בין אדם ל..

undersun

New member
בין אדם ל..

ישנם "חוקים" או יותר נכון תפיסות מוסכמות בין אדם לחברו, יש שיקראו לזה כבוד הדדי, תן לי ואני יתן לך, אל תעשה לחברך מה ששנוא עלייך ועוד הרבה משפטים שמתארים את התנהלות יחסי האנרגיה בין שני אנשים או יותר, עכשיו, אפשר למצוא בזה קצת בעייתיות מאחר ואנשים מסויימים ממציאים חוקים על מנת להגן על משהו או מישהו, ולחוקים האלו שהם ממציאים אין קשר למציאות כמו שאנחנו תופסים אותה (אני יכול להעיד על עצמי.. ישנן מספר אמונות שהסכמתי איתן בעבר שכיום נראות לי מופרכות לגמרי) במקרה כזה, אם החוקים של האחר פוגעים בנו.. וכאן זה מתחלק לשניים: נפגענו מאחר והאמונות שלנו מנוגדות לאמונות/חוקים של האחר, או שנפגענו מאחר והאמונות של האחר מוטעות בצורה בלתי ניתנת לערעור ומשפיעות אנרגטית עלינו. גם באפשרות השנייה יש דרך מוצא בלי לצאת נפגע, והיא קבלה ולקיחת אחריות להשלכות שיותר גדולות וחשובות מהאני שלנו ומהערך העצמי, ואולי לנסות להוכיח את הטעות של האחר בדרך שלא תיפגע בו באופן ישיר ותגרום לו לא להיאחז באמונות שלו. מעניין אותי מה זה אומר לכם.. ואיזו דרך הייתם בוחרים לפעול במקרה דומה.
 
למה אתה קורא

"מוטעה בצורה בלתי ניתנת לערעור"? לרוצח סדרתי?
נראה לי שתמיד יש שוני בתפיסות. צריך לשים לב ממה נובעת הפגיעה. אני משתדלת, במקרה שנפגעתי ממישהו, לזכור שהוא בראש ובראשונה מראה בשבילי. אני מנסה לראות מה בעצם נפגע: הדימוי העצמי שלי? הרצון שלי בקרבה?
 
חוקת המדינה מול חוקת היקום

החוק או החוקה שקיימים בכל מקום בעולם הם פרי תודעתו המוגבלת של האדם. כשאנחנו מנצלים רק חלקיק קטן מהיכולת השכלית שלנו, גם עם הכוונות הטובות ביותר של 'אבות האומה' והמנהיגים שלה לדורותיהם, הם יצליחו להעביר חוקים שיכולתם היא מאוד מוגבלת. בדיוק כמו שתארת. חוקים שעושים טוב לאחד ואסון לשני. לעומת זאת. חוקת היקום, אותה חוקה שאחראית על מיליארדי מיאליארדים של כוכבים וגלקסיות, על מיליוני זנים של צורות חיים על פני כדור הארץ, על כל מה שקיים ביקום, עושה זאת עם בסדר מושלם, הרמוניה, ויכולת אינסופית. זו החוקה שכל מדינה צריכה לאמץ. באופן טבעי, מה שיקרה אז, זה שכל אחד יהיה מאושר. חוקת היקום מתנהלת ללא כל קונפליקטים, ללא מפסידים ומנצחים וכד.
 
כל המדינות כבר אימצו אותה -

בכל מקום מקיימים את חוקי כוח הכובד, למשל, אם כי שמעתי שבהררית שקלו לבטל אותו
למה כוונתך ברמה האנושית? איך רואים ברמה האנושית, היומיומית, את "חוקת היקום"? האם אלה באמת חוקים, או שזה איזה תיאור אוטופי של התוצאה הטבעית שתהיה בעקבות... (נו, אנחנו יודעים בעקבות מה)?
 
האם הגלקסיות לא קיימות?

האם זה לא אומר שיש איזו מערכת חוקים שמקיימת אותן? האם מים לא זורמים במורד? מישהו ראה מים מזיעים לנסות לזרום במעלה ההר? יש איזו מערכת חוקים (והמדעים שלנו חשפו חלקיק קטן מהם) שגורמים למים לזרום במורד. כל אוסף החוקים האלה, מהווים חוקת היקום. אדם (או משפחה, שכונה, עיר, מדינה או העולם כולו) אינו יכול להכיר את כל חוקת היקום. אבל. אדם יכול להיות מעוגן אל המקור של חוקת היקום. לפעול בתאום מלא עם חוקת היקום. לא להפר חוקי טבע. זה מה שאמורה לספק מערכת החינוך. בכל מקום בעולם. את היכולת להיות אדם מחונך. אדם שאינו טועה. אדם מוסרי. אדם מלא אהבה. אגב. לגבי הררית וכוח המשיכה. למה את קוראת כוח המשיכה? לזה של ניוטון בן מאות שנים? למשיכה שאיינשטיין גילה והפריך לאחר זמן די קצר? למשיכה מתוך ראייה קוואנטית?
 
זה כבר דיון לפורום מדע פופולרי ../images/Emo8.gif

אבל נכון להיום המודל המקובל הוא של איינשטיין, שלא רק שלא הופרך, אלא הוא מאומת שוב ושוב במדידות שונות. זה של ניוטון מובן היום כקירוב לזה של איינשטיין, ואם תצליח למצוא את הניסוח של כוח המשיכה מתוך ראייה קוונטית, תקבל פרס נובל. אבל מה זה משנה? כוח המשיכה הוא כוח המשיכה, הוא לא מתחשב בנו. אנחנו רק מנסים להבין אותו יותר ויותר טוב.
 
בוודאי שלא

אחרת לא היו מדענים בעולם. על מה אתה חושב שהם מבזבזים את הזמן? אבל אתה חותר (אני מנחשת) לכך שזה לא ניתן עקרונית, ועל כך אני לא מסכימה.
 
תספר לסבתא../images/Emo205.gif

לא, באמת
תספר את חוקת היקום לסבתא פילה האבלה, שהנכדה הפילונת הקטנה שלה כותרה על ידי טורפים, בודדה מהלהקה ואחר כך נאכלה לשובע ה"סדר" הוא הסדר שאדם רואה במה שקיים ממילא או הסדר שהוא היה רוצה לראות בבלאגן שהוא רואה כרגע, כנ"ל גם נצחון והפסד
 

drall

New member
יש לך טעות תפיסתית

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה , שאמונות של מישהו יכולות להשפיע עליך. על סמך מה אתה מניח כזה דבר?
 

dharmax

New member
אח... איזו מילה שימושית! אנרגיה!

"הרבה משפטים שמתארים את התנהלות יחסי האנרגיה בין שני אנשים או יותר"... חושבני, שאם תפסיק לנפנף במילים כאלה על כל דבר, לדעתי תמנע מעצמך בלבול, ותגלה, שה"פגיעה" היא רק שלך בעצמך - בגלל שהיתה לך "אמונה", בגלל שהיתה לך הצמדות מסוימת לדעה או רעיון שהחזקת. בלי יותר מדי קשר לצד השני. לא אנרגטי ולא בטיח :) ברכות
 

שובטמה

New member
תגובה לבין אדם ל ......

קבל כל אחד כפי שהוא. לכל אחד יש את האמת שלו. מה שחשוב זה להשאר נאמן למה שאתה חווית בחיים שלך שנכון לך.
 

undersun

New member
מסכים

מצטער שלא הגבתי לתגובות, בכל מקרה הן עזרו לי. יש מצב שעוד תנאי/הסכם יוצא לי מהמערכת..
 
למעלה