בימים האחרונים

בימים האחרונים

יוצא לי לקרוא הרבה על הראיון החושפני עם שי גבסו שאמור להיות בעיתון 7 לילות של היום שבו הוא מודה שקיים יחסים הומוסקסואליים, עשה סמים ועוד כל מיני דברים שלא כל כך תואמים את התדמית של הילד הטוב עם הכיפה הסרוגה שהייתה לו.

אמרתי לעצמי וואלה, סחתיין על האומץ. כל הכבוד לו. אבל עכשיו אני קוראת דבר כזה http://e.walla.co.il/?w=/6/2662151 ולא מבינה. על מה הוא מתבכיין? מה הוא מאתמול בעולם הבידור? הוא בחיים שלו לא התראיין? לא יודעת אולי באמת עבדו עליו ופרסמו דברים שהוא אמר לא לציטוט אבל זה תמוה בעיניי.

מעניין שזה מה שהטריד אותו

השיוך לקהילה וההצהרה בכותרת על חזרה בשאלה.

קראתי את הכתבה. אני יכול להבין את הכעס והאכזבה שלו
והוא תיאר בעצמו את הפורמט באופן מדוייק.
הוא מתאר מציאות קשה ומורכבת וכיוון שאלו החיים שלו
הוא רוצה שיתעסקו עם הדברים ה(סופר) אישיים שחשף
בצורה עדינה ובכפפות של משי.
בפועל הכתבה, מין הסתם ומטבע הפורמט, יצאה מכווצת לב ובטן,
והכותרות גסות וצהובות.

ואם לחזור לכותרת של דבריי,
הוא מתאר בכתבה תיאור של ״שיגעון״ (במונח העממי)
ובאופן שנקרא לי לא מאוד מודע לעצמו ולעוצמה של התיאור.
רז סכניק, לחלופין, מאוד מודע לחומר הנפיץ שבידיו ולא מהסס
לנבור בפרטי הפרטים.

אתן דוגמא אחת שהפריעה לי.
בציטוטים הבולטים נכתב ״ריהאנה היא התשובה לדת. אני באמת מאמין
בזה. היא אומרת לעולם בחרתי להיות שמחה...וכו״.
כשקוראים את הכתבה מבינים שריהאנה מייצגת דוגמא ל״חילוניות שנמצאת במרכאות...באים להוציא אותנו מהכבלים שאנחנו נמצאים בהם״.
העורך או מי-שזה-לא-יהיה מודע בוודאי לאימפקט של
משפט כמו ריהאנה היא התשובה לדת. הקולות שהוא שמע
נדמים לפתע כמו שיגעון ממש קטן ליד זה ;)

אני מבינה אותו וזה על אף הסיפא שלך.
הוא עשה טעות בראיון הזה,
אבל אני יכולה לראות בעיני רוחי את הכתב והעורך מלקקים את
האצבעות בהנאה.

לא קראתי את הכתבה עצמה

רק את מה שהוא כתב בוואלה. ברור שעיתונאים מוציאים דברים מהקשרם, וברור שמחפשים צהוב. אבל התמימות שלו לא מובנת לי, הוא לא נולד אתמול. מה הוא ציפה?

ולפי דעתי מי שהולך להתראיין ריאיון חושפני במיוחד צריך לעבור על כל פרט פרט, אפילו הכי קטן, של איך שזה ייראה. לא להשאיר להם שום יד חופשית.

Aronsona

New member
ראיתי את הכתבה בעיתון

אין ולא היתה לי כוונה לקרוא אותה. קראתי בעיון את תגובתה של שמש מעלי שבאמת נכנסת לחלקים מסוימים בכתבה אבל אני כותב באופן כללי בלי להיכנס לפרטים.
שהרי מי שיקרא את הכתבה בוואלה, כשכותרתה בערך "אל תקראו את הכתבה בידיעות" , ירוץ לקרוא בידיעות.
ובשורה התחתונה הרי יותר גרוע מכתבה לא טובה הוא המצב שאף אחד לא מדבר עליך.
אז עכשיו מדברים עליו. אני לא יודע אם הוא לא נהנה בחיוך בביתו

האמת, נראה לי שהשתחררו לו כמה ברגים

ומי לעזעזל הולך להתראיין על דברים כל כך אינטימיים בלי לברר מי המראיין שלו ולסכם מראש על מה מדברים ואיך תיראה הכתבה.

