ביסטרו מיכאל- חלק ראשון
המסעדה ממוקמת בתוך מושב לימן, קשה להתעלם מהמיקום ה"באמצע שום מקום" שזה לגמרי חלק מהקסם. חנייה לא מסומנת על חצץ, שירותים רחוקים ומראה מאוד כפרי ומלא עץ. חלל המסעדה מואר באופן מעומעם מאוד, כמעט חשוך (שמעתי ברקע שהפריע לעוד סועדים ולא רק לנו) והמוסיקה ברקע מרומזת. המסעדה היתה מלאה לגמרי כך שהיה את הרעש ה"ביסטרואי" של הסועדים שאני מאוד מחבבת.
למרות שהמסעדה היתה מלאה קיבלנו שירות מהיר, מקצועי ואדיב, המלצרית שלנו היתה כל הזמן בסביבה (יכול להיות שזה "בזכות" החלק השני של החו"ד) והמנות יצאו בתזמון מושלם.
הוזמן:
יין בלנד תל פארס של משכית- 170 ש"ח. היין מתאים מאוד לארוחה בשרית "כבדה" עם טעם חזק וצבע משגע.
התחלקנו בשלוש ראשונות- לחם שהגיע עם סלסת עגבניות והרבה שום וצלוחית זיתים מצויינים- 18 ש"ח.
צלחת ירקות בגריל על לבנה , מנה צבעונית, כמה פשוט ככה טעים ומדוייק (לא זוכרת מחיר אבל סביר).
פוקאצה עם ירקות וטלה שחולקה ל-4, שכולנו התלהבנו ממנה מאוד. מנה כייפית מה"מיוחדים" של אותו יום. תומחרה קצת שערורייתי ב-80 ש"ח.
בעיקריות-
שני הבנים הזמינו ברווז בבישול ארוך שהגיע על קוסקוס. זאת היתה מנה מעולה- הבשר כ"כ רך שהוא נשר מהעצם, והם נהנו עד ל"ללקק את העצם". הקוסקוס היה תוספת חכמה ושונה- מעין פתיתים שהצליחו לתפוס מהטעם העשיר של הבשר. (כל מנה 110 ש"ח)
החברה הזמינה כונכיות פסטה עם בשר ורוטב עגבניות, היא מאוד נהנתה מהמנה. המנה היתה קטנה מאוד- רק שלוש כונכיות, אבל זה גם נאמר לנו במעמד ההזמנה אז לא היו תלונות. (לזכרוני קצת מעל 80 ש"ח). הגודל של המנה היה לזכותה אח"כ בקינוחים.
אני הזמנתי פילה בקר עם פירה ומח עצם, נתח של 200 גרם הוכן מדיום מושלם. אולי הנתח הטוב שאכלתי בחיי, אני לא יודעת להסביר את זה... הפירה היה מושלם ו"כמו שצריך להיות" ומח עצם אני אל אוהבת (150 ש"ח מהמוצדקים)
לקינוח הזמנו לחלוקה:
1. מנה שאני לא זוכרת את שמה אבל היתה מורכבת מהרבה מאוד שוקולד- עוגה פאדג'ית בתחתית מעליה מטבע גדול של שוקולד לבן ומעל מוס שוקלד מריר ומדהים. כמובן שגם היה מעורב כאן גנאש. מנה כבדה וגדולה מאוד.
2. קרמשניט עם קרם וניל ופירות יער, מנה קלאסית ומאוד טעימה, הטוויל היה קראנצ'י כנדרש והחמצמצות מרעננת, גם זו היתה מנה מאוד נדיבה בגודלה.
3. בנוסף קיבלנו OTH קינוח (שלטענת המלצרית הוכן בטעות) של משהו שכלל בתוכו חבושים ואישזהו קרם. זו היתה מנה מאוד מפתיעה וטעימה, אפילו מנחמת במרקם ה"לחמי" שלה.
לזכרוני הקינוחים הפתיעו במחיר ממש סביר 40-50 ש"ח.
בנוסף קיבלנו OTH צ'ייסרים של וודקה וויסקי וסיימנו עם תה נענע שהוגש בקנקנים חמודים (כ"א 12 ש"ח).
סה"כ 890 ש"ח ללא טיפ, כולנו יצאנו משם באוירה שזו היתה אחת הארוחות הכי טובות וVFM שנתקלנו בהן, כמובן לא ארוחה שתחזור על עצמה בקרוב אבל לשם האירוע (והחריגה מהדיאטה) זו לחלוטין היתה סעודה מפתיעה, כל המנות היו מצויינות ולא שגרתיות ועשויות ברמה גבוהה מאוד.