בילבורד חוגג 55 שנה

eranmc

New member
לא בטוח

באמת שאין הרבה זמרות כמו שמאריה הייתה בתחילת הקרירה שלה.
יש הרבה וואנאבי שיכולות להיות כמו מאריה אחרי ריינבו אבל לא כמו שמאריה התחילה. קשה לי להאמין שהיא לא הייתה מצליחה בכל זאת.

iiamitx3

New member
צודק, היא כבר הייתה בתהליכים שעמדו להחתים

אותה. ובכל זאת טומי מאוד האמין בה והשקיע המון כסף באלבום הראשון שלה, ואחרי הכל בלי טומי לא היה hero או all I want for christmas, שזה הסינגל הכי מצליח שלה.. ובכלל הקריירה שלה אף פעם לא נוהלה טוב כמו בתקופה עם סוני, היה יכול להיות שונה עם הקריירה שלה הייתה מנוהלת יותר טוב, לפחות מבחינת הצלחה מסחרית. ועובדה מדהימה, מאריה הכניסה לסוני בערך 2 ביליון דולר.. (כמה היא ראתה מזה אני לא יודע) אבל היא הייתה מספר 1 שלהם.

Mידאס

New member
אין ספק שאת הקול והכישרון המוסיקלי שלה

אף אחד לא יכול לקחת ממנה, או לתבוע עליהם בעלות.

אבל! מה שטומי עשה לקריירה שלה, אין לו מקביל בעולם המוסיקה. הוא הצליח לקחת זמרת אנונימית לגמרי וגרם לה להעפיל ולהאכיל אבק זמרות שהיו כבר לאייקונים במוסיקה האמריקאית (מדונה, וויטני יוסטון, ארית'ה וכו') בתוך זמן קצר מאד.

קול גדול זה לא מספיק, צריך לדעת איך למכור אותו, וטומי, מהבחינה הזו, הוא גאון שאין שני לו. אין לי ספק בכלל, שאם מאריה הייתה חתומה גם בעשור הקודם וגם בעשור הנוכחי בסוני והייתה נתונה ל"חסדיו" של מר מוטולה, הקריירה שלה היום הייתה נראית אחרת לגמרי וזו עובדה שאי אפשר להתווכח אתה.

אז נכון שבשנות ה-90' הנוף המוסיקלי היה שונה מ-א-ד מזה של היום, אבל אני משוכנע שטומי, בגאונותו, היה יודע להתאים את מאריה לכל סגנון ולכל משבצת. סוני ראתה במאריה תרנגולת שמטילה ביצי זהב וככזו היא זכתה לפרומושן שלדעתי אף אמן שהיה חתום בלייבלים שלהם לא זכה לו.

מאריה היא גאון מוסיקלי, זמרת חד-פעמית ממש, אבל אשת עסקים גרועה. עובדה שבמשך 13 שנים היא לא הצליחה לעשות חצי ממה שעשתה עבורה סוני בהרבה פחות מזה. טוני בחיים לא היה מאפשר לה לשחרר חרא כמו LOVERBOY, או טריומפנט. הוא ידע מה הוא עושה. מה שהוא כבר שכח, מאריה, לצערי, לעולם לא תדע.

נאלצת להסכים

ואומרת "נאלצת" בגלל שמצד אחד ההשפעה שלו על חייה האישיים של מאריה הייתה הרסנית משהו, מצד שני בזכותו מאריה וגם אנחנו הכבשים קיבלנו משהו שמאז כמעט ונעלם

ForeverMC

New member
טומי היה אשף בזמנו...

וללא ספק היה גורם משמעותי בהפיכתה של מאריה לאחד מהאייקונים הגדולים של עולם הפופ.

עדיין, אני די מסכים עם ערן שכישרון כמו של מאריה (במיוחד בתחילת הקריירה) הוא אחד לדור, ואם זה לא היה קורה בדרך זו יש סיכוי גדול שזה היה קורה בדרך אחרת - ואז, גם אולי היא היתה מן ההתחלה זמרת אר אנ' בי יותר מובהקת, אולי גם פחות מסחרית ומצליחה, לעולם לא נדע.

בכל מקרה, טומי עזר למאריה למנף את הקריירה בשנים הראשונות, אבל זה לא היה קורה ללא הכישרון העצום והעבודה הקשה.
ועוד דבר, טומי כבר שנים הוא חלק מההיסטוריה של עולם המוזיקה - היסטוריה נכבדת, אבל שייכת לעבר - כמדומני הוא כבר לא חלק מ-סוני ואני לא זוכר הצלחות שלו בעשור האחרון.
זה בערך כמו לקוות שמאריה תחזור להקליט אלבום עם וולטר א. - זו פנטזיה רטובה של הרבה מעריצים, אבל בעיקר כי נתלים על הצלחות העבר (גם אני חוטא בזה לפעמים). מאריה לא רוצה להיות זמרת בלדות AC דרמטיות, נכון שזה עדיין מופיע בכל אלבום שלה, אבל במינון קטן יותר ועם התכוונות יותר לתחום האר אנ' בי.

ForeverMC

New member
תודה צחיק

כחובב מצעדים וסטטיסטיקות מושבע זה מרתק

אני מסכים עם עומרי שחלק נכבד מן הרשימה הזו הזוי ותלוש מהמציאות הנוכחית, אבל זה מה שקורה שמצעדים נקבעים פרופר על פי הצלחות העבר, בלי התייחסות לכמה השיר שרד את מבחן הזמן.
אגב, די מפתיע ש-One Sweet Day ה-שיר ששהה הכי הרבה שבועות בראש המצעד האמריקני, לא נמצא בכלל ב-20 הגדולים של המצעד המשוקלל.

למעלה