ביצית להפרייה

מצב
הנושא נעול.

mitush7

New member
ביצית להפרייה

ביצית להפרייה
שלום רב מעוניין להבין (אני גבר) מה זאת אומרת לתרום ביצית מאישה לאחות שלה אשמח לפירוט קל על העניין מהיבט בריאותי, האם יש איזשהוא סיכון , האם זהו ניתוח או התערבות כואבת עם הרדמה האם ישנה איזושהיא בעיה אתית עם העניין, האם נהוג לדרוש כסף על זה , האם מותר מגיל מסויים, האם האישה התורמת נפגעת בדרך כלשהיא להביא ילד בהמשך או נפגעת בדרך כלשהיא בכלל בעתיד ?????????????? אשמח מאוד גם אם אתם מכירים כתבה מוכנה בנושא תודה רבה מראש

ayoosh

New member
שלום מיתוש וברוך הבא../images/Emo140.gif

ביצית להפרייה
שלום רב מעוניין להבין (אני גבר) מה זאת אומרת לתרום ביצית מאישה לאחות שלה אשמח לפירוט קל על העניין מהיבט בריאותי, האם יש איזשהוא סיכון , האם זהו ניתוח או התערבות כואבת עם הרדמה האם ישנה איזושהיא בעיה אתית עם העניין, האם נהוג לדרוש כסף על זה , האם מותר מגיל מסויים, האם האישה התורמת נפגעת בדרך כלשהיא להביא ילד בהמשך או נפגעת בדרך כלשהיא בכלל בעתיד ?????????????? אשמח מאוד גם אם אתם מכירים כתבה מוכנה בנושא תודה רבה מראש
שלום מיתוש וברוך הבא

אני לא יודעת אם אתה שואל שאלה ברמה הפילוספית, או ברמה המעשית. אם אתה שואל לגבי המצב בארץ או בכלל. בכל מקרה- נשמח אם תציג את עצמך, ואולי תמקד שאלות, אחרי שתקרא קצת בעמוד הראשי של הפורום.

נגהנס

New member
בארץ זה לא אפשרי, אך מאד יתכן

ביצית להפרייה
בארץ זה לא אפשרי, אך מאד יתכן
שבחו"ל זה כן אפשרי.דומני שאף ראיתי על כך תוכניות טלויזיה זרות וקראתי בעיתון על כך.אם זה אקטואלי, לכו לרופא פריון בארץ, שעוסק בתרומות ביצית עם מרפאה בחו"ל והתייעצו, או פנו ישירות למרפאות בחו"ל, בקפריסין הקרובה, למשל:"פדיוס" או "זיגי", ובררו אפשרות לעשות שם הפרוצדורה.ואם לא שם-בדקו באינרנט אפשרויות כאלה באירופה או ארה"ב. לגבי הסיכון, איני רופאה, ואני מניחה שכל רופא יומר שאין פרוצדורה, במיוחד לא פרוצדורה הנעשית בהרדמה, שאין בה סיכון;לעניות דעתי הבלתי מקצועית, הסיכון מזערי, ועובדה שיש נשים רבות שתורמות, ולא פורסם על אירוע חריג כלשהו.התורמת עוברת בדיקות דם ואולטרה סאונד פשוטות ולא מכאיבות, נוטלת הורמונים תקופה קצרה יחסית(שבועיים שלושה), ועוברת פרוצדורה של הוצאת ביציות מגופה, דרך הוגינה, בהרדמה קלה של 10 דקות.ככלל,ככל שהתורמת צעירה הביציות שלה יותר איכותיות, ויהיו לה גם מספיק ביציות להרינות של עצמה בעתיד.ניתן גם לשקול הריון של התורמת "עבור עצמה" ורק אח"כ מתן תרומה של ביציות עבור אחותה. כמובן, שכדאי שתשמע התורמת הבר רפואי מלא וממצה מרופא פריון. לגבי לקיחת כסף מאחות תורמת לאחות נתרמת-זו הכרעה שלהן, אך נראה לי הגיוני שלפחות ההוצאות הרפואיות במלואן של התורמת(כולל טיסות לחו"ל ובתי מלון אם יהיה בכך צורך)-יכוסו ע"י הנתרמת. יש מקום לדעתי לעשות בירור פסיכולוגי בו ילובנו כל השאלות והחששות, והנושא יבדק, לפני התהליך, כמובן, לרבות רמת המוכנות והחוסן הנפשי של השתיים.

תרומה מאחות. דורש בירור הלכתי|זהירו

ביצית להפרייה
תרומה מאחות. דורש בירור הלכתי|זהירו
אנילא יודעת אם עניין זה משמעותי לך, אולם עלולה להיות בעייה הלכתית (מעבר לבעייה אתית ורגשית) עם תרומה מאחות אשתך. כדי להמנע מבעיות ממזרות או שאר "מרעין בישין", שלמרות כל הסודיות והטיפול בחו"ל עלול להתגלות, מאד מומלץ לברר אצל רב "מודרני". אפשרי גם דרך הרבנים של מכון פועה, שאני פניתי אליהם בשאלות שונות ובלי להיות רשומה, ובעילום שם, ותמיד ענו לי במאור פנים ובסבלנות. בכל מקרה שיהיה בצלחה רבה רבה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה