בינתיים בכל אופן

בינתיים בכל אופן

היי, אתה. אפשר לדבר איתך רגע? בעצם, סליחה, זה עלול לקחת עשר דקות - אולי רבע שעה. נו, מה כבר ביקשתי? לשבת, כמו בני אדם, עשר דקות ולדבר. לא. אתה לא מקשיב. (נידנוד נשי? יכול היה להיות אילו פניתי אליך בדברים בשנים האחרונות. אבל מכיוון שלא פתחתי איתך אפילו ניסיון שיחה אחד, כבר כל כך הרבה זמן, אולי הפעם זה לא ייחשב. בעצם במצב הנוכחי אתה יכול לקפוץ לי). לא מקשיב אמרתי. נכון. מ ק ש י ב. מין פועל סביל שכזה, מלמדים בסדנאות של צמיחה רוחנית. כן, חמוד. כל הבית מלא ספרים רוחניים שלך, מה שכתוב שם היה אמור ללמד אותך להקשיב. אל תגיד לי שאתה מקשיב. אתה מדבר עם שלושה אנשים באייסיקיו ועוד שניים במסנג´ר בו-זמנית. אין ספק, אתה לא מקשיב. גם להם אתה לא מקשיב. אתה לא מסוגל, פעם אחת למשך עשר דקות, להנהל רק שיחה אחת עם רק בנאדם אחד רק ממוקד על נושא אחד??? איך אפשר לשבת עשר שנים עם הגב לבית? כן, מותק, מאז שנדמה לך שתפסת את ההארה בביצים, אבדה לך היכולת לתקשר. נכון, כל מה שיש לאדם אחר (שלא הולך בדרכך) להגיד הוא חסר משמעות. גם המציאות חסרת משמעות. נכון, מתוך אי ידיעת האמת וראייתה באופן חלקי בלבד, אי אפשר באמת להקשיב. בעצם אין למה להקשיב כי מעצם חלקיות הראייה לא ניתן להבין הבנות. ובטח לא להסיק מסקנות או לקחת החלטות. אם תכבה לשנייה את המחשב, אני יוכל אולי להגיד לך שבזמן שאילפת את עצמך לא לכעוס, לא לחוש רגשות שליליים, לא לדבר על נושאים משום סוג, לא לנהל שום חיי חברה, לא לקיים יחסי מין, לא לקיים יחסי חיבה, לא לעבוד, לא לגעת בכלום בבית, לא לטפל בילד (לא להכיר אותו, אפילו לא לנסות), ובטח לא לתת לי איזו יד למישהו(אולי מישהו זקוק?) - למרות שבטיבטי מלמדים איזה שיעור על חמלה, אם לא על רגשות אחרים - בזמן הזה גיבשתי החלטה. זה לא ממש מעניין אותך? חבל. אני מבינה שכל זמן שלא מחקתי את האגו ולא הגעתי לאחדות ולהיות אחד, אין תוקף ומשמעות להחלטות ולרצונות שלי. אמת. כל זמן שאין אחד אין רצון. מה אני יגיד לך, אפילו אם יש לי פיצול נפש למאה חלקים, כל חלק בנפרד הגיע בדיוק לאותה מסקנה? מה תגיד על זה? לא אני לא תוקפת אותך. לא כועסת. הכעס הגדול באמת היה רק פעם אחת, כשניסית לדחוף לי בכוח את התכנים הרוחניים שלך, כן בכוח, אפילו מבעד לדלת השירותים, בדיוק אחרי שילדתי, וניסיתי נואשות להצליח להניק ולהתגבר על כאבי התפרים המזעזעים שסבלתי מהם כל כך. אז הייתי צריכה אותך, נואשות. שאתה שבחרת והחלטת להביא ילד, היית צריך אז להיות איתי. אולי למרוח איזו משחה מרגיעה על הפצעים. (נכון מאוד אני חכמה בלהגיד מה איך אחרים צריכים לעשות בשבילי). אבל זה לא שלא ביקשתי. התחננתי. על נפשי. שתעזוב אותי עכשיו מהפילוסופיות כי נורא כואב לי למטה. ולא יוצא לי חלב מהציצים. והתינוק צורח. כבר לא רציתי שתעזור. רק תעזוב. לא עצובה. העצב הגדול כבר עבר מזמן. רק מדי פעם הוא קופץ לביקור כשאנחנו הולכים לחתונות של אנשים צעירים מאוהבים, אז אני נזכרת בעוצמה גדולה בדברים שנשבענו עליהם שנינו. במיוחד אני נפצעת ומדממת כשאני מלווה מישהי למקווה. שם נשבעתי את השבועות שלי. כל כך כואב לי להפר אותן. (אני יכולה להשבע אותן שוב, ובלב שלם אילו היית אפילו רק צל חיוור של מי שהתחתנתי איתו). והכי מצחיק זה שבכל חתונה כזאת אמא שלך מתמוגגת איך היא זכתה בכלה אשכנזייה שהיא גם רגישה ולא כלבה קרה כמו שהיא חשבה בהתחלה. לא אני לא שונאת אותך. להיפך. אני מבקשת לשחרר אותך. ביד קלה ואוהבת. כמו שנושפים על נוצה שמונחת על כף היד. אני מאחלת לך בכל לב, ופה מלא, שתרחף לך כמו נוצה, חופשי. מאושר. שלם. אחד. שתגיע להארה. שתלמד