ביישנות כרונית

roi121

New member
ביישנות כרונית

אני לא אסקור לכם את כל תולדות חיי, אלא ברשותכם אגש לישר לעניין. הינני בחור בן 25 , סטודנט. וכמו שהבנתם מהכותרת, אני ביישן , מאוד ביישן. מאז ומעולם הייתי כזה , ואני לא רואה בתכונה הזאת משהו נורא במיוחד , רק הבעיה שזה תוקע ומסבך לי את החיים. קשה לי מאוד להתחבר עם אנשים , קשה לי להסתגל למצבים חדשים , קשה לי להפתח , קשה לי להפגין את האכויות שבי כי רוב הזמן אני שותק , ומה לעשות שאנשים שותקים נשארים רחוקים מהצלחת. אני מסתכל על אנשים בגילי שכבר בנו לעצמם את החיים , יש כאלה שכבר נשואים , ורבים אחרים נראים בדרך הבטוחה. ואילו אני? מעולם לא הייתה לי חברה , הקשר שלי עם בנות הסתכם בכמה דייטים כושלים שמקורם באתרי הכרויות. המעגל החברתי שלי מאוד מצומצם (בלשון המעטה) והתחושה הכללית היא שככה אי אפשר להמשיך. הגיע הזמן שאעשה משהו עם עצמי , כי אם זה לא עכשיו אז מתי כן? ראוי לציין שהייתי כבר בטיפולים פסיכולוגים. האחרון הסתיים לפני שנה , ונמשך למעלה משנה. לצערי אין ממש תוצאות , מלבד תחושת הפורקן . אבל פורקן לא ממש יקדם אותי בחיים. וכמוני שכבר ציינתי , הגיע הזמן שהחיים שלי יתחילו להתקדם לאנשהו. אשמח מאוד לקבל עצות וכיווני דרך לאפשרויות טיפול והתמודדות. המון תודה מראש.

nutmeg

New member
להתחיל מההבנה

שכדי להשיג מטרות של אנשים לא ביישניים, יש להתגבר על הבושה. אם אין אפשרות ואתה לא רואה את עצמך מתגבר על הביישנות במוקדים ספציפיים אותם אתה רוצה לקדם, יש להתחיל לארגן את החיים שלך תוך שאתה לוקח בחשבון מטרות אחרות שהן כן ברות השגה לביישנים. במילים אחרות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. משהו אתה חייב להזיז. או להילחם בבישנות, או לקבל אותה ולהתארגן בהתאם.

roi121

New member
ההבנה תמיד הייתה קיימת

מאז שאני זוכר את עצמי קיים הרצון להתגבר על הבושה. פניתי לקבלת עזרה מקצועית (ובזבזתי הרבה מאוד כסף שאין לי על כך) אולם תוצאות אין. ברור לי שכדי להתקדם בחיים צריך להלחם. אבל באמת שכבר אין לי מושג איך לנהל את המלחמה הזאת , כי כל מה שניסיתי לא הועיל. וזו הסיבה שפתחתי כאן נושא, כי באמת שאין לי מושג איך להמשיך. ומזה מטרות אחרות שכן ברות השגה לביישנים? לביישנים אין חברים ? לביישנים אין בת זוג? אלה המטרות שלי. אין לי שום מטרות אחרות. לא מצפה להפוך לכוכב מסיבות או ה' יודע מה. בסה''כ הדברים הכי בסיסים שדרושים לכל אדם על מנת לקיים חיים נורמלים. שום דבר בומבסטי.

UniverSon

New member
מזדהה

יש לי בעיה דומה רק שאני בן 22. ואני עכשיו מנסה לטפל בזה. צריך לדעתי בעיקר לא לתת לביישנות להתגבר על כוח הרצון, לחזק את כוח הרצון ככה שהוא יתגבר בסוף על הביישנות ונשיג את המטרה. להתמקד ברצון ממש ולא לוותר. ככל שנרצה יותר ככה אנחנו נעשה הכל כדי להתגבר על המכשולים. אסור לוותר! חוץ מהטיפ הזה אין לי מה להגיד. תבדוק מפני מה הביישנות מגנה עליך. אתה משתמש בביישנות כדי להגן על עצמך ממשהו זה בטוח. אצלי למשל הביישנות מגינה מחברה שאני לא מרגיש שייך אליה שזה בערך רוב החברה....מה לעשות בנאדם מיוחד
בהצלחה וספר אם יש התקדמות.

גרא.

New member
roi121,בכדי לפתור בעייה,יש צורך תחילה להגדיר

אותה.אנא ענה על השאלון לחרדה חברתית המצ"ב,וחזור לכאן.

roi121

New member
כן, גם זו אפשרות שעלתה בעבר

אבל חרדה חברתית כנראה שאין לי. למעשה אין לי כלל בעיה להיות נוכח בסיטואציות חברתיות כל עוד אני פאסיבי. הבעיה מתחילה כאשר צריך ליצור איכשהו קשר, אינטראקציה עם אנשים. פה הדברים מסתבכים. בכל אופן עשיתי עכשיו שוב את מבחן ליבוביץ , והציון שקיבלתי הוא 51 . ועפ''י המדד שם אין לי חרדה חברתית.

גרא.

New member
roi121,כייון שאינך סובל מחרדה חברתית,כיוון

אחר מתבקש,הוא מצב של חסך במיומנויות תקשורת,כפי שציינת אתה מתקשה מאד באינטראקציה עם אנשים. במקרה כזו,ההמלצה היא להצטרף לסדנת טיפול קבוצתי,המתמקדת באימון לרגישות ובמיומנויות תקשורת.סדנא כזו אינה רק קבוצת למידה,אלא ובעיקר שדה פתוח להתנסויות בתקשורת.קבלה ומתן פידבק,אינטראקציה עם חברי הקבוצה,כאשר במרבית המקרים גם נמשכת כאשר הקבוצה סיימה את עבודתה.תוכל לקבל הזדמנות לשתף ולהשתתף בדיונים בקבוצה,בלא מורא או משוא פנים.אם זה נראה לך,אתה יכול לחפש ולמצוא קבוצה מתאימה באתר "קבוצות" המצ"ב.

roi121

New member
אני מאוד מודה לך על ההתייחסות

אבל מזה בעצם חסך במיומנות תקשורת? הרי מבחינה תאורטית אני כן יודע כיצד לנהוג עם אנשים , ויודע לקרוא מצבים חברתים. הבעיה היא יותר מבחינה רגשית , אני מאוד סגור וחש מבוכה וחוסר בטחון בפני רוב האנשים איתם אני בא במגע בחיי היום יום. עם מעט מאוד האנשים שכן מרגיש איתם בנוח, נראה לי שאין בעיה של מיומנות תקשורת. למרות שתמיד יש מה לשפר וללמוד בנושא. האם בסדנה עובדים גם על ההיבט הריגשי ? יעבדו איתנו כיצד להפוך לאנשים פתוחים וחופשיים יותר , וסגורים פחות? כי נראה שזה מה שאני באמת צריך. בכל אופן הרעיון של סדנה נשמע לי מעניין. אבדוק פרטים בנושא. זה כיוון שמעולם לא ניסיתי , ונראה לי שכדאי לנסות.

goldy

New member
מישהוא השפיל אותך בעבר?

האם למדת בילדותך שעלייך להתבייש בקשר עם אנשים?

roi121

New member
לא משהו יוצא דופן

היו "תאקלים" רגילים עם ילדים אחרים. אבל לא משהו יוצא דופן. לפחות לא משהו שזכור לי.

roi121

New member
לא עולים לי אירועים ספציפים

אבל אפשר לומר שאני רואה בתקופת הצבא סוג של הצלחה. לפני שהתגייסתי, לא חשבתי שאוכל לשרוד לאורך זמן במערכת הזאת. ובסופו של דבר סיימתי שירות מלא ואף המשכתי לשרת בקבע למשך מס' חודשים. לדעתי יש כאן סוג של הצלחה.

goldy

New member
אז תתמקד בתקופה הזאת../images/Emo45.gif

כמו"כ רצוי שתרשם לחוג בתחום העניין שלך, שם יש חבר'ה שמתעניינים כמוך באותם דברים.

למעלה