בילבלתם אותי לגמרה!

ofir_y

New member
בילבלתם אותי לגמרה!

טוב רציתי לשאול איפה אני מוצא מידע לגבי כל המושגים שאתם משתמשים בהם פה כדי שאני אוכל להשתתף בדיון, [ או לפחות להבין אותו!] לדוגמא ליברליזם, פלורליזם אתאיזם וכל ה"***יזם" למיניהם
תודה, אופיר.

begone

New member
באתר חופש, אבל לא רק

או מילון אבן שושן / מילון ספיר, או כל מילון לועזי. אגב, כדאי לך ללמוד את המשמעות המלאה של המילים האלה לפני שאתה נכנס לדיון כאן. לא ממליץ להקדים את המאוחר.

ofir_y

New member
בגלל זה שאלתי לפני שנכנסתי לדיון,

ותודה לכולם על התגובות

israelberger

New member
פשוט תשאל

או שתכנס לGOOGLE או ל ASK JEEVES (יותר מומלץ עיניין זה)ותכתוב את המונח.

ofir_y

New member
אני אשאל:

אוקיי אז אלא המושגים שעולים לי עכשיו בראש: פלורליזם [ואיך זה מתקשר לדיון..?] מונותאיזם\אתאיזם רלטיביזם נודיזם הומניזם פאגאניזם אנטגוניזם תודה מראש, אופיר

nissimhania

New member
הגדרות (לא מדויקות)

פלורליזם: הרעיון של חופש דעות ומחשבה, חופש אמונה ודרך חיים. אני טוען שיש בו סכנה כאשר הוא קיצוני, אז יקראו לו... רלטיביזם: הרעיון שהאמת באשר היא, דבר סובייקיטבי חלוטין. כל אחד שמאמין במשהו הרי זה אמת לכל דבר, אך האמת שלו. למה זה מסוכן? כי אנשים משתמשים בזה כדי להכחיש מציאות אובייקטיבית (משכתבי היסטוריה, לדוגמא) בטענה שאין דבר כזה "אובייקטיבי". מונותאיזים: האמונה באל אחד. היהדות היא לא מונותאיסית, כמו שרבים נוטים לחשוב. אתאיזם: מתחלק לכמה סוגים: אלו שכופרים לגמרי ביישות אלוהית לרוב מאמינים שיש בעולם רק חומר (ולא ´רוח´), אלו שכופרים רק ברעיון של אלוהים ´פרסונלי´ (אלוהים משגיח ומשפיע). נודיזם: בחוף נודיסטיים תמצא יחס של חמישה גברים על אישה אחת, ואז תתבאס. הומניזם: לא ברור לי, האמת.... פאגאניזם: יש פורום כזה, חוץ מזה כל דבר מתאים. אנטוגניזם: מהמילה- "אנטי", כנראה...

alon14

New member
לאו דווקא...

...פלורליזם: הרעיון שלכל אחד מגיעה במה, פחות או יותר. רלטיביזם: הרעיון שכל הדעות נכונות באותה מידה. מונותאיזם: אמונה באל אחד. אתאיזם: שלילה מוחלטת של אלוהים (שלילת אלוהים במתערב בעולם, הקרוי אלוהים פרסונלי, נקראת דאיזם). נודיזם: מ-nude, עירום. הומאניזם: העמדת האדם במרכז העשייה והעולם, כלומר העמדת האדם מעל לרעיונות פילוסופיים או תיאולוגיים שונים. פגאניזם: מונח נוצרי לעובדי אלילים (רוב הדתות ה"פגאניות" חוץ מאלו של ילידי אמריקה נכחדו, אבל יש מה שנקרא "נאו-פגאניזם", שהוא התאמת הדתות הקלטיות, למשל, לתקופה המודרנית). אנטגוניזם: יחס שלילי. to antagonize באנגלית זה ליצור יחס שלילי למשהו (בדרך-כלל למה שאתה רוצה לקדם).

[אורן]

New member
יש לי כמה תיקונים...

פלורליזם: הכרה בכך שבני אדם הם שונים וקבלתם למרות השוני שלהם מונוטאיזם: אמונה באל אחד זה נכון, ולכן היהדות היא כן מונוטאיסטית. נודיזם: דרך חיים מסויימת של אנשים שחושבים שבני אדם צריכים לחיות ערומים, כי זו הדרך הטבעית (לדעתם). בכל השאר אני מסכים.

nissimhania

New member
היהדות אינה מונותאיסטית

ע"פ היהדות מונותאיזם זה כמו פוליתאיזם, אלא רק עם אל אחד. היהדות נגד העמדתו של אלוהים על סקלה מספרית, זה לא משנה אם זה כמה (פוליתאיזם) או אחד (מונותאיזם). אם נקח לדוגמא את האלוהים השיפנוזי, הרי שגם הוא אינו "מונו" - אחד, האמונה באל שכזה היא פאנתאיזם, כלומר- אלוהים כולל הכל ונמצא בכל. היהדות לעומת זאת, היא גם לא פאנתאיזם, הגישה היהודית היא קצת מסובכת יותר... שכחתי את ההגדרה המדוייקת, אולי כדאי לשאול את הדתיים פה. בכל אופן, דברים אלו הם מפי הרב קוק, שהוא סמכות יהודית קצת יותר בטוחה מהדעה שלך.

preacher

New member
זו בעיה בהגדרה ולא ביהדות

אם יהודי משתמש במונח "מונותאיסטי" בשביל לתאר כל דת שהיא המאמינה באל אחד חוץ מהיהדות, הוא עושה שימוש לא נכון במילה, שנועדה לתאר את *כל* הדתות המאמינות בקיום אל אחד בלבד. ואיך אני יודע שהיהדות כזו? ממשפט שבטח שמעת, וגם אמרת לא מעט - "שמע ישראל אדוני אלוהינו אדוני אחד".

nissimhania

New member
"אחד" לא במובן של מספר

השורש של איחוד, הוא גם אחד. הרעיון מאחורי זה הוא לאו דווקא מספרי. אבל אני לא בקיא בזה, עדיין, כך שלא אוכל לפרוש בפניך את כל הפילוסופיה שמאחורי המלה. אתה לא מאמין לי שאני לא דתי, נכון?

kelebrin

New member
למה היהדות אינה מונותאסיסטית?

אנטיגוניזם זה מהמחזה אנטיגונה! זה התמרדות.

Dorfl

New member
אנטגוניזם

מצב של ניגוד בין שני כוחות, בין שני עקרונות וכד´ זהו הפירוש, לא "התמרדות".

preacher

New member
כמובן, כמובן,

והמילה פרוטגוניסט (ההפך מאנטגוניסט) הוא מהמחזה "פרוטגונה", נכון?

ofir_y

New member
לא אבל

שמעתי על פוצים כמוך שצצים בדיוק מתי שאף אחד לא צריך אותם, שזה בד"כ תמיד.

nissimhania

New member
תתחיל להתרגל,

חופש הוא מעונם של פוצים לא מעטים, החוכמה היא לזכור את השמות שלהם כדי לדעת לא לקרוא את ההודעות שלהם.

למעלה