביום שבת אצלהם. אם חס וחלילה הוא לא הרגיש טוב - אני לא הייתי מספיק טובה לטפל בו. עכשיו שאנחנו גרים במרכז והם בצפון למזלי לא חלה עלינו חובת התייצבות. למזלי גם בן זוגי אוהב מרחב מהוריו. מה שכן כל פעם שנוסעים להוריי (אפילו אם אני נוסעת לבד) אמא שלו חייבת שנעבור גם אצלה (והם גרים במרחק של שעה נסיעה אחד מהשני). למזלי אמא שלי יותר קלילה בקטע הזה. בקיצור - אני מציעה לך לדבר עם בן זוגך ולהסביר לו שאת לא מעוניינת לסעוד כל שבת אצל הוריו. אני הגעתי למסקנה שככל שאני שומרת על ריחוק יחסי מאימו (היא בן אדם נורא חונק) היחסים ביני לבינה הרבה יותר טובים. למען שלמות הזוגיות - תדרשי גם סופי שבוע לעצמכם. מיכל

Miss פטל

New member
אני לא הייתי מסכימה לזה...

אנחנו מרצון שלנו מבקרים את אמא שלו פעם בשבועים עד פעם בחודש. לדעתי זה לא צריך להיות משהו קבוע, כי אז זה מתחיל מעצבן ולהציק, כמו שאת מרגישה עכשיו. אם הוא רוצה לראות את אמא שלו כל יום שישי-בבקשה. אבל את לא חייבת לבוא איתו כל שבוע. גם אם אמא שלו תעשה לך פרצופים, אחרי כמה זמן היא תתרגל. חוץ מזה אם ההורים שלו יעירו לך על זה שאת לא באה הרבה אז תגידי להם שאת לחוצה בזמן בגלל הלימודים והעבודה, ואם הם לא יבינו אותך אז הם ממש אנוכיים ואת לא צריכה להיתחשב ברצונות להם כמו שהם לא מתחשבים בך. מקווה שעזרתי

Miss Shmelo

New member
../images/Emo26.gifאני דווקא חושבת אחרת...

דעתי בנושא היא כמה שיותר משפחתיות יותר טוב. לא צריך ללחוץ, לא צריך להלחיץ, זה צריך לבוא מהצד שלכם. תראו, בעל ,ילדים ישנים איתם, אוכלים איתם, גרים איתם באותה קורת הגג. הורים לעומת בד"כ לא גרים תחת אותה קורת הגג, לכן חשוב מאוד לשמור על יחסים טובים ולבקר אותם לפחות פעם בשבוע! כמובן שאם בן הזוג לא ירצה לבקר כל שבוע אין טעם להכריח אותו,יכול להיות שבשבילו זה מספיק אחת לשבועיים להגיע לארוחה. תמיד יש תקופות לחוצות יותר ולחוצות פחות, וצריך להתחשב בתקופות אלו. נסו כמה שיותר לשמור על קשר טוב עם ההורים, בקרו אותם, הביאו להם מטעמים טובים, ואל תשכחו שאמא ואבא יש רק אחד
גברת שמלו

נושא בעייתי שיילך ויחריף עם השנים

בייחוד כשיהיו לכם ילדים. ואז תרצי אולי בילוי של יום שישי משפחתי (את, הוא והילדים) ולא כל הזמן עם המשפחה המורחבת. ואז יהיה קשה יותר לשנות הסדרים והרגלים שנקבעו. לכן חשוב שכבר עכשיו תדברו על זה ותמצאו דרך שתתאים לשניכם ושלא תכבול אתכם למחוייבויות. למשל שמבקרים ושומרים על קשר אבל לא באופן קבוע. כלומר לא חייבים כל יום שישי בשעה X. ושהוא יסביר למשפחה שלו שזה לא שהוא אוהב אותם פחות אלא שהוא עכשיו בונה לעצמו את התא המשפחתי שלו ושלפעמים יש דברים אחרים שקודמים למשפחה המורחבת.

למעלה