עוד ביקורת אחת.../images/Emo41.gif
Riverwind the Plainsman מאת פול תומפסון וטוניה קרטר. הספר הרביעי בשישיית Preludes.
תקציר הספר: נשלחתם למצוא ראיה לאלים העתיקים, אם ברצונכם להתחתן עם בת ראש השבט, אהובת ליבכם. אתם לוקחים איתכם את שוטה הכפר, חוזה עתידות זקן וקצת מסובב. לא עוברים יומיים ואתם נופלים לחור קסום באדמה, ומגלים עיר תת קרקעים של אלפים, שבדיוק נמצאת במלחמה רצינית. שם אתם פוגשים אלפית בת 200 שתקועה בגוף של ילדה. אתם בורחים מהעיר עם יחד עם הזקן והאלפית, שמסתבר שיש לה קראש עליכם. מלווים בנבואה מאיימת, אתם מגיעים לזק טרות, ומוצאים את מטה הבדולח הכחול. לבסוף, אתם חוזרים הביתה, חולים והוזים.
מה אהבתי בספר: 1.
מי-נהר. זה היה הסיפור הראשון שקראתי, שבו מי-נהר שיחק תפקיד ראשי. הוא התגלה כדמות נחמדה ביותר. 2.
קצ'פלי (Chatchflea),
מגיד העתידות הזקן. הוא שיעשע אותי לאורך כל העלילה. אהבתי את האמירות שלו לאורך כל הספר (" הזקן שלי יישבר!"), חוץ מהנטייה המעצבנת שלו לתקוע "כן" בכל משפט. יחסית לזקן מטורלל, הוא התגלה כטיפוס חכם מאוד. 3.
לי-אל. אוי, כמה שהיא רעה. אחד הטיפוסים הכי מרושעים ואכזריים שראיתי. והקטע בו היא משתלטת למי-נהר על המוח - מפחיד. כמו שצריך. 4. הספר נותן הסבר טוב למה מי-נהר לא זכר הרבה מהמסע שלו.
מה לא אהבתי: 1.
די-אן. היא הייתה מעצבנת ובכיינית. נראה שכל מה שהיא עשתה בספר (בעיקר בזק טרות) היה כדי לגרום למי-נהר לשים לב אליה. בשם האלים, את לא מבינה שהוא אוהב מישהי אחרת? תרדי מזה כבר! 2. יש יותר מדי קטעים של זחילה במערות צרות ואינסופיות. 3. הקטע עם הזאבים בתחילת הספר. לצאת לציד ואז להיתקל בלהקת זאבים מדברים עם כפות ידיים בקצה הרגל? מיותר.
4. סתירות מעצבנות. קודם כל, הנודד היה סבא של מי-נהר, ולא אביו, כפי שטוענים בספר. שנית, לפי הספר מי-נהר היה בן 20 בערך כשיצא למסע, וחזר כעבור שנתיים בערך - מה שעושה אותו בן 22. ברשומות הוא בן 32, ואני לא מאמינה שלקח להם 10 שנים להגיע מקה-שו לסולאס. שלישית, ברשומות מציינים שמי-נהר לא ידע איך קוראים לאלה שלה שייך המטה. כאן, הוא יודע מה שמה ומכיר את הסמל שלה. 5. חסר הקטע שבו הוא נותן לראש השבט של המטה ואז מצווים לסקול אותו. הספר הזה נגמר כשהוא מחבק את סהר-פז. יופי, אבל יש סצנה שלמה שדילגתם עליה.
וציטוטים שאהבתי: שיחה אינטלקטואלית בין הדרגון טאוריס למי-נהרו וקצ'פלי: "'טאוריס: בנים ובנות נמצאים ביחד כדי להזדווג, נכון?' מי-נהר: 'אה, הפעם זה לא ככה.' טאוריס: 'אז אתה מרגיש כמו האבא שלה?' (של די-אן) מי-נהר: 'אנחנו רק ידידים.' טאוריס: 'מממ. מה אני אמור לעשות עם שבויים כמוכם?' קצ'פלי: 'לתת אוכל!!!'"