בין כסה לעשור

שחR

New member
בין כסה לעשור ../images/Emo63.gif

ימים של סליחות ימים של תהיות… אני נזכר איך כילד נהניתי לשמוע צעקה מהמרפסת ושהרשו לי ללכת בשלוש בלילה לבית הכנסת, נתנו לי כבוד, חיוך של ביחד וקפה של גדולים ואולי קצת להיות קרוב באמצע -הלילה לאלוהים. נער הייתי וגם זקנתי, את אלוהים עד היום בכלל עוד לא מצאתי, ועכשיו ילדים אחרים הולכים לקפה עם סליחות, מלאי תקוות אצים לבית הכנסת שמלא בהמון אורות. רואה את אחרוני המאמינים, מגיעים בשעת לילה לבקש סליחה ואני עם הכלב מטייל בגינה ממול ושומע את התפילה פעם זה היה נראה לי כל כך חשוב וחיוני היום זה נראה כל כך פתטי ודמיוני בכל שנה שמקדימים להזיז את שעון החורף בקיץ משיקולי קואליציה בלי להתחשב בהפסד הכלכלי של המשק , כי הדתיים לא באופוזיציה אני מתמלא געגועים אל התמימות שהייתה בי פעם אל הקפה השחור המתוק שנתנו לי בשער. איבדתי את התום ואת ימי הסליחות הפכתי יתום מאדון הסליחות אם פעם זה היה מונולוג עם השכינה בתפילות לא מובנות היום זה דיאלוג ישיר עם הברית שקימות ויכולות לענות. וזה בכלל לא כיף, כי הכל פתאום מורכב ולא פשוט נורא היה קל להביט למעלה ולתלות את הכל בעוד עמוד - תלמוד התמימות שאבדה ואיתה ההתפקחות , שבידי הדבר לשנות את המציאות היא בעצם עול כבד שמטיל עלי את כל ..אבל את כל האחריות ! ימים של סליחות ימים של תהיות… שלכם, שחR

שרשירית

New member
ואו, ריגשת אותי מאוד

כתבת בצורה הכי יפה את מה שאני גם מרגישה. אכן תקופה לא פשוטה.

בול ../images/Emo93.gif

אין אלוהים ואף פעם לא היה
אחרת איך הושמדו 6 מליונים מאיתנו-מעם הבחירה?
והחרדים -רק לאכול חינם רוצים
לכן אני ממש לא צם ביום הכיפורים
מי שמחכה לשבוע המסויים הזה כדי לתהות, לסלוח או לעשות חשבון נפש - מבחינתי יש לו בעיה.

רק שיר

New member
כל איש באמונתו יחיה

ואני חושבת שהתגובה שלך ממש לא היתה במקום

כתבתי בבוטות

את מה שמשתמע בעדינות בחלק מהשורות בפוסט של שחR. ואם התגובה מביעה את דעתי האישית, למה היא לא במקום?

aviavram

New member
אכן כרגע ראיתי את הבוטות -צדקת הפעם לשם שינוי

גם לעניות דעתי

זה מראה

שקראתי טוב, ויותר מפעם אחת, את מה ששחR כתב. תגובתי למה שכתב לא היתה בשליפה אלא אחרי מחשבה מעמיקה :)

רק שיר

New member
מכיון שנכתבה בבוטות מוגזמת

ואילו שחR הביע את דעתו בין השורות

aviavram

New member
הבול אצלך בלבד

מי שרוצה להאמין מאמין מי שמאמין זה עושה לו טוב בגלל עצם הידיעה שיש מי שאחראי וזה לא אני לכל אחד יש אלוהים אם זה ההוא עצמו ואם זה חבר קרוב שאצלו הוא שופך את הלב ואם זה בן זוג - כשהקרבה קיימת באמת אכן הטקסים החילוניים בולשיט אבל נועדו רק כדי להעצים את הקשר ואלו שהושמדו הושמדו לא בגלל זה שיש או אין אלוהים-בגלל האדם הצום רק יפה לבריאות אם אינך מאמין מדהימה הדרך אותה מצאו לפני אלפי שנים כדי להעצים את הקשר בין האדם ללא קיים והעובדה הנוספת שאין דת שאין בה לפחות אלוהים אחד ולא סתם נאמר אדם באמונתו יחיה אבל להגיד בולשיט על אמונתו של אחר מזכיר לי את המוטציה מאתמול -מצטער ואני סתם אתאיסט גמור וXתי טוענת שאין לי אלוהים

'חיה ותן לחיות'

ברגע ש-
לא ינסו לכפות עצמם ודעתם עלי - לא תהיה לי בעיה איתם וזה בשורה אחת :)

aviavram

New member
אני בכלל לא בטוח שאתה לא מנסה לכפות דעתך עליה

עליהם בתת מודע חשוב על זה

ממש לא מנסה לכפות דעתי

בשום נושא - לא עליה ולא על אף אחד הבעת דעה בנושא מסויים, גם אם הדבר נעשה בבוטות, לא נקרא נסיון כפיה - זו דעתי

למעלה