ביישנות

meravshaked

New member
ביישנות

בני בן 5.5. הוא מאד מאד ביישן. הוא לא מוכן ללכת לחוגים, לימי-הולדת של חברים וכו'. הוא לא מתבודד, כלם בגן מאד אוהבים אותו והרבה באים אליו אחה"צ. אבל הוא מפסיד הרבה התנסויות חדשות בגלל ביישנותו. מה לעשות?

לאה_מ

New member
לחכות.

את מתארת ילד, שאין לו בעיה חברתית - הוא אהוב על חבריו בגן, ילדים שמחים לבקר אותו בשעות אחר הצהרים. הוא רק לא אוהב מקומות הומי אדם שבהם יש הרבה אנשים שהוא לא מכיר. אז לא. יש אנשים שפחות אוהבים את הדברים האלה. מן הסתם, עם הגיל הוא יתגמש, וכן יהיה מוכן לדברים מסויימים, אבל מכיוון שאת אומרת שהוא אהוד ומקובל חברתית, לא הייתי לוחצת עליו בנושא הזה - תני לו למצוא את הכיוון שלו, ותמכי בו בהחלטות שלו. אגב, הבת האמצעית שלי היא קצת כזו. היא סרבה לחלוטין ללכת לחוגים עד השנה שעברה (כתה א'), שאז היא הלכה לחוג אורגנית (עם עוד 3 בנות מהכתה שלה - לא ממש סביבה מאיימת). בקיץ שעבר היתה הפעם הראשונה שהיא ביקשה ללכת לקיטנה, והשנה (כתה ב') היא הפעם הראשונה שביקשה ללכת לחוג קצת יותר גדול (וגם לחוג הזה היא הולכת עם חברה). לחוגים "חיצוניים" היא עדיין מסרבת ללכת. היא גם לא גדולה באירועים שבהם היא יודעת שהיא לא תכיר חלק גדול מהמשתתפים. אבל אני רואה איך עם הזמן היא מוצאת לה את הדרך שלה לעשות דברים, ובעיקר אני רואה איך למרות הביישנות שלה, היא ילדה מאד חברותית ואהובה. אני ממש לא דואגת

ליאת +

New member
יתכן ש"ההתנסויות החדשות"

האלה עדיין לא נראות לו אטרקטיביות כמו לכם. למשל הידיעה שבמסיבה יהיה ליצן ויהיה מאוד כייף- בעיניכם נתפסת כמהנה ובעיניו כמאיימת. דווקא בגלל שמדובר בארועים יוצאי דופן (יחסית) וביום יום אין בעיה- אז לא הייתי נלחצת אלא מקבלת את התכונה הזו שלו. אגב, במקרים רבים אצל ילדים ביישנים- לא צריך להסתכל רחוק ומייד מגלים שאחד ההורים הוא גם כזה- אוהב שקט, נהנה מפעילות לבד או עם מספר קטן של אנשים, אוהב להיות בבית וכו'. ככה שבהרבה מקרים התפוח לא נפל רחוק מהעץ
(מה שלא גורם להורים לנסות ולשנות את זה ). זה לא אומר שאתם צריכים להפסיק להציע לו- למשל בילוי עם שלושה ארבעה חברים במקום אחר (הליכה לסרט או להצגה) ולראות מה הוא מוכן לנסות.

meravshaked

New member
ביישנות

קיבלנו הזמנות לשני ימי-הולדת. היצעתי לו שייבחר אחד אליו אני אצטרף. הוא עוד לא החליט. אני מקווה שזה יהיה מוצלח.

ביומולדת 8 (!) של עומר

נשארה אחת האמהות כי הבן שלה מתבייש להשאר לבד. קורה, וזה בסדר בעיני. קצת מכביד על ההורים, אבל הדרך היחידה להעצים אותו זה פשוט לתת לו את הזמן שלו עם הכי הרבה תמיכה שאפשר....

חני ב

New member
הבן שלי בן 10 וחצי

היה בדיוק כמו בנך, רק בכתה ב' החל ללכת לחוגים והחל להפתח יותר. לא חושבת שהוא הפסיד משהו עד אז למרות שגם אני חשבתי כך. תני לו את הזמן שלו.

למעלה