להקשיב. ואולי גם לאהוב. אמן שתאהב אותך מישהי אחרת. אין סיבה שלא. אתה אדם טוב. אין בך טיפה של רוע. אולי והלוואי שתמצא אותה בדרכי הרוח שבהן אתה מהלך. אם להגיד את כל האמת, אז בכל פעם שהלכנו לחתונה או לברית של מישהו - אומרים שאז השמיים פתוחים לתפילות - התפללתי שמישהי תקח אותך. שתתאהב בה. שתבגוד בי. רק שתלך. והתפילות האלה היו כנות. אבל לא מתגשמות. כנראה זה לא עובד עליך כי בספרים שלך כתוב מפורשות לבטל את המיניות. לבטל כל יצר. רק מה, שאני בהבנת הנקרא קצת יותר טובה. והכוונה שם היתה שצריך להגיע למצב מאוד מסוים כדי לוותר על מין. לא קופצים מיד על כל עגלה רק בגלל שהיא נראית כמו נוסעת. וגם כשמגיעים לויתור על מין, עושים את זה בשיתוף, בהסכמה, בהכרה מלאה וגם מתוך הבנת ההשלכות של הדבר הזה. בכל הדתות יש נזירים ומתנזרים. זה בסדר. אבל או שהם לא מתחתנים. או שמסכימים על זה ביחד. ואז יש ליטופים, לא מיניים, כמו שמלטפים כלב. אבל בבית המשותף הזה שלנו, אני אפילו לא כלב. לא. זה לא מין שחסר לי! מה תגיד לי? לכי תמצאי מאהב??? לא רוצה. אני עומדת מאחורי מה שנשבעתי במקווה. לא. לא נהייתי דתייה פתאום. אבל אני עומדת על ההבטחות והשבועות שלי. אין לזה קשר לאלוהים. יש לזה קשר רק אלי. מה אתה אומר? שהאגו גורם לי להתעקש על עקרונות שמסתירים ממני את האמת? שלעולם לא אגיע למהות? יכול להיות. ויכול להיות שאתה טועה. אולי כשתשחרר אותי אני אני אמצא את הדרך לאמת. זו בטוח בטוח לא תהיה הדרך שלך. אם זו הקארמה שלנו אז נחזור ונתאחד. אולי כאן, אולי בחיים אחרים. לא יודעת. זה לא חשוב עכשיו. למה לא הלכתי עד עכשיו? כי היית חולה. כי היית אובדני. כי חיכיתי שהטיפול הפסיכיאטרי שלך יסתיים. כי פחדתי על הילד. ואחרי שעייפת אותי בעשר שנים והכנסת את עצמך ואותי לכל צרה שרק אפשר להמציא, לא היה לי כבר כוח להלחם בזה יותר. איך לא נכנעתי ובאתי בעקבותיך? או שזה האגו, או שהאני, האחת והיחידה, יש לי כוח רצון של ברזל. יותר כוח ממה שתוכל להעלות על הדעת. אולי רק עכשיו, כשאני משחררת אותך תוכל לעלות מדרגה למקום שבו עמדתי אני כל הזמן, ורק אתה לא ידעת? הנה, אני זזה. המדרגה התפנתה ואתה יכול לעלות. לא. אל תדאג. אף אחד אחר בעולם לא יהיה אבא של הבן שלנו. רק אתה. אני עם גברים גמרתי. גם אם יהיה לי פעם מישהו, הוא לעולם לא יכנס לבית שלי. גם לא לחיים שלי. רק עד מחוץ לדלת. אולי. לחזור אליך? לנסות? בשום אופן לא. אני רוצה לבד. רק אני. אני מספיקה לי די והותר. חוץ מזה, כמו שאני מרגישה אליך היום וכמו שאני רואה אותך מבחינה גופנית ונפשית, זה יהיה כמו גילוי עריות. אחי. כן. זה סופי. אני רוצה גט. אני עושה פיפי במכנסיים מהמחשבה על ה"טקס" המשפיל של הרבנות. וזה הכל. זה כל מה שנשאר בי. בבקשה, בבקשה. תעזור לי לעשות רק את הדבר האחד הזה בצורה יפה. מתוך הסכמה. בשיתוף. כמו זוג אמיתי שהולכים לעשות משהו מאוד חשוב ביחד. לא בשבילי. בשביל הילד. בוא לא נפגע בו יותר ממה שכבר ממילא הוא יפגע. תן לי ללכת יפה. תעזור לי עם הכסף אם רק תוכל. כמה שתוכל. רק החובה שלך כלפיו. בוא נעשה את זה יפה, כדי שההורים שלך לא יפגעו. לא רוצה להכאיב להם, הם אנשים טובים טובים. מלח הארץ. איך הם לא ראו כל מה שקורה להם בדיוק מתחת לאף? שחרר אותי. תשתחרר אתה. אם זה עוזר במשהו, באמת אהבתי אותך. אבל עכשיו כל כך מאוחר מאוחר, שגם אם היית חוזר להיות, לא הייתי יכולה לאהוב אותך יותר. מגיע לי יותר מלהיות משרתת אלמנה שבעלה עוד חי. מגיע לך יותר מלחיות עם אשה מנוכרת וזרה. מגיע לבן שלנו יותר מלגדול בבועת כפור ודממה. הוא יקבל את כל האהבה שלנו אליו גם בנפרד. המיטב שבטוב שיהיה לך.

