בינא שלום

קורן401

New member
בינא שלום

האם שני בתים יכולים לגור על חשמל זמני של בית אחד

mister500

New member
אותה סיטואציה..

אני בונה 2 בתים צמודים ואין בעייה לחבר אותם בחיבור זמני אחד ( אישור חשמלאי , ואישור חברת חשמל) בפועל התקנתי ארון חשמל זמני לכל בית על מנת לחסוך אחר כך מחלוקות וסיבוכים

קורן401

New member
mister500

השאלה שלי היתה האם אפשר גם לגור זמנית על חיבור אחד מבחינת חוק ?

mister500

New member
אין בעייה עם זה

החוק נכנס לתמונה יחד טופס 4 אם אתה בונה 2 בתים אתה יכול להזין אותם מארון חשמל זמני אחד. במיוחד כשהיום נותנים חשמל זמני של 3 פאזות ושוב ..עד טופס 4

קורן401

New member
mister500

אני שואל שוב אני לא בונה שתי בתים ביחד השאלה שלי אם אפשר ש2 הבתים יוכלו לחיות על חשמל זמני ששני הבתים מחוברים לבית אחד בלבד(השני לא מחובר) כשאנחנו חיים כבר בתוך הבית עד קבלת טופס 4

mister500

New member
משיב לך..

כן, 2 הבתים יכולים לחיות מהזנה של חשמל זמני אחד עד קבלת טופס 4 .

בינא

Member
עם כל הכבוד...לא הבנתי את המצב הקיים...?

קראתי כמה פעמים ולא הבנתי מה המצב הקיים ולכן לא ניתן לתת תשובה. אנסה לכוון בשאלות: > בית אחד מחובר לחשמל זמני? > מה גודל החיבור? 3x25? 1x40? אחר? > אתם חיים בבית המחובר לחשמל זמני? > אתם רוצים לחבר עוד בית לחשמל הזמני של ביתכם? עקרונית...אם חייבים לחיות על חשמל זמני, רצוי שלראשון שמקבל מחברת חשמל יהיה לוח ראשי ולשני שמתחבר אליו יהיה לוח משני, אבל עם מפסקים ראשיים. מעשית...תלוי מה צריכת החשמל של כל בית מגורים...אם אתם רק מדליקים קצת אור, מחשב, טלויזיה, מיקרו ומכונת כביסה...או באותה הזדמנות גם מפעילים מדיח, תנור אפיה, יבשן, פרוז'קטורים של 1,000 ואט מסיב לבית וכאלה... עקרונית...אין לחיות עם חשמל זמני... מעשית...עד שמקבלים טופס 4...לחיבור חשמל קבוע...לפעמים מזדקנים בשנה שלמה...

קורן401

New member
בינא

בית אחד מחובר לחשמל זמני החיבורהוא 3X25 ורוצים לחיות שני הבתים על חשמל זמני עד לקבלת טופס 4 האם מבחינה חוקית זה מותר

בינא

Member
מבחינה חוקית - לא

אסור לחיות על חשמל זמני כי אין לכם בטוח ואם משהו קורה, חברת החשמל אינה אחראית כי חתמתם כשהזמנתם את החשמל הזמני, על טופס המכיל התחייבות לשימוש בחשמל הזמני רק לצרכי הבניה... מבחינת כמות החשמל...מבחינת האפשרות ...זה סיפור אחר... העיקר שלכל אחד יהיה לוח משני שלו וכל לוח מחובר ישירות ללוח הזמני. מבחינה חוקית - רק לאחר קבלת טופס 4 שמהווה אישור לחשמלאי המוסמך להזמין את חברת החשמל לבצוע ביקורת בנכס שנבנה ורק לאחר שעבר את הביקורת, על המקום, החשמלאי מקבל אישור לבצע העברה מהזמני לקבוע. חריגים לכך מחייבים אישור חברת חשמל באחריות חשמלאי מוסמך וזה קורה רק במקומות בהם תשתיות החשמל הקבועות אינן מוכנות באשמת חברת החשמל (לא מכיר מצב כזה...), או מסיבה כלשהי אחרת.

25 אמפר תלת פזי לא יספיק ל 2 בתים

כאשר גרים בהם , לא תוכלו להפעיל מכשירים זוללי חשמל בו זמנית . לבניה עצמה זה אפשרי .

למעלה