ביצי חופש

vegetalien

New member
יש מספיק לכולם

אז נשים מכול שלוש הקטגוריות, יצירות (או חלקים מיצירות) אהובות עלי במיוחד:

הארדקור
שנברג
אמצע (באופן אישי וסובייקטיבי לחלוטין - המוזיקה היפה ביותר שנכתבה אי-פעם. שמו אותה גם בארת'לינגס, משום מה
)

ladybug6

New member
אני לא יודעת על איזה לול מסוים את מדברת

אבל כדי להעמיד דברים על דיוקם, חשוב לי לציין שברוב המכריע של לולי ה״חופש״ התרנגולות מקבלות זמן קצוב ביום שבו הן מסתובבות מחוץ ללול, וזה רק בלולים שזה באמת מתקיים. בשאר הזמן הן כלואות בהאנגר גדול, אולי לא בכלובי סוללה אבל בצפיפות איומה כי אף אחד לא הגדיר כמה שטח תקבל כל תרנגולת.
אני שמחה לשמוע שיש גם לולים שבהם התרנגולות באמת מקבלות יחס סביר, רק צריך לזכור שזה ממש לא משקף את המציאות ברוב המוחץ של המקרים.

נטאשKה

New member
חשוב גם לציין

שבביקור מתואם מראש מראים לך מה שרוצים להראות לך... אם אין גישה חופשית ללול, כלומר לא מתאומת עם בעלים, צריך למהול את המראה בחשדנות. לא אומרת שזה לא קיים, רק שלבעלי הלול יש אינטרס כלכלי, זה לא הופך אותם אוט' לשקרנים, אבל ספקנות בריאה נדרשת.

יוספה 51

New member
ברור, אני ממש לא מתאמת מפגשים

מגיעה לשם כשרוצה לקנות ביצים ולפני שנכנסת לחנות תמיד מבקרת קודם את התרנגולות. אגב, רחמנינוב נפלא, תודה.

noa555555

New member
ומה עושים איתן כשהן מטילות פחות ?

לא באה להטיף פה, כי זה לא הפורום הנכון אבל באמת .. אני שמחה שלפחות היו להן מקורים .

Ramus1

New member
תודה רבה.

מתכונים מוצלחים אני תמיד שמח לקבל גם אם כרגע אני מכין את המאכלים הטבעוניים במקביל למאכלים אחרים שאינם טבעוניים.

noa555555

New member
אם זה לא נפתח

זה נמצא גם בחתימה של ליידיבאג, המנהלת פה

בהצלחה בדרך היפה והמוסרית .

gs1234

New member
שאלה חשובה לי אליך, Ramus1

האם תקפיד על "ביצי חופש אמיתיות" גם כשבני המשפחה שלך יגישו לך עוגה או פשטידה שמכילה ביצים? האם תסכים לאכול "ארוחת בוקר ישראלית" עם ביצים "רגילות" בבית קפה?

בדיוק ולכן מחזק הטיעון לביצים רגילות

למרות שמה הבעיה להחליט שאוכל ביצים בבית ובחוץ, ומבישולים של אחרים לא?
מה שומרי כשרות עושים?

שנים לא אכלתי אצל אנשים אחרים שום דבר כי נגעלתי
פשוט נגעלתי מזה שאנשים בישלו, תוך כדי ניגוב של הפה, חיטוט באף וחזרו לבשל
בלי לשטוף ידיים
אז לא אכלתי אצל אנשים אחרים ולא במסעדות ובבתי קפה.
מה הבעיה?
רק דברים שבאו סגורים בקופסאות/ שקיות מהחנות.
גדלתי תרתי משמע בשביל לספר על זה.

ladybug6

New member
זה ממש לא מחזק טיעון לביצים רגילות

יש הבדל עצום בין לצרוך ביצים שבתוך עוגה שמישהו הכין לבין ללכת לסופר ולקנות מגש של ביצים מכספך.
חוץ מזה שיש הרבה שטח אפור: עוגה הוא יאכל, אבל אולי שקשוקה לא, או ארוחת בוקר בבית קפה שמבוססת על ביצים.
הצריכה תהיה מודעת, וזה מה שחשוב בשלב הביניים שהוא מעיד שהוא נמצא בו בדרך להורדה של הביצים מהתפריט באופן מוחלט.

יש גם אנשים שמתוך החלטה מודעת לא קונים ביצים ולא יזמינו ביצים במסעדה, אבל כן יאכלו פרוסת עוגה בארוחת שישי או חלה שנמרחה בביצה מלמעלה. האם חייבים 0 או 100? לדעתי לא בהכרח. אפשר גם למצוא את שטח האפור שבאמצע, זה עדיף על כלום.

Ramus1

New member
כל מה שליידיבאג ענתה

אני נמצא כרגע במצב ביניים. לא ברור לי עוד איפה התהליך יעצור - אם אהיה צמחוני, טבעוני או לא זה ולא זה אלא פשוט אצרוך פחות ממה שצרכתי פעם בשר דגים ביצים וחלב. יש שיבינו, יש שלא, יש שיגידו שזה שווה משהו ויש שלא אבל את חשבונות הנפש שלי אני עושה עם עצמי ולא על ידי אחרים (זה לא מרמז שיש לי בעיה עם דיונים בנושא).

שבוע טוב!

למעלה