ביישנית.

katrina12

New member
ביישנית.

יש לי בעיה שכל פעם שאני עומדת ליד בחור שמוצא חן בעיניי אני נהיית נורא נבוכה לידו.
זה מתבטא בזה שאני מתקשה להסתכל לו בעיניים וכל הזמן בורחת עם המבט,מחליפה נושאי שיחה במהירות ולא תמיד עם קשר רציונאלי.
או שלפעמים אני מגיעה לקיצוניות השנייה של להסתכל עליו ולחייך וישר להסית את המבט, מה שנראה כמו פלירטוט למרות שלא נעשה בכוונה תחילה.
מה שגורם לזה שהבחור קולט שאני לחוצה לידו או שאני רוצה אותו ואני בטוחה שזה די מוריד מהערך שלי מבחינתו.

אני יודעת שאין לי באמת סיבה להיות נבוכה, אני מודעת לזה שאני כן בחורה עם אישיות ושיש לה מה להציע, ואני מודעת לעצמי מאוד גם מבחינת יופי, טיפוח וכ׳ו(וגם נראת טוב לפי מה שרוב האנשים טוענים).
ואני לא יודעת למה בכל זאת אני לא מצליחה עם גברים. אני יודעת שכשיש בחור שאני רוצה אני צריכה להתנהג אליו כמו לידיד, לא להראות סימני לחץ,התעניינות יתר או אדישות.
אבל בכל זאת אני לא מצליחה לבצע את זה בפועל(לרוב) מה שקצת מתסכל אותי,ולא היה לי חבר כבר שנה.

מתחילים איתי הרבה אבל ברובם אני לא מעוניינת כי רוב אלה שמתחילים איתי שטחיים רוצים רק דבר אחד, ואני בחורה של מערכת יחסים.

אשמח אם יש למישהו עצה איך להתנהג מול מישהו שמוצא חן בעיניי ולצאת מהמעגל הזה.

קטרינה.

שלום

בתחילת קשריך התייחסי אליהם כאל התיידדות ולא כאל יצירת זוגיות, ותני לקשר להתפתח ולהתקרב לאט. אז יהיה לך יותר קל. בנוסף צרי את קשריך בגלל אהבה וחיבה ולא באופן מלאכותי רק כדי להכיר. השקיעי היטב בקשרים בנתינה רגשית כנה בגלל אהבה ולא בגלל ניסיון מלאכותי לשכנע, ואל תגדירי מדי את קשריך אלא תני לעצמך ליהנות מהם.

ונגד ביישנות בכלל

אני מציע שתנסי לתכנן יותר את מעשייך לפני שתעשי אותם ואז תהיי בטוחה יותר שתצליחי ושאת פועלת נכון, וגם שתאהבי את עצמך ותפתחי לך אישיות חזקה וברורה וכך תפעלי מתוך אמונה ביכולותיך.

Hermineh

New member
גם לי יש את הבעייה הזאת

כשגבר מוצא חן בעיני אני מחליפה צבעים, מרגישה מבולבלת.
היו כאלה שחשבו שזה חמוד שהלחיים שלי אדומות ובוערות כשאני מתחילה לדבר איתם. אבל את צודקת, זה לא נעים.
אני חושבת שעם הגיל גם הבישנות משתפרת. תהיה לך קריירה, את תכירי אנשים חדשים, תחווי יותר עצמאות אישית - זה משפיע לטובה על ביישנות.
אני עדיין די נלחצת ליד גבר שמושך אותי אבל אני הרבה יותר שולטת על הרגש הזה ממה שהייתי בצעירותי.

tomasth

New member
מה זה כמו ? למה את מבדילה ?

אם עם ידיד אין לך בעית מבוכה אז גם עם קשר רומנטי לא , כי קשר כזה מתחיל בידידות.

הוא מוצא חן בעינייך עד ממה שאת מכירה אותו , אם הוא יהיה רק ידיד תוכלי להכיר אותו יותר בלי להתאכזב כשתכירי את השאר ותראי שהשאר לא מתאים.

אם תהיי יותר עניינית בהיכרות כמו עם ידיד או חברה , הקשר יתחיל ישר ברצינות.

יתור

New member
ביישנית

מה שאת מרגישה מרגישות רבות, ותתפלאי גם רבים. יש גם בנים לא מעטים שמרגישים אותו דבר בקרבת בנות שהם מעוניינים בהן, אבל הם לא יודו בזה, בגלל החשש מפני מה שיחשבו עליהם בעניין הגברי.
העצה שלי אליך היא למצוא את הדרכים שמרגיעות אותך במצבים של לחץ. למשל, נשימות איטיות ועמוקות, לדבר אל עצמך בלב ולומר לעצמך להירגע, לדבר לאט. לכל אחד יש את הפטנטים שלו, תמצאי את אלו שלך. עם הזמן יהיה לך קל יותר. המבוכה תמשיך, אבל הנסיון יעזור לך לצלוח את הרגעים האלו בהצלחה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
הי קטרינה

