בינתיים

בינתיים

כנראה חולה, לקח לי זמן להבין אתמול אבל מרגישה רע כאב גרון חום. בערך פעם בחודש זה קורה אז הגיע שוב.
הלכתי לפסיכיאטר, שהיה אחרי השיחה עם הפסיכולוגית, למרבה ההקלה. הסיכום היה שאבוא עוד חודש. באמצע דיבר על זה שכל המטפלים מסכימים על זה שאני צריכה מסגרת מלאה יותר ממה שמקבלת עכשו. וגם אמר שהוא לא יכול לאזן את המצב התרופתי כשרואה אותי פעם בחודש או חודשיים וצריך שיראו אותי כל יום. והוסיף בינתיים עוד תרופה, ונתן גם קלונקס עם אזהרה לא לעבור את השניים ליום. שאקח לפני הארוחות. כי בין כה חג ואין מה לעשות עכשו.
ועצבן אותי בהתחלה שהוא אמר שכבר מזמן אמר לי את זה, כשבאמת לא שמעתי את הדברים האלה ממנו אף פעם ואולי אמר את זה למטפלים האחרים. אבל בעצם מה זה משנה. לפחות אמר עכשו.

איך שאני רואה את זה, באמת אין לי בשביל מה ולכן כאילו נותנת להכל להדרדר ולא ממש נלחמת. אז גם אם אסכים לאשפוז, אם יהיה צורך, לא יודעת כמה זה יהיה יעיל. אולי בלשמור, אבל לא רואה שזה מה שיצליח לשנות.
נראה כבר מה יהיה.

(ואין לי בכלל כסף לקנות את התרופות, אולי היום או מחר ישלמו לי על עבודה שאעשה. ואולי לא.)

חוסר תקווה וייאוש

כאב מאוד מאוד גדול, כל אלה עברו אליי בחוזקה כשקראתי את ההודעה שלך.
המשפטים האחרונים מדגישים עד כמה את מיואשת, ובכל זאת רואה עתיד לעצמך. זו הנקודה המשמעותית ביותר, את ממשיכה לדאוג לעצמך ולטפל בך. זה דבר שהוא כל כך לא מובן מאליו בעיניי.
זו נקודת חוזק מאוד מאוד גדולה שלך, ואת חייבת להפוך אותה לאור שמאיר לך את הדרך במנהרה החשוכה שאת נמצאת בתוכה.
הדיכאון הזה שאופף אותך מסוכן, הוא מעוות את הראייה וההרגשה שלך כלפי המציאות. הוא זה שגורם לך להרגיש חסרת תקווה, לא המציאות האובייקטיבית! מה גם שצמצום בתזונה רק מזין את הדיכאון הנוראי ומחליש את היכולת שלך להלחם בו.
אני מאמינה בך, אני מאמינה שאת יכולה לשנות את מהלך הדברים בחייך ולהגיע לשמיים.

מותק

לפעמים בתוך ההדרדרות באמת אי אפשר לראות שיש תקווה ואי אפשר לראות בשביל מה להלחם.
אבל אחרי שהמצב קצת מתייצב, פיזית, רגשית,
אתה מוצא כוחות חדשים, מוטיבציה חדשה וסיבות חדשות.
וזה מה שאשפוז יכול לעשות בשבילך.
לתת לך את כל המנוחה שאת צריכה בשביל למצוא שוב כוחות וסיבות,
לאט לאט,
בלי שבנתיים העובדה שאין כוחות ואין אמונה בעתיד גורמת לך לסכן את עצמך עוד יותר...

אז מה הצעד הבא?

מרגישה מוזרה

קראתי קטעים שכתבתי לפני תקופה, לא מבינה איך היתה לי סבלנות לכתוב כל כך הרבה. אבל נזכרתי, שכן, אני רוצה. רוצה אחרת. רוצה יותר.
זה קצת מוזר, לא ברור איך זה מסתדר עם זה שעדיין בלי כוח, לא רואה איך מחר אצליח לעשות יותר. אבל אולי זה שאני מנסה כן לקבל עבודות חד פעמיות כדי לקבל עוד כסף, לקנות תרופות, ולנסיעות, זה בגלל הרצון הזה?
אולי אני לא כזו דפוקה ובאמת עושה את הקצת שיכולה.
מנסה כן לקבל עזרה, מה שיכולה.
מנסה לזהות מה לא יכולה, מה קשה לי מדי.

אנסה לכתוב יותר לדיאטנית מה שבקשה.
ואנסה לזכור שרוצה.

לא מאמינה

הכניסו לי כסף, מהביטוח לאומי.
אתמול עוד לא ידעו לענות לי.
הקלה מטורפת.
(יהיו תרופות, וגם עוד דברים.)
יואו כמה זמן לא קניתי.

מה זה אומר עלי שככה זה משנה את מה שמרגישה?

פתאום נראה לי שיש סיכוי,
להרגיש יותר טוב.
נראה לי שווה לחכות.
אולי כי זה יהיה נסבל יותר לחכות, כשיש תנאים בסיסיים לחיות.
אבל מרגישה משונה, שכסף, בסך הכל כסף, עושה כזה הבדל.
(לא, נו, לא רוצה להסתבך בגלל זה עכשו. יש לי מה לעשות היום...)

Rak חיבוק

New member
מכירה את ההרגשה.

אני גם מקבלת ביטוח לאומי אבל עכשיו הם באו אלי בחוב נוסף למרות שהכל כבר שולם. ומעניין שכל פעם שפונים אליהם זה סכום אחר

זה מאוד מקל זה בטוח. יש כסף לשלם חשבונות במקום להיות תלוי באחרים (חלקית בכל אופן, המשפחה מממנת לי את הטיפול).
יש פתאום אוויר לנשימה.

תודה... נכון, הקלה עצומה

כבר המון זמן חיה בחוסר. עוד לא מעכלת. לא מצליחה לחשוב על נסיעה בלי לומר אוטומטית - שצריכה לעבור דרך מישהי להחזיר לה את העבודה שעשיתי לה ואז כשתשלם יהיה לי לנסוע. פשוט הקלה.

תמרה45

New member
פנסית!

שיר מקסים!!
כמה כיף לשמוע את התקווה בקולך! את המשמעות! את המקום של ה"כדאי לי"!
גאה בך, ושמחה איתך :)

תמרה45

New member
מה, ברור,

שלפעמים התקווה באה באמצעות משהו כמו כסף.. זה נותן תחושה של הנה משהו טוב קורה, דברים זזים... זה טוב, טוב מאוד!!! ומספק!

טוב...

קצת נרגעתי. חוץ מתרופות לא קניתי כלום. קצת חשבתי.
כי פתאום נהיה פשוט יותר לחיות, ומפעמים קודמות יודעת שאחר כך הגיעה ירידה גדולה. אז מנסה ללכת לאט. גם כאן.
אבל כן אנסה לעשות לי את החג הזה קצת יותר נחמד.
(את הרישום לליל הסדר ביטלתי כי לא היה לי כסף... אז אמצא דרכים אחרות כנראה.)

מייפלס

New member
רציתי כבר קודם לאחל לך החלמה מהירה

יש לך כבר את הכסף לקנות את התרופות ?

למעלה