ביציות

ביציות

אני קוראת עתה את טופס ההסכמה (חוברת יותר נכון) לקראת טיפולי IVF.
הדעתי לסעיף העוסק בהקפאת ביציות באמצעות זיגוג.
עד כמה אכן הקפאה בדרך זו לפני הזרעת הביצית מעלה את שיעור הישרדות הביצית ויצירת עוברים "חיוניים" כנכתב במסמך, לאחר תהליך ההפשרה?
מצד שני נכתב, ששיעור הכניסה הריון לאחר החזרת ביציות מופרות שהופשרו לעומת "טריות", נמוך יותר.
לאחר הסרט על ההפריות, הבנתי שכדאי יותר להחזיר לאחר 5 ימים.
האם מדובר בביצית שהוקפאה והופשרה או ביצית שהוזרעה ואז הוקפאה והופשרה?
מותר לי לדרוש החזרה לאחר 5 ימים וכזו מופשרת / "טריה"?
תודה!

טוליתי

New member
קצת סדר בעניינים

שיטת הווטריפיקציה היא שיטה שבה נוצר מעין "זיגוג" לעובר, והפשרתו מוצלחת יותר מאשר ללא זיגוג. לא נתקלתי ברופא שטוען אחרת.
לגבי סיכויי טריים לעומת מוקפאים, הטופס של ה-IVF שבידך כנראה טרם עודכן או שמדבר על הריונות ולא על לידות חי. מחקר מקיף אחרון מעיד על הצלחה גדולה יותר בלידת חי בהריון מוקפאים מאשר בהריון טריים.
החזרה ביום 5 יכולה להיות של טריים ושל מוקפאים.

תודה, והבהרה

הבנתי נכון שעדיף החזרת מוקפאים?
&nbsp

טוליתי

New member
הבנת נכון. ויש עדיפות למוקפאים במחזור טבעי

אם האישה מבייצת עצמונית.

מאמיטה2

New member
3 ימים

בסיבוב הקודם (שלא הצליח) היתה החזרה אחרי 3 ימים וממה שאני רואה שכתבתן, מומלץ 5.
אנחנו לקראת סבב שני של IVF ורציתי להבין האם יש בזה השפעה? אני אמורה לומר משהו לרופא?

ענבל ח1

New member
דעתי

עובר שהגיע ליום 5, זו אינדיקציה לכך שימשיך להתפתח ברחם ולהשתרש בהינתן העובדה ששרד 5 ימים והתפתח יפה. כלומר, יש לך פשוט יותר מידע על העובר שמצביע על כך שככל הנראה הוא עובר איכותי עם סיכויים גבוהים להניב הריון. אבל גם זה כמובן לא וודאי...
כן כדאי להתייעץ אם הרופא ולשאול אם כדאי באמת לנסות לגדל את העוברים ליום 5. אבל אם כן תגדלו ליום 5, אז לא נראה לי שכדאי לעשות זאת עם כל העוברים כי הרבה עוברים אינם שורדים עד יום 5, בעוד שייתכן שאם היו מוחזרים מוקדם יותר לרחם, הם היו שורדים, בשונה מתנאי המעבדה... בקיצור, כדאי למנוע מצב שלא יהיו לך עוברים להחזרה כיוון שלא יחזיקו מעמד עד יום 5...

טוליתי

New member
הטענה היא שיש יותר סיכים לעובר יום 5 , אבל

וכאן מגיע "אבל" אחד גדול, כדי להגיע ליום 5 צריך מספר עוברים רב, כי הרבה מהעוברים מתנוונים במעבדה לפני שהם מגיעים ליום 5. בנוסף, עדיין הרחם טובה יותר מהמעבדה, כך שייתכן שעוברים בני 3 ימים לא ישרדו מעבדה, אך יתפתחו היטב ברחם.

אפרת849

New member
מנצלת לשאול שאלה

אני אמורה לעבור לבר חווה שהבנתי שעובד עם אסותא ראשון, אני במקור מחיפה ונאמר לי עי הרופאה שלי שבאלישע לא עושים החזרות בשבת ולכן לא ניתן לעשות החזרה על בסיס טבעי.
האם זה המצב גם במרכז? האם גם באסותא לא עושים החזרות בשבת?

Petite Chou

New member
שאם אני מנסה לסדר סיבה ותוצאה

הסיבה שהחזרת מוקפאים מוצלחת יותר, היא משום שהביציות המופרות שהוקפאו+הופשרו בהצלחה הן כאלה שמלכתחילה איכותיות מספיק ע"מ לעבור את כל זה. לא?

ענבל ח1

New member
בנוסף לכך ש-

המוקפאים מוחזרים בסבב לא הורמונאלי, כשהגוף מגיב בצורה טבעית ומיטבית.

ענבל ח1

New member
תיקון קטן למה שכתבתי

יש גם אפשרות להחזיר מוקפאים עם מתן הורמונים קודם לכן ואז מה שכתבתי לא רלוונטי.
לפי מה שהבנתי, אלו שטוענים שבהחזרת מוקפאים בסבב לא הורמונאלי סיכויי ההצלחה גבוהים יותר, מסבירים זאת בכך שהרחם ובפרט הרירית במצב אופטימאלי כשהיא ללא מתן הורמונים. המצב הטבעי נחשב טוב יותר מהמלאכותי, אבל אני לא באמת מומחית בכך. נראה לי שטוליתי תדע להסביר יותר

טוליתי

New member
גם וגם:

1. אין סטרס הורמונלי, במיוחד בסבב טבעי.
2. הקרישיות עולה כשההורמונים גבוהים ובהחזרת מוקפאים ההורמונים נמוכים יותר.
3. הרירית מיטבית יותר בסבב טבעי.

Fanch

New member
מה המשמעות של סבב טבעי?

אני עומדת לקראת החזרת מוקפאים ונאמר לי בעל פה ועל קצה המזלג שאני אצטרך לקחת נרות לתמיכה בסמוך לביוץ ואחריו ועוד שתי זריקות (מניחה שאוביטרל?)
האם זה נחשב לסבב טבעי או שטבעי זה בלי שום הורמון, בלי אוביטרל לתזמון הביוץ ובלי תמיכה לעיבוי הרירית?
אני מבייצת עצמונית, IVF חלק מטיפולי PGD כך שגם אין בעיות פוריות ידועות. האם כדאי לבקש מהרופא ללכת על סבב טבעי ממש בלי כלום?
העוברים שהוקפאו הם עוברי יום 4. זה אומר שההחזרה תבוצע 4 ימים לאחר הביוץ? הבנתי נכון?

טוליתי

New member
סבב טבעי הוא סבב שבה מתבססים על הביוץ הטבעי

ולא משתמשים בהורמונים לשם עיבוי הרירית. תמיכה בכל מקרה צריך לקחת.
אצל אישה שמבייצת עצמונית האוביטרל מיותר לשם ביוץ בסבב טבעי... אלא אם הוא ניתן כתמיכה.
הבנת נכון, מחזירים את העוברים בהקבלה לגילם.
&nbsp

היא321

New member
במחקר יש הסבר למה יש יותר לידת חי ממוקפאים מאשר מטריים?

למעלה