ביצה פגומה

mirizo

New member
ביצה פגומה

שאלה. כשנולד התינוק, הסתובבה הביצה השמאלית, הרופאים התרשלו ולא ניתחו אותו מייד. האם בכל זאת אפשר ללדת ולפרות?

נועם@בת

New member
האם הכוונה לאשך השמאלי?

אם כן, אז סיכוי ללדת אין לבעל האשך
אבל סיכוי להפרות יש. הוא צריך לגשת לאורולוג ולהבדק. האורולוג ישלח אותו לצילום ולבדיקת זרע, ולפי התוצאות ידע מה לעשות. בהצלחה נועם

mirizo

New member
תודה ושאלה נוספת

שמעתי פעם שצינור הזרע חסום, אף שהאשך השני-הבריא ממשיך לתפקד, ולכן לא ניתנת הפריה רגילה, האם דברי נכונים? ב. איפה אפשר לקרוא חומר בנושא (בעיברית)? ושוב,תודה רבה!

נועם@בת

New member
הניסוח שלך מאוד לא ברור

מה פירוש שמעתי שצינור הזרע חסום? האם עשית בדיקה/צילום? אם צינור הזרע חסום ולא ניתן לםתיחה, באמת אי אפשר להפרות בדרך הרגילה, וניתן להוציא זרע רק בהתערבות כירורגית. חומר על בעיות זרע תמצא בספרה של תמר לובלין. המממ... לא זוכרת את שם הספר
ומעט חומר תמצא גם כאן, אם כי לא בהכרח חומר מקצועי שיענה לשאלתך. אם תעלה את הבעיה בצורה ברורה בפורום המומחים הזה- אולי תקבל תשובה יותר ספציפית. נועם

mirizo

New member
הסבר לדברי

לא שהדבר נבדק אי פעם, אלא ששמעתי על העניין לפני שנים, שסיבוב באשך שמאלי גורם לנזק הזה ואין לי ידיעה האם הדבר נכון. גם בתשובתך הראשונה כתבת כי לא ניתן להפרות ללא טיפולי הפריה, וזה הצטרף באזני למידע הישן. האם אני טועה? מה ההבדל בעצם בין שני האשכים? מדוע השמאלי עיקרי יותר? שוב תודה רבה!

נועם@בת

New member
בתשובתי הראשונה לא כתבתי שאי

אפשר להפרות בדרך רגילה. כתבתי שצריך להבדק- ורק לפי תוצאות הבדיקה תוכל לדעת. אם יש בעיה בהוצאת הזרע- או מיעוט זרע, יתכן שצריך התערבות. לא ידוע לי על הבדלים בין האשכים- אין לי מושג בזה. אבל כל זמן שלא תבדק, לא תדע אם יש בעיה, וכל הדיון הוא תאורטי, מפחד ומיותר. שבוע טוב נועם

רחל5

New member
שם הספר פשוט "פוריות הגבר".

המחברת - תמר לובלין-טננבאום.

mirizo

New member
תודה

הנני מודה על המידע שמסרתם לי ואקווה שיעזור בהמשך. תודה בינתיים, ונהיה עסוקים בשמחות.

למעלה