ביצי חופש

Gidi Shemer

New member

ladybug6

New member
לדעתי, אין שום דבר שמצדיק

או מחזק הצדקה לביצים רגילות.
גם אם במקומות מחוץ לבית הוא יאכל ביצים רגילות זה לא אומר שאין משמעות לבחירה איזה ביצים לקנות בסופר (או אם בכלל לקנות בסופר).
זה כמו להגיד שאם יצא לך לפגוע בכלב ברחוב במקרה, זה בסדר לפגוע גם בכלב שבבית שלך. שניהם פגיעה, אבל אחד לא מצדיק את השני או נותן לו לגיטימציה. כמה שפחות פגיעה - כך עדיף. גם אם אי אפשר 100%.

אני רק מסמנת לך כדי שתדעי שראיתי את ההודעה

אין לי עניין בדיונים המתישים האלו לשם הדיונים ולשם ההתשה.

פולספגן

New member
נכון, אך בדרך כלל זה יחס ישר

(למי שיש מודעות ל"חופש", יש לו גם מודעות לתזונה)

noa555555

New member
בדיוק ולכן מחזק את הטיעון של טבעונות מלאה

בלי ביצי חופש, כי מי שעושה הקלות כאלה ואחרות, בפעם הבאה ההקלות יבואו על חשבון בעלי החיים . (בטח שלא על חשבונו ) .
מוכח .

בעיקרון כן

ואני נמנעת מלצאת בהצהרות פומביות באופן עקרוני

אני לא אבייש מי שהשתדל ומסיבות שונות לא עלה בידו. משתדלת לתרום את חלקי ועוד פתרונות כאלה אבל ...

יוספה 51

New member
אני לא אוכל בשלב הזה שלי כיום

ביצים מחוץ לבית, בדיוק מהסיבה הזו, שהן ביצים רגילות של כלובי סוללה שאני לא מוכנה לקחת בזה חלק. כך שכל נושא השקשוקה, ארוחות הבוקר וכו' יורדים מבחינתי. ואכן, כל אחד עם גבולותיו הוא. אלו שלי, כרגע. חלבים כמובן מחוץ לחשבון.

M a b e l

New member
לא בטוחה אם הבנתי אותך נכון

התכוונת שטבעוני שלא אוכל ביצים ונמנע בשל כך לאכול פשטידה עם ביצים שמגישים לו - מבייש את המארח? או שדיברת על סיטואציה אחרת?

עלול

תלוי בסיטואציה
מי המארח
כמה הם קרובים
כמה המארח השתדל מראש
ועוד כהנה וכהנה.

אני לא יכולה להימנע מההשוואה לשומרי כשרות שעבורם אכילת מה שאינו עונה על הדיוק שלהם היא ממש בגדר סכנת נפשות. ובכל זאת נמצאו הרבנים שמורים בסיטואציות מסוימות לא לשאול, באחרות להביא בעצמך , ועוד כל מני פתרונות יצירתיים על מנת לא לפגוע במארחים.

אז שוב, אני משתדלת לא לצרוך מה שאני לא יודעת שעונה על הכללים שלי, לרוב אני פשוט אוכלת מראש ואומרת אמת שאינני רעבה
אבל
כפי שכתבתי קודם
יש מצבים בהם אני יודעת שלא אשאל ואוכל מהסיבות שפרטתי ועוד אחרות

M a b e l

New member
מבינה מה את אומרת

פשוט צרם לי קצת המונח "לבייש" - כי אומנם אני יכולה להבין את המארח שירגיש לא נעים במקרה כזה, אבל גם אורחים, בין אם הם טבעונים (ולא רואים בזה משהו שנתון לגמישות) או שומרי מסורת או אלרגיים או מקפידים על תזונה סציפית מסיבות בריאות או מחרימים מוצרי התנחלות או כל דבר אחר... אני חושבת שזה סביר עבור כל אחד להחליט על דבר כל כך אישי כמו מה הוא יאכל, וכל עוד זה נעשה בצורה מנומסת ונעימה - לא רואה בזה - "ביוש".

בני אדם הם יצורים מורכבים

לכן סייגתי ואמרתי בדרך כלל וככה.
יותר קל לאנשים לקבל אסור כי אלרגי/ חולה/ גורם תגובה פיזית כזו או אחרת מאשר על רקע אידיאולוגי.

אני מסכימה עקרונית אבל נסיוני מלמדני שיש יוצאים מהכלל

למעלה