הייי שבת שלום נסחפת וכולם

האמת?
אני בהחלט יכולה להבין אותו. הקטע הוא שזה לא מתאים לרז שכניק לעשות לו את זה כפי שהוא טוען.
אבל לגבי ראיונות עיתונאיים אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי, שלפעמים אתה בראיון ואתה בטוח שיפורסם X ובסוף מפורסם Y גם כשביקשת ואמרת שזה לא לפרסום.
יום אחד התקשרה אליי מישהי מידיעות אחרונות וראיינה אותי בקשר לזמר מסויים שאני אוהבת מאוד וזה היה לפני איזה עשר שנים בערך ורצתה לשמוע את דעתי על כל מיני דברים. דיברתי איתה שעתיים בטלפון ונפרדנו כידידות. אחר כך היא פרסמה כתבה שבו היא ציטטה קטעים מהראיונות שהיא ערכה עם המעריצות של אותו זמר. כל קשר בין השיחה שלי איתה למה שפורסם היה מקרי בהחלט. חטפתי מה זה עצבים
כי גם הייתי צריכה לקרוא את הטוקבקים לכתבה הזאת. זה היה נורא. כתבתי לה לאותה עיתונאית את דעתי עליה ועל העורך שלה ועל העיתון ידיעות אחרונות. אני את הלקח שלי למדתי. אני לא מתראיינת יותר בחיים לשום עיתון גם אם אבחר לסבתא של שנת 2013.
החוצפנים האלה יודעים לקחת מהראיון בדיוק בדיוק את מה שמעניין אותם ואת מה שצהוב ואת מה שעושה הכי הרבה רעש. לא תמיד זה כמו שהמרואיין סיפר.
ולשאלתך, מה זאת אומרת אף פעם לא התראיין? אוליי הוא התראיין פעם אחת והכל היה בסדר ולא עיוותו שום דבר שהוא אמר והוא לא חשד בכשרים?
יותר סביר לי שעבדו עליו. אני לא מאמינה שמישהו היה יוצא עם כזה פוסט בפייסבוק אם הוא לא היה מרגיש פגוע עד עמקי נשמתו.

אתי 104

New member
עיתונאים

הכן יש הרבה עיתונאים שכותבים דברים שהמרואיין מבקש לא לציין. אבל זו העבודה ,הם חושבים ככל
שיכתבו יותר דברים קשיים זה יעשה את הכתבה לטובה יותר גם במחיר של פגיעה בפרטיות,
אבל לאחרונה נפל שבי אחד העיתונים של ידיעות אחרונות, לידיה של המתחזה מרמת גן.
גם הוא לא תיאר לעצמו שזה באמת משחק אחד גדול, ושהיא רצתה רק לקדם את ההופעות שלה.
כך שירגישו טוב טוב איך זה להיפגע. לגבי שי גבסו הוא עדיין בוסר, הוא לא נעול על עצמו.
בשביל מה זה טוב לחשוף את מעלליו גם אם הוא התנסה במערכת זוגית וקיים יחסים הומוסקסואלים
זה שלו בלבד, לא מוסיף לרקוד שלו כולם. אפשר לדבר ולספר על החזרה בשאלה ועל המוזיקה שהוא
יוצר מיותר לחלוטין.
אני בעד שמירה על מעט פרטיות. ושלא יגידו אחר כך שמתנכלים להם בתקשורת. הם אלה שמביאים
את זה על עצמם

היום ניתן לתבוע על הוצאת דיבה

זה שהעיתונאים מזיזים דברים הצידה
משחק לטובתם ועוד אך
מתוך אלפים שקוראים את הכתבות שלהם

נמצא מתוך הנחה עשרה אחוז
שרואים את הדברים אחרת
כך שתשעים אחוז מאמינים להם

בוקר טוב ישראל

בוקר טוב ושבת שלום רון

מה שלומך?
לא ראינו אותך כאן המון זמן...
אתה צודק במה שאתה אומר. פרסום שלילי בעיתון זה דבר רע. 90 אחוז מאמינים לכל מה שכתוב בעיתון.

עבודה

קשה לצערי במקום להיות בחופש!

בכוח מפנה זמן לעצמי!

גם הפרויקט הזה יגמר

כמו פרוייקטים אחרים!

שיהיה בהצלחה עם הפרויקט

חייבים לקחת חופש.
בדיוק דיברתי על זה עם הבן שלי אתמול.
כל בן אדם חייב לקחת לעצמו פעם בשנה חופש. אחרת מתמוטטים מרוב עצבים ועייפות.
אני גם מתכננת לעצמי שבוע חופש. רק עדיין לא החלטתי לאן לקחת את עצמי הקיץ הזה

הדסהש1

New member
קראתי את המאמר...יש לציין שהוא עבר

טלטלות רבות בשנים האחרונות. כנראה לא היה
מוכן לצאת לעולם הבידור כמו חבריו לכוכב נולד?
יש שמצליחים ויש שבדרך לא כל כך הולך.
הוא חזר בתשןבה. התחתן. התגרש והכל בודאי
לא היה בזמן הנכון. היו עוןד כמוהו שההצלחה לא היתה שלמה.
לא כל פליטי הריאליטי נהפכים ל"סטארים" בין לילה????

שרוני68

New member
ואני בכלל כועסת על משהו אחר:.

בעמוד שלאחריו, מתראיין אדון קותי סבג..
תהרגו אותי, אני לא מבינה איך צעיר כמוהו מדבר עדיין על קיפוח!
על "אשכנזים", "מרוקאים", "בעלי השליטה"...
רבאק מאיפה זה בא? אני מספר שנים לא קטן מעליו, ומעולם!
מעולם לא שמעתי מהוריי מדברים בצורה כזו.

