ביסטרו מיכאל

botenli

New member
ביסטרו מיכאל

היינו בסופשבוע בלימן ומסעדת מיכאל היתה המומלצת של הצימר- תוסיפו לזה באזז יוצא דופן מאז הפתיחה שהגיע אפילו אליי לחיפה וחוות דעת מחמיאה של עמית אהרנסון.
אחלק את חוות הדעת שלנו לשני חלקים:
החלק הראשון מתייחס למסעדה ולאוכל.
החלק השני מתייחס לשירות שקיבלנו, נושא שעולה כאן די הרבה ובמקרה שלנו היה ממש יוצא דופן וחיובי.

תהנו!

botenli

New member
ביסטרו מיכאל- חלק ראשון

המסעדה ממוקמת בתוך מושב לימן, קשה להתעלם מהמיקום ה"באמצע שום מקום" שזה לגמרי חלק מהקסם. חנייה לא מסומנת על חצץ, שירותים רחוקים ומראה מאוד כפרי ומלא עץ. חלל המסעדה מואר באופן מעומעם מאוד, כמעט חשוך (שמעתי ברקע שהפריע לעוד סועדים ולא רק לנו) והמוסיקה ברקע מרומזת. המסעדה היתה מלאה לגמרי כך שהיה את הרעש ה"ביסטרואי" של הסועדים שאני מאוד מחבבת.
למרות שהמסעדה היתה מלאה קיבלנו שירות מהיר, מקצועי ואדיב, המלצרית שלנו היתה כל הזמן בסביבה (יכול להיות שזה "בזכות" החלק השני של החו"ד) והמנות יצאו בתזמון מושלם.
הוזמן:
יין בלנד תל פארס של משכית- 170 ש"ח. היין מתאים מאוד לארוחה בשרית "כבדה" עם טעם חזק וצבע משגע.
התחלקנו בשלוש ראשונות- לחם שהגיע עם סלסת עגבניות והרבה שום וצלוחית זיתים מצויינים- 18 ש"ח.
צלחת ירקות בגריל על לבנה , מנה צבעונית, כמה פשוט ככה טעים ומדוייק (לא זוכרת מחיר אבל סביר).
פוקאצה עם ירקות וטלה שחולקה ל-4, שכולנו התלהבנו ממנה מאוד. מנה כייפית מה"מיוחדים" של אותו יום. תומחרה קצת שערורייתי ב-80 ש"ח.
בעיקריות-
שני הבנים הזמינו ברווז בבישול ארוך שהגיע על קוסקוס. זאת היתה מנה מעולה- הבשר כ"כ רך שהוא נשר מהעצם, והם נהנו עד ל"ללקק את העצם". הקוסקוס היה תוספת חכמה ושונה- מעין פתיתים שהצליחו לתפוס מהטעם העשיר של הבשר. (כל מנה 110 ש"ח)
החברה הזמינה כונכיות פסטה עם בשר ורוטב עגבניות, היא מאוד נהנתה מהמנה. המנה היתה קטנה מאוד- רק שלוש כונכיות, אבל זה גם נאמר לנו במעמד ההזמנה אז לא היו תלונות. (לזכרוני קצת מעל 80 ש"ח). הגודל של המנה היה לזכותה אח"כ בקינוחים.
אני הזמנתי פילה בקר עם פירה ומח עצם, נתח של 200 גרם הוכן מדיום מושלם. אולי הנתח הטוב שאכלתי בחיי, אני לא יודעת להסביר את זה... הפירה היה מושלם ו"כמו שצריך להיות" ומח עצם אני אל אוהבת (150 ש"ח מהמוצדקים)
לקינוח הזמנו לחלוקה:
1. מנה שאני לא זוכרת את שמה אבל היתה מורכבת מהרבה מאוד שוקולד- עוגה פאדג'ית בתחתית מעליה מטבע גדול של שוקולד לבן ומעל מוס שוקלד מריר ומדהים. כמובן שגם היה מעורב כאן גנאש. מנה כבדה וגדולה מאוד.
2. קרמשניט עם קרם וניל ופירות יער, מנה קלאסית ומאוד טעימה, הטוויל היה קראנצ'י כנדרש והחמצמצות מרעננת, גם זו היתה מנה מאוד נדיבה בגודלה.
3. בנוסף קיבלנו OTH קינוח (שלטענת המלצרית הוכן בטעות) של משהו שכלל בתוכו חבושים ואישזהו קרם. זו היתה מנה מאוד מפתיעה וטעימה, אפילו מנחמת במרקם ה"לחמי" שלה.
לזכרוני הקינוחים הפתיעו במחיר ממש סביר 40-50 ש"ח.
בנוסף קיבלנו OTH צ'ייסרים של וודקה וויסקי וסיימנו עם תה נענע שהוגש בקנקנים חמודים (כ"א 12 ש"ח).
סה"כ 890 ש"ח ללא טיפ, כולנו יצאנו משם באוירה שזו היתה אחת הארוחות הכי טובות וVFM שנתקלנו בהן, כמובן לא ארוחה שתחזור על עצמה בקרוב אבל לשם האירוע (והחריגה מהדיאטה) זו לחלוטין היתה סעודה מפתיעה, כל המנות היו מצויינות ולא שגרתיות ועשויות ברמה גבוהה מאוד.