אויש

איך הפלתי עליכם את כל המגילה הזאת? אולי הייתי צריכה לשחרר את זה בווידויים, המכתב שלא נשלח, אולי במקום אחר? בחיי, ואיך השם שלי יצא לעזאזל בבולד? חיפשתי להסתתר והשם יצא בבולד.... מקווה שיהיה לי אומץ להגיד לו לקרוא את זה. בחיי שאי אפשר לדבר. אני

אשה אחת

תודה. לא תאמיני. או שכן? השארתי אתמול בערב את המחשב דלוק, הפורום פתוח. ההודעה שלי פתוחה. ועליתי להשכיב את קטן. הגאון הגיע הביתה. ניגש ישר למחשב. אחרי 15 דקות ירדתי, זה הזמן שבערך הערכתי שיקח לקרוא את המגילת-עצמאות. הסתכלתי עליו. חיכיתי. וכלום. כל כך לא מחובר האיש. גם לא סקרן, אפילו טיפה, באיזה מקומות אשתו מסתובבת. הוא פשוט סגר את החלון בלי למצמץ. ונכנס ישר לאזורים הגאוגרפיים שמעניינים אותו. לא נורא. גם זו תופעה מן הטבע. עכשיו אני חושבת על איך להפנות אותו לקרוא דווקא את זה. ושוב תודה

