בימוי פרסומות

בימוי פרסומות

שלום לכולם, בתור בוגר לימודי קולנוע ובימוי (סם שפיגל, AFI) ושועל אנימציה ואפקטים ותיק (מנהל אופרטיבי בסנובול, המבצעת של קמפיינים כמו לוטוגוצ'ים ובזק בינלאומי) - אני מנסה להשלים את המעבר מעיסוק באנימציה ופוסט-פרודקשיין להתמקדות בבימוי.
אשמח לשמוע מפי אנשי פרסום פה שאולי עובדים ומכרים במאי פרסומות (ואולי מביימים פרסומות בעצמם), איך נכנסתם לתחום, ואילו עצות אתם יכולים לתת לי?

ברשותכם אצרף פה לינק ל-2 סרטים שביימתי:
/vimeo.com/46219593" target="_blank" rel="nofollow">https://vimeo.com/46219593" rel="nofollow" target="blank">פרסומת (מאד מתחכמת, אולי אפילו קצת יותר מדי)
סרטון מד"ב פוליטי (בסגנון מחוז 9)

אשמח לכל מחשבה ועצה,
תודה!

הי דוד, ראשית רואים שיש כשרון...

סרטון המד"ב בהחלט מרשים( אם כי כאיש שיווק ופרסום פונקציונאלי חיפשתי את המסר השיווקי..
),אגב הלינק לסרטון הראשון לא עלה נישמח לראות.
כמי שעוסק לא מעט שנים בתחום השיווק והפרסום, אני מציע לך לחשוב מקורי איך לעניין גורמים רלבנטים, חברות הפקה, משרדי פרסום וכיו"ב, לדעתי כפי שציינתי, עם כשרון כפי שהתרשמתי שיש לך בנוסף לניסיונך בקמפיינים, יש לך את המפתח לדלתות הנכונות.
נקודתית, שוק בימוי הפרסומות או במאי הפרסומות הוא די מצומצם, מה לעשות נטייה טבעית לעבוד עם הטובים ביותר "לכאורה", ולא לתת במקרים רבים (שלא בצדק) צ'אנס
לכשרונות חדשים...
אני במקומך הייתי מנסה כאמור להגיע לחברות הפקה , משרדי פרסום וכיו"ב, ולבמאים/מפיקים .
לא הייתי מהסס להשתלב גם בתפקידי עוזר במאי, ותפקידים שיאפשרו כניסה לתחום רכישת ניסיון, ובעיקר רכישת הזדמנויות והיכרות עם בעלי תפקידים ובמאים בענף.
נישמח לראות עוד סרטים ועבודות שלך בפורום המד"ב "עשה תיאבון" לעוד...
בהצלחה

ניסיון נוסף ללינק לפרסומת

אגב מעניינת אותי במיוחד חוות דעתכם על הפרסומת מבחינת המסר השיווקי כי אני גם כתבתי את הקופי, ואני תוהה אם הוא מתוחכם ועדין מדי... קהל היעד הוא עורכי וידאו ואנשי פוסט שמשתמשים בחומרה מיוחדת לעריכת סרטים.

תודה מוטי! בהחלט נקודה למחשבה.

אכן הסרטון נקי עדין וניראה כמו קטע מסרט...

אני ממש לא רואה בזה משהו שלילי, להיפך הוא מאוד ניגודי ביחס לסגנון הפרסומות הקופצני הוידאו קליפי המקובל בתעשייה, השאלה היא איך תתאים את המסר השיווקי למוצר קמפיין בישראל מבלי ליצור הרגשת "ריחוק" בגלל התחושה "האומנותית" שהסרט משדר.
אגב למה הסרטונים בשפה האנגלית ולא משהו ישראלי?...
בכל מקרה כבמאי סרטים קצרים וכיו"ב ניראה בהחלט מושך ומרשים, האתגר הוא להתאים לסרטון פרסומת עם מסר שיווקי אפקטיבי, קריאטיביות והכל כמובן בדקה מקסימום...

סרט בנזונה

אהלן דוד,
אני אוהב אנשים שהעבודות שלהם מדברות בעד עצמן.
לדעתי שני הסרטים שהצגת ממחישים מצוין את היכולות והכישרון שלך. אין לי ספק בכלל שתצליח בתעשייה.

לשאלתך, אהבתי מאוד את הרעיון והקריאייטיב של הפרסומת. בעיקר הבימוי (הצלחת להגדיר אופי באמצעות הקטע עם הנעליים למשל), העריכה וכד'.

לדעתי שווה לך לשלוח את הקטעים למזבלה ולקבוצות פייסבוק מתאימות. בנוסף, קל בפייסבוק ליצור קשר ולשלוח את העבודות לקהל היעד שלך.
אני באמת חושב שכיום קל לגרום לאנשים שאתה רוצה לטעום מהעבודות שלך ואם הן טובות (ושלך בעיניי טובות) אז הדלת תיפתח.

בהצלחה גדולה.
מירן

תודה על התגובות אנשים!

מירן אני ללא ספק אברר את העניין - לא מכיר את המזבלה אבל אגגל ואגלה.

מוטי, לשאלתך, הפרסומת דוברת אנגלית (כמו רוב הקצרים שלי מהשנתיים האחרונות), כי אני מצלם הכל בלוס אנג'לס, היכן שאני גר (ועובד בתחום הפוסט).

מדגדג לי לשם שינוי לביים בעברית, יש בארץ אנשי קולנוע מדהימים ומוכשרים כמוהם עוד לא יצא לי לפגוש אפילו פה בלוס אנג'לס.

מוטי אני מסכים לגמרי עם ההערה שלך לגבי הריחוק בגלל התחושה ה"אומנותית" שהסרט משרה. לדעתי זאת הסיבה העיקרית שהסרט לא הגיע לגמר התחרות שאליה שלחתי אותו - במקומו הגיעו בעיקר סרטים דידקטים וזניחים עם קריינים בעלי קול עבה שמסבירים מה מיוחד בכרטיס העריכה הזה, וכמה שהוא מגניב (עם גימ"ל גרונית עבה כזאת). המקוריות פשוט שופעת פה בארה"ב...

אני לא "אקלל" כמו מירן
אבל מסכים שהסרטים..

מוכיחים על כשרון, ממליץ לך לתעל אותו תוך שמירה על הבידול והייחודיות בעבודה שלך, יתכן שכדאי לך לבצע "פיילוטים" עבור חברות/משרדי פרסום והפקה כ"סטורי בורד" קצר לפרסומת, ולתת להם לטעום על מוצר או רעיון לפרסומת "בקטן", אני מאמין שמי שמקצועי ויודע לזהות כשרונות יקלוט אותך.
עדכן אותנו, בהצלחה

למעלה