botenli

New member
פוקאצה עם טלה

מזכירה שהיה חשוך, אז התמונות בהתאם

botenli

New member
מאז שכתבתי מצאתי את החשבונית:

סלסלת לחמים 18
צלחת ירקות שוק 56
שוק טלה (זה הפוקאצה) 78
ברווז (*2) 110
קנצילי 74
פילה 150
תל פארס משכית (יין) 170
שוקולד מושחת 38
קרם שניט 42
תה צמחים (*4) 12

סהכ 894 ש"ח ללא טיפ כמובן

botenli

New member
פילה בקר

הייתי חייבת לשתף במראה של מידת העשייה המושלמת באמצע בסטייק.

botenli

New member
ביסטרו מיכאל- חלק שני

אז עכשיו אני רוצה לתת דוגמא לשירות יוצא הדופן שקיבלנו, המסעדנים שמסתובבים כאן יכולים ללמוד מזה משהו.

הזמנו למסעדה מקום מראש לשעה 19:15 (נתנו לנו אופציה בין שבע לתשע- שני סבבים).
בשלב מאוחר יותר החברים, שעל שמם הייתה ההזמנה, קיבלו טלפון מהמסעדה וביקשו שנשנה את ההזמנה ל21:30.
החברים אמרו שלא מתאים (היינו בצימר ומשכנו מארוחת הבוקר עד הערב כך שהיינו רעבים מוקדם) וכך הסתיימה השיחה, בחביבות וממש בסדר גמור.
כשהגענו למסעדה המארחת אמרה לנו "אתם הבעייתיים שלא הסכימו לעבור לתשע". ניסינו להקליל את האוירה והחברה אמרה "אנחנו בעייתיים? באנו לחגוג חתונה ונישואין", ואז כשלקחה אותנו לכיוון השולחן הוסיפה המארחת "אז ויתרתם על האפשרות להתלונן על צפיפות". ממש לא אהבנו את זה גם אם נאמר בבדיחות, במיוחד כשאז הגענו לשולחן שעמד בצמוד לקיר שבו טור של שולחנות מסודרים ל-4 סועדים והשולחן שלנו היה קטן יותר מהאחרים משמעותית ובלי תאורה.
אם לא היה נאמר כלום כנראה אף אחד לא היה שם לב לגודל, אבל באנו לחגוג במסעדה יקרה וציפינו, כמו שאנחנו רגילים, לרמה מסויימת גם של שירות.
בשולחן נהייתה ממש הרגשה לא נעימה ועשרים דקות של תהיות לגביי העניין הזה, החברים ממש נפגעו וגם אנחנו והתחילו עקיצות מכל כיוון על ההתנהלות הזו. כבר הצעתי שנקום ונלך למקום אחר שנרגיש בו יותר מוזמנים. ממש לא התחשק לי לאכול באוירה כזו אז כשהחבר קם לשירותים והמלצרית ניגשה אלינו שאלתי אותה אם יכול להיות שהשולחן שלנו קצר יותר מהאחרים בגלל שלא הסכמנו לדחות את ההגעה.
החברה פתחה את הנושא והסבירה לה למה אנחנו עם תחושות לא נעימות ועל התנהגות מארחת. אני שמחה שפתחנו את זה כדי שנוכל באמת להנות מארוחה טובה ויקרה שמטרתה לחגוג ולא להתמרמר.
המלצרית התנצלה באופן אינטילגנטי ורהוט, אח"כ הגיעה המארחת (היא הציפה את זה הלאה) והתנצלה גם היא, אמרה שזה היה התבדחות ולא התכוונה למשהו מעבר. זו היתה ההנחה שלנו ושמחנו שקיבלנו התנצלות.
אחר כך הגיע בחור בשם אייל, נדמה לי שהוא היה מנהל המשמרת או אולי השף (שכחתי את התפקיד- סליחה). הציג את עצמו והסביר שנודע לו העניין, התנצל והסביר, גם כאן הוא עשה זו באופן חינני וחברי. הסברנו שהמלצרית שלנו מאוד חביבה והשירות שאנחנו מקבלים מצויין, כך גם האוכל וגם השיחה המוקדמת בטלפון. לא התכוונו לפגוע באף אחד, כמובן שגם לא במארחת. גם לא התכוונו שיהפכו את זה לעניין גדול אבל אייל היה כ"כ חביב ונתן לנו הרגשה שאנחנו חשובים ושהם שמחים שהגענו. מאוחר יותר הוא גם חזר והרים איתנו צ'ייסרים OTH.
אח"כ הגיע גם האישה שדיברה עם החברים בטלפון וביקשה להכיר (היא עשתה את זה "בקצרה").
בשורה התחתונה- כשהתיישבנו היינו שני זוגות ממורמרים וכעוסים שממש היינו באוירה של "לא להנות" מהערב וכשייצאנו משם- אחרי שירות יוצא דופן (אולי אפילו יותר מידי) ואוכל מצויין היינו מחוייכים ומאושרים אחרי אחד הערבים המוצלחים שהיו לנו. נתנו לנו הרגשה של משפחה או של אנשים חשובים ושינו לנו את התחושות ב180 מעלות.
אנחנו מחכים כבר לחזור לשם ושמחים מאוד להמליץ.

pix37

New member
יפה מאוד עלה למסעדה רק בארבעה צ'ייסרים וחיוך

ופרקו מוקש - שיכול היה לגרום להרבה מאוד נזק בטווח הרחוק.