הצעה- אולי

להדפיס את המכתב אליו על נייר קלף יפה באותיות גרפיות ברורות . את נותנת לו את ה"גט" לא הטקס ברבנות- שאינו בר ערך עבורך. זהו כתב הגט שלך. את משחררת אותו מהנשואין האומללים שלו-שלך. מאפשרת לו לרחף לעולמות שלו ולך- לחיות בדרכך. אל תחכי שהוא "במקרה" ימצא הודעה על המחשב. תניחי לו אותה יפה על הקלף עטופה קשורה בסרט בצבע שהוא אוהב עם פרח לצידה. במיטה ליד שולחן העבודה שלו בפינה שבה הוא שותה את הקפה בבוקר. אל תכתבי את כתב השחרור שלך לאחרים,רק בצופן כתבי לו אותו ישיר ואליו עם כל האהבה שרכשת לו עם כל הרצון לא לפגוע בו. בהצלחה.

מאמינה מאד

ולכן, לא להפנות לא לרמוז לתת לו לקרוא מודפס כתוב בכתב יד על קלף או על סתם דף אבל לתת לו לקרוא לא להניח בשום מקום אלא פשוט למסור לו אישה יקרה את המכתב הזה הוא חייב לקרוא כל הווייתך מונחת בין ובתוך המילים והשורות את חייבת לעצמך שיקרא את המכתב ונותר לי רק לחזק אותך ולשוב ולקרוא לך בשם - אישה אמיצה אישה1

צודקות

אין ספק. קריאה נוספת מבהירה לי, וגם העצות הנבונות שלכן. מרוב הרגל להיות מתגוננת ומגוננת, אני בועטת ונושכת, כמו כלב מוכה כלבת שעומד להיירות. אני אכתוב לו הכל על דף, בכתב יד. על נייר פשוט. בלי פרחים ובלי סרטים, כי זה עלול להטעות. ואני גם מנקה את כל החלק הראשון שהוא, בסתירה לכוונותי, מובא בטון אגרסיבי וביקורתי. אני מלאה בכעסים, שחיקת עומק נקרא לזה. אבל ברור לי שהכעס שנבנה בתוכי במשך שנים לא צריך להיות מופנה כלפיו. הוא באמת לא אשם. חף מאשמה - בכנות! אני מאוד מודה לכן. גם לכם. גם לאיש המ´ על התבונה והרגישות שבדבריכם ובעצות שאתם נותנים. ואני חשה בעוצמה רבה גם את רוקמת. סוג של סולידריות והרגשה שאני נמצאת שני צעדים מאחוריך. את גל נפלא בעיני. מי יתן ואזכה להיות בין הקצף שלך כשתכבשי את החוף. תודת לבי אליכם. אני

אשה, אשה ../images/Emo45.gif

מגיע לך! כן, ממש מגיע לך לחיות חיים של ממש! צאי לחופש - אל תסמכי על אף אחד, יש לך את הכוחות וגם נהירה לך הדרך, הוא לא צריך לשחרר אותך את משוחררת מזמן! בהצלחה!

רק להגיד לך בהצלחה

ואלי בסוף הדרך האור בקצה המנהרה יופיע, כאשר נמצאים בחשכה כל הצבעים כולם נעלמים, זהב ואודם נראים שחורים. רק מלה נוספת - מהכתוב למעלה - את פשוט אוצר, זהב טהור בנשמה. שלך האשם.

התרגשתי לקרוא

אכן מגיע לך להיות יותר ממשרתת אלמנה שבעלה חי. מגיע לבעלך לחיות עם אשה שאיננה מנוכרת וזרה. בדיוק כמו שכתבת. מאחל לך את הכוחות ואת התבונה לשחרר ולהשתחרר במינימום כאב. מאחל לך שתמצאי אהבה המתאימה לך.

למעלה