בינה מלאכותית..

sivz

New member
בינה מלאכותית..

היי.... (הצילווווווו) אוקיי, אני מנסה לכתוב תוכנה שתיעזר באלגוריתם גנטי. את הרעיון שלו אני מבינה, אבל יש לי כמה שאלות טכניות שהייתי רוצה להתייעץ עם מישהו... :) . המסנ' שלי הוא: [email protected] . וה- ICQ : 256481837 בבקשה??........

sivz

New member
אוקיי....

תראה, זה לא משו אישי... :) פשוט הייתי מעדעפה לצ'וטט קצת בנושא... בעיקרון אני צריכה עזרה במציאת אוכלוסייה התחלתית, איך אני מקודדת נתונים של (X,Y,R) -מקום ורדיוס ואיך אני יודעת איך לייצור זיווגים ומוטציות... זה משו שקצת קשה לענות על רגל אחת... לא?? :)

תשקיעי שניה מאמץ ותנסחי את הבעיה

כמו שצריך. מה האוכלוסיה? מה נתון? מה רוצים למצוא/לעשות? תסבירי מה זה זיווג ומה זה מוטציה. במקום להסביר את זה במסנג'ר 10 פעמים לכל אחד פשוט תרשמי את זה פה פעם אחת

sivz

New member
הבעייה:

אני צריכה לממש מנוע חיפוש המשתמש באלגוריתם גנטי לפתרון הבעייה: התכנית מקבלת כקלט "מפת כוכב" שבה מצויינות נקודות המיוצגות בצורת (x,y,r) והן מייצגות מכשולים במפה. x,y מייצגים את מרכז המכשול,וr את הרדיוס. בעזרת האלגוריתם, עליי למצוא את הנקודה במפה בעלת הרדיוס המקסימלי, כך שלא אתנגש באף מכשול. הצלחתי ליצור בצורה אקראית את מרחב הפתרונות מהם ניתן ליצור זיווגים ומוטציות, אך אני לא יודעת איך ניתן לבצע את הזיווג/מוטציה. (נראה לי שצריך איזו שיטה לקודד את הנתונים לביטים, ואז בדרך כלשהי לבצע את הפעולות הנדרשות). ועוד הסבר על זיווג ומוטציה: זיווג - מהאוכלוסיה שמצאתי, לוקחים כל פעם זוגות שהם הכי איכותיים (בחרתי את האיכות שלהם לפי אורך הרדיוס) ועושים שילוב של התכונות שלהם (חלק מהראשון וחלק מהשני). ואז נוצר איבר חדש. מוטציה - לוקחים איבר מסויים מהאוכלוסיה ומשנים בו משהו (למשל אם הוא מקודד בביטים, אז לשנות ביט מסויים מ0 ל1 או ההפך). את התאוריה אני מבינה, אבל אין לי מושג באיזו דרך ושיטה יש לייצג כל איבר באוכלוסיה כדי לעשות עליו את הפעולות הרצויות... אני מקווה שעכשיו זה מספיק ברור.......

johnny d

New member
זה בעיה מאוד מעניינת

ואלגוריתמים גנטיים זה תת-נושא של נושא מאוד חביב עלי, אם כי אני לא מומחה בנושא (לצערי, עדיין). יש לי הרגשה שזיווג בבעיה הספציפית שלך וביצוג הספיצי יהווה מכשול רציני בתכנון האלגוריתם הגנטי. אפשר להתגבר על הבעיה במספר דרכים: 1. לשקול מרחב מתמטי בו הזיווג יכול להניב תוצאות הגיוניות יותר. הבעיה ביצוג הוא שלא יתכן שתקח חצי מיקום מאיבר אחד וחצי מיקום מאיבר שני, כי המיקום מבחינה סמנטית הוא תכונה בודדת, מה שמשאיר לך ביצוג שלך שני תכונות בלבד. חשבתי קצת על הנושא וקשה לי להאמין שניתן למצוא מרחב פשוט בו ישנם תכונות עם משמעות מסנטית שונה שאפשר להשתמש בו לאלגוריתם גנטי. 2. לשנות את הקונספט של האלגוריתם הגנטי. אם הזיווג מייצר נקודות מיקום חדשות והמוטציה שלך היא תזוזה (קטנה) של המיקום (ואז אם יש לך אוסייקט באיזור שבו יש הרבה מקום פנוי אבל הוא במקרה ליד מכשול הוא יוכל לזוז מן המכשול ולגדול). במקרה זה תקבלי מצב הפוך בו מוטציה משבחת את הגזע וזיווג יוצר אובייקטים יחסית אקראיים. (אם את רוצה לשמור על מבנה סמנטי של האלגוריתם הגנטי, את יכולה בזיווג לבחור איבר דומיננטי ולהזיז אותו מעט לכיוון הזן זוג על מנת לאפשר תזוזה ולמנוע נקודות אקראיות לחלוטין). 3. את יכולה להשתמש בתכנון הירואיסטי של אלגוריתם אקראי נטו, ולאו דווקה להתמקד באלגוריתם גנטי. זה יתן לך חופש מלא לבחור את הצורה בה מרחב הפתרונות שלך מתפח מדור לדור, מבלי להיצמד לכללי אצבע שאולי לא מתאימים לבעיה שלך. 4. להחליף בעיה :), זה נראה לי קצת יותר מוגזם מהאפשרות הקודמת.

johnny d

New member
דרך אגב, באיזה רמה מדובר?

זה עבודה לתואר ראשון, תואר שני, תזה ?

sivz

New member
אחלה....

קודם כל תודה רבה.... זה נתן לי איזה כיוון למחשבה (דרך אגב, אני לומדת לתואר שני....)

KirilSolo

New member
ייעוץ

האם אפשר לפנות אליך בICQ כדי לקבל ייעוץ בקשר ללימודי מדמ"ח?

למעלה