כל הכבוד !

Cafe Latte

New member
את רוצה להגיד לי שהסאגה הזאת

באמת ריצתה אותך?
אני אומרת לך את האמת, שאם אני הייתי צריכה להתמודד עם מלצרית מתנצלת, מארחת מתנצלת, שף מתנצל, "האישה" הנוספת (שבכלל לא הבנתי את תפקידה בכוח), זה מה זה היה הופך ארוחה טובה לטלנובלה לא נעימה מבחינתי. וגם, אני אישית לא מתחברת לקטע של אדם מטעם המסעדה, שמגיע להרים איתי צ'ייסרים ... כאילו, מי אתה? חבר שלי? למה שארצה לשתות איתך?
כנראה שזה מדגים את המשפט diffident strokes for different folks, כי אני הייתי לחלוטין מחליקה את עניין המארחת. ההתנהלות אח"כ, היתה מוציאה אותי מדעתי. זה כן
מצד שני, אין מצב שכנראה הייתי "פותחת" משהו מול המלצרית...

גם אני כמוך..

למרות שהנזיפה בכניסה "אתם אלה שלא הסכימו לשנות את השעה"
הייתה מחרפנת אותי.
לא הייתי רוצה חמישה אנשי צוות מתנצלים, אלא אחד מספיק. וגם אני לא רוצה להצטרך להרים צ'ייסר עם אחד מאנשי הצוות המתנצלים, נשמע לי כמו חוויה הזוייה.
אבל לפחות קיבלו התייחסות כלשהי וזה יותר ממה שאפשר לקבל במקומות אחרים :)

Cafe Latte

New member
זה משפט מרגיז אגב, באמת. אני פעם התעצבנתי

על מלצרית במו ומו, שבזמן שהיא הסבירה על המיוחדים, שאלתי שאלה (העזתי) והיא אמרה לי "שנייה" (בעצבים. כאילו - את מפריעה לי, את לא רואה???). אני כן חושבת שמלצרים/אנשי שירות חייבים להיות יותר מודעים לניואנסים האלה ...
אבל לא ברמה של לשלוח משלחת של אנשים, בטפטופים, כל הערב. זה כבר מטריד
הקטע עם הצ'ייסרים .. אמרתי כבר את דעתי.

botenli

New member
ממש ריצתה אותנו

זה כבר התחיל להיות יותר מידי אבל חוץ מאייל כולם רק באו ממש בקטנה, לא התעלקו. (עם האחרונה כבר ממש קיצרנו וזה היה יותר שלום מאשר שיחת התנצלות)
אני מניחה שהציפיות מאוד תלויות באדם, אני כנראה הייתי גם מבליגה על היציאות המוזרות של המארחת בהתחלה, סתם כי באתי להנות ואני בנאדם כזה שלוקח דברים בקלילות. אבל הזוג שהיה איתנו ממש נפגע, והיתה להם סיבה טובה.
וואלה- אני אוכלת לא מעט מסעדות, הרבה מהן "ברמה גבוהה", וזה ממש לא זר לי לשלם 500 ש"ח על ארוחה לזוג. אני לא מצפה לשירות מנומס ואנגלי. יש כאלה שכן מצפים לקבל שירות אחר במסעדות אלה כי יוצאים אליהם פעם בהרבה זמן וזה לגמרי אמור להיות חלק מהחויה. ספציפית החבר ממש רגיל לנימוסים אנגליים אז עוד יותר....
בכל מקרה, החברה האלה- בעיקר אייל- הצליח לקחת שולחן כעוס וחסר סבלנות שממש רצה "לא להנות" ולהפוך את התחושות שלנו, בסיום הרגשנו כמו משפחה. מכירים את כולם, לחיצות ידיים וכולי. עזר להם שהיתה ארוחה מדהימה, יין מצויין ושירות מתוקתק החל מהרגע שהתיישבנו.
אין סיכויי שהייתי אוהבת את זה אם זה היה בארוחת צהריים או במסעדה 'יומיומית'.

passioneta

New member
אם זה היה הוא אז מדובר בבחור חכם ומצליח

שזו השקעת המזון הראשונה שלו

החתולית

New member
על הדיווח

אנחנו מתכננים סופ"ש באיזור, וחשבתי על ביסטרו מיכאל לארוחת ערב של יום הולדת.

הצוות ירד יפה מהסולם שהם טיפסו עליו איתכם, ואני מקווה שגם בלי האירוע הלא נעים, השירות היה טוב.

למעלה