ביצוע "הקשחה" למחשב

שמנשיק

New member
ביצוע "הקשחה" למחשב

אני מקווה שלא טעיתי בפורום, מחפש למנוע כניסה של משתמשים לא מורשים לתיקיות ויישומים ב- כיתת מחשבים. מערכות ווינדוס XP . אני רוצה שיוצג לתלמידים מסך ועליו קיצורי דרך רק ללומדות שאני מעוניין שישתמשו. כל השאר חסום: סרגל משימות, desktop, לוחות בקרה, my_documents. האם ידוע לכם על יישום(או שיש במערכת ההפעלה עצמה) , רצוי חינמי, שמבצע זאת ?
תודה

Y. Welis

New member
במערכת ההפעלה יש policy editor

שיכול להגביל הרבה דברים, אבל זו לא תוכנה נוחה. אין לה 'פרופילים' מוכנים מראש. לכך צריך תוכנות חיצוניות. אפשר לגגל limit users XP.

ההמלצה שלי לכיתת מחשבים היא על משהו רדיקלי יותר - תוכנית 'הקפאה' כללית, שנועלת את המחיצה של המערכת, כך שכל שינוי שנעשה בה, מתבטל אחרי הפעלה מחדש. כך אין חשש משום שינוי, וירוס או נזק מכוון או מקרי.

יש כמה כאלה והן יעילות מאוד. deep freeze היתה הראשונה, ואחריה באו עוד. היה גם פיתרון של MS חינמי בשם steady state
http://download.cnet.com/Windows-SteadyState/3000-18512_4-10977409.html

מה שכדאי על כן הוא ליצור 2 מחיצות (נאמר C ו-D) כאשר ב-C יהיו כל ההתקנות ומערכת ההפעלה עם כל העידכונים וההגדרות הרצויות, וב-D רק קבצי המשתמש (ניתן להעביר את 'המסמכים שלי'; את 'שולחן העבודה' ניתן גם, אבל צריך את tweakUI).

אחרי שזה נעשה, 'לנעול' את C עם התוכנה הנ"ל (ולהוסיף סיסמה) ולהגדיר את D כפתוחה. זה יתן שקט נפשי לאורך זמן.

למעלה