בין הפטיש לסדן

בין הפטיש לסדן

מה עושים כאשר שניים רבים ומתווכחים ואתם נמצאים באמצע ? זה גורר אותך לכאן זה גורר אותך לשם ואת באמצע... את יודעת שזה טועה ואת עוד יותר יודעת שזה טועה מנסה לעשות את הטוב ביותר, להיות האום ובסופו של דבר את נפגעת ! הנה אחד המינוסים בכך שהניק שלי ידוע וגלוי אני כל כך רוצה לפרט אבל לא יכולה.

שירה1973

New member
מבלי לדעת את הפרטים

קצת קשה לענות יקירתי... ובכל זאת, אנסה. ראשית, אני לא חושבת שאת צריכה להיות באמצע. הוציאי את עצמך מתוך המקום הלא נעים הזה, פשוט הכריזי בגלוי שאת לא מתכוונת להיות בתווך, כדי שזה יהיה ברור וידוע ומוצהר בקול רם. אם את חושבת שכל אחד מהם טועה, אז את בהחלט יכולה לשאול אותם האם הם ר ו צ י ם לשמוע את חוות דעתך (כי לא תמיד יש רצון כזה, אז בעיניי חשוב לברר קודם), ואם התשובה היא חיובית - את יכולה בעדינות רבה להביע את דעתך המנוגדת לדיעותיהם, ולהסביר מדוע את חושבת כך. אגב, לא הייתי מתנסחת במשפטים בנוסח "אתה טועה בגלל ש....." אלא יותר בכיוון של "אני לעומתך חושבת ש....." אף אחד לא אוהב לשמוע שהוא טועה, מה גם שבינינו יקירתי - יש תמיד יותר מדרך אחת אפשרית להסתכל על כל מצב, כך שלא בטוח שמישהו בכלל טועה אלא אולי יש הרבה צודקים....? מקווה שעזרתי במעט.

אמברון

New member
שתי אפשרויות:

האחת - לבקש לא להיות מעורבת ולהביר לצדדים מדוע. השניה - לגשר באמצעות כלים אמיתיים של גישור (לשקף רגשות, לתרגם אמירות למילים שלך ולהציג לצד השני) ולסייע לשני הצדדים להגיע לסוג של פיתרון. מעבר לזה, האמצע הזה הוא המקום הכי נורא להיות בו...
מתגעגעת

candy77091

New member
אני הייתי אומרת פשוט שאני לא יכולה

להיות אובייקטיבית כי אני נמצאת כאן בינך לבינך ואני אוהבת את שניכם.

אויש איזה מצב ../images/Emo10.gif

מבינה אותך יקירתי אבל אם תבהירי שאת לא מוכנה לעמוד באמצע ואולי תנסי רק לשקף ולתווך בצורה שלא תפגע באף צד תמשיכי אם לא תשטפי את ידייך מכל העסק(חכמה גדולה לדבר ככה בלי להבין כלום ) חיבוק יעזור?

בגלל זה אני כן משתדלת להתרחק

מדברים כאלה, לא להתערב, להקשיב אם זה חברה טובה אבל לא להתערב. אם את רוצה לכתוב על זה, את יודעת איפה למצוא אותי

תודה על התגובות יקירותיי

לא התערבתי עורבתי מדובר במשהו משפחתי שקשור בעקיפין אלי. ההתערבות שלי היתה חובת המציאות. זה הכי קשור שרק אפשר. אבל כאמור לא התערבתי עורבתי הסכמתי נפגעתי נורא. ועכשיו אני רק מנסה להתגבר ולהתעלות מעל עצמי. להבין שמה שעשיתי הוא נכון וגם אם עזרתי ולו בקצת אני מברכת על כך. אני בטרום מחזור המצברוח שלי גם ככה אי שם מתחת לדשא. :(

המונשרי

New member
הילה

יש לי משהו לומר לך בנוגע לנושא שהעלית ( מתוך הספר 4 הסכמות). אך בגלל המצב - אשיב מאוחר יותר.

תרגישי טוב ../images/Emo24.gif

תתנחמי בעובדה שלפחות לא כולם התייחסו אלייך בצורה מגעילה, והרגע לא התעצבנת על בעלך (או במקרה שלי: החבר), ושלא כואבת לך הבטן כמו שכואבת לי עכשיו... כן... גם לי היה יום לא קל

שיהיה לכולנו ימים טובים יותר../images/Emo24.gif

כבר קשה להיות בתוך בועה כזו, כל הזמן נופלים קטיושות, סביב היישוב שלנו, לא יוצאים, אפילו אגד לא מוכן להתחייב על אוטובוסים למרכז.. אז אולי אפשר לחכות שעה ואולי שעתיים, בקיצור , עדיף להשאר כאן אבל הבנות כבר יוצאות מדעתן, ומוציאות אותי מדעתי. לא נעים, המקלט אומנם ממו לבית, אבל אין כאן התראות מתי יש קטיושות.. האם באמת כל מי שנראה כאן רגוע אכן כזה?? והשכנים בכלל לא מדברים , ביישוב קטן כזה . כל אחד ב" כלוב" שלו. שנדע ימים טובים, אמן. באהבה
אריאלה

אריאלה מתוקה, אין לאן ללכת ?

הלוואי והיה לי שביב מקום בבית ואז הייתי מזמינה אתכן אלי. אולי כדאי לפחות לשלוח את הבנות ?

תודה יקרה, יש לאן ללכת ../images/Emo24.gif

הבנות שלי ומחכות לתשובה אם לוקחת אותן ביום א' המועצה האזורית, למרכז האררץ ביום ראשון, אז הן מעדיפות להיות עם החברה , ולא רוצות לנסוע למשפחה, עד שידעו סופית, וביינתים, משאירות אותי בלי אפשרות להחליט מה לעשות. והרכב שלי פיספסתי ביום מלהוציא אותו מהמוסך, עד שכרמיאל נסגרה גם . בינתיים, נושמים נשימה ארוכה, קצת פרחי-באך, שיהיה ערב שקט, באהבה
אריאלה

אופס... סורי- במקום לעודד אותך-

עשיתי לך בטח יותר איכסה- קצת הייתי אגואיסטית כי באמת היה לי יום מגעיל ויחס מגעיל מצד הרבה אנשים, אבל זה לא היה במקום לכתוב את זה שם. שולחת

זה בסדר גמור מלאכי יקרה, אמרתי כבר

זה היופי במעגל. ההשתקפות וההוצאה של כל אחת ואחת.

גילור

New member
אני יכולה רק לתת לך../images/Emo24.gif? כזה

אמיתי ומהלב, עם המון אהבה וחיזוקים!

המונשרי

New member
הבטחות יש לקיים....................

מתנצלת מראש על האורך .[ אשתדל לקצר ] מתוך מדריך מעשי לחופש אישי ארבע ההסכמות / דון מיגל רואיס מדובר על חוכמה עתיקה בת 3000 שנה שעברה מדור לדור ע"י הטולטקים ברחבי מקסיקו הדרומית. אנשים אלה נודעו כ"גברים ונשים בעלי ידע". הוא מדבר על התודעה - תשומת הלב האישית שלנו היא היכולת להבחין ולהתמקד אך ורק במה שאנו ר-ו-צ-י-ם לקלוט ולראות. אנו יכולים לקלוט ולראות מיליוני דברים בו בזמן, אך באמצעות השימוש בתשומת ליבנו אנו מכילים את מה שב-ר-צ-ו-נ-נ-ו להציב במקום בולט בתודעתנו. באמצעות השימוש בתשומת ליבנו למדנו מציאות שלמה : איך להתנהג בחברה , במה להאמין ובמה לא להאמין, מה מקובל ומה לא מקובל, ההבדל בין טוב ורע, בין יפה למכוער, בין מה נכון ומה לא נכון. עוצבנו לאמונות אלו מאז היותנו ילדים. זו לא הייתה הבחירה שלנו לדבר עיברית, לא בחרנו את הדת שלנו ולא את אמות המוסר ( הכל כבר היה קיים לפני שנולדנו).מעולם לא בחרנו את ההסכם הקטן ביותר מבין ההסכמים הללו, אפילו את שמנו לא בחרנו. כשהיינו ילדים,אנו הסכמנו עם המידע שהועבר אלינו דרך אנשים אחרים. הדרך היחידה חאחסן מידע היא בהסכמה. אם איננו מסכימים איננו מאחסנים את המידע. ברגע שאנו מסכימים אנו מאמינים בו, וכך צומחת אמונה. אמונה משמעה להאמין ללא תנאי. כך גדלנו כשאנו נכנעים למערכת אמונות- זהו תהליך אילוף לבני האדם. באמצעות תהליך זה אנו לומדים איך לחיות ואיך לחלום. אומרים לנו "את/ה ילד/ה טוב/ה" כשאנו עושים מה שאמא ואבא רוצים . וכשאיננו נוהגים כך אנו "ילדים רעים". כשפעלנו בניגוד לכללים הענישו אותנו - וכשפעלנו לפיהם נתנו לנו פרס. ולאחר עונשים ותגמולים רבים התחלו להרתע מהעונש ולפחד מכך שלא נקבל פרס. הפרס הוא תשומת הלב שהעניקו לנו אנשים משמעותיים בחיינו. מהר מאד פיתחנו צורך ללכוד את תשומת הלב של אנשים אחרים בכדי ללכוד את ה"פרס". הפרס מעניק לנו הרגשה טובה, ואנו ממשיכים לעשות מה שאחרים רוצים שנעשה כדי לקבל אותו. בגלל הפחד מעונש והפחד שמא לא נקבל את הפרס , אנו מתחילים להעמיד פנים שאנחנו מה שאיננו, רק כדי לרצות אחרים, רק כדי להיות טובים מספיק בעיני מישהו אחר. אנו מנסים לרצות את ההורים, המורים וכו'. אנו מעמידים פנים שאנחנו מה שאיננו מפני שאנו חוששים מדחיה. הפחד מדחיה הופך לפחד מכך שאיננו מספיק טובים.בסופו של דבר אנו הופכים למישהו אחר, מישהו שהוא לא אנחנו. כל הנטיות הטבעיות שלנו אובדות בתהליך האילוף. וכשאנו מבוגרים מספיק כדי שתודעתנו תוכל להבין , אנו לומדים לומר "לא" . אנו מתקוממים כי אנו מגוננים על מי שאנחנו / על החופש שלנו. איננו זקוקים להורים ולמורים או לכל מסגרת אחרת שתאלף אותנו - אנו מאולפים כל כך שאנחנו כבר מאלפים את עצמינו. כעתאנו יכולים לאלף את עצמנו עפ'י אותה מע' אומונות שניתנה לנו,ולהשתמש באותה שיטה של שכר ועונש. אנו מענישים את עצמנו כאשר איננו מצייתים לחוקים ולכללים של מע' האמונות שלנו. אנו מתגמלים את עצמנו כאשר אנו "ילדים טובים". מע' האמונות משולה לספר חוקים השולט בתודעתנו. אנו מקבלים ללא עירעור,את כל מה שמצוי בספר כאמת שלנו. כל הדעות שלנו מבוססות על ספר החוקים , גם אם הן מנוגדות לטבענו הפנימי. בתודעתנו קיים דבר מה השופט כל אחד וכל דבר.כולל מזג אויר ,ועוד דברים טריוויאליים הכל. הכל נשלט בידי רודנותו של השופט הפנימי שלנו. בכל פעם שאנו עושים משהו המנוגד לספר החוקים, השופט פוסק שאנו אשמים, שעלנו להענש, שעלנו להתבייש. כך קורה פעמים רבות, מדי יום, במשך כל ימי חיינו. קיים חלק נוסף המקבל את השפיטה -והוא נקרא הקורבן. הקורבן נושא את האשמה והבושה. (אני לא מספיק טוב/ אינטיליגנטי / מושך /רטוי לאהבה...). השופט הגדול מסכים : "כן, אתה לא מספיק טוב". וכל זה מבוסס על מע' אמונות שמעולם לא בחרנו בהן. במשך תהליך האילוף , אנו יוצרים בתודעתנו דימוי של מושלמות בכדי לנסות להיות טובים במידה מספקת. אנו יוצרים דימוי של מה שאנחנו אמורים להיות כדי לזכות בהסכמה ובאישור של כ-ו-ל-ם. אנו מנסים במיוחד לרצות את אלה שאוהבים אותנו (האנשים המשמעותיים בחיינו). כשאנו מנסים להיות מספיק טובים בשבילם, אנו יוצרים דימוי במבטא את כליל השלמות, אך למען האמת אנו לא תואמים דימוי זה, הוא אינו אמיתי. האמת היא שלעולם לא נהיה מושלמים. מכיוון שאיננו מושלמים, אנו דוחים את עצמינו. קשה לנו לסלוח לעצמנו על כך שאננו מושלמים. אנו חשים מזוייפים, מתוסכלים ולא אמיתיים, אנו מתיימרים להיות מה שאיננו, וכדי למנוע מאחרים לראות את הזיוף אנו עוטים מסכות חברתיות ומסתתרים מאחחוריהן. בנוסף אנו גם שופטים אחרים על פי דימוי המושלמות שלנו, וכמובן שהם אינם יכולים למלא אחר הציפיות שלנו. קיים בנו צורך להיות רצויים ואהובים ע'י אחרים, אך איננו יכולים לקבל ולאהוב את עצמנו. אם נקבל את העובדה שאיננו מושלמים ונקבל את עצמנו כפי שאנחנו נוכל גם לקבל אנשים אחרים כפי שהם. [ולא כפי שהם צריכים להיות]. הצעה למציאות חדשה מכל ההסכמים שעשינו עם עצמנו, עם אחרים,עם אלוהים, עם החברה,עם בני הזוג, עם הילדים - ההסכמים החשובים ביותר אלה ההסכמים שעשינו עם עצמנו. מה אנו חושבים + במה אנו מאמינים + איך עלינו לנהוג = האישיות שלנו. ישנם הסכמים שיצרנו והם מביאים אותנו לידי כשלונות. אם ברצוננו לחיות חיי שמחה והגשמה עלינו להיות אמיצים ולהפר את ההסכמים המושתתים על פחד. ברגע שהבנוכי ההסכמים שלנו הם השולטים בחיינו ומונעים מאיתנו הנאה, נסכים לשנותם. כעת יש 4 הסכמים רבי עוצמה שיעזרו לנו להפר את ההסכמים הנובעים מפחד ומדללים את האנרגיה שלנו. אם חיים בעזרת ההסכמים החדשים, מתחולל בחיים שינוי מדהים. ההסכם הראשון שימרו על טוהר המילה ההסכם השני אל תקחו שום דבר באופן אישי ההסכם השלישי אל תניחו הנחות ההסכם הרביעי עשו תמיד כמיטב יכולתכם מחר הפירוט של ארבעתם.

למעלה