הוא מדבר כמו שסבתא שלי מעולם לא דיברה. זה כבר הכעיס אותי הרבה יותר.
לא מבינה על מה הוא כועס.
עכשיו נזכרתי, למה לא אהבתי אותו ב"האח הגדול" ...
בעעעעע

לגבי שי גבסו:
הוא אמנם יצא די מבולבל בכתבה, אבל ליבי יצא אליו.
הוא עבר שנה לא פשוטה, והוא מתאר את המעבר הלא פשוט מחזרה
לחזרה בשאלה, לגירושים, לחיפוש העצמי.
לא שונה מכל אומן אחר שמתראיין.

והנה שיר מקסים וחדש של גבסו שמושמע כל היום בגלגל"צ

http://www.youtube.com/watch?v=D4qD0rN9omQ

בוקר טוב שרוני

מסכימה עם כל מילה. גם על קותי וגם על שי גבסו.
לא מבינה את הדבר הזה. אבל אני כן זוכרת שיצאתי נגדו בפוסטים בדיוק בגלל הסיבה הזאת של ה'אכלו לי' 'שתו לי' 'לא נתנו לי' 'לא היה לי'... כי זה הטריף לי את המוח אז וזה מטריף לי גם היום.
לא מעט פעמים כתבתי על ימי הצנע שאני כילדה עברתי יחד עם אחיי ועם משפחתי. לא פעם סיפרתי איך גרנו 10 נפשות בבית רעוע דולף גשם ופרוץ רוחות... לא פעם סיפרתי איך אכלתי את הסנדוויץ הכי טעים בחיים שלי בתור ילדה, כאשר אבא שלי הביא לנו סנדוויצ'ים מהג"א כי בבית לא היה לנו אוכל אפילו לסנדוויצ'ים. לא היו אז דמי אבטלה ולא אבטחת הכנסה. מי שלא עבד מסיבה כזאת או אחרת, פשוט לא היה לו כסף לאכול. ההורים שלי היו גאים מכדי לבקש עזרה סוציאלית מהמוסדות. אבא עבד, היה כסף לאוכל. לא עבד, לא היה אוכל. על בגדים ושאר דברים בכלל לא היה מה לדבר, ובכל זאת, כולנו למדנו. כולנו גדלנו היטב (פחות או יותר) והסתדרנו בחיים. העברית של כולנו בבית היא משובחת. אנחנו לא יודעים מה זה להיות עילגים. קראנו ספרים מהספרייה העירונית והתפתחנו.
רעבאק זה מטריף לי את המוח היללות האלו

Valkyrie1

New member
כי אולי את גדלת בשכונה אחרת? סביבה אחרת?

אז גם חווית משהו אחר?

שרוני68

New member
יודעת מה,

יתכן שהוריו עברו חיים לא פשוטים (אגב, כמו הוריי), השאלה מה
עושים עם זה, ממשיכים להעביר את הקיפוח הלאה?

הוריי מדברים עד היום על התקופה הלא פשוטה במעברות
אבל מעולם לא התלוננו. עבדו וקיבלו את הכל באהבה.
מאמינה שנעשו טעויות אבל להמשיך להתלונן על קיפוח, יותר משישים שנה לאחר קום המדינה, נשמע כל כך הזוי, מקומם ולא נכון.

ולא רק זאת

אלא שהבחור קיבל את המיליון בדיוק בגלל "הקיפוח" הזה ובגלל הקיפוחון שעל הראש

חיקה את אלירז ואת ג'קי. ניגן על כל מה שמעורר ויכוח ומחלוקת, כולל רומן של חתול ועכבר עם היפה של הבית, קיבל בסופו של דבר את הפרס הגדול ויש לו עוד על מה להתלונן? על מה ולמה?
אז מה הוא עושה עכשיו? מנסה פשוט להצדיק את הזכייה שלו תוך כדי העלאת הנושא הזה שוב פעם לכותרות כי הוא יודע שזה ויכוח מקומם מצד אחד ומעורר הזדהות מצד שני אצל כל אלה שעדיין לא השתחררו מתחושת ה"דפקו את הסבא שלי שגר במעברות". גם אני גרתי במעברות. אני עדיין זוכרת תמונות ילדות משם.

Valkyrie1

New member
אני גדלתי בסביבה סו קולד נאורה

ועדיין כשהייתי קטנה היו מעט גילויי גזענות.

כשגדלתי,אחרי הצבא הכרתי מישהו אשכנזי שחונך קצת על גזענות,
והיה לו מוזר להכיר מישהי כמוני, ספרדיה שהיא לא ערסית או נחותה או משהו כזה.

אז לשאלתך, ברור שלא סוחבים את זה.
רק חבל שכמו שנה שעברה, יש עכשיו בעונה הנוכחית מישהי שסוחבת את זה יותר גרוע מכולם.
והיא הולכת לזכות.

למעלה