ביצי הקינג סנייק

ינאי 15

New member
ביצי הקינג סנייק

בחודש יוני הטילה נקבת הקינג סנייק שלי כ - 6 ביצים מתוכם רק 4 פוריות. הביצים אמורות לבקוע בעוד 3 שבועות בערך.

ינאי 15

New member
לעדי

כן אני מגדל אותם על אדמה כזאת למרות שזה לא המצע שהם אוהבים, אני מחפש להם בנתיים מצע יותר טוב מאדמת חמרה. ואני צריך עזרה בזה.

ינאי 15

New member
עיתון?

אם כבר מדברים על זה. שמים אם כבר נייר סופג אבל לנחשים צעירים בעיקר. למה עיתון?

רן333

New member
היתרונות: בעל כושר ספיגה, נקי, זמין

וזול. יש גם חסרונות: א. כושר ספיגה נמוך בהשוואה לזה של שבבי אורן, למשל. ב. ניקוי של הפרשות מהכלוב מחייב את הוצאת הנחש וה"רהיטים" מהכלוב. בכל מקרה, אין ספק שעיתון עדיף על אדמת חמרה.

ינאי 15

New member
אני סוג של אדמה כלשהי או מצע אחר.

אני לא אוהב כל כך להתעסק עם עיתונים. הם לא סופגים כל כך טוב. מאיפה אני יכול להשיג שבבי עץ, ואלו שבבי עץ? מה לגבי קצת טוף בטרריוום, הקינג סנייק יאהב את זה? תודה

רן333

New member
אני לא אוהב טוף כמצע.

הוא מאפשר לנוזלים מההפרשות של הנחש להתפזר על הקרקעית, וקשה לשמור על כלוב נקי בצורה הזו. חוץ מזה - הטוף מלווה בד"כ באבק מאוד לא סימפטי. אתה יכול לשטוף אותו, אבל הניחוש שלי הוא שהתחככות אבני הטוף זו בזו תייצר לך אבק נוסף. כמו שכבר כתבתי כאן בעבר, אני משתמש כבר די הרבה שנים בשבבי אורן, מהסוג שמשמש כמצע למכרסמים. יש לזה כושר ספיגה מעולה, וקל מאוד לנקות אזור מסויים בלי להפריע לשאר חלקי הכלוב. חוץ מזה - עושה רושם שהמצע הזה נוח לנחשים. יש מגדלים שמוטרדים מהאפשרות שהנחשים יבלעו שבבים עם האוכל. אני אמנם משתדל להאכיל בטרף יבש לגמרי ולהסיר שבבים שנצמדים אליו, אבל מדי פעם נבלעים שבב או שניים, ועד היום זה לא גרם לבעיה כלשהי. לא אצל הפיתונים המתכדרים שלי, לא אצל זעמניים שונים (כולל קינגסנייקים) ולא אצל הפיתונים הבורמזיים שגידלתי.

למעלה