לא כמו קודמי, אנסה לתת לך פרספקטיבה אחרת:
ישנם אנשים שקיימת בחייהם מעט ביישנות, וזה בעיני מקסים (וגם בעיני הרבה אנשים שאני מכירה), אבל זה מקסים ונחמד כל עוד זה לא מפריע לחיים שלך.
ברגע שזה מפריע לחיים שלך יש אנשי מקצוע שיקרו לזה בשם אחר , "חרדה חברתית". ויש כמה דרגות לחרדה חברתית מקצת ביישנות בחברת אנשים זרים ולעד חרדה קיצונית וחוסר יכולת לתפקד.
זה שלא חלילה אבחנתי אותך (מי אני בכלל?) נותנת לך חומר למחשבה.
כמובן שניתן לנסות לנשום ולנסות להרגיע את עצמך במצבים כאלו אבל אין חכם כבעל ניסיון: את צריכה לנסות להרגיע את עצמך ולא להירתע כי יכול מאד להיות שהניסיון וההתקרבות לבחורים נחמדים שלא ישפטו אותך, ייתנו לך להרגיש יותר ביטחון. אם הניסיון ילמד אותך שלנסות לנשום ולהרגיע את עצמך רק מגביר את ההתרגשות והחרדה, את יכולה להתייעץ עם איש מקצוע.
אם באמת יש לך חרדה חברתית, ניתן לטפל בזה בטיפול התנהגותי ובשיחות עם מטפל ותוך זמן לא ארוך יחסית.

מבינה אותך. גם אני בנעוריי הרגשתי כך. בהצלחה יקירה.

airtruck

New member
כביישן

אני מסמיק ונבוך ליד בחורה שאני מעוניין בה
כן זה לא נעים אבל אני לא חשוב שזה משנה דעה לבחורה שממולי אולי להפך..למרות שאני לא קורא מחשבות אז אני לא יודע :)
לפחות אפשר לעשות סלט עגבניות מכול הסומק \אדימות :) חחח

בהצלחה

The Heretic

New member
מה שאותי הכי מרגיע

בגדול, זה פשוט לא להלחם בזה.
ביישנות לא קשורה ביופי או אם יש לך מה להציע, זה דבר נפרד. יכול להיות שלמישהי אין מה להציע בכלל סתם לדוגמא אבל הבטחון העצמי שלה בשמיים, בקיצור זה לא קשור אחד לשני ואת לא צריכה 'לפתור' את זה. הבעיה, שהיא בעיה אם זה מפריע לך,נעלמת מעצמה כשאת פשוט מפסיקה לנסות לא להיות ביישנית. אולי על ההתחלה זה לא פשוט אבל אל תלחמי בזה, כמו במקום להמשיך לנפח בלון עוד ועוד פשוט לשחרר אותו עד שכל האוויר (או הביישנות) יוצאת. כעקרון זאת דוגמא מעולה אבל אף פעם לא מבינים אותה, אז מקווה שהבנת ושזה עוזר.

Anonimous2009

New member
ביישנית היקרה,

תיראי, ביישנות לצערי היום זו תכונה נדירה, אז מה שלא יקרה אל תיפטרי ממנה.
טוב אז אחרי שעברנו את זה..

פתרון פשוט אין. זה לא כמו תסתובבי סביב עצמך שלוש פעמים נגד כיוון השעון מתחת לירח בחצות הלילה . חחח אולי זה יעבוד כן? אבל פחות סביר.
בכל אופן, את צריכה לעבוד על עצמך, אני יודע שרוב הפתרונות שרשמו כאן [כולל שלי] זה 'יותר קל מלעשות' אבל אם הגעת לנקודה שאת כותבת עלזה, משמע שאת רוצה לשנות אתזה, או לפחות לשפר אתזה.

אז ככה,
אם את אומרת שאת לפחות בחורה נאה, ושיש לה מה להציע, את כבר יותר טובה משליש [אני מפרגן לדור של היום כמה שאפשר, אולי אפילו יותר מידי] ממה שקיים היום בחוץ.
לעזאזל עם זה, כמו שאת נשמעת, אני מוכן לקחת אותך חחח. ועכשיו לרצינות -
כל פעם שאת נתקלת במצב שאת מרגישה לא בנוח ליד גבר כי את מרגישה נבוכה, תשאלי את עצמך, 'תכלאס, ממה אני מפחדת?, הוא יאכל אותי?' ,, לרוב אנחנו פשוט מפחדים מסיטואציות שאנחנו לא מכירים, לא יודעים לפרש אותם לדברים פשוטים, אז אנחנו נכנסים לפאניקה ועושים שטויות.
לגבי שיטחי או לא שיטחי, זה תמיד יהיה הימור. את יכולה להיות בטוחה במאה אחוז שזה שמולך הוא מחפש א' [או להפך בטוחה שהוא מחפש ב'] וזה בפועל הפוך.
זה הימור, פה את נכנסת כבר להפעלה של האינסטינקטים שלך, מה מרגיש לך נכון, את תיטעי, אבל זה טוב, הדרך המהירה ביותר להכיר את עצמך וללמוד על החיים, ועל אישיויות אחרות ...

המעגל הזה שאת תקועה בו,
זה להגיע לסיטואציה שאת עומדת מול מישהו שמוצא חן בעינייך.
וכדי לצאת משם, את פשוט עצמך, הוא אומר משהו, תגיבי, גם אם זה מטופש קצת, אם הוא הגבר הנכון, הוא יבין שאת מבויישת ולא שאת סנובית או מה שלא יחשבו אחרים באותו רגע.
אני בתור גבר דווקא רואה ביישנות ומעריך אותה. כי זה מעיד המון על בחורה לטובה לא כמו לרעה.
משמע שהיא תהיה חמודה ואיכותית יותר מאחרות בדור הזה של היום, לא תעוף על עצמה ובטח שלא תהיה זולה.
אז אם אתה לא גבר טיפש, יראו אותך כמו שאת וכמו מי שאת.
אז פה את כבר יכולה להיות רגועה.

אני אפסיק לדבר כי אני מרגיש שאני חופר בטירוף.
מעבר לזה , בהצלחה :)

airtruck

New member
מסכים

אהבתי את התגובה שלך
זה כול כך נכון

חייםז26

New member
איך להיתגבר על הביישנות

זה פשוט מאוד ... ״ ניסיון״
כמה שיהיה לך יותר ניסיון כך תגיע מה לעשות ...
את לא כתבת בת כמה את אבל מה שאני מציע זה לא הזמן לסנן בחורים שרוצים אותך או אולי את חושבת שהם רוצים רק סקס... תיצאי עם הבחורים האלה תקופה ואין שום בעיה לקיים יחסי מין איתם אם אתה רואה שיש אולי אפילו קצת משיכה מינית ... ואז יהיה לך יותר ניסיון כך שלא תתרגשי ליד הגבר שאת רוצה כי הוא יראה לך כמו עוד גבר רגיל ....

היי קטרינה

זה מאד מאד טבעי מה שקורה לך, ביישנות היא תכונה מקסימה בעיני, לשני המינים .

אני לא חושבת שזה שאת ביישנית מוריד את ערכך בעיני אף אחד, אבל לפעמים חוסר היכולת לתקשר יכול להרוס כל נסיון שהוא, ופה אולי יש מקום לשינוי מחשבתי.

כלומר, הגיוני מאד שתהיי נבוכה ליד בחור שמוצא חן בעינייך, אבל דווקא ברגע הזה, כשאת קולטת שאת בנקודה הזו, תאמרי לעצמך "הוא סתם בחור נחמד", כלומר אל תניחי

לרגשות שלך להציף אותך במקום הזה, זה לא אומר שאת חייבת לחשוב עליו כידיד , אבל כן כאדם נחמד שאת רוצה להכיר קצת יותר, אז זה לא אומר שאת צריכה להיות קפואה, או פסל,

או לבהות בו בכח, אלא יותר פשוט להגיד "היי" ולחייך לשניה אחת.. זה יספיק בשביל לעשות את כל השינוי.

katrina12

New member
תודה לכולם=]

באמת לא ציפיתי לקבל כ׳׳כ הרבה תגובות, אשתמש בעצות שנתתם לי=]

אור603

New member
דווקא..

דווקא בחורות מהסוג שלך ממש חמודות בעיניי

בחורה שמתחילה להסמיק או להסיט מבט ממבוכה גורמת לי דווקא להתקרב אליה,
אני לא אוהב בחורות שמתנהגות בקרירות כזאת כאילו אני ממש לא מעניין אותן.

זה מה שהופך אותך כנראה למיוחדת למרות שאני עדיין לא מכיר אותך

katrina12

New member
עוד שאלה

איך נראה לכם להתחיל עם מישהו בפייסבוק?
מישהו שאני מכירה במציאות. או שעדיף לעשות את זה באופן יותר ישיר.

אור603

New member
לדעתי..את

צריכה לעשות את זה באופן ישיר.

בלי פייסבוק ושטויות.

תפתחי שיחה עם אותו בחור ונסי לשאול אם בא לו לשתות משהו באזור (בצורה הכי קלילה שיש)
אל תצפי למשהו מסוים. קבלי הכול בחיוך ובכיף. ברור שזה מבאס אם התשובה שלילית.
גם אני ניסיתי וחטפתי תשובות שליליות. ואני עוד בחור ביישן יחסית.

אין מה לעשות, לא לכולם זוגיות מגיעה בצורה קלה ופשוטה

ivgy1980

New member
תתני צ'אנס לאלה שמתחילים איתך

או שתעשי את זה בעצמך! אבל את רוצה גם לדחות וגם להיות נבוכה, וזה לא הולך ביחד.

למעלה