בין 8 ל-12

בין 8 ל-12

הזמנתי טכנאי לשם חיבור הגז בדירתי (החדשה. שוב. למי שתהה
) נתנו לי לבחור - בין 8 ל-12 או בין 12 ל-4 ולא ביום שישי
למה, אני לא צריכה לעבוד? ממש לא מעניין אותם. ואני גם לא יכולה לבחור את החברה בהתאם לתנאים שהיא מציעה, כי יש גז מרכזי בבניין. עכשיו אני מחכה. השעה 11 והוא טרם הגיע. מי מהמר, מה תהיה השעה (11:55 לא מתקבל
) ואני שואלת, למה יש חברות שכבר צמצמו את זה לטווח של שעתיים, ונותנים שירות גם אחרי 4, ויש כאלה שטרם הפנימו התחשבות בלקוח?

הם עברו על החוק

לפי חוק שהתקבל בכנסת לפני כמה חודשים, הם צריכים לתת לך טווח זמן של שעתיים. ובעתיד הם גם ישלמו קנס: מליאת הכנסת אישרה (ד', 28.11.07) בקריאה טרומית את הצעת החוק של חברי הכנסת גלעד ארדן (ליכוד) ודוד טל (קדימה) העוסקת בהגבלת זמן המתנה לטכנאי ובפיצוי. על-פי ההצעה, במצב שבו טכנאי שירות לא הגיע בזמן לתת שירות תחויב החברה לתת פיצוי כספי של מאות שקלים ללקוח שנאלץ להמתין. כיום מחויב היצרן לתאם עם הלקוח מסגרת זמן של שעתיים לכל היותר בהן ימתין הלקוח בביתו לטכנאי לצורך ביצוע התיקון או מתן השירות. חברי הכנסת טוענים כי היצרנים מתעלמים ממחויבות זו וחורגים ממסגרת הזמן או שמוצאים דרכים לעקוף חובה זו על-ידי התראה טלפונית. על-פי הצעת החוק, ייאסר בכל מקרה על החברה לדרוש מלקוח להמתין לטכנאי פרק זמן של יותר משעתיים. במידה שהטכנאי איחר מעל חצי שעה ממסגרת הזמן שנקבעה, יזכה הלקוח לפיצוי של 300 ש"ח מהחברה וחריגה שמעבר לשעה תזכה את הצרכן בפיצוי של 600 ש"ח. הפיצוי ישולם לצרכן ללא צורך להוכיח נזק. לדברי ח"כ ארדן, "ההצעה היא המשך לפעילותי לעורר את הצרכן הישראלי ולהעניק לו כלים שיעודדו אותו לעמוד על זכותו לקבל שירות איכותי ומקצועי. ההצעה מעניקה תמריץ כלכלי לצרכנים לאכוף את החוק על החברות וקובעת כי מי שישא בעלות הכספית של המתנה ממושכת לתיקון מוצר שהתקלקל תהייה החברה שאחראית למוצר ולא הצרכן שנאלץ לבזבז שעות עבודה יקרות

ואם אפשר היה להצביע לחבר כנסת ולא למפלגה שלו

הייתי מצביע עבור גלעד ארדן שעוסק בעניינים חשובים ומשיג תוצאות

כי כל החקיקה שלו, כפי שזה נראה, מוטית פרסום

החוקים שהוא מחוקק הם - או כמו החוק לעיל מאוד ספציפיים ובכלל לא אמורים להיות מטופלים בחוק אלא על ידי ארגוני צרכנים, לחץ ציבורי ותחרות (כי אי אפשר להסדיר כל בעיית שירות בחוק. מחר יצטרכו לחוקק חוק על זמן המתנה למענה טלפוני, ואחר כך על זמן המתנה למלצר במסעדה וכאלה). - או חוקים קונטרוברסליים שמצד אחד קשה להתנגד אליהם, כי הם "לטובת הציבור" כמו החוק נגד עישון או החוק לחבישת קסדות בזמן רכיבה על אופניים, אבל מאידך הם מספיק מעצבנים חלק גדול של הציבור כדי לעשות רעש ולהשמיע את שמו באמצעי התקשורת השכם והערב. חוקים כאלו של "הגנה על הציבור" גם סובלים מחוסר פרופורציות. כמו חוק חבישת הקסדה אולי יחוקק גם חוק המחייב אכילת ירקות בחמישה צבעים כל יום או איסור על המתקת הקפה ביותר מכפית סוכר אחת. הכל מסריח מפופוליזם ותאוות פרסום.

../images/Emo45.gif

וגם פוגעים בציבור רחב, נוגדים את ההגיון ואת חופש הפרט, בלתי ניתנים לאכיפה ומבוססים על ערכים הסותרים זה את זה. פשוט פופוליסט.

קיים כיום, מלפני שנה בערך

טווח של שעתיים, או לחלופין התראה טלפונית של חצי שעה... ארדן רוצה להוסיף לזה שיניים במקרה של העישון, הוספת השיניים היתה אפקטיבית ביותר והפכה חוק שהיה כמעט אות מתה, למצב העכשווי המשופר בהרבה.

הנה:

החל מיום 19.9.06 נכנסו לתוקף תקנות שהתקין שר התעשיה המסחר והתעסוקה, אשר נועדו להסדיר את החובה של היצרנים. כך למשל, תם עידן ההמתנה לטכנאי במשך ארבע שעות.. החל מיום 19.9.06 נכנסו לתוקף תקנות שהתקין שר התעשיה המסחר והתעסוקה, אשר נועדו להסדיר את החובה של יצרנים להעניק לצרכנים אחריות ושירות למוצרים שרכשו מהם. תקנות אלו אמורות לשים קץ לכאוס ולשרירותיות ששררו בנושא, ולצור חובות מינימום של היצרנים כלפי הצרכנים. כך למשל, תם עידן ההמתנה לטכנאי במשך ארבע שעות. ... ביקור טכנאי: בשורה טובה נוספת היא תום הזילות בזמנם של הצרכנים, כך שנקבע זמן המתנה מקסימאלי לטכנאי של שעתיים. במקרה של איחור יותר מפעמיים ברציפות ייחשב היצרן כמי שהפר את חיוביו בהתאם לתקנות הללו.

חברת סופרגז

טרם שמעה על כך. ומה הכוח שלי נגדם, כרגע? נניח שאני מתקשרת וקובלת על כך שהם עברו על החוק. לפי מה שאני מבינה מדבריך אין לי יותר מלקבול על זה עכשיו, נכון?

אלי ו.

New member
אם תתקשרי למשרד התמ"ת ותתלונני

ובהנחה שמשרד התמ"ת עובד כפי שהוא אמור לעבוד, התלונה שלך יחד עם תלונות של לקוחות אחרים, יכולה לעלות לחברת סופרגז בקנסות. הייתי שואל גם בפורום צרכנות, אולי שם מישהו יוכל לתת עוד עצות.

יוסי ר1

Active member
כשאני צריך שירות מעין זה,

בד"כ אני מצליח לשכנע את המוקדנית שתקח את הסלולרי שלי ותתן אותו לטכנאי, שיודיע לי חצי שעה לפני שהוא בכוון. אז גם אם הוא מתעקש על שעה קודם ולא חצי שעה, עדיין זה פחות זמן. ניסית?

11:59

שיחת טלפון למוקד החברה מוקדנית: "בבקשה להשאיר שם ומספר טלפון, ואנחנו נתקשר. יש עומס במוקד." אני: "מס' הטלפון.... אני רוצה לדעת למה טכנאי שהיה אמור להגיע בין 8 ל-12 לא הגיע" מוקדנית: "רגע, זה לתגובה מיידית" (מעבירה) (לוקח זמן עד שעונים) תמצית השיחה עם האיש שמעבר לקו: הוא (אחרי בדיקת הפרטים): סליחה. היו עיכובים. תוך רבע הוא אצלך. אני: כבר ארבע שעות שאני מממתינה, ומבזבזת מזמני היקר. גם אם יהיה כאן תוך רבע שעה, הוא לא יצא מכאן לפני 12 וחצי. וחוצמזה אסור לכם לקבוע לטווח של יותר משעתיים. הוא: לנו מותר (
) כי הטכנאים שמחברים גם מתקנים תקלות, ויש דליפות ודברים דחופים. אני (בקריזה): אני מקוה שאמצא את הדרך לתבוע אתכם. עכשיו תגידו לי אתם, האם יש דרך כזאת?

יוסי ר1

Active member
כן, דרך הכריזה את יכולה לתבוע,../images/Emo124.gif

ויש סיכוי שאפילו ישמעו (גם אם לא יקשיבו)

sailor

New member
תתיעצי עם אחד מארגוני הצרכנים

כיון שהתקנות מגדירות פיצוי על איחור ניתן ודאי לתבוע בבית דין לתביעות קטנות. י/ש סעיף חדש שמאפשר לצרכן לתבוע פיצוי (עד 400 ש"ח כמדומני) ללא הוכחת נזק.

hapax legomenon

New member
שאלה טיפשית

למה לך בכלל להתעסק עם חברת הגז כשיש חשמל? יש חימום בחשמל, ויש כיריים חשמליים. לחשמל את בלאו הכי מחוברת, וככל הידוע לי, השימוש בו לא יותר יקר. ועוד, אם אינך מחממת בגז, הסעיף המרכזי בהתשלום החודשי הוא דמי השימוש הקבועים. למה לך? בהשקעה ראשונית קטנה תוכלי לחסוך מעצמך את כאב הראש מהגז לשנים רבות. ובחשבון אחרון, גם תחסכי כסף.

למעלה