שלב ג'
שלחתי 2 קישורים, הראשון של רבע שעה והשני של שעה וחצי. אומנם זה קצת ארוך, אבל אני ממש ממליצה לכם להיכנס, לראות דברים שבטוח לא ידעתם- גם על ההתנהגות של אנשי החברה האקדמית, אנשים חברי מפלגת "שינוי" ו "מרץ" ו"חופש הביטוי" שהפגינו. בקלטת השנייה- על אבותינו המייסדים- הרצל, ז'בוטינסקי, בן גוריון... שאמרו דברים מחפירים בנוגע לדתיים וגם בנוגע לשואה. בהמשך הקלטת- גם אנשי הפוליטיקה כיום, ביניהם אברהם בורג, יוסי שריד וטומי לפיד, שהתבטאויות כמו "אנחנו נפריד את הדת מהמדינה" לא מעידות בדיוק על "חופש הביטוי" ו"שיויון הזכויות" שהם מתיימרים לייצג. בקצרה על כל קלטת- הרב אמנון יצחק, שמרצה בנושא היהדות בארץ ובחו"ל, ביקש להגיע לאוניברסיטה העברית בירושלים, שם לא התקבל בברכה על ידי "אנשי התרבות והאקדמיה" אבל לבסוף הגיע על מנת להרצות לאותם אנשים שכן רצו לשמוע אותו. בקלטת מראים מספר סטודנטים, חברי מפלגת "מרץ" שפשוט באו במטרה לגדף ולהפריע להרצאה, בעוד סטודנטים אחרים כן באו לשמוע- הם פשוט סתמו לכולם את הפיות והראו כמה המפלגה תומכת ב "חופש הביטוי" בין הדתיים לחילוניים. (זה לא קרה רק באוניברסיטה הזו- גם בהיכל התרבות בתל אביב נערכו הפגנות שבראשם יוסי שריד על מנת למנוע את כניסתו של הרב להיכל.) את הקלטת השנייה- צריכים לראות כדי להאמין- הרצל לדוגמה, תמך במדינה נאורה בעלת תרבות מערבית, אומנם יהודית אבל הקשר ליהדות בתרבות בלבד ולא בדת, ולכן- התנגד לדתיים שהלכו על פי ההלכה, בן גוריון והיחס המחפיר שלו לשואה ועוד..(לכל הדברים שנאמרו יש ביסוס ומקורות רשומים) ובזה אני עונה ל DARDARIT: כפייה היא לא רק חוק, כפי שאת טוענת, היא גם צורת הניהול של המפלגה, האמונה שלנו באנשים שאמורים לייצג אותנו, אבל מסתבר שמייצגים אותנו בצורה אחרת. אני בטוחה שאת מאמינה בחופש הביטוי ובשיוויון הזכויות, אבל המפלגות שמייצגות אותך כגון "מרץ", לא חושבים, כנראה, בדיוק כמוך. שייוויון הזכויות אומנם נוגעות ליחס בינינו לבין הערבים, אבל בינינו לבין יהודים-דתיים, זה כבר משהו אחר... ודבר אחרון- גם אני תומכת בחופש הביטוי, בתרבות המודרנית וכו'.. אבל בלי לשים לב אנחנו הולכים ונעשים דומים לשאר העולם המערבי ובקרוב, גם לא ישאר היחוד שלנו בתור מדינה יהודית- כשכל כל הרבה מתנגדים רוצים לבטל את חוק התחבורה הציבורית, שנפתחות עוד ועוד חנויות שמוכרות חזיר מסביב לשכונה בלי שום חוק שמגביל זאת, ושבקצב הזה בקרוב יהיה גם חתונות אזרחיות בישראל. אז מה כבר נשאר? איסור על פתיחת חנויות בשבת? אני בטוחה שאתם מכירים מספיק מסעדות, פיצריות וחנויות אחרות שכן פתוחות בשבת.. אז איפה כאן אפשר לטעון לכפייה דתית??...