בינתיים מהר

Boy Plunger

New member
אני רואה שאתה מעתיק אותו פיפס בפיפס.

שיהיה בהצלחה רק תזכור שסטייל מסחר זה דבר אינדיוידואלי והיות ואצל כל אחד האישיות שונה אז לא תמיד אדם א' יכול להסתדר עם הטכניקה של אדם ב' לדוגמא, אם אתה יותר סקאלפר באופי שלך אז יהיה לך הרבה יותר קשה לחקות את הטרייד של ליברטי על הNZDUSD למשל כי מדובר על ישיבה על פוזיציה במשך כמה חודשים ולסבול את כל התנודות שהשוק מאכיל אותך, זה לא לכל אחד ולפעמים סוחרים מעדיפים חשיפה קצרה לשוק ורווחים קטנים כל יום על חשיפה ארוכה ורווחים גדולים פעם בכמה שבועות. בכל אופן, אישיות זה דבר מאוד מסובך אז הדוגמא שהבאתי היא רק אחת מיני רבים.

leatherface12

New member
בהחלט מעתיק יותר את דרך ההתנהלות

של ליברטי אך עדיין לא השתמשתי ברמות תמיכה והתנגדות אלא אני משתמש בפראבוליק סאר די קיצוני שהוא הכי קרוב לגרף אך בהחלט אני מכבד את ליברטי מאוד וחושב שהוא תותח בכל הנוגע להתנהלות שלו ועד עכשיו ראיתי אצלו כאן מלא עסקאות יפות זה בדרך כלל יוצא שאני וליברטי די דומים בעסקאות מטבע השיטה שלי שגם עושה שימוש בפריצות וגם בה הסטופ הוא השיא הקודם או השפל הקודם הקרובים בנוגע לישיבה על הגרף בדרך כלל בגלל שאני משתמש בסטופים קצרים וגרף יומי אני לא יושב על עסקה יותר מכמה ימים לטוב ולרע ואני משתמש בסטופ עוקב בהתאם לפראבוליק הלילה נסגרו לי שתי עסקאות ברווח (audusd וגם gbdusd) ונפתחו לי שלושה וביניהם גם העסקה שלהלן בכל מקרה השיטה של ליברטי עם השליש סטופ היא נהדרת לדעתי ואפשר גם לשחק איתה ולעשות לה אופטימיזאציה גם כן עדיין אני לא מסתכן וממשיך לתת לגרף לזרום אלא לוקח רווחים קטנים וממשיך הלאה . אם היה לי מספיק בטחונות בהחלט הייתי שוקל גם הסבה לגרף השבועי והחודשי

libertycm

New member
אני ממש מת עליכם

עושה לי טוב לדעת שאנשים מתחילים להיות מודעים לאיך שהם סוחרים. אני רק רוצה להזכיר שעניין השליש הוא מקרי, זה הכל תלוי בתמיכה והתנגדות. לגבי העסקה של הקנדי, היא נראית מצויין אבל הייתי רוצה לראות שהמחיר בודק רמות קצת יותר נמוכות ואז הייתי נכנס (כמו שהיורו לא סגר מתחת ל 1.5 ולכן לא נכנסתי לשורט ולבינתיים נראה לי ש 1.49 יתפס בקרוב). לגבי ה TP, רוב הסיכויים ש 1.07 אכן יתפס אך מכיוון שיש הרבה פקודות באזור הזה אני לוקח TP או מזיז SL כמה פיפסים לפני שהגענו למס' העגול (פיפס אחד לא מספיק כמו שאתה לקחת כי זה נורא גבולי). אתה היית יכול לסחור גם בגרף שנתי, אין לזה קשר לבטחונות כל עוד אתה תסכן רק אחוז אחד מהתיק שלך. שיהיה לך המון בהצלחה

leatherface12

New member
נקווה לטוב

הבנתי שאצלך מספרים עגולים הם כמו נקודות פיבוט שכאלה אבל זה בסדר זה איכשהו נמצא אצלי על 10 פיפס מתחת 1.07 זה על 1.0690 אבל בסדר לקחתי לתשומת ליבי

libertycm

New member
ווי מה קרה לי על הבוקר

10 פיפס זה בסדר, משום מה חשבתי (קראתי) שזה פיפס אחד נו טוב, שנטעה רק בדברים כאלה

libertycm

New member
לגבי נקודות הפיבוט

תראה מה נמצא ב 1.07, תראה מה קורה למחיר שהוא מנסה לעבור את המס' הזה (לונג) או לרדת מהמס' הזה (שורט), בשני המקרים הוא פשוט "נתקע". "שירטטתי" מקרה למה צריך לפעול באיזור 1.07

leatherface12

New member
כן אני רואה

יפה מאוד יש בהחלט ערובה לדבריך 1.07 משמש גם כתמיכה וגם כהתנגדות לאורך כל הדרך ואני עוד זוכר את עצמי לפני כשנה מחשב נקודות עם מחשבון פיבוט שהורדתי ונכשל פעם אחר פעם :)

libertycm

New member
כן, גם אני הייתי כמוך

אני זוכר שלפני כמה שנים טובות למדתי אצל אייל גורביץ ולימדו את כל המתנדים האלה, אז שאלתי אותו, מי אמר ש RSI צריך להיות על 13 או 14, אז הוא אמר שכולם מסתכלים על הערכים האלה שזה כמובן לא נכון. תשים על הגרף RSI, MACD, סטוכסטי, CCI ותראה שחלק יתן לך איתותי כניסה וחלק לא. לקח לי עוד כמה שנים עד שהכרתי מישהו שסידר לי את הקופסא, שבעצם כל המתנדים האלה זה בעצם נוסחא על המחיר וכולם בעצם ב LAGGING עצבני שעד שאתה תכנס לעסקה המחיר יסתובב ויקח לך את ה SL. אני זוכר שהייתה איזו שיטה למרצה במט"ח שעשה משהו דומה למה שאני עושה, הוא אמר תחפשו נרות גדולים מחוץ לבולינגר עם סטייה באחד המתנדים, זה נכון רק הבעיה היא איפה לצאת, אני זוכר שהוא אמר לקחת TP ברצועה האמצעית של בולינגר, אין מה לציין שהשיטה הזו לא עובדת. הבעיה הכי גדולה היא לא איפה להכנס אלא איפה לצאת
. תגידו אנשים, מאיפה אתם בארץ בכלל?

leatherface12

New member
אני מבת ים

לפרנסתי בינתיים עובד כפועל במפעל מה לעשות צריך להתפרנס וגם אני לומד שוב לפסיכומטרי שבעזרת השם אגיע לאוניברסיטה ולא אעבוד בעבודות כאלה חחחח

libertycm

New member
לא רוצה לקלקל לך

אבל לימודים באוניברסיטה לא עוזרים בחיים (לפחות לא בארץ). גם אני עשיתי את המסלול שכולם עושים, צבא, פסיכומטרי, לימודים (לא עשיתי טיול של אחרי צבא, עוד טעות
). סיימתי כמצטיין בכלכלה וניהול עם ממוצע תואר של 90, את אף אחד זה לא מעניין בשוק העבודה וכל זה בשביל משכורת התחלתית של 7000 ש"ח (שגם נשארה כזו הרבה זמן). קיצר, חבל על הזמן והכסף של בזבוז על לימודים

leatherface12

New member
זה בסדר

אתה לא מקלקל אני יודע שהרוב שלומדים לא מתחילים ממשכורות עתק בלשון המעטה ויש כאלה שאף מתחילים בפחות מ7000 ובהרבה פחות אני לומד לשם הלימודים בעיקר ורוצה ללמוד מתמטיקה ומדעי המחשב בתל אביב אבל צריך פסיכומטרי גבוה מאוד ולי יש בינתיים רק 669 מה לעשות המילולי הרג אותי החיים בסופו של דבר זה לא רק כסף אבל מה לעשות צריך גם להתפרנס

libertycm

New member
יש לך ראש על הכתפיים

ואתה יודע מה אתה רוצה מעצמך, ככה שעשית 90 אחוז מהעבודה. תאמין בעצמך, תאמין במה שאתה רוצה ובדרך שבחרת והכל יסתדר

leatherface12

New member
הבעיה הגדולה של המתנדים

שרובם ככולם כמעט בפרמטרים של ברירת המחדל שלהם שהם כמעט תמיד מאחרים כך שבדרך כלל ובעיקר בפורקס בשל התנודתיות ואולי אף חוסר מגמה המתנדים לא נותנים את מה שיהיה או מה שקורה אלא את מה שהיה ותו לא ניסיתי המון מתנדים מMACD ועד ICHIMOCKU ןכןלם שווים אתם יודעים למה וגם הבולינגר לא עבד לי ובדרך כלל הייתי עדיין חסיד של "תן לרווחיך לרוץ וחתוך הפסדיך " אבל הבעיה שההפסדים החתוכים עאלק נערמו למחיקות חשבון אז גיליתי את הפראבוליק סאר אבל במידות הרגילות שלו קרי 2 אחוז מקדם האצה ו20 אחוז מקסימום האצה הוא עדיין מאחר בניבוי ונותן איתותי שווא רבים ובדרך כלל הוא לא קולט את התנועה בזמן ועד שהוא קולט אותה היא נגמרת אז שיניתי את הפאראבוליק לאט לאט ל5 אחוז ובסוף ל20 אחוז על 20 אך עדיין לא הייתי רווחי מספיק כי התנודתיות גרעה ממני הרבה פעמים רווחים צפים גם גדולים ולכן נקטתי בעוד צעדים קיצוניים עד שהחלטתי שאני עושה רק סטופים קצרים ומשנה את האימרה הידועה הזו שלעיל כי נמאס לי לראות את עצמי עם רווחים צפים גדולים ובסוף עם הפסד בהתחלה זה היה 50 פיפס TP קבוע ולאחרונה בהשראתו של ליברטי החלטתי שזה גם יותר מדי נמוך ואני עושה שליש TP מהSL כך שהסיכוי התיאורטי בלבד לעסקה נתונה עומד על 75 אחוז שהTP ייתפס

libertycm

New member
שוב אני מזכיר לך

שעניין השליש יצא במקריות כי שם הייתה התמיכה או ההתנגדות הבאה. לשוק לא אכפת איזה מס' תבחר, אכפת לו איפה נמצאות הרמות של הקונים והמוכרים

leatherface12

New member
הבנתי אותך

הבנתי שבאותו מקרה פרטי המהלך היה נגד המגמה הכללית והחלטת לא להסתכן יותר מדי אלא לקחת רווח קטן וטבעי שכשאתה הולך נגד המגמה יש לך יותר מהמורות של התנגדות למהלך המקורי שלך בדרך . דרך אגב שמת לב שהUSDCAD נרגע וירד קצת יש מצב שהצמד די גמר את העלייה שלו ויש התנגדות קודמת ב1.0732 והתנגדות נוספת באיזור ה1.0850 בגרף היומי . אני מניח שבטח בהמשך לא יהיה לי מנוס מלאמץ את השיטה שלך שנראית לי יפה והגיונית מאוד בכל מקרה שיהיה שבת שלום

libertycm

New member
את הבסיס אתה כבר קלטת

לגבי איך לצאת, כל אחד עושה משהו אחר אבל זה זהה במובן שכשאני ואחרים סוחרים, באזור הראשון שיש רמת התנגדות או תמיכה אז אנחנו עושים משהו. חלק מזיזים SL ל .BE חלק לוקחים את כל הרווח ובורחים. יש הרבה קומבינציות לזה אבל הבסיס זהה, שכשהשוק יתהפך עליך אתה כבר לא תהיה בטרייד. שבת שלום

libertycm

New member
כל הכבוד !!!

לגבי הקנדי, הוא כבר שבר את 1.07 אם הוא יסגור חזק מעליו אז הרמה הבאה בדרך. תשימו לב שאם אכן זה יקרה אז בהמשך רמה של 1.07 תחזור לשמש כתמיכה.

leatherface12

New member
יש איזה כיף

הרווחתי עוד שתי עסקאות וגם הרוולתי את הירידה של הזהב היום עשיתי היום איזה 20 30 אחוז נוספים מה שאומר שעוד מעט המינוף שלי יעלה רמה אולי

למעלה