ביקורות בבי"ח

sporTV

New member
ביקורות בבי"ח

בוהריים טובים לכם. ביום שני יש לי ביקורת כבכל חודש. רציתי לשאול את המבקרים בבי"ח על החשש מהחיידקים ששם. קיים בכם החשש הזה מכל החיידקים שיש בבי"ח? על הרצפה, הדלתות, הידיות הכסאות וכו' וכו'... נוקטים אמצעי מניעה או זהירות? אני משתדל לדוגמא לפתוח דלתות עם הקצה של החולצה או משהו בסגנון..... ואתם?

vikvik

New member
כל כך צודק

בלי קשר לסיאף והדבקויות המדוברות , בתי חולים מאז ומתמיד עשו לי איחסה , אפילו מרפאות של רופאים בקופות החולים. תמיד מנסה להמנע מללכת לשירותים במקומות האלה , מלשתות בברזיות ובכלל מנסה שלא להרגיש נוח מדי

זה חשש שקיים בהרבה מקומות ולכולם

למשל שנוסעים בעמידה ברכבת או באוטובוס ותופסים באחד העמודים אחרי כמה זמן של נסיעה שמים לב שהידיים מזיעות, ואז אתה חושב רגע, אם איזה שיכור מסומם היה כאן לפני וגם הזיע ככה, מה יש לי עכשיו בידיים... אני גבוה ואני משתדל להחזיק את הידיים בגובה שאולי לא תפסו בו קודם. גיסתי למשל קיצונית מאוד בזה, היא אומרת שהיא לא קוראת שום חוברת שמוצעת על השולחנות בתורים לרופא קוסמטיקיאת וכאלה מקומות, כי היא חושבת על זה שאנשים משתמשים ברוק להפוך את הדפים.. ועוד דאגות בסגנון הזה. אולי כדאי לא לחשוב יותר מידי
, וגם הפיזיוטרפיה אמורה לדאוג לזה. אגב מרפאה והחיידקים שם, האם מכניסים אתכם בלי תור או שאתם נאלצים לחכות כמו כולם ולפעמים זה גם לוקח שעה שעתיים? (אני לא שואל על הביקור הקבוע אז דואגים לנו שנכנס בדיוק בזמן, אלא כשמקבלים פתאום איזה חום או משהו ורצים לרופא).

orii

New member
אכן סיוט רציני

כאחד שלמד יותר מידי מיקרוביולוגיה זה ממש מתסכל. להבדיל ממבוגר אתה לא ממש יכול לשלוט בדבר קטן שלא מפסיק להתרוצץ ונמרח על כל דבר בסביבה. בפעם האחרונה שהיינו בביקורת במרפאת ה CF כמו תמיד חיכונו שעות על גבי שעות - התוצאה הפעם היא שהאפרוח חתף וירוס. הרבה כאבים ולחץ היו כנאה יכולים להמנע אם לא היינו מחכים שעות בתור (- ואני מדבר על תור לביקור מתוכנן מראש). זה עשה לי חשק לא להגיע לביקורות...

אורי, האפרוח כבר הולך, לא?

שלנו מתחיל קצת ללכת וזה כבר נשמע יותר טוב מכשהוא זוחל והוא מלקק את הרצפות. חוץ, בנושא הזה אני משתדל לא לפנק אותו, אני פשוט אומר לו - לא. נראה שהוא לא מבין, אך לאט לאט הוא קולט שאסור לו לגעת בכל דבר, מה שבעייתי זה המשחקים שיש לילדים בתור והם בטח מלאים חיידקים, אז לפחות אני בוחר לו את אלה שנראים הכי נקיים ופוסל לו את המלוכלכים.

orii

New member
האפרוח לא מפסיק לרוץ

תוך כדי הוא נוגע בכל דבר בסביבה. אי אפשר לחכות שלוש, ארבע ולעיתים גם חמש שעות ולאסור עליו לגעת בכל מה שסביבו.

משעשע ביותר...

שעה שעתיים במקרה האופטימי...וההיפוטתי לחלוטין ומה עם תפקודי ריאות, (ולחכות 15 דקות אחרי הCF האחרון), ולםעמים צילום, או דיאטנית או פיזיו, או פסיכולוגית... בקיצור תמיד זה לוקח שעעעעעותתתת אבל מה, כשאני נכנסת לרופא/ה תמיד יש לו את כל הזמן בשבילי. אף פעם הרופאים לא מאיצים או נותנים לך תחושה שאתה מעקב אותם. וגם האנשים שלפני קיבלו את אותו יחס. זה עושה את הצפייה יוצר נסבלת. למרות שאנשים עם ילדים קטנים ותינוקות מתחרפנים של\ם לגמרי לפעמים.

זה היה בלשון המעטה, כי גם שעה זה מוגזם

וגם חשבתי שאם נספר שחיכינו ארבע שעות ישמע מופרך מידי, או שתתלו את זה בצרפת המסכנה
בבדיקה שעושים פעם בשנה (בנתיים עשינו אותה פעמיים), זה לקח יותר מחצי יום שרוב הזמן היה עבור ההמתנה בין מטפל אחד לשני, צילום, אולטרה סאונד, בדיקות דם, רופא ילדים וכו' וכו' אבל כמו שכתבתי, בביקורים הקבועים והמתוכננים שעד גיל שנה זה היה פעם בחודש, כיום זה פעם ב-3 חודשים, אני נהנה שמקבלים אותנו ממש בזמן גם דואגים שלא יהיו עוד סיאפניקים בסביבה. ראיתי גם את הכתבה בלינק בהודעתך למטה. האם לא פועלים שיהיה חוק מיוחד ל- CF ? אגב, פעם הגענו למיון ואחות בבית הרפואה אמרה לנו ש-CF לא צריכים לחכות בתור! ...רק שזה היה אחרי 3 וחצי שעות שחיכינו וזה אפילו לא עזר בפעם הבאה שהיינו שם, כי עמדה שם אחות אחרת שהחליטה שכן צריך לחכות! גם פעם בארץ ב"אסף הרופא" חיכינו בסבלנות די הרבה זמן - כמו כולם, אבל כמו שאמרת שכבר בפנים היחס הוא טוב וזה טיפה מנחם.

יש חשש

אבל לא צריך להיסחף לאובססיביות משתדלת לא לגעת בהמה שלא צריך יש ספטול שאפשר ורצוי להשתמש בו החיידקים הכבדים עם כל הכבוד, נמצאים לא במרפאות אלא בטיפול נמרץ ומחלקות אחרות בינתיים הדבר שהכי כדאי לשמור ממנו מרחק זה... סיאפניקים אחרים... מה גם, שאנינו כל הזמן חוששים שנידבק חשבתם פעם שאולי אתם עלולים להדביק...(אגב יום ללא פסאודומונס)

sporTV

New member
חחחחחחחחחח כן אה?

ברור שאתה חושב שאתה יכול להדביק, אז אתה לא לוחץ ידיים, ואתה לא נוגע בדברים שאתה לא צריך ואתה שם ספטול...............ויותר מזה קטונטי